Şimdi Ara

Ekran kartı tamir edilebilir mi ? Benim ekran kartımın sorunu ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
17.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Saçma bir başlık oldu sanırım ama galiba ekran kartım bozuk umarım anakartımda bir problem yoktur. Sorun şu bilgisayarı açma tuşuna bastığım zaman gelen ekranlarda yazılar akarken yatay bir şekilde kesik kesik mavi çizgiler oluşuyor, windows logosundaki renkler hafif silinmiş gibi ve masaüstünü göremeden bilgisayar reset atıyor.

8800gtx ekran kartım bu arada ne yapmam lazım yeni bir ekran kartı arayışlarına başlasam mı yoksa tamiri mümkünmüdür ?

• anakartınızda onboard bir kart varsa öyle açmayı deneyin yoksa başka bir ekran kartını sisteme takarak deneyin sorunun kesinlikle ekran kartından olduğunun emin olmak gerekiyor
  • Büyük ihtimalle ekran kartınızın ram leri arızalanmış. Ram çiplerinin değişimi çok masraflı bir olay olduğu için tavsiye etmem,imkan varsa yeni bir ekran kartına geçiş yapın veya kartın garantisi devam ediyorsada en kısa zamanda servise yollayın.
  • Ekran kartımı bugun arkadaşımın bilgisayarında deniycem ama tamiri mümkün mü acaba bilmek istiyorum
  • kardeş yapabilirmisin bilmiyorum ama fırınlama diye bir yöntem var ama hassasiyet gerektiriyor. forumda faydasını gören çok.
  • Büyük ihtimalle ekran kartının ramleri arızalanmış. Garantisi varsa garantiye ver :)

Tabi başka bir ekran kartıyla sistemini açmaya çalıs bakalım sorun düzeliyor mu ? Emin olmak lazım..

Garantisi yoksa bence yeni bir kart bak yaptırmana değmez..
  • ekran kartı asus ise yaparlar (ücret dahilinde tabi)
    fırına falan sokma en son onu dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim

Götürdüm bugun 35 tl tutar ram ler arızalı dedi adam ram tamiri bu kadar ucuz mu ? Ama soğutmasında bir problem varsa fiyat artar dedi birde.. Ne diyorsunuz yeni ekran kartı aramaya başlamalımıyım yoksa sorun ekran kartının ramlerinde ise tamiri ne kadar idare eder beni ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theradon

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Götürdüm bugun 35 tl tutar ram ler arızalı dedi adam ram tamiri bu kadar ucuz mu ? Ama soğutmasında bir problem varsa fiyat artar dedi birde.. Ne diyorsunuz yeni ekran kartı aramaya başlamalımıyım yoksa sorun ekran kartının ramlerinde ise tamiri ne kadar idare eder beni ?

35 ise değiştir tabiki soğutmada filan problem olamaz ne soğutması ?
  • Bilmiyorum verdiğim adam öyle dedi =)

Bu arada neden bir ekran kartının rami bozulur acaba ? =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theradon

Bilmiyorum verdiğim adam öyle dedi =)

Bu arada neden bir ekran kartının rami bozulur acaba ? =)

ram cipi genelde eski kartlarda kullanmayla birlikte cortluyor zaten hassas
  • ram i bozulmuyor kardeş ramlerin lehimleri kopuyor. adam senin kartı alüminyum folyoya sarıp önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında ters yüz edecek 15 dakika sonra fanın motoru bozulmuştu sony nin özel servo motorunu kullandım diyip 60 70 lira isteyecek. dersem çok karamsar olursum inşallah sağlam yapar diyelim.
  • Neyse ya 3 ay götürsünde beni eylül gibi yeni bir kart bakarız artık şimdi adam yapamadım diye ararsa daha kötü açıkçası yapsın da nası yapıyorsa yapsın =)
  • Arkadaşlar ekran kartını fırına sokmayla ilgili bir az daha açıklıya bilirmisiniz,yani fırına koydukdan sonra ne yapıyoruz?
  • Git bir pc ciye.Isı tabancası ile ramlere hava tut.Büyük ihtimal olacaktır.İzmirdeysen yardımcı olabilirim. (Fırınlamanın el ile yapılışıFırınlama dediğimiz şeyde ekran kartını fırına atıp ısıtmak.Yemek ısıtır gibi ekran kartını ısıtıyorsun.
  • hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum bence fırınlama riskli iş hele 190 dereceyse deymez 35tl'ye yapan adama götür derim ben. bu arada antalyada o fiyatlara ati 4850'yi tamir etcek bi yer var mı??
  • teşekkürler arkadaşlar yarın yapıldı yada yapılamadı gibi yazarım buraya aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da çözüm var mı yok mu bilgilenir
  • Arkadaşlar ekran kartım tamir edildi ve geldi.. Daha doğrusu tamir eden kişi test ettim çalışıyor bir sorun olursa getir dedi.. Eve geldim kasaya taktım çalıştırdım ve monitöre görüntü gelmiyor ?!

Bozukken yani tamire göndermeden önce en azından bios ekranını falan görebiliyordum şimdi monitöre hiç görüntü gelmiyor sinyal yok diyor allah aşkına kafayı yicem nerde yanlış yapıyorum sorun anakartta mı bağlantılarda mı nerde :(
  • yok anakartta ekran kartı yokken birşey olacak değil ya. yapan arkadaşa (dııııt) götür. orda deneyin. gerekirse kasanı da götür ki sana suç bulamasın orada senin kasaya başka bir ekran kartı takıp denersin haklı olduğun ispatlanmış olur.
  • Açıkçası benim 1 ay önce kadar güç kaynağım arızalandı ve ekran kartımın veya anakartımın bozulmasına bozuk olan güç kaynağımın sebep olmuş olabiliceğini düşünüyorum yoksa durduk yere niye arızalansınlar ki ?

Ekran kartımı tamire götürmeden önce en azından monitöre bozuk bozuk görüntü geliyordu şimdi hiç gelmiyor.. Anlamadım gitti dediğiniz gibi kasayla beraber gitmek en iyisi.. Bu arada acaba bağlantılarda mı bir hata yaptım bilmiyorum yeni bir güç kaynağı aldım onda sorun yok eminim ama dvd-rom un ışığı yanmıyor, açma tuşuna bastığımda açılmıyor. Güç kablosuda takılı ama bilemiyorum sorun nerde ://
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.