Şimdi Ara

harici ekran kartını takınca ses çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    amd +4400 x2
    asus m2mnx
    1 gb ram
    ati 16x ekran kartı
    sorun şu hani ekran kartını takınca iki tane bilinmeyen donanım görür ya burada bir tane görüyor sonra bir tane ses driveri olarak tanımak istediği driver var onu ekran kartı olarak tanıyor. her şey yüklü ama bir türlü ses çıkmıyor.bende şöyle yaptım ekran kartın çıkarttım ses çıkıyo ekran kartını takıyorsunuz ses yok. bir de şu var hani bir driveri ses olarak tanıyo dedim ya onu manuel olarak tanıttığın zaman mavi ekran geliyo.
    Sizden ricam lütfen yardım edin

Sorunu çözebilmek için;

Anakart cdsinin içerisindeki driverların tümünü kurmalısınız.Cd elinizde yoksa internetten anakart markanızı bularak sitesindeki download bölümü üzerinden rahatlıkla temin edebilirsiniz.

Ekran kartınız içinwww.ati.com üzerinden en güncel driver'ı indirmelisiniz.

Ses kartınız onboard ise bir öncede dediğim gibi anakart cdsindeki driverları kurmanız yeterli olacaktır.
  • bakın ben hepsini denedim sorun donanınsal. çünki size anlatmak istediğim ekran kart driverleri 2 tane olur bilinmeyen bunda 1 tane ama ikinci driveri analog device soun... driverini görüyo böylece ses gidiyor

Driverları ya anakart tanımayabilir yada yazılım tanımayabilir.
  • Bu tür sorunlar yeni nesil ekran kartlarını takınca verebiliyor. Ekran kartlarına sesle ilgili chipler konmasından kaynaklanan kafa karışıklığı. Çözüm: Denetim Masası .. > Ses konuşma müzik aygıtları....>ses efekti ses aygıtları...>ses ve insan sesi..denilen yerde ses kartınızın seçili olması gerekir. Büyük ihtimalle ekran kartındaki ses aygıtı bunun yerine geçmiştir. Benim başıma da geldi. Çözüm bu.... Ha konu açılalı çok olmuş ama arayanlar için lazım olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartı taktim ses gitti ekran kartını çıkartınca ses geri geliyordu hoparlör çıkışına böyle bı sorununuz varsa bios dan ayar yapmanız gerekiyor.(pc açılırken F10 tusu olması lazım bios ayarina girip önceliği anakart a vermeniz gerekiyor ben bilgisayarciya götürdüm öyle bseyler yaptım dedi.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.