Şimdi Ara

Chipset sıcaklığı nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün chipset soğutucusunun çok ısındığını fark ettim nette gezinirken masa üstünde müzik dinlerken bile neredeyse el yakacak şekilde ısınıyor bu sıcaklık normalmidir sıcaklığı nasıl olmalı everestten sıcaklıklara baktığım zaman anakart 39 40 civarında oyunda dahada artıyor oc sadece ramlari 1066 kullanabilmek için fsb 1066 da bu etkilermi

• Mesela bende Asus M2N everst programında ve bı kac programda kontrol ettırdıgımde 30-31 gıbı bı deger soz konusu arastırdıgımda normal deger olarak soylenmekte...
    O/C ıcın FBS arttırdıgından dolayı otomatık olarak sadece ıslemcı degıl butun sıstemın calısmasını etklıyor ram ekran kartı islemci anakart bununla bırlıkte ısı artması cok normal el yakan deger tanımın eger 40 derece ıse kartında bıosu guncel ıse sanırım sorun cıkarmazzz...

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucimentay -- 18 Ocak 2009; 16:26:37 >
  • ordaki 40 derece everestte yazan anakart sıcaklığı ama chipset soğutucusuna dokunduğun zaman 2 veya 3 saniye tutabiliyorsun elini bios güncel en son versiyonu var
    quote:

Orjinalden alıntı: ucimentay

Mesela bende Asus M2N everst programında ve bı kac programda kontrol ettırdıgımde 30-31 gıbı bı deger soz konusu arastırdıgımda normal deger olarak soylenmekte...
    O/C ıcın FBS arttırdıgından dolayı otomatık olarak sadece ıslemcı degıl butun sıstemın calısmasını etklıyor ram ekran kartı islemci anakart bununla bırlıkte ısı artması cok normal el yakan deger tanımın eger 40 derece ıse kartında bıosu guncel ıse sanırım sorun cıkarmazzz...

imla

• bendede 38 45 civarı geziyor
  • Normal sıcaklık değerleri 33-40 derece arası olmalı yanlış hatırlamıyorsam, ya da bu civarlarda bir şey
  • nvidia 630i chipsetli anakartımın sıcaklığını 85 C gösteriyordu everest dokunduğum zamanda bende hissediyordum o kadar olduğunu
  • 1 saat oyundan sonra 45 lere çıktı sanırım normal bu sıcaklık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • striker II de sıcaklık 80-90 arası deli ısınıyor şerefsiz
  • Selamlar!
    Chipset sıcaklığı ve Anakart sıcaklığı aynı şey değildir!
    Anakart sıcaklığı normalde işlemciye ya da chipsete yakın bir yere konulan sensörden gelir. Yani Anakart 35-40 gösteriyorsa, bu sırada chipset 60larda olabilir. Anakartın fazla ısınmaması lazım, 50 derece anakart için yüksek bir değerdir. Malzemesi zarar görebilir. X38 chipset için maksimum sıcaklık (TjMax) - 92 Derece (INTEL sistesinden aldım değerleri, her çipset için termal rapor mevcut). P35 için 105 Derece. Ek soğutma olmadan benim X38 50 derece oluyor (1600FSB), oyunlarda 58 civarı. Ek soğutma ile 40 filan. Sıcaklığı kasanın sensörü ile ölçüyorum, anakart 30 derece, chipset 50.
  • Bende gigabyte 790gx var, yaklaşık olarak 3 ay kadar 38-45C derece arasında kullandım bu kartı. Ancak bir harddiskim biraz arızalı gibiydi, arada sırada kayboluyodu filan, format atılamıyordu, ufak sorunlar vardı. Bu harddiski değiştirdikten sonra sıcaklık direk 30C dereceye düştü ve en fazla da 34C derece gördüm yaklaşık 1.5 saatlik mirorrs edge den sonra.

Yani demekki sürekli o arızalı harddisk bir şekilde anakartı yoruyormuş, çok ciddi sıcaklık düşüşü oldu anakartta. Ayrıca x4 9850 işlemcim 800mhz overclocklu olarak 30C de, normal hızlarda denemedim hiç açıkçası, daha da düşmesi muhtemel.

Yeni eğer bilgisayarınızda benimkisi gibi çok eski parçalar var ise, yada arızalı olabileceğini düşündüğünüz parçalar, bunlar da sıcaklıkları artırabiliyormuş, bende yeni öğrenmiş oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 19 Ocak 2009; 23:42:48 >

• everestte gösterilen değer chipset mi yoksa anakart mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.