Şimdi Ara

Ekran kartım öldü.. REBALLING mi REFLOW mu? AMD HD6870(FAİLLEDİK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kasam;

Q6600 G0 rev
    4GB DDR3 CORSAIR
    HD6870 (gpu sıkıntı)
    Corsair 600w psu
    Asus P5KC anakart

Emektar bu şekilde battlefield 3 ü fullde 1920x1080 de oynayabildim. baya memnundum hala kaç sene oldu ama ekran kartım yoruldu sanırım bir gün öyle dandik oyun lol oynarken bir anda kapandı... bidaha açtığımda ekranda çizgiler falan.. görüntüleri bulurum istersenz. karttan memnundum yeni işe başladım bu arada hw e boşa para yatırmak istemiyorum. Hoş, bi ekran kartı alsam muadili eskiden aldığım fiyat şuan... Piyasa çöp düzgün kartlarda gereksiz pahalı.

Bu kartı hayata döndürmek istiyorum ne öneriyorsunuz?

GÜNCELİ SON MESAJDA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alioreh -- 11 Temmuz 2015; 19:00:37 >

• Oven Trick değilde, overlok yapabirsiniz hocam.

Ekran kartım öldü.. REBALLING mi REFLOW mu? AMD HD6870(FAİLLEDİK)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheHorse -- 18 Haziran 2015; 10:43:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    | Zalman Z11 Neo Kasa | | Aerocool KCAS 600 Watt Güç Kaynağı | | İntel 4460 İşlemci | Msi Gtx 960 Gaming 4G Ekran Kartı | | Msi Z97 G43 Anakart | | Crucial Ballistix 8 Gb 1600 Mhz. Cl8 Ram | Deep Cool Gammaxx 300 İşlemci Soğutucu | Wd Caviar Blue 1 Tb Hard Disk | | Dell E2214h 1080p Monitör | | Frisby Gx6 Pro Gaming Mouse | | Everest Kb 3500 Gaming Klavye |
  • Yapın hocam, benim hd6850 iki kere hayata döndü bu şekilde. Dün de arkadaşın hd7770'i düzelttim aynı şekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  • Cevaplar için teşekkürler, bu işlem süresince zehirli gaz salma ihtimali nedir fırının içine? Şuan çalışıyorum eve gidince denemeyi düşünüyorumda..

Zehirli gazdan kastım kapasitör vs patlarsa erirse gibi birşey çünkü evdeki fırında deneyeceğimden kullanılamaz hale getirmek istemem.
  • Biraz kötü kokuyor ama benim fırın balkon kapısının hemen yanında olduğu için kapıyı açıp balkona çıktım ben. Bundan önce mutfağı iyice kokladım acaba ısınmış mı ekran kartından koku geliyor mu diye :D Zerirlensem şimdiye kadar zehirlenirdim merak etme bir şey olmaz :)

Mutfağı havalandırınca koku gidiyor. Bu arada alüminyum folyodan küçük toplar yap 4 tane ayaklık yap ekran kartının 4 köşesine koy altına ve alüminyum folyonun içine koy tost gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 18 Haziran 2015; 11:02:58 >

Ryzen 5 1600X | GA-AB350M-D3V | 2x8GB 3000MHz | RX 5600 XT - Xeon X3440@3.8GHz | GA-H55M-S2V | 2x4GB@1200MHz | R9 380 4GB
    CGNat IP ile Port Açma
  • Yok ya olmuyor. O vidayı çıkaramıyorum yalama olmuş tornavida giren tarafı... nasıl yapıcaz bilmiyorum.

not: bilgisayarcıya sordum bizim burdaki gpu hatası bişe yapılmaz ama getir istersen dedi

Orijinalden alıntı: fukox

Eğer açabilirsen vidayı kartın üstündeki erimeye müsait malzemeleri alüminyum folyo ile kapla. Mesela fan girişinin etrafındaki plastik.

belki bilgisayarcıya açtırırım. Açabilirlerse yaparım zaten fotoğrafını falan atarım burayada
  • hocam kartın belleklerinde oluşa mikro çatlaklardan oluyor bu sorun..bende kapasitörlerden biri patladi ve sorun olmadi zehirlenme falan olmuyorda.. ama .. öncelikle bir sentetik tiner alıp en ufak tozu dahi temizlemeniz gerek.. bir diş fircasini tinere batirip temizleyin her yerini sonra alüminyumdan toplar yapip karti onlarin uzerinde bir tepside sokun fırına.. 11-12 dakika durmalı fırında.. tani ben turbo firinda yaptim mikrodalga firinda ne olur bilemiyorum..bende bi kapasitör düştü sonra her yeri gezdi.de zar zor kücük havyası olan bi telefoncuda elektrikciden aldigim benzer kapasitörü lehimlettim karta ve kart çalıştı... 6-7 ay sonda yine ayni sorun oldu ve yine firinladim oldu :) kartın gpu kısmı ust tarafa gelecek şekilde koyun :) kolay gelsin şimdiden :)

Denemekten zarar gelmez artık kart kullanılamaz haldeyse.Eskiden bozulan ram böle yapa yapa 7-8 ay kullanmıştım.Ama inceden para biriktirmeyede bak çünkü fırına atıyorsun düzeliyor ne zaman bozulcağı belli değil ama sonunda gümler yani tedbirli olmakta fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 20 Haziran 2015; 4:14:01 >

(ayrıca mikrodalga fırını olan aliminyum folyo koymasın sakın fırına)

