Şimdi Ara

Ekran Kartı İdeal sıcaklık derecesi kaç derece olmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran Kartı İdeal sıcaklık derecesi kaç derece olmalmalı gerekiyor

• 60-70 derece araları normal oluyor
  • oky sağol
  • Boşta 40-50,yükteyken de 70-75 derece altı olursa bu değerler gayet iyi sayılabilir.
  • Karta göre değişir bu soru...

40nm
    55nm
    80nm

Özellikle de yaz ayları daha da berbat ısılar en az 10 derece arttı gibi...

Oyunlarda sapıtmadığı sürece sorun olmaz ısı değeri, ancak fandan dolayı kafan şişer.

Sonuçta ekran kartları belirli seviyede yüksek ısılarda çalışmaya göre tasarlanmıştır.

Ama ne kadar düşük ısı o kadar performans demek.
  • quote:

Ama ne kadar düşük ısı o kadar performans demek.

sart degil ev kullanicisina.benchmark rekor pesinde miyiz idare eder bir aralikta tutsak yeter ama karta gore degisir bu deger dedigin gibi.
  • 75 derece nsıl sizce yükteyken o.c yaptım çok mu sıcak sizce
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcossy

75 derece nsıl sizce yükteyken o.c yaptım çok mu sıcak sizce

normal, karta zararı olmaz
  • Benim 4890 vapor-x 55 derece boştayken...bu sıcakta bence gayet iyi.
  • Hmm o zaman benim ekran kartı ısısı iyi gibi.Boştayken 45-50 arası, oyun oynarken de 60a kadar çıkıyo.Ben fazla sanıyordum bu değerleri ama 75C bile iyi diyosanız güzel o zaman.
  • benim kart gts 250 55nm boşta en fazla 42, saatlerce oyun oynasam bile(dirt 2) 60 dereceyi geçmiyor. overclock yapsam(voltajsız) nasıl olur kartın modeli:

Leadtek winfast gts 250 v2
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheppard

benim kart gts 250 55nm boşta en fazla 42, saatlerce oyun oynasam bile(dirt 2) 60 dereceyi geçmiyor. overclock yapsam(voltajsız) nasıl olur kartın modeli:

Leadtek winfast gts 250 v2

Aynen benimki de GTS 250 ama Zotac'ın.Ben şu ana kadar oc yapmayı düşünmedim ekran kartıma ama benim de aynen seninki gibi 60Cde falan kalıyor oyun oynadığım zaman.75C'ye zarar vermez diyolarsa oc yapılır heralde.
  • oc yapabilirsiniz gts 250 ye

ben 738 olan hızı 763 olarak shaderıda 1800 lerdeyken 1910 da kullanıyorm fan hızım bostayken yüzde 50 ,oyuna girerken yüzde 90 a getiriyorm ancak sıcaklıklarım sizinkilerden farklı su an bosta 55 derece yüktede en fazla 75 78 olyo fakat ben kartın tozlandıgını düsünüyorm bi temzliyim tekrar degerlere bakıcam bu sıcaklıklarda işlemcimin de overcloklu olmasının faktörü var birbirini tetikliyo tabi diger parcalarda birbirini ısıtabiliyo oc yap fazla abartma sıcaklıkları kontrol et yükte 75 dereceyi gecmiyorsa problem yok demektr ama gecsede bişey olmaz aylardır 100 derecede kullananı bliyorm:D
  • Benim ekran kartı boşta 45 derece
    oyunda 60-67 (medal of honor warfighter-Bf3 Ultra)
    ama Sleeping Dogs u ultra açınca derece 75 e çıkıyor kasma fln hiçbişey yok ama 75 derece sizce iyimi hiç 67-68 üzeri görmemiştim
  • Gtx 690 kullanıyorum Max payne 3 gibi kartı kullanan oyunlarda ve stabilite testlerinde 83 dereceye kadar çıkıyo geneldede böyle sanırım çift gpu olduğu için normalmiş.

Ekleme: Ene konu pört müş görmedim valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 15 Aralık 2012; 23:10:04 >
  • Karta göre değişir mimari önemlidir 90 95 den sonrası tehlike canları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Gtx 690 kullanıyorum Max payne 3 gibi kartı kullanan oyunlarda ve stabilite testlerinde 83 dereceye kadar çıkıyo geneldede böyle sanırım çift gpu olduğu için normalmiş.

Ben 63C yi bile görmedim Max Payne 3 'te . Senin kasan ya hava almıyor ya da ben abarttım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

quote:

Gtx 690 kullanıyorum Max payne 3 gibi kartı kullanan oyunlarda ve stabilite testlerinde 83 dereceye kadar çıkıyo geneldede böyle sanırım çift gpu olduğu için normalmiş.

Ben 63C yi bile görmedim Max Payne 3 'te . Senin kasan ya hava almıyor ya da ben abarttım .

Kullandığınız ekran kartı bu mudur ?
    His 5770 blue ice X ?
  • quote:

quote:

quote:

Kullandığınız ekran kartı bu mudur ?
    His 5770 blue ice X ?

Ekran Kartı İdeal sıcaklık derecesi kaç derece olmalı

• quote:

Kullandığınız ekran kartı hem özel tasarım hem tek gpu hem giriş-orta seviyesinde kart olduğu için ısıları gtx 690 ile farklı olabilir. Başka bir örnek vermek gerekirse ben msi gtx 560 ti TFII kullanıyoken oyunlarda maximum 65-68 dereceye kadar çıkıyodu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 16 Aralık 2012; 0:09:51 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.