Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

lektem

her hamur mayalı olacak diye bir kural yok.mesela makarna hamuru,börek hamuru,mantı hamuru mayasız olur.bunlara maya koyarsan kocaman bir poğaça yapmış olursun

dediğin fiyatlar internet fiyatı.arçelik bayisinden alanlar için 175 tl.

evet benim.konuda iyi ve kötü özelliklerini sıralamıştım zaten.

quote:

wagenhaus

hızlı pişirme var ama hamur gibi bir şey oluyor ekmek.

quote:

OSURdePARDON

piyasa da gerçek anlamda doğal un yok.bir ara bimde tam buğday unu satıyorlardı aldım baktım.adamlar resmen beyaz unun içine hayvan kepeği katıp veriyorlar yemciden 1 tl lik kepek alsan 2 ay ekmek yaparsın onunla Un'un doğal olduğunu şu deney ile anlayabilirsin.20 kilo un al.kış geçsin ve bahar girişi olsun yani mart falan.eğer un kurtlanıyorsa un doğladır.yoksa kimyasal katışıktır.kurt deyince iğğ demeyin.en iyi baklavalık un kurtlu un oluyor.eler kullanırsınız.

Mayalı hamur konusu: Anladım. Ama ekmek yapma makinesinde hamur hazırlamak için illa içine maya koyman gerekmiyor ki. Koymayıver. Biz de böyle birkaç kez hamur hazırlamıştık. Mantı yapmıştık. Hamuru iyice yoğurunca makineyi durdur, hamurunu al. Moulinex'te bunun için ayrıca program mı koymuşlar?

Fiyat konusu: Sonuçta dediğim fiyata da alınabiliyor. Bu forumdaki herkes, İnternet'i iyi kötü kullanan insanlar. E-ticaret yaparak kar edeceğini biliyorlardır. Gidip mesela hepsiburada.com'dan alabilirler. Yani sözün kısası çok ciddi bir fiyat avantajı söz konusu.

• quote:

lektem

maya konulması gerekmediğini biliyoruz da.alet karıştırıp ısıtıyor hamuru problem bu zaten.bu hamur mayalanmayacak ki.ısınmasına gerek yok.ısındı mı cıvıyor.arçeliğin bu modelinde 5 dk karıştırıp başlıyor ısıtmaya. başında bekleyeceksin ısıtmaya başlayınca kapayacaksın sonra açacaksın yine ısıtınca yine kapayacaksın falan oooo uzun iş mulineks de atıyorsun makarna hamuru programına 15 dk karıştırıyor güzelce veriyor.pizza hamuru yapmak istersen de mayalı hamur programına atıyorsun 1.20 saatte olup bitiyor.
  • quote:

quote:

lektem

maya konulması gerekmediğini biliyoruz da.alet karıştırıp ısıtıyor hamuru problem bu zaten.bu hamur mayalanmayacak ki.ısınmasına gerek yok.ısındı mı cıvıyor.arçeliğin bu modelinde 5 dk karıştırıp başlıyor ısıtmaya. başında bekleyeceksin ısıtmaya başlayınca kapayacaksın sonra açacaksın yine ısıtınca yine kapayacaksın falan oooo uzun iş mulineks de atıyorsun makarna hamuru programına 15 dk karıştırıyor güzelce veriyor.pizza hamuru yapmak istersen de mayalı hamur programına atıyorsun 1.20 saatte olup bitiyor.

Sık sık pizza, mantı falan yapanlar için uygun değil demek ki.
    Bunun için ekstra 200 TL civarında bir para vermek isteyen olursa, o da onun takdiridir, ne denir ki?

Neyse, bizim konumuz ekmek zaten.
    Diğer marifetler işin içine girdi mi pilav bile yapan Sinbo'larla değil Moulinex, Zojirushi bile yarışamaz.

• quote:

lektem

özellikle indirim dışındaki fiyatından alacaklar için hiç makul değil.sinbo deyip geçme adamların eve servisi var.arçelik bozuldu mu elin böğründe kalıyorsun.koca ekmek makinasını nasıl?nereye götüreceksin belli değil.onu getirmesi de var.muhabbeti biliyorsun zaten.pilav olayını yeni duydum ama biraz kassan hepsinde pilav pişer pilav işte biraz su biraz pirinç/bulgur.ama o nem makinayı ne yapar belirsiz.
  • quote:

quote:

lektem

özellikle indirim dışındaki fiyatından alacaklar için hiç makul değil.sinbo deyip geçme adamların eve servisi var.arçelik bozuldu mu elin böğründe kalıyorsun.koca ekmek makinasını nasıl?nereye götüreceksin belli değil.onu getirmesi de var.muhabbeti biliyorsun zaten.pilav olayını yeni duydum ama biraz kassan hepsinde pilav pişer pilav işte biraz su biraz pirinç/bulgur.ama o nem makinayı ne yapar belirsiz.