• Hocam ekran kartının belleklerinden oluyor bu sorun. Denemekten hiç bir zarar gelmez üstündeki plastik parçaları çıkardıktan sonra. (Güç girişini çıkarmaya gerek yok sanırım). Aşırı ısıtmayın zamanı iyi ayarlayın yeter pişirmek isterken yakmayın kartı
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Denemekten zarar gelmez artık kart kullanılamaz haldeyse.Eskiden bozulan ram böle yapa yapa 7-8 ay kullanmıştım.Ama inceden para biriktirmeyede bak çünkü fırına atıyorsun düzeliyor ne zaman bozulcağı belli değil ama sonunda gümler yani tedbirli olmakta fayda var

Tüm vidaları çıkarabiliyorum fakat bi tanesi yalama olmuş sanırım yıldızla olmuyor. Bıçakla kesip düz vidalık yer yapayım dedim o da olmadı nasıl yapıcam şunu düşünüyorum şuan
  • Hocam firinlama köklü bir cozum sunmaz sana. 1 yil falan uzar omru en fazla. Sen icindeki tozlari temizle, kaliteli bir termal macunun sür gpu ya, birde hızları50 şer mhz dusur. Bir boyle dene. En son care olsun firinlama bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC_Hawker -- 21 Haziran 2015; 16:37:42 >

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Hocam firinlama köklü bir cozum sunmaz sana. 1 yil falan uzar omru en fazla. Sen icindeki tozlari temizle, kaliteli bir termal macunun sür gpu ya, birde hızları50 şer mhz dusur. Bir boyle dene. En son care olsun firinlama bence.

Sorun şöyle zaten, masaüstüne ulaşamıyoruz gpu ile ve güvenli modda açılıyodu sanırım ama driver yükleyemiyorum hiçbi türlü.

İçini temizlemek için bile o soğutucuyu çıkarmam gerekiyor ama o vida izin vermiyor

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Orijinalden alıntı: AC_Hawker

Hocam firinlama köklü bir cozum sunmaz sana. 1 yil falan uzar omru en fazla. Sen icindeki tozlari temizle, kaliteli bir termal macunun sür gpu ya, birde hızları50 şer mhz dusur. Bir boyle dene. En son care olsun firinlama bence.

Sorun şöyle zaten, masaüstüne ulaşamıyoruz gpu ile ve güvenli modda açılıyodu sanırım ama driver yükleyemiyorum hiçbi türlü.

İçini temizlemek için bile o soğutucuyu çıkarmam gerekiyor ama o vida izin vermiyor

Hmm. Allah kolaylik versin ne diyeyim.

• fırınlama çok kötü bir çözüm...

Sırası ile Reballing =>reflow tavsiye ederim.

Tabiii ki herkesin yapabileceği şeyler değil.

Fırınlama da sıkıntı, her devre elemanı 200 derece gibi bir sıcaklığa maruz kaldığından, sağlam olan parça da bozulabiliyor, reflow ile ayakalancak ekran kartı da mal oluyor, tamiratı mümkün olmuyor.

Yani iyice gözünüz karardıysa yapın, yoksa yapmayın.

Orijinalden alıntı: ironblood19

fırınlama çok kötü bir çözüm...

Fırınlama da sıkıntı, her devre elemanı 200 derece gibi bir sıcaklığa maruz kaldığından, sağlam olan parça da bozulabiliyor, reflow ile ayakalancak ekran kartı da mal oluyor, tamiratı mümkün olmuyor.

Şuan kart çalışmıyor. Sapphire supportla konuşmalarım sonucunda da the card was dead. upgrade a new one diye cevap aldım. Bunun üzerine adım adım dediğin şekilde gitmeyede razıyım fakat biraz daha detaylı bilgi verebilirsen sevinirim neden rebailing rebailingin olayı nedir reflow vs? Cihaz çalışmadığından herşeyi deneyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

quote:

Orijinalden alıntı: ironblood19

fırınlama çok kötü bir çözüm...

Şuan kart çalışmıyor. Sapphire supportla konuşmalarım sonucunda da the card was dead. upgrade a new one diye cevap aldım. Bunun üzerine adım adım dediğin şekilde gitmeyede razıyım fakat biraz daha detaylı bilgi verebilirsen sevinirim neden rebailing rebailingin olayı nedir reflow vs? Cihaz çalışmadığından herşeyi deneyebilirim

reballing, bu lehimlerin yenilenmesi işlemi.

Reflow, mevcut lehimlerin, yeniden eritilmesi, varsa microçatlakların giderilmesi (lehim adınıa), elektronik aletin yeniden işlev getirir hale gelmesidir.

Bu ikisini de yapabilmek için hem cihaz, hem tecrübe lazım.

Bundan ötürü çoğu kullanıcı elinde bu ikiisi bulunmadığından ötürü fırınlıyorlar.

Eğer yakınınızda Chipset tamiri yapan varsa (reballing) ve fiyatı da 70-80 liradan aşağı ise, yaptırabilirsiniz. Ama kişiden 6 ay kadar garanti alırsanız yaptırın.

En kötü cep telefonculara gidin, artık 40-50 liraya neye yaparsa, onlara ısıttırın kartınızın ram' lerini ve gpu'sunu.

Tabii ki dediğim bu ücretleri alet çalışırsa verin, yoksa adam hem yapamayacak hem de para alacak, ohh ne güzel :)

o da olmaz ise, FIRINNN!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.