Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.450
Cevap
131
Favori
249.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: müzik öğretmeni

    Merhaba uzman arkadaşlar. Babam beni almak için benim aracımla havaalanına doğru gelirken ana yolda seyir halindeyken ana yol levhası mevcut kavşaktan soldan çıkan bir araç önünde yol ver levhası var aracıma oldukça hızla sol ön kapıdan orta kısma yakın olmak kaydıyla çarpıyor. Araç o hızla çarpılınca sağ taraf da refüj ve bordür taşlarına hızla çarpıyor ve sağ iki kapı da maalesef ağır hasar alıyor. Karşı taraf trafik polisi çağırıyor ve babamın ışık ihlali yaptığını iddia ediyor. Polis de babama kırmızı ışık cezası yüze karşı (fotoğrafsız belgesiz) uyguluyor. Babam dà kaza şokunun etkisiyle tutanağı imzalıyor. Asıl şaşkınlığı polis tutanağını okuyunca yaşadım. Bu kazanın oluşumunda babamın 47/1b kuralını ihlal ettiği karşı tarafın ise kavşağa aşırı hızlı girdiği bariz ortada iken herhangi bir kural ihlalinin olmadığı yazılıydı. Ve NOT mobese var diye yazılmış ama trafik bölgeye gittiğimizde sorduğumuzda mobese bizde yok beyana göre öyle yazılmıştır denildi. Şimdi kusur tamamen bize verilmiş görünüyor. Kırmızı ışık ihlali için sulh ceza mahkemesine itiraz ettik. Daha sonuçlanmadı. Bir de hukuk bürosunda çalışan bir akrabamız var ve o da 15 dakika içinde hem kaza yerine gelecek hem de mobese görüntüsünü tespit edecek bir teknoloji yok diyor. Bir de diyor ki adliyeye kaza dosyası gelmesi lazım o dosya numarasi ile itirazda bulunabiliriz diyor. Trafik şubeye sorduğumda ise polisin kusur oranını belirlediğini ve alkol raporunu da yazdığını yaralamalı yada ölümlü kaza olmadığı için adlı dosya oluşmayacağını söylüyor. Ama bizim trafik kazaları işlerinde uzman olan hukukçu akrabamız kesinlikle adli dosyanın oluşacağından emin. Sizin bu konuda bilgi ve görüşlerinizi almak isterim. Zararım çok büyük ve delilsiz ispatsız bir cezayı kabul etmek istemiyorum açıkçası.
    arkadaşlar daha önce bahsettiğim bu kaza için kırmızı ışık ihaline yönelik itiraz ettik. araya korona süreci girdiği ve davalar ertelendiği için biraz süre uzadı ve nihayet mahkeme sonuçlandı. sulh ceza mahkemesinin kararına göre sonuç lehimize. hakim idari ceza uygulanmakla birlikte kırmızı ışık ihlalini gösterir nitelikte hiçbir resim, belge, video kaydı yoktur diyerek cezayı iptal etti. oysa ki trafik polisi tuttuğu tutanakta kırmızı ışık ihlali var mobese kaydı mevcuttur diye not düşmüş ve yüze karşı para cezası uygulaması yapmış, karşı tarafın kusursuz olduğunu ve tüm kusurun bizde olduğunu belirtmişti tutanakta. şikayetimizin üzerine emniyetin avukatı bir savunma yazmıştı ki akıllara zarar. mobese kaydının da resimlerin de mevcut olduğunu kırmızı ışık ihlalimizin olduğunu ilgili belgeleri mahkemeye savunma belgesi ile ilettiklerini... benim anlayamadığım avukat, olmayan bir belgeyi nasıl varmış gibi savunabiliyor onların sınırsız yalan söyleme ve iftira atma hakları mı bulunuyor? her neyse bu durumda tekrar kendi sigortamı arayarak durumu izah ettim. onlar da mahkeme kesin kararını taraflarına mail yoluyla iletmemi istedi ve maille sigortaya ilettim. şimdi çevre ana yolda düz seyirde olan bizim araç ve kavşaktan çıkan ve araca kapı ortasından çarpan araç karşı araç olduğuna göre kırmızı ışık ihlal ettiğimiz gerekçesi de mahkeme kararı ile boşa düştüğüne ve iptal edildiğine göre karar ne doğrultuda değişir. sigortaya yaptığım başvuru yeterli midir? kendi cebimden aylar öncesinde ödediğim hayli yüksek ücreti (29.500 tl- fatura mevcuttur) geri alabilir miyim? değer kaybını bunca süreçten sonra alabilir miyim? kısacası süreç nasıl işler ve yaptıklarım yeterli midir? bilgi sahibi arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.




