Şimdi Ara

ekran kartı overclock yapmanın zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim sistem tüm parçalar imzada ekran kartım Asus rox strix rx460 bunu 1256 mhz fabrika çıkışı hızını 1317 mhz çıkardım herhangi bir voltaj ile oynama yapmadın sadece ekran kartı işlemci frekansı yükseltti m bu şekilde kullansam uzun süre boyunca nekadar zarar veririm karta?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı Overclock Yapmanın Zararları

Ekran kartı overclock yapmak, performansını artırmanın cazip bir yolu olsa da bazı potansiyel zararları vardır.

Overclock, ekran kartınızın çalışma hızını artırır ve bu da aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• Kısa Ömür: Aşırı overclock, ekran kartınızın bileşenlerine baskı uygular ve ömrünü azaltabilir.
    • Sıcaklık Artışı: Overclock, kartınızın daha fazla ısı üretmesine neden olur. Bu, soğutma sisteminin kapasitesini aşabilir ve kartın aşırı ısınmasına neden olabilir.
    • Dengesizlik: Overclock, sisteminizin diğer bileşenleriyle uyumsuzluklara yol açabilir ve çökmelere neden olabilir.
    • Yüksek Güç Tüketimi: Overclock, ekran kartınızın daha fazla güç tüketmesine neden olabilir. Bu, elektrik faturanızda artışa neden olabilir.

Ayrıca, overclock yapmak ekran kartınızın garantisini geçersiz kılabilir. Bu nedenle, overclock yapmadan önce üreticinin yönergelerini dikkatlice okumanız önemlidir.

Overclock'un zararlarından kaçınmak için şu adımları takip edebilirsin:

• Yalnızca küçük adımlarla overclock yapın.
    • Kartınızın sıcaklığını izleyin ve gerekirse soğutmanızı iyileştirin.
    • Sisteminizin diğer bileşenlerini iyileştirin.
    • Overclock yapmanın risklerini göz önünde bulundurun ve buna göre karar verin.

Ekran kartı overclock yapmak, performansı artırabilir. Ancak, potansiyel zararları da göz önünde bulundurmalısın. Overclock yapmadan önce, bu işlemin risklerini ve faydalarını dikkatlice tartman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok ısınmadığı sürece normal kullanımda ömrünün etkilendiği söylemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem belleklere çok dokunmamanız. Çekirdek hızını artırabilirsiniz hatta çok abartmadan voltaj da verin ama bellekleri %5in üstünde artırmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Çok ısınmadığı sürece normal kullanımda ömrünün etkilendiği söylemez.

60 65 derece üstünü 6 saat cs go ve gta 5 de 2.5 saat boyunca 60 65 1 derece yukarısı görmedim normali

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Tavsiyem belleklere çok dokunmamanız. Çekirdek hızını artırabilirsiniz hatta çok abartmadan voltaj da verin ama bellekleri %5in üstünde artırmayın.

bellek dokunmadım gerek yok zaten 1750 mhz kendiliğinden orjinali voltaj anlamam zaten benim merak ettiğim 1256 mhz gpu hızını 1317 yapmam zarar verirmi

• Uzun zamandan beri 1050ti'yı bu ayarlarda kulanıyorum hiçde sorun yaşamadım
    ekran kartı overclock  yapmanın zararları ekran kartı overclock  yapmanın zararları

• ekran kartlarinda ram oc karti bozabilir ama voltaj vermeden ya da cok az vererek gpuya makul miktar yapilan oc kartin omrunu pek kisaltmaz.hadi 1 sene kisaltsin zaten 10 sene kullanmiyoruz.her seyin asirisi zarar kararinda yapilan oc'den bisi olmaz ki 1256'den 1317 mhz dogru durust oc bile sayilmaz yuzdeye vurursan cok az.ati 9550 kartinda deli oc yapiyorduk yuzde olarak cok yuksekti ama kimse yakmadi.amd 7900 serisinden 1200 yaptim yaktim diyen duydunuz mu?ben de yaptim 4 senedir iskence cekti elimde kart ama hala calisiyor ikinci sistemimde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

ekran kartlarinda ram oc karti bozabilir ama voltaj vermeden ya da cok az vererek gpuya makul miktar yapilan oc kartin omrunu pek kisaltmaz.hadi 1 sene kisaltsin zaten 10 sene kullanmiyoruz.her seyin asirisi zarar kararinda yapilan oc'den bisi olmaz ki 1256'den 1317 mhz dogru durust oc bile sayilmaz yuzdeye vurursan cok az.ati 9550 kartinda deli oc yapiyorduk yuzde olarak cok yuksekti ama kimse yakmadi.amd 7900 serisinden 1200 yaptim yaktim diyen duydunuz mu?ben de yaptim 4 senedir iskence cekti elimde kart ama hala calisiyor ikinci sistemimde.

anladım hocam teşekkür ederim sizin yaptığınız baya bi üst düzey olmuş ben okadar gerek yok ama rahatladım benim yaptığım fazla değilmiş dediğiniz gibi

• berke_17. kullanıcısına yanıt
    o kadar oc karti bile isitmaz nasilsa voltaj vermiyorsun hic kafana takma.bak ben sana bir sey anlatayim 7970 dedik bunun default hizi 925 olmasi lazim ama safir 940 mhz diye cikardi ben powercolor aldim 955 mhz idi.sonra powercolor 280x biosu attim 1000 oldu.oc var mi yok 1000 mhz hizina stok diyorum ben simdi halbuki daha hizli.yani oc'yi markalar hatta amd bile yapiyor 7970'e bi bios biraz voltaj oluyor 280x.senin yaptigin oc bile sayilmaz satarken ucuz satayim yok 1 senesi gitti boyle seyler yok o kadari yeter dediysen kullan.amd kartlar oyle bozulmaz oc'den filan ama ramler baska marka ayri bir parca ramlerden kork oyle bilinen bir model degilse ki zaten ramlere oc yapmiyorsun.sana bu kadar anlattim anlamayacagindan degil genel bilgi olsun diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.