Şimdi Ara

Ekran kartını takınca PC açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 gün kullanmadığım bilgisayarımı açmaya çalışınca açılmadı fakat ekran kartını çıkartınca onboarddan açıldı. ekran kartı bozulmusmu diye farklı bir Pc de denedim ekran kartı çalıştı. Biosa virüs girmiştir diye biosu güncelledim fayda etmedi .Yardımlarınızı bekliyorum !!!

pc özellikleri

intel core i5 2400 3.10ghz

2gb ddr3 1333 mhz ram

ati radeon hd 4670 1gb

Thermaltake TT-500AL1NC 500W

Msi h61m e33 anakart

EKRAN KARTI TAKMADAN

EKRAN KARTI TAKINCA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikosony34 -- 22 Kasım 2014; 18:08:01 >

• Bence ekran kartı gevşek tutuyor. Yuvası geniş kendisi dar ise bütün altın ucları temas etmiyor olabilir. Altın ucları silgiyle silin. Bir de Ekran kartının vidasını sıkmadan kartı aşağı veya yukarı az itin. (zorlamadan) Temas ederse açılır. Açıldığı yerde sıkarsınız.
    Ryzen5 3600,Ga x470 aorus ultra,2x8:16corsairddr4 3200mhz ram,msı 5700xt mech oc,castle 240 rgb,rampage carbon kasa,asus 27 inç 144 hz 2k, fsp 1000 watt psu
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım maalesef yine fayda etmedi . kart yuvaya tam oturuyor, kartı aşagı yukarı ittim yine bişey olmadı.

bu arada bios ayarlarından öncelikli pci aygıtı olarak pci-x slotundaki kartı seçmeyi unutmayın(pci device boot priority)
    başka bir ekran kartı denemedim ama çevremdem bulabilirsem deniyeceğim. kendi ekran kartımı başka bir pcde denedim çalıştı ekran kartında sorun oldugunu düşünmüyorum msi anakart kullanıyorum biostan pcı expressi nasıl aktif edeceğimi bilmiyorum bios çok karışık
  • bios ayarlarını yapmadan emin olamazsınız.. bios ekranındayken ya ayrı PCI sekmesi vardır yada advanced veya boot sekmesi altında (pci device priority) yahut (pci device scan order) seçeneği bulunur.. oradan pci-x slotunu ilk sıraya getirmelisiniz.. montaj ve ayarlar doğru olduğu halde sinyal alamazsanız başka pci-x ekran kartıyla denemek lazım..
    biosda advanced in altında pci device priority ve pci device scan order şeçenekleri yok.

resimdeki gibi şeçenekler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikosony34 -- 23 Kasım 2014; 14:33:02 >

Orijinalden alıntı: ikosony34

biosda advanced in altında pci device priority ve pci device scan order şeçenekleri yok.

resimdeki gibi şeçenekler var

Advanced > Chipset Configuration > CPU Bridge Configuration > System Agent Configuration > PCI Express Port

kaynak :https://www.ami.com/support/doc/UEFI%20Development%20PC%20Setup%20User%20Manual_PUB.pdf

• awallabilla kullanıcısına yanıt
    kaynağa baktım benim biosumda olmayan özellikler mevcut benim biosum yukarıda verdiğim resim gibi.http://www.msi.com/support/mb/H61ME33_B3.html#down-bios sizce hangi biosu yüklersem kaynaktaki advanced teki özellikler benim biosuma gelir ilginiz için teşekkür ederim.

daha evvel dediğim gibi başka bir ekran kartı denemeden fikir sahibi olamayabilirsiniz.. o yüzden başka bir ekran kartı denemenizi ve sonuca göre hareket etmenizi öneririm..

bios flash veya update riskli bir işlemdir.. başka sorunlara yol açabilir..

MSI RADEON RX 570 ARMOR 4G OC 4GB GDDR5 256bit AMD Ekran Kartı

ayarladım daha öncesinde kullandığım ekran kartını çıkartıp bu ekran kartını taktığımda açılmıyordu power çalışıyor ve bip sesi gelmiyordu eski ekran kartını taktığımda açılıyordu rx570 ekran kartımı başka yeni bir bilgisayarda deneyip çalıştığından emin oldum daha sonrasında anakartımın bios unu güncceledim ve problem çözüldü anakartınızın bios unu güncelleyin sorun çözülecektir. ☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.