  • Merhabalar, benim başıma kısaca şöyle bir şey geldi.
    Önümdeki araca yağmurda fren tutmadığı için arkadan çarptım.
    Araç Almanya plakaliydi. Gerekli tüm raporlar polis tarafından tutuldu. Fotoğraflar çekildi.
    Mağdur olan kişi izinleri bittiği için tamiri Almanya'da yaptıracağını söylemişti.
    Aradan 1 yıl geçtikten sonra öğrendiğime göre sigorta o hasara göre faturanın çok yüksek olduğu gerekçesiyle ödeme yapmamış.
    O da hem beni hem sigorta şirketini mahkemeye vermiş.
    Arabulucu atanmış ama henüz görüşme olmadı.
    Bu durumda benim bir sorumluluğum olur mu?
    Sigorta ödemediği için ücreti benden talep edebilir mi?
  • greaturk2 G kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

    hayır onarım sizinle ilgili değil.Sizden en fazla aracın onarımda kaldığı günler için çeşitli tazminatlar isteyebilir ancak asli sorumlu sigorta şirketidir.
  • greaturk2 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Olay mahkemeye yansımış, artık adli bir olay. Siz avukattan destek almanız gerekir aksi takdir de hak kaybına uğrayabilirsiniz.
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 gün önce maddi hasarlı bir kaza geçirdim.Tutanak tutarak servise bıraktım aracı.Servisde ki arkadaş bu kaza sonucunda değer düşüklüğü talebinde bulunabileceğimi belirtti.Karşı taraf %100 kusurlu hasar olan tarafı daha önce eşimde çarpmıştı ancak o zaman eşim kusurluydu.Bu değer düşüklüğü için avukatla mı devam etmeliyim yoksa çevreden duyduğum bir başka yaklaşımda artık durum çok suistimal edildiği için direkt Sigorta şirketi ile iletişime geçmek gerekir şeklinde.Konu ile ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler
  • AnsenAnsen A kullanıcısına yanıt
    Bir ekspere rapor da yazdırabilirsiniz ve kendiniz başvurursunuz ya da direkt sigorta şirketinden de talep edebilirsiniz.

    Geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim değer kaybı için tutarı eksper mi belirleyecek?Herhangi bir eksperden isteyebilir miyim raporu bir de bu değer kaybı karşı tarafın trafik yada kasko sigortasından mı talep edilecek acaba?İlk kez başımıza böyle bir durum geliyor ben de hak kaybına uğramak istemiyorum konu ile ilgili olarak da yeterli bilgiye sahip olmadığım için danışma ihtiyacı duydum teşekkür ederim şimdiden.
  • AnsenAnsen A kullanıcısına yanıt
    Aynı yer daha önce den hasarlı ise değer kaybı talep edemezsiniz, zaten daha önceden aynı yer hasar almış.
  • AnsenAnsen A kullanıcısına yanıt
    özelden cep numaramı yazıyorum arayın yönlendireyim.
  • Arkadaşlar selam. 5 yıl önce Türk Telekom aracıyla kaza yaptık. Şimdi daha bugün hem araç sahibine hem de sürücüye 700er küsur lira icra gelmiş. Aracımızın sigortası vardı. Tutanağı kaza yaptığımız Türk Telekom aracı şoförü ile tuttuk, polis falan çağırmadık. Bize Türk Telekom'dan değil de başka bir firmadan ilamsız icra kararı gelmiş. Sebep olarak da aracın iş görememesi yazılmış. Bunu bizim sigortanın zamanında karşılaması gerekmez miydi? Ne yapmamız gerek? Sigorta firmasını mı aramalıyız yoksa adliyeye gidip 7 gün içerisinde icraya itirazda mı bulunmamız gerek?
  • Teşekkür ederim. Arabulucu sürecine göre bakacam. Ayrıca mahkeme tarafından bana herhangi bir ödeme yansıtılırsa kaskom hukuki koruma olarak bunu öder mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greaturk2 -- 5 Ağustos 2020; 15:35:30 >
  • greaturk2 G kullanıcısına yanıt
    Kaskonuzda hukuksal koruma varsa şartlarına göre belirli bir miktar ve belirli konularda ödeme alabilrisiniz. Kaskoya bakmanız lazım.
  • İyi günler 2018 tarihinde başıma bir kaza geldi gerekli tutanaklar tutularak tanıdık birisinin yönlendirmesi ile özel bir kaporta boya hasar onarımı yapan servise başvurdum hasar dosyam açıldı. %100 haklı bulundum ve Exper atandı. Ve hasar tespiti yapıldı.sigortadan ödeme verilmesi 2-3ay kadar oldu karşı tarafın geçici ruhsat evragi vermişti bu durum sonuçlandı ve tarafima hasarın ödemesi yapıldı. Dosyayı açan servis aracin onarımı için beni sallamaya başladı 5gun sonra felan dienaraya bayram girdi bayramdan sonra derken ben servise kızarak aracımı kendi imkanlarımla tamir ettim ve sprey boya ile boyadim (Exper çamurluk değişim kararı vermişti). Aradan belli bir süre geçtikten sonra servis aradi gel aracini yapalim dedi ve durumu anlatınca duruma kızarak sigortadan aldığın parayı getir bana ben fatura kestim vs. Gibi söylemlerde bulundu ve daha sonra bu olay bu şekilde kaldı para bende kaldı aracımın onarımı yapılmamıştı kendim halletmistim.Bu olay 2018 senesi Haziran-agustos aylarında gerçekleşti. Aradan 1.5 sene geçtikten sonra bahsettiğim servis bana 10.01.2020 tarihli bir fatura keserek hakkımda icra takibi başlatmış itiraz vs. Etsemde iş mahkemeye ve arabulucu sürecine geldi.

    Şimdi sormak istediğim ben bu aracı bu dosyayı açan servise yaptırma zorunluluğun varmıdır ve bu kadar ileri tarihli bir zamana fatura kesme hakkı varmıdır yardımcı olursanız sevinirim.




  • 17.08.2020 tarihinde kaza geçirdim. Karşı taraf suçlu ama henüz kusur oranları sisteme girilmemiş. Kaskodan aracı yetkili servise çektirdim. 55.000 TL ücret çıkarmışlar, işçilik hariç. Araç 2015 Corsa-E. Kasko değeri TSB'de 115.000 TL görünüyor. Araç bu halde perte çıkar mı? Çıkarsa ücreti alırken süreç nasıl işliyor?
  • Sınırda çıkma ihtimali yüksek süreç uzun bana ulaşın telden anlatayım süreci.
  • merhaba

