Şimdi Ara

Ekran kartı güç kablosu sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün yeni bir ekran kartı aldım, Zotac nvidia GTS250 1gb. Ama kartı takarken bir sorunla karşılaştım. Ekran kartının güç girişine uygun giriş bilgisayarımda bulunmamakta. Ekran kartının istediği giriş, 8 pinlik bir giriş. Kutusundan bir dönüştürme kablosu çıktı. O kablonun bir ucu 8 pinlik çıkış, diğer taraf ise 2 tane 6 pinlik giriş. İşin kötü yanı bende o 6 pinlik olandan da yok. Sadece cd sürücüye falan takılan 4 pinlik girişler var.
    İnternette biraz araştırdım, en sonunda gittigidiyorda birisinin iki tane 4 pini bir tane 8 pine çeviren kablo sattığını gördüm. Onu kullansam acaba bir sorun çıkartır mı? Yeterli gücü verir mi?
    Teşekkürler
    İyi günler

• Link verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz ve genelde de zaten kablo dönüştürücüler sorun vermez...
  • Kardeş, kartı yeni aldıysan, kutusundan ilave güç kablosu çıkması lazım.
    Kablonun bir ucunu PSU dan çıkan 4 pinli (12V + G + G + 5V) uca, diğer ucunu da ekran kartı güç girişine takacaksın.
    Kutudan bu kablo çıkması lazım.
    Çıkmadıysa bilgisayarcılarda vardır.
    Onlarda da yoksa bende var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 7 Aralık 2009; 6:45:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sickdreth.01

Link verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz ve genelde de zaten kablo dönüştürücüler sorun vermez...

Aldığım ürünün linki bu:http://urun.gittigidiyor.com/8-PIN-EKRAN-KARTI-POWER-KABLOSU-VGA-POWER_W0QQidZZ22237282

quote:

Orijinalden alıntı: messire
    Kardeş, kartı yeni aldıysan, kutusundan ilave güç kablosu çıkması lazım.
    Kablonun bir ucunu PSU dan çıkan 4 pinli (12V + G + G + 5V) uca, diğer ucunu da ekran kartı güç girişine takacaksın.
    Kutudan bu kablo çıkması lazım.
    Çıkmadıysa bilgisayarcılarda vardır.
    Onlarda da yoksa bende var.

Ya içinden bi kablo çıktı ama dediğim gibi bir ucu 6pinlik 2 tane, diğer tarafı da karta girecek şekilde. Yani 4 pinliği dönüştürmüyo.

• quote:

Ya içinden bi kablo çıktı ama dediğim gibi bir ucu 6pinlik 2 tane, diğer tarafı da karta girecek şekilde. Yani 4 pinliği dönüştürmüyor.

Arkadaşım karta uymayacak bir kabloyu, kutuya koymazlar.
    Zaren olayda öyle pek karışık değil. Ekran kartlarına 12V ile nötr gider.
    Anlayan birisi bakarsa, o kabloyu karta takar.
    kablodaki 6 uçtan ikisi boşta kalabilir.
    Önemli olan, karta 12 V akımı doğru iletebilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi messire -- 8 Aralık 2009; 3:46:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: messire

quote:

Ya içinden bi kablo çıktı ama dediğim gibi bir ucu 6pinlik 2 tane, diğer tarafı da karta girecek şekilde. Yani 4 pinliği dönüştürmüyor.

Arkadaşım karta uymayacak bir kabloyu, kutuya koymazlar.
    Zaren olayda öyle pek karışık değil. Ekran kartlarına 12V ile nötr gider.
    Anlayan birisi bakarsa, o kabloyu karta takar.
    kablodaki 6 uçtan ikisi boşta kalabilir.
    Önemli olan, karta 12 V akımı doğru iletebilmek.

Herhalde sen yanlış anlamışsın olayı, sorun zaten kartta değil benim güç kaynağımda. Haklısın öyle saçmalık olmaz neden koysunlar öyle bir kabloyu. Demek istediğim o dönüştürücünün dönüştüreceği kablo tipi de bende yok karta direk girecek kablo tipi de. O yukarda verdiğim linkteki kabloyu sipariş ettim, işimi görücek gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viperafl -- 8 Aralık 2009; 14:17:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.