Şimdi Ara

EKRAN KARTIMI YANLIŞ ALGILIYOR !!!!! [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Size Bi Sorum Olucak
    Benim Bilgisayarımın Ekran Kartı Normalde ATI Radeon HD 4600
    Fakat Bilgisayarım Ekran Kartını nVidia Olarak Görüyor
    Normalde 2498MB Ekran Kartım Varken
    nVidia Gözükdüğü İçin 1GB Oldu
    Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatıp Driverlarını Sildim nVidia'nın Sonra Yeniden Başlatıp ATI Radeon HD 4600 Driveri Yükledim Ama Bişi Farketmedi. Gene nVidia Yazıyor :/

Lütfen Yardım !

Everest den Ve dxdiag danda nVidia Olarak Gözüküyo

Bilgisayarım:
    Windows 8.1 Pro

İşlemci: AMD Athlon (tm) X2 255 Processor 3.10 GHz

64 Bit İşletim Sistemi, x64 Tabanlı İşlemci

Ekran Kartı: Gerçekte ATI Radeon HD 4600 ama nVidia GeForce 7025 / nVidia nForce 630a Gözüküyor...

Çözüm:

"nVidia GeForce 7025 / nVidia nForce 630a" Yada Sende Ne Gözüküyosa Driverini Yükleyip Bilgisayarı Kapat.

Mönitörün Kasaya Giriş Fişini Kasanın Diğer Girişine Tak.

Bilgisayarı Yeniden Aç.

Asıl Ekran Kartını Yükle.

Sorun Çözülmüşdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirh -- 19 Eylül 2014; 20:02:27 >

• haberin olmadan karti bilgisayarciya biraktiysan degistirmis olmasin cunku amd kart nvidia diye gorunmez.format atıp dene yine olmuyorsa kasayi acip bak bakalim dedigin kart mi var?

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • 7025 zaten onboard gpu lu çip..ekran kartı olarak onu görüyorsa ati4600 takılı değil demektir..hani monitor kablosunu yanlış yeremi taktın desem(4600 yerine onboard gpu çıkışına) görüntü alamaman lazım,bildiğim kadarıyla bu 2 model bir arada aktif olmaz..bence sen kasayı bi aç..birde gpuz isimi programın ekran görüntüsünü atarsan iyi olur ve birde aygıt yöneticisi altında görüntü bağdaştırıcılarında ne yazıyor?

Orijinalden alıntı: bekirh

Merhaba Arkadaşlar Ben Forumda Yeniyim
    Size Bi Sorum Olucak
    Benim Bilgisayarımın Ekran Kartı Normalde ATI Radeon HD 4600
    Fakat Bilgisayarım Ekran Kartını nVidia Olarak Görüyor
    Normalde 2498MB Ekran Kartım Varken
    nVidia Gözükdüğü İçin 1GB Oldu
    Bilgisayarı Güvenli Modda Başlatıp Driverlarını Sildim nVidia'nın Sonra Yeniden Başlatıp ATI Radeon HD 4600 Driveri Yükledim Ama Bişi Farketmedi. Gene nVidia Yazıyor :/

Lütfen Yardım !

Everest den Ve dxdiag danda nVidia Olarak Gözüküyo

Bilgisayarım:
    Windows 8.1 Pro

İşlemci: AMD Athlon (tm) X2 255 Processor 3.10 GHz

64 Bit İşletim Sistemi, x64 Tabanlı İşlemci

Ekran Kartı: Gerçekte ATI Radeon HD 4600 ama nVidia GeForce 7025 / nVidia nForce 630a Gözüküyor...

NVIDIA GeForce 7025 diye bir harici kart üretmedi.

Bu grafik birimi anakart çipsetinde onboard olarak gelir. Harici kart yoksa kullanılır, harici kart varsa otomatik devre dışı kalır. (monitöre göre)

Siz ya HD-46XX kartı sokete tam oturtamadınız bu yüzden sistem görmüyor.
    Veya monitör kablosunu HD-46xx karta değil anakart üzerindeki VGA çıkışına bağladınız.

Monitör hangisine bağlı ise sistem otomatik olarak onu çalıştırır. Bunu kontrol edin. Anakarta değil HD-46xx çıkışına takılı olsun.

Böyle yapınca onboard 7025 devre dışı kalır.
    Bir ihtimal sürücü sorunu olmasın diye BIOS altında onboard grafik ayarını devre dışı bırakın. Bun yaptığınızda HD-46xx görülmüyorsa takılmasında-monitör bağlantısında sorun var demektir zaten.
    Kırık kafa, Gigabyte 970A-UD3P, FX-8320, TridentX 4x8 GB 2133-9.11.11.31, 7950 DCU2T, 2x4 TB SV-35, 2x6 TB SV-35, 2x8 TB WD Harici, 240 GB SSD, BlueRay-RW, 29 inç 4K-3840x2160-IPS-75 Hz-4 ms, TT Toughpower Qfan 750W 80 B, Coolermaster RC-690-III, Logitech M705 ve K350 Wave

• Arkadaşlar Ben Çok Kez Format Attım. Ama Değişmedi. En Sonda nVidia'nın Sitesine girip o nVidia GeForce Ekran Kartını indirdim yani O Kendisi Ekran Kartını Bulup İndirdi.

Normale Döndü Ana Ekran Ama ATI Radeon HD 4600 Olmadı.

Sonra Pc'yi Yeiden Başlattım. Ekran Gelmedi Ekranın Kablosunu Kasada Başka Bi giriş Var Oraya Takdım.

Sonra nVidia Yazısı Gidip ATI Atombios Oldu Sonra ATI Radeon HD4600 ün Driverini Yükledim. Sorun Kalktı.

Nasıl Oldu Anlamadım Başka Bir Girişe Takılınca Mönitör Normalde Açılmazdı :D

Bu Sefer Hem Açıldı Hem nVidia Oldu Teşekkür Ederim Sorun Çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirh -- 19 Eylül 2014; 19:58:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.