    megane 4 aracıma geri geri gelirken bir araç çarptı. %100 karşı taraf kusurlu. benim ön plastik tampon değişecek, ne kadar tramer çıkacağını bilmiyorum. Aracım 2017 model 48,000 km de ilk kazası.karşı taraftan değer kaybını isteyebilir miyim ? Bazı yerlerde aracın ön alt tampon plastik aksam olduğu için alınamayacağı belirtiliyor.
  • Okandem1986 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba plastik aksam değer kaybı dışı ancak tüm işlemleri görmek lazım , karşı tarafın sigorta şirketinden veya bağımsız bir ekspere rapor yazdırıp isteyebilirsiniz.
  • Merhaba, bilen arkadaşlardan bir konuda yardım rica edeceğim. Temmuz ayında kusuru %100 karşı taraf aleyhine verilen bir kaza yaptık. Onarım bitti 11.250 TL civarı bir fatura çıktı ve değer kaybı başvurusunda bulundum, 2049 TL gibi bir tutar tazmin edildi. Bir ekspere değer kaybı raporu düzenletmeyi düşünüyorum ancak serviste kesilen faturada hangi kalemlerin değer kaybı hesaplanmasında dikkate alınacağı konusunda kafam karıştı.
    Aracımda değişen sadece sol ön çamurluk. Tamponda onarim ve mekanik aksamda değişenler var onlar hesap edilmiyor tamam. Çamurluk çıplak sac aksam olarak mı baz alınıyor yoksa braketler ve çamurluk davlumbazları da deger kaybı için çamurluğa dahil ediliyor mu bunu öğrenmek istiyorum. Mevzuattaki son güncelleme ile aracın kasko değerinin %2'sini aşmayan hasarlarda sadece hasar tutarı kadar tazminat talep edilebildiğinden bahsedilmiş. Aracımın kasko degeri kaza gercekleştiğinde 159.223, faturanın kesildiği Ağustos ayında ise 160.400 TL. 3200 TL civarı yapıyor %2'si. Davlumbaz ve braketler dahil edilmezse 2200 TL civarı bir kaporta hasarı oluşmuş gözüküyor aracımda ancak bunlar dahil edilirse 3300 TL civarı bir rakam tutuyor çamurluk hasarı ve ödenmesi gereken tazminat 6000 TL civarı oluyor son formüle göre. Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Arkadaşlar merhaba, daha 3 hafta önce aldığım aracımı 3 haftadır kapalı garajda tutarken bir iş icabı garajdan çıkardım dün ve dönünce de evin önünde bıraktım ancak öğlen 13'e doğru meydana gelen dolu yağışı sonucu aracımın ön kaputu, tavanı, tavan ve kapı arasındaki bölgede göçükler meydana geldi. Bu araç ilk aracım ve daha önce ne tamirci, ne yetkili servis ne de kasko işlemleriyle muhatap oldum. Durum böyleyken nasıl bir yol izlemem gerektiğine dair hiç bir bilgim yok, lütfen bu yollardan geçmiş bir arkadaşımız bana yardım etsin.

    Yetkili servis ve özel servis ayrımı var ancak kaskom genişletilmiş olduğu için yetkili servisten yanayım şahsen ancak hasar tutarı ve bunun kayıtlarda çıkması düşündürüyor.
    bir de internette gezerken gördüğüm alc servis, auto king vs boyasız göçük düzelten yerler var, hangi yolu izlemem gerektiğiyle ilgili bilgim yok ve moralim çok bozuk, sıfır aracın başına böyle bir şeyin gelmesi çok üzdü beni, rica ederim yardımcı olun.




  • Merhaba,


    Aracım çalındı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından parçalanmış bir şekilde bulundu. Arabanın bulunan tüm parçaları Savcılık tarafından incelemeye aldı. Kamu davası vs var suçlulara karşı.

    Sigorta firmam ilk açılan çalıntı dosyasını kapatıp, pert dosyası açtı.


    Aylardır sigorta firması bizi oyalıyor. İlk başta 'Teslim tesellüm belgesi' istediler o belgeyi Yediemin'den alamadık.

    Sonra parçaları alamayacağımıza dair savcıdan yazı aldık ve sigortaya gönderdik, bir şekilde dosyayı açtılar. Eksper atandı eksper rapor gönderdi ve dosya sorumlusu piyasa ve sovtaj çalışmaları başlattı.


    Aha tamam paramızı alaccağız derken, arabanın bulunan parçalarını onlara teslim etmeden ödeme yapamayacaklarını söylediler. Öncesinde böyle bir şey söylemiyorlardı.

    Dosyaya devam edemeyiz dediler. Acentem de aynı şeyi söyledi.


    Bu konuda uzman arkadaşlar daha doğru yorum yapacaktır. Kime inanacağımıza şaşrdık.


    Cumhuriyet Savcısı ve Emniyet Görevlileri, sigorta firması sizi oyalıyor diyor.

    Ben ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin.


    Alıntı

    metni:
     Sigorta firmasının bana son dönüşü şöyle:Aracın satışı ve teslimi olmayacağından dosyaya devam edemiyoruzSatışa engel durumlar maalesef tarafınızın sorumluluğundadırAraç pert durumda pert işlemlerini devam ettirebilmem için aracın temiz ve satış engeli olmaması gerekmektedir Bu durumda yapabileceğimiz herhangi bir şey yokturSoruşturmanın tamamlanması beklenecektir




  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.