Şimdi Ara

Problem monitörde mi yoksa grafik kartında mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 128 Mb GeForce Ti4800 grafik kartı ile philips 107s monitör kullanıyorum, Windowsta hiçbir problem olmamasına rağmen oyunlarda görüntü iki yanından titremeye başlıyor sonrasında görüntü birkaç saniyeliğine gidip sonra geri geliyor ve bu sık sık tekrarlanıyor, oyun oynanamaz hale geliyor, semptomlar sanki monitör refresh rate'i kaldırmıyormuş gibi ancak zaten 60 Hz kullanıyorum. Ayrıca windows açıldığında da görüntüde bir kez gidip gelme oluyor. aynı şey display settings e girip advanced'i tıkladığımda da oluyor, Bununla ilgisi var mı bilmiyorum ama açılışta ekranın sol üst köşesinde eskiden 128MB yazan yerde şimdi 0 mb yazıyor ama Windows'un içinden baktığımda ekran kartı belleği yine 128 Mb gösteriyor.. Oyunlarda renk kontrastı arttıığında (örneğin shooter'larda karanlık bir yerde bir ışık kaynağına yaklaştığımda, ya da makineli tüfekle ateş ettiğimde tüfeğin ucundaki alev efekti oluştuğunda ) bu problem artıyormuş gibi geliyor. Sorun karttan mı yoksa monitörden mi, yoksa her ikisi de ayrı problemler mi çözemiyorum. Monitörüm 5-6 yaşında, monitör kalibrasyonunda siyah renkler brightness ve contrast'ı sonuna dayamama rağmen yine de birbirine karışıyor, problemin bununla da ilgisi olabilir gibi geliyor.

Uzun yazdım kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler :)

• bence driverlarini update et once ondan yapiyor olabilir. Monitorden olacagini sanmam genelde monitor eskiyince tupe bagli koselerde morlasmalar olur. Grafik kartin icinse;
    her oyunda mi yapiyor yok eger belli basli bazi oyunlarda yapiyorsa kaldirmiyor olabilir. Once bir driver update yap sonra digerlerine bakarsin. Directxini filanda update et.
  • problem ortaya çıktıktan sonra tüm driver'ları update'ledim grafik kartı için detonator kullanıyorum, directx 9.0b kullanıyorum, her oyunda eskiden problemsiz oynadığım oyunlarda da yapıyror, shooter'larda abarıyor F1 Challenge da daha az örneğin pistte giderken bişi yok ama pit alanında açık renkli bir duvara yaklaştığımda gidip geliyor (bu da her zaman değil bir türlü bu kontrast olayından emin olamıyorum) oyun oynanamaz hale geliyor. Fifa 2005'de yarım saattlik ounda 1 kez olurken herhangi bir shooter'da oyuna başlar başlamaz görüntü gidip gelmeye başlıyor.
  • monitörle kesinlikle alakası yok.... Ekran kartındandır. Ekran kartının ısınmasına bi bak. Eğer ısınıyorsa soğutma yollarına git. Orjinal oyun ( Korsan olmayan ) kullanmıyorsan ondan da olabilir. Eğer varsa güçlü bir internetin demo oyun indir internetten. şöle yüklü grafiği olan ve dene... Onlar orjinal olur ( Orjinal yada bilinmiş sitelerden indir ) Esasında bende diyecektim driveri update et diye ama. istersen yinede bir daha et. Diretcx dede beta sürüm kullanma.
  • budurumda grafik karti problemi gibi gozukuyor. sen nolur nolmaz bir virus taramasi yaptir. grafik kartin fanlimi cok toz tuttuysa temizle isinma yapiyor olabilir. Butur olaylar oyunda detay cok fazla oldugu icin yenileme hizi yetismiyor. buda grafik karti problemi gibi gozukuyor.aklima simdilik fazla birsey gelmiyor.
  • sorun powersub da powerini değiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpsi1987

