Arkadaşlar herkese selam, Bir sorunum hakkında sizlere danışmak istiyorum. HP oem cihazdan çıkma Rtx 3080 ekran kartım var. Furmarkta 45 dakika boyunca 80 dereceyi geçmiyor kart. Fakat, bir oyuna girdiğimde 5 dk geçmeden, monitörde görüntü gidiyor ve ekran kartının fanları son hızda çalışıyor (çok gürültülü ses çıkartıyor) ve hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Mecburen bilgisayarı düğmesinden kapatıyorum. Oyunda atmadan önce yaptığım takipte sıcaklık 70 derecelerde seyrediyor genelde. Ddu ile 5 farklı driver ile durumu test ettim aynı sonuca çıktım. Windows'un hata loglarına (Güvenirlik Geçmişini Görüntüle) baktığımda ise şu hata ile karşılaşıyorum : Açıklama Donanımınızdaki bir sorun Windows'un düzgün çalışmayı durdurmasına neden oldu. Sorun imzası Sorun Olay Adı: LiveKernelEvent Kod: 1b8 Parametre 1: a Parametre 2: 0 Parametre 3: 0 Parametre 4: 0 İşletim sistemi sürümü: 10_0_26100 Hizmet Paketi: 0_0 Ürün: 256_1 OS Sürümü: 10.0.26100.2.0.0.256.48 Yerel Kimlik: 1055 Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar WATCHDOG4400-20250606-1546.dmp sysdata.xml WERInternalMetadata.xml memory.csv sysinfo.txt WERInternalRequest.xml Konu hakkında yardımcı olabilecek var mıdır? Herkese şimdiden teşekkür ederim. |
Ekran Kartı Problemi

-
-
hazır sistem diyorsun belki o anakarta göre uyumlu biosu vardır? kardeşim hp sistemi söktü başka kasaya taktı başka psuyla ama açılmadı alet. hp gıcık bu konularda normal makine gibi düşünme.
-
Yaklaşık 2 yıl sorunsuz kullandım. Geçtiğimiz ay yaşadım problemi, 2-3 gün sonra kendiliğinde düzeldi gibi. Şimdi tekrar yaşatmaya başladı
-
Cihazın sökülme geçmişi var mı bu hatadan önce? Termal pad değiştirirken unutulan padlerden dolayı aşırı ısınan bileşenler böyle bir soruna sebep olabilir.
-
-
Yok daha önce içi açılmadı
-
Valla burda da bir şey yazmıyor
-
orada bir hata kodu var o olsaydı directx kurun diyecektim ama sorun yok diyor. kurun yine de zararı yok. hangi sürücü kurdunuz ya da geçen ay sürücü güncellediniz mi? 566.36 kuruyorum ben eski nesil nvidia kartlara. bi deneyin en güvenilir sürücü bu bence 3000 serisi için.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/nvidia-566-36-sueruecuesue-yayinlandi.3545121/
-
566.36 - 576.52 - 576.02 - 572.83 versiyonlarının hepsini denedim. Aynı sorun devam ediyor
-
sürücüden değil o zaman. kart donunca siz kesin karttan diyorsunuz ama bir ay önce ne yaptınız da iki senedir çalışan kart böyle oldu? işlemci vs sistemi yazar mısınız? ramlere xmp profili seçtiniz mesela bununla ne alakası var dediğiniz bir şeyden kaynaklanıyor olabilir sorun. bios güncellediniz bir ayarını değiştirdiniz yani atıyorum. "Kod: 1b8" buna ms support'ta sistem kaynaklı demişler çünkü.
-
Belki de 2 yıldır hiç adam akıllı yük bindirmedim karta acaba o yüzden mi, uzun zamandır ilk defa AAA oyun oynamaya başladım
Sistem şu şekilde :
GSKILL 16GB (4x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35V
THERMALTAKE TR2 S 750W 80 PLUS 120mm FANLI GÜÇ KAYNAĞI
KIOXIA 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma)
Intel Core i5 12500 Soket 1700 12. Nesil 3 GHz 18MB Önbellek 10nm İşlemci
GIGABYTE B660M DS3H 5333MHz (OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP D-SUB mATX Anakart
Eğer düzeltebileceğim bir şey ise çok müteşekkir olurum
-
Alıntı
metni:bir oyuna girdiğimde 5 dk geçmeden, monitörde görüntü gidiyor ve ekran kartının fanları son hızda çalışıyor (çok gürültülü ses çıkartıyor) ve hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Mecburen bilgisayarı düğmesinden kapatıyorum. yok aaa oyun zorlandığından değil bu sorun bilinen bir şey ama 50 serisinde sürücü yüzünden oluyor ben 30 serisinde olmasına şaşırdım ondan başka şeylere de ihtimal vermiştim ama sistem güzelmiş. o ms support sayfasında DDU ile temizleyip güncel sürücü kurun demişler. hoş güncel sürücüler de çözmüyor 50 serisinde bazı arkadaşlarda bu sorunu ve ben monitör yüzünden hz yüzünden bir şekilde gsync uyumsuzluğu yüzünden diyorum çünkü benim de başımda amd kartla 2 saniye görüntünün gidip gelmesi ve 2 kere firmware çıktı monitöre freesync premium pro ile 7900xtx uyumsuzluğu giderilmiştir yazan bu da amd'nin gsync'i. denenebilir DDU ile temizlik yapıp 576.66 denenebilir.
