Şimdi Ara

Ekran kartı sıcaklığı kaç derecede tutulmalıdır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Overclock konusuna çok fena merak saldığım bu zamanlar. Ekran kartınıın ömrünü uzun tutmak için sıcaklık kaç derecelerde kalmalıdır maximum .Şu an yüzde13lük bir overclock ile 80derecede kaldı 45dk furmark testi ile.Daha yüklenmelimiyim acaba 90lara kadar overclock yapsam ne derece etkilenir kart. Yoksa max80 derece iyimidir.

• Asus 6850 dcu
  • Evet kartım v1 ne yazıkki. Voltaj vermeden yaptım şu anda overcloğu 910/4300'e getirdim. Gayet stabil max 81 gördü . hep 79-80 arası gidip geldi 40dk boyunca. Biraz daha arttırırsam voltajda vermem lazım. Önerdiğiniz değerler varmı bu duruma göre

edit:Ayrıca evet kart nedense çok ısınıyor. Eski bilgisayardan söktüğüm 80mm fanı ekran kartının tam karşısına 2 cm uzaklıkta monte ettim.Sadece ekran kartına özel fan taktım anlıcağınız. Ama o bile tam fayda etmedii.İzmirdeyim havalar çok sıcak bununda etkisi olabilir tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 27 Haziran 2011; 20:32:21 >

Orijinalden alıntı: AngelsOfDarkness

Evet kartım v1 ne yazıkki. Voltaj vermeden yaptım şu anda overcloğu 910/4300'e getirdim. Gayet stabil max 81 gördü . hep 79-80 arası gidip geldi 40dk boyunca. Biraz daha arttırırsam voltajda vermem lazım. Önerdiğiniz değerler varmı bu duruma göre

edit:Ayrıca evet kart nedense çok ısınıyor. Eski bilgisayardan söktüğüm 80mm fanı ekran kartının tam karşısına 2 cm uzaklıkta monte ettim.Sadece ekran kartına özel fan taktım anlıcağınız. Ama o bile tam fayda etmedii.İzmirdeyim havalar çok sıcak bununda etkisi olabilir tabi.

Bence 910 voltajsız çok iyi bir değer kart zaten 1500 ü görecek değil voltajla görse görse 1050 yi fln görür ama 100 dereceyide geçer herhalde bence bu sıcaklıklarda daha fazla denemek yersiz olur

• Teşekkür ederim %12lik artışla 6870yi yakalıyor gibi ucu ucuna .Benim için yeterli zaten.
  • AngelsOfDarkness o karta bi soğutucu bul sen en iyisi 6850 80 derece oluyo diyosun. bende msı 6850 cyclone var 1000/4800 değerlerinde kullanıyorum (az voltaj verdim) saatlerce full grafik crysis2, dirt3, BC2 gibi oyunlar oynuyorum 60-70 in üstünü görmedi kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 27 Haziran 2011; 21:23:44 >
    Intel 4690K + MSI Z97 Gaming 5 + MSI GTX970 Gaming 4G + Corsair H80i + Corsair 4x4GB Vengeance Pro 1866mhz + Corsair Graphite 600T White + Corsair Gaming Series 600w + Corsair GS 128GB SSD + WD 1TB Black + WD 2TB Green HDD + Logitech G510 + Logitech G300 + Logitech F710 + AOC i2757FM (27inç)
    2014 Seat Ibiza Style 1.2TSI - DSG
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

AngelsOfDarkness o karta bi soğutucu bul sen en iyisi 6850 80 derece oluyo diyosun. bende msı 6850 cyclone var 1000/4800 değerlerinde kullanıyorum (az voltaj verdim) saatlerce full grafik crysis2, dirt3, BC2 gibi oyunlar oynuyorum 60-70 in üstünü görmedi kart

Hocam garanti dışı kalır diye biliyorum soğutucuyu değiştirirse yanlışmı?
  • gky05 arkadaşım benim kasa yapı olarak çok bozuk sadece en tepede 1 tane yavaş dönen bi fan var .Yandaki hava girişi duvarla kapalı .Ekran kartına taktığım yeni fanda çok yavaş dönüyogibi. Senin kasanın düzen nasıl . Kaç fan var. Benim ekran kartının önü falan kapalı psu var önünde en fazla 5 cm var sıcak hava bi daha geri dönüyo karta. Senin kasa düzeni nasıl ?