sorun powersub da powerini değiştir

kardeş dediğin doğrudur belki ama neye dayanarak yazdın. Bizde öğrenelim....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence ekran kartında
    ekran kartını başka bi bilgisayarda deneme şansın warsa bi dene..
    power sup olabilir belki ama benim bildiğim öyle bi problem olsa reset fln atar makina...
  • Power supply'da bi bozukluk olup olmadığını nasıl test edebilirim? bendeki Total max: 420W'lık bir psu, besleme yetersizliği olduğunu sanmıyorum, kasayı devamlı açık tutuyorum grafik kartının ısı problemi olmadığına da eminim, el ile kontrol ettiğimde hiçbirzaman çok sıcak olmuyor, problemi yaşadığım oyunların bazıları da kısa bir süre önce aynı çözünürlük ve refresh rate'de problemsiz oynamış olduğum oyunlar olduğundan bu bana pek grafik kartı problemi gibi de görünmüyor ama benim de bu sorunla ilgili aklıma başka bir alternatif gelmiyor, ne yapacağımı şaşırdım doğrusu..
  • formu okudum çoğu grafik kartında sorun olduğunu savunuyor....
    monitordede sorun olabilir....
    şöyleki mönitörlerde beyaz rengi oluşturabilmek için her zamankinden çok elektron tabancası tüpe elektron gönderir....
    senin dediğinde zaten karanlık bir ortamda birden ışık oluştuğu zaman yapıyor.....
    bence monitor bu değişime sorunlu olduğu için adapte olamıyor....

mönitordende şüphelenmek gerekir.....

• Açılış bios ekranında rami 0 gösteriyor diyor monitorle ilgisi yok kartta sorun var en iyi seçenek aynı kartı başka bir anakarta takıp test et ondade aynı sorun yapıyorsa kartın ramdac inde sorun olabilir ilk önce başka anakartta dene.
  • evet bencede vga yı başka bi mainboardta test etmelisin.
    çok güçlü bir ihtimalle Ekran kartındandır,bundan sonra,denemeler sonucunda;
    vga da sorun yoksa,eğer;;
    bu sefer ;monitördende şüphelenmeli ve test edilmeli<
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzche -- 3 Kasım 2004, 19:06:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: teaser

Power supply'da bi bozukluk olup olmadığını nasıl test edebilirim? bendeki Total max: 420W'lık bir psu, besleme yetersizliği olduğunu sanmıyorum, kasayı devamlı açık tutuyorum grafik kartının ısı problemi olmadığına da eminim, el ile kontrol ettiğimde hiçbirzaman çok sıcak olmuyor, problemi yaşadığım oyunların bazıları da kısa bir süre önce aynı çözünürlük ve refresh rate'de problemsiz oynamış olduğum oyunlar olduğundan bu bana pek grafik kartı problemi gibi de görünmüyor ama benim de bu sorunla ilgili aklıma başka bir alternatif gelmiyor, ne yapacağımı şaşırdım doğrusu..

PSU NUN BOZUK OLMASI DEMEK YADA GÖREVİNİ TAM YAMIYOR OLMASI DEMEK, BİLGİSAYARINA DENGESİZ ELEKTİRK GELİYOR DEMEKTİR. DENGESİZ ELEKTİRK GELİRSEDE, BU PSU YANMASINA, BİLGİSAYARININ VOLTAJ DENGESİZLİĞİ YÜZÜNDEN DONMASINA, MAKİNENİN AÇILMAMASINA, YAD KAPANMAMASINA YOL AÇABİLİR.. SON ZAMANLARDA BENİM YAŞADIĞIM GİBİ.. PSU DEĞİŞTİRDİM DÜZELDİ..

AMA BU ARKADAŞIN PROBLEMİ BENCE EKRAN KARTI...

• Ekran kartını yarın deneyeceğim, herkese teşekkürler arkadaşlar..
  • Arızanın tam yerini bilemediğimizde en kolay yöntem parça değiştirmektir. Önce bir başka monitor ile aynı şartlarda denemelisin. Düzeldiyse sonunun kaynağı büyük ihtimal monitördür.

Olmadı başka bir PSU ile dene...

O da olmadı, ekran kartını başka makinada dene.

Gelelim benim fikrime, genel olrak yazını okuyunca O/C yapılmış bir ekran kartı ve bozulma ile karşı karşıya eakran kartı rami gibiymiş gibi gibi... Umarım daha basittir.
  • parcalarını test et test edeceğin parcalar monitor gpu ve psu bunları test et ama power suplayde sorun varsa da yapabilir..
    power tam olarak ekran kartının istediği voltajı veremediğinden dolayı bu sorunlarla karsılasıyor.......
  • ekran kartı olabilir
  • o/c denemedim bile..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.