ek: 5070 ti sistemim de var onda hiç sorun yaşamıyorum çünkü rog 27 2020'de aldığım hardware kartlı gsync monitör var 2019'da yurt dışından aldığım dp kablolu ve bir düzine nvidia kart denedim o monitörde hiçbirinde sorun çıkmadı ama kartları sattığım kuzenler hep 2 saniye siyah ekran sorunu yaşadılar monitörleri farklı olunca.
https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download
ara msconfig önyükleme güvenli ön yükleme seçerek baştan açıldığında güvenli kipte çalışır bu DDU ile ekran kartını silin net kablosunu çekin önce. sonra yine msconfig o tiki kaldırın güvenli ön yükleme baştan açıp güncel sürücüyü kurun en azından adamların dediği şeyi yapmış olalım.
windows'u baştan kurabilirsiniz ve mümkünse bir arkadaşınızdan emanet monitör alıp deneyebilirsiniz. kablo yine aynı şekilde dp 1.4 ya da hdmi 2.1 alıp ucuzundan denenebilir. 30 serisinde de oluyor demek ki siyah ekran sorunu. 40 50 serisinde gördüm zaten bolca ama sistemden değil işte monitör kablo olabilir sadece. sürücü denedim niye olmadı diyeceksiniz yine monitör kablo ve temiz kurulmadığından ya da bu sürüm kurulmadığından olabilir bu işler hep deneye deneye çözülür.
donanımhaber
Nvidia ekran kartlarında siyah ekran sorununu düzeltiyor: İşte adımlarhttps://www.donanimhaber.com/nvidia-siyah-ekran-sorununu-duzeltiyor-iste-adimlar--188427tecnobits
NVIDIA siyah ekranı en son düzeltmeyle nasıl düzeltilirhttps://tecnobits.com/tr/Nvidia-hotfix-siyah-ekran%C4%B1-nas%C4%B1l-d%C3%BCzeltilir/teknoloji haberleri - shiftdelete.net
Siyah ekran sorunu kullanıcıları çıldırttı! Nvidia çözeceğine söz verdi - ShiftDelete.Nethttps://shiftdelete.net/nvidia-soz-verdi-rtx-50-siyah-ekran-sorunu-cozuluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 9 Haziran 2025; 8:39:56 >
-
Ddu ile şuanki driverı kaldırıp 576.66 versiyonunu deneyeyim. Ben 2 ekran kullanıyorum. İkisinden birini çıkartıp mı denemem gerekir. Orayı tam anlayamadım ama.
Sizin de vaktini alıyorum. Ayriyeten teşekkür ederim.
-
ikinci ekran kartının modeli ne? fizik kartı olarak nvidia ya da işlemci içinde bir vga ise önemli değil ama harici kartsa 3080 gibi o zaman çıkarıp deneyin sadece 3080 takılı olsun. kısaca nvidia kartlarda siyah ekran sorunu 50 40 serisinde yeni yeni görülen çünkü geçen sene meşhur değildi bu sorun ve demek ki 30 serisinde de olabilen bir şeymiş? deneyin de tek kartla emin olalım öyle miymiş?
-
Yanlış anlaşıldım galiba. Emanet monitör alın dediğiniz için söyledim. 2 ekran var derken 2 monitör kastetmiştim. Yanlış kelime tercihinde bulundum.
-
evet ekran deyince ben kart anladım. tek tek deneyin monitörleri. iyi olmuş emanet monitör aldığınız çünkü bu siyah ekran sorunları monitör yüzünden. son sürücülerde ya da 50 serisi için çıkan sürücülerde ama monitörlere herkes firmware çıkarmıyor çıkarsalar nvidia hepsine uyan sürücü yapacam diye uğraşmazdı aylardır. çok az üretici uğraşır monitöre firmware ve herkes de yapmaz. bu da olmazsa monitörü geri vermeden önce bir de son kablo deneyelim sistemde. dp hdmi hangisini kullanıyorsanız ötekini deneyin ve bu makinede denemeyi bırakalım monitörü bulduğunuz sistem kartı psu olarak kaldırıyorsa kartı bir de o sistemde deneyelim yani sonrası arızaya girer iyi bir tamirciye göstermek gerekebilir. reballing yapıyorlar ama bence sürücü monitör sorununu elemeden öyle işlere gerek yok girmeye.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X