Bilgisayar 6-7 saattir açık sadece internete girerken sıcaklık bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 27 Haziran 2011; 21:42:45 >
    Intel 4690K + MSI Z97 Gaming 5 + MSI GTX970 Gaming 4G + Corsair H80i + Corsair 4x4GB Vengeance Pro 1866mhz + Corsair Graphite 600T White + Corsair Gaming Series 600w + Corsair GS 128GB SSD + WD 1TB Black + WD 2TB Green HDD + Logitech G510 + Logitech G300 + Logitech F710 + AOC i2757FM (27inç)
  • Yan kapağında hava girişi var oraya taktım aslında fanı 80mmlik. Şu anda soğuk olması lazım ama yapcak bişey yok. Birazda şans işi . Oc olmadan bile açamadığı oyun yok zaten
    İmza
  • evet dediğin gibi oyunlarda düşük çıkıyormuş 3-4 dakkalık furmark yaptım.

• İyi bari biraz içim rahatladı . Normalmiş demekki .Bu arada teşekkür ederim SS'ler için
    ekran kartınız yeni alınmışsa zaten fanı tozlu değildir ; ancak 1-1.5 sene sonra fanının altında kaca bir toz yumağı birikirse furmakta 90 derecenin üstünü alırsınız....
    şu an sıcaklıklar normal ; fakat 6-7 ayda bir fanın içinin tozlu olup olmadığını kontrol edin mümkünse... ama ben 1-1.5 senede bir temizlediğim oluyor

sıcaklıklar gayet normal....

benim ekran kartım his hd 4650 agp ; benimki furmakta geçen sene yazın maksimum 104 dereceyi buluyordu.... kasanın içine fan ilavesiyle ve ekran kartının fanını ALLAH ın izniyle okuyup üfleyince ısı yazın furmarkta şuan 79 derece maksimum 81-82 derece ; fakat istanbulda hava şu an serin; evin ısısı 28-29 derece ; geçen günlerde ısı dışarda gölgede 32 dereceyi bulduğunda evin ısısı 32 dereceyi buldu ; piştik evde ....

yapılan soğutma ve üfleme müdahelesi sayesinde furmakta o sıcak günde extreme burning-burning -dynamic background-post fx-full screen seçenekleri seçili halde 1024*768 de 8xaa da tam 45 dakika furmark testinde ortalama 82-83 derece maksimum 84-85 derece bir sıcaklık değeri aldım.....

kasa içi soğutmanız çok önemli ayrıca ekran kartı fan temizliğide..........

20 derece ısıyı düşürmek; geçen sene yazın çok sıcak günle bu senedeki yazın sıcak günle aradaki fark......... (maksimum sıcaklık değerleri arasındaki fark) az değil arkadaşlar...

ama yazın istediğiniz kadar fan ilavesi yapın hava çok sıcak olunca fanlar içeriye sıcak hava yolladığı için ısıyı daha fazla düşüremezsiniz....
    böyle durumdada sıvı soğutma çözümleri vs devreye girmekte....

acaba arabistanda bulunan bir vatandaş hd 6850 vs yi nasıl soğutuyor ?..... ev ısısıda 40-47 derece olunca ...........

buyüzden pcnizi mümkünse arabistanda toplatınız ; çünkü onların soğutma sistemleri çöl sıcağına göre hazırlanmış olması lazım........

not; ikinci çözüm eve bir klima taktırmak ve oda ısısını 18-20 derecede stabil tutmak...yada bir vantilator alıp pcnin önünden arkaya doğru hava sirkülasyonu sağlamak....
    arabistandakiler klima kullanıyor sanırım ; sizi gidi çakallar sizi bende arabistanda neden klima satışları patlıyor diye merak etmiştim ..
    adamlar meğerki pclerini ısınmasın diye klima taktırıyorlarmış......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 28 Haziran 2011; 12:33:17 >

• @turbocat

Komik bir yazı olmuş .Teşekkürler. Bilgisayarı yeni aldım zaten 3-4 ay anca oldu açıp temizlemiyorum pekte toz yok zatende malum hava koşullarından dolayı kart sıcaklıkları çok fark ediyor. Yazın laptopta kaç kere 105 dereceyi gördüm ekran kartında kendini kapattı ısıdan . Oc ile 80 derece iyi zaten oyunlarda max 70-75 olur çünkü oyunlar ekran kartını full %100'de tutmuyor. Furmark anasını belliyor ekran kartının
    kullanırsanız sonuç bu;

http://www.geeks3d.com/20091209/geforce-gtx-275-vrm-damaged-by-furmark/

bu arada üst mesajıma ekleme yaptım......

teşekkür için sağolun.....

not ; arabistanda çölde geceler çok serin olabilir ;hatta soğuk ...özellikle çöldeyseniz donarsınız geceleyin.... çöller gece - dereceleri görebiliyor..... çöl iklimi böyledir...
    böyle bir durumda çölde eviniz olsa klimayı kapatırsanız geceleyin ekran kartınız kaç dereceyi görür acaba ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbocat1 -- 28 Haziran 2011; 12:27:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.