Şimdi Ara

Ekran kartını yere düşürdüm hasar almışmıdır acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Ekran kartını balonlu poşete koyup kutunun içine yerleştirdim kaldırmak üzere. O sırada elimden kaydı ve kutu 45 cm den parkeye düştü. Bilgisayara takıp deneyecek vaktim yok sizce hasar almışmıdır?

Adminlere not: Konuyu dahili bileşenlere açmaya çalıştım açılmıyor. Bu yüzden buraya açtım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tahminimce bişi olmamıştır

Senin ağzından çıkanla kulağının duyduğunun aynı şey olmadığının hiç mi farkında değilsin?
  • Poşetsiz şekilde düştüyse zarar görmüş olabilir. Yeni ekran kartları hayli ağır oluyor çünkü. Ama buradaki tahminlerin pek etkili olacağını sanmam. Hani köşeleme düşmediyse parçalara birşey olmamıştır ama fanlarda sıkıntı oluşmuş olabilir, köşeleme düştüyse plakaya zarar gelmiş olabilir.. tabi bunlar en kötümser tahminler tahminimce bişey olmamıştır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Kural Disi Konu Destroyer
    I am not a robot. That wasn't flesh maybe. It's 3:36

• Muhtemelen hasar almamıştır da elektronik devre bu kimse garanti veremez
    VODAFONE NET PİŞMANLIKTIR.
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • Balonlu poşet dediğin eğer kartın orjinal antistatik torbasıysa, düzgün bir şekilde ilk açtığında nasıl paketlenmişse sende öyle paketlediysen(bazı kutularda başka teferruatlar da oluyor). Hiçbir şey olmaz. Korkmana gerek yok. Devreler G kuvvetine dayanırlar. Aynı şekilde fanlar da. Kartı söküp takarken elinin fanlara değmesi düşürmede G kuvvetinden dolayı maruz kaldıkları kuvvetin en az 3 katı falan. Senin düşürmen hem çok yüksek bir yerden olmamış hem de zaten kutusuyla düşürmüşsün. Kutu böyle şeyler için var. Kartı direk düşürseydin sonuçları acı olabilirdi ama kartın devresine dediğim gibi direk fiziksel hasar gelmemiş.

Kutulamayı tamamen orjinal hale getirip kaldırırken düşürdüysen dediğim gibi hiç paranoyak olma. Eğer gevşek bir kutulama yaptın da düştüğü anda kart poşetiyle dışarı falan fırladıysa bu tarz ayrıntılar varsa bu ayrıntıları uzun uzun anlat. Kutulamada da istisna varsa onları da anlat. Ayrıntı ve istisnaların hiçbiri yoksa, her şey olması gerektiği gibiyse için çok rahat olsun. Olamıyor mu? Tak bilgisayarına acele etmeden dene ve çalışırsa bir daha bu konuyu düşünmeyeceğine kendine söz ver. Çalıştığını görünce de kendine düşünerek eziyet etme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O kutuyu kargocu lar teslim edene kadar 50 kez düşürüp tekmeliyorlar kutusundaysa bişey olmaz adam koliyi patlatmadan teslim etmiyor. Ama bazı firmaların kolisine hastayım balta vursan hasar almıyor taş gibi.

|||ANKART||| Gigabyte GA-B75M-D3V soket: 1555 DDR-3 SATA6 |||İŞLEMCİ||| intel xeon 1270v2 |||RAM||| 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ + 8 GB 1600 MHZ KİNGSTON MAVİ |||SSD||| hi level 240 gb ssd1 windows ssd-2 gigabyte 480gb oyun ssd ||HARDDİSK|||| HDD-1 Segate 500 gb yedek sata-3 HDD-2 3 trb segate sata-6 depolama arşiv |||KASA|||Dark N5 Mid Tower Kasa Siyah + 500W cooler master psu |||MONİTÖR||| james donkey 144hz 1ms 27 inch dpi |||KLAVYE||| logitech g213 prodigy rgb
    |||MOUSE||| logitech g502 hero rgb ||EKRAN KARTI|||| gigabyte 1050 ti 4gb
  • Burada hasar almamıştır deyince hasar almayacak veya hasar almıştır deyince hasar olacağının garantisi yok, buraya konu açana kadar takıp denersin kendin görürsün.

• Konu açacağına kartı deneseydin cevabı biliyor olurdun.

Kart bu şekilde paketliydi.

Kartı deneme imkanım yok ve kardeşime hediye edeceğim. Görünüşü sorunsuz geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Giacchino -- 5 Kasım 2018; 19:46:21 >

• fotoğraf ekledim dostlar

örneğin:https://www.youtube.com/watch?v=Dhbys0JwF30

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 5 Kasım 2018; 23:14:34 >
  • kucuk ve hafif kart bisey olmamistir, kafaya takma.. benim gtx 560ti nerelerden düstü...(45cm den dustu dedin oyle degil mi) bu biraz da sansa bagli, bozulacagi varsa 10cm den dusse bozulur benim gtx 560ti masadan yuvarlandi, 70cm falan..

Asus P9X79 Pro | 3930k + H90 | 4x4gb RipsjawZ 2133 cl10 | Msi gtx 1060 gaming x 6gb | 840 evo 250gb | 1tb wd black | 3tb wd green | Evga 750 G2 | Phanteks enthoo pro m || Asus Crosshair VI Hero | R7 1700 | 2x8gb FlareX 3200 cl14 | Inno3d gtx 770 4gb | 500gb 850 evo | 240gb Ocz Arc100 | Seasonic S12II 620w | CoolerMaster rc-690 || Asus Rampage Formula x48 | Q6600 @3.6ghz Scythe Mugen | 2x1gb + 2x2gb Dominator 1066 cl5 | Ati hd3870 Iceq Turbo 512mb | 1tb wd blue | FSP hyper 700w ||Asus B250G | i5 7500 | 2x8gb CL14 Corsair LPX 2400mhz | Asus gtx 560 ti 1gb | 850 Evo 250gb | Seasonic M12II 620w evo | Zalman R1 || 3TB WD Red WD30EFRX | Sharkoon SilentStorm Icewind 750w | Crucial MX500 250gb |
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.