Şimdi Ara

Ekran Kartı kullanımımda PC kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 seneyi aşkındır aşağıda yazdığım sistemi kullanıyorum. Son 4-5 gündür bilgisayarım kullanırken birden görüntü gidiyo res atmam gerekiyo yada birden kendini kapatıp restart atıyor.

Memtest64 programıyla ilk önce ramleri test ettim 10 dakka boyunca ram stres testi yapınca bir hata almadım error dahi yoktu.

Prime95 programı ile de CPU test ettim oda 10 dakka boyunca açık bıraktım ve ondada hata yok.

Furmark testinde tam stres testi başlarken o test ekranı geldiğinde anında pc kendini kapatıp açıyor görüntü gidiyor hatta bazen iki defa restart atmam gerekiyor çünkü görüntü birinci resde gelmiyor.

chatgpt'ye yazdığımda bana PSU'nun artık yetersiz geldiğini söyledi zaman geçtikçe içinde ki devreler falan yaşlanabiliyormuş ve artık güç dalgalanmları olduğu için ekran kartına yeterli gücü veremiyormuş

NOT: Oyunlarda bir süreden sonra aynı şekilde ya görüntü yada restart atıyor kendi kendine sistem.

Tam olarak sorunum PSU'mudur sizlere soruyorum şimdi bilgili yerlere danışmak daha mantıklı diye düşündüm?

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 Çekirdek 35MB Önbellek Soket AM4 MPK İşlemci

Anakart: Asus B450M-DRAGON AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart

Ram: Apacer Panther Black-Gold 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram

Ekran kartı: PNY RTX 3070 Ti 8GB Verto Triple Fan 8GB GDDR6X 256Bit Ekran Kartı

SSD: Patriot P320 512GB 3000/2200 SSD

HDD: Toshiba P300 High Performance 1TB 3.5" Sata3 7200RPM Sabit Disk

KASA VE PSU: Cougar Archon 2 CGR-5CC5B-MESH-RGB 650W 80+ Mid Tower Gaming Kasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schawed -- 16 Eylül 2025; 19:54:21 >

• yapay zeka iyimser yaklaşmış problem umarım psudadır güzel test etmişsin bu kadar testi yapabilecek biri sorunu tespit etmistir diye tahmin ediyorum.
    2 seçenek var ya psu 12v hattı yüke binince çöküyor ya da ekran kartı yüke binince çöküyor dua et sorun psuda olsun 3070ti guzel kart başina bi şey gelsin istemeyiz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

şimdi şöyle ben 8pin pci kablosunu ekran kartına sağlam taktığımı sanıyordum yani tam oturmuş vaziyette taktığımı sanıyordum ve testleri öyle yaptım sonradan hwmonitör indirip ve furmarkı tekrardan çalıştıracaktım en azından psudan güç düşüyormu 12V hattı sizin dediğinize bakacaktım ama sonra dedim şu ekran kartı kablosunu bi sağlam takayım tekrar biraz da bastırdım otursun diye iyice sonra tekrar pcyi açıp hwmonitor ve furmarkı açıp test yaptım normalde furmarkı başlatınca kapanmasını bekliyordum lakin kapanmadı 10 dakka boyunca %96 ekran kartı kullanımıyla devam etti 85 dereceye kadar geldi zaten 2 3 dakka da öyle kaldı bu durumda 12v hattı en düşük 11.344 gördü en fazla da 12.200 gördü chatgptnin bana dediğine göre bu sorun olmasa da psu sınırdaymış yorgunluk olarak yani yinede güç konusunda stabil güç veremiyormuş ortalama olarak da 11.6 civarlarında gezdi çoğunlukla. Umarım düzgün açıklamışımdır.

• schawed S kullanıcısına yanıt
    3070ti için psu sınırda 750w veya 850w a geçebilirsin veya bu şekilde kullanabilirsin dediğin gibi bir temassızlık sorunun varsa iyi kurtarmışsın oradan yanabilirdi konnektörlerintam.oturtmaya özen gösterin.

Gayet açık gayet net...

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.