Valla dostum, şöyle bir şey var:
    1. Eve gelen, ürünü alıp götüren, sonra geri getiren bir firmadan tüketici dostu olmayan bir hizmet almak mı?
    2. Yoksa ürünü kendin götürüp getirdiğin ama tüketici dostu hizmet aldığın bir firmanın ürünlerini kullanmak mı?

Sinbo'nun ürünleri sana güven veriyor mu? Bana vermiyor açıkçası. "Kullanıcı hatası" deyip cihazı sana geri getireceklerse ben ne anladım ki o götürüp getirmeden? Bu arada Moulinex'te ne yapılıyor? Gelip evden alıyorlar mı acaba? Biliyor musun?

• quote:

lektem

o problem türkiyenin genel problemi.adamlar kafasına göre kullanıcı hatasını basıyorlar.bu toşiba da da aynı.arçelikte de aynı.marka fanatiği olmanın bir alemi yok.sattığı mala servis sağlaması çok önemli.istanbulda koca ekmek makinasını kucağıma alıp nereye götüreceğim ben akıl var mantık var.moulinex den aldığım hiç bir ürün bozulmadı kardeşim o yüzden servisi ile yüz göz olmadım.
  • quote:

quote:

lektem

o problem türkiyenin genel problemi.adamlar kafasına göre kullanıcı hatasını basıyorlar.bu toşiba da da aynı.arçelikte de aynı.marka fanatiği olmanın bir alemi yok.sattığı mala servis sağlaması çok önemli.istanbulda koca ekmek makinasını kucağıma alıp nereye götüreceğim ben akıl var mantık var.moulinex den aldığım hiç bir ürün bozulmadı kardeşim o yüzden servisi ile yüz göz olmadım.

Moulinex'ten bir ekmek kızartma makinesi almıştım. Renkli, şirin bir şey. Ama termostatı sorunluydu. En kuvvetli ile en zayıf kızartma arasında hiç fark yoktu neredeyse. Servise götürdüm. Yapılamadı. Sonra parasını mı iade ettiler, ne oldu, hatırlamıyorum. Belki Hepsiburada.com'a geri göndermişimdir. Sonuçta mağdur olmadım ama o ürün de tamir edilemedi. Tamiri imkansız ürünleri pazarlamışlar piyasaya. Güven verici bir şey değil marka açısından.

Ekmek Yapma Makinası

• quote:

Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Valla ben tam buğday ekmeği ile tepe kümbetini oluşturabiliyorum.
    400 gram tam buğday + 100 gram beyaz un
    300 gram tam buğday + 200 gram beyaz un
    Her iki formülde de tepe kümbeti meydana geliyor. Çökme olmuyor.
    Ekmeğin tepesi kabarıp sonra içe çöküyorsa suyu çok olabilir veya mayasını fazla koymuş olabilirsin.

quote:

İlk yoğurma sırasında hamuru kontrol ettim tam kulak memesi kıvamındaydı belki mayayı fazla kaçırdım ozaman biraz daha dikkatli ölçeyim. Peki hiç sadece tam buğday unundan ekmek yapmayı denedin mi üstad? kıvam tutuyor mu yine de?

Bu ekmeği bugün yaptım. 300 gram tam buğday unu + 200 gram BİM Efsane beyaz un. Tepe kümbeti oluşmuş mu dersin?

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 18 Ekim 2012; 17:22:53 >

• lektem ustam bunun tarifini verebilirmisiniz , ben karışık un tariflerini iyi yapamıyorum 3-4 kere denedim çok yogun ve basık oluyor . denemeyi bıraktım sonrasında .. sizin yaptıgınızı görünce heveslendim tekrar .
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Serdar Bilgiç

lektem ustam bunun tarifini verebilirmisiniz , ben karışık un tariflerini iyi yapamıyorum 3-4 kere denedim çok yogun ve basık oluyor . denemeyi bıraktım sonrasında .. sizin yaptıgınızı görünce heveslendim tekrar .

Tabii ki.
    Tarif şöyle:
    200 gram Hatapoğlu tam buğday unu (son kullanma tarihi geçmiş -valla billa)
    100 gram Alaybeyi tam buğday unu (bu un, gördüğüm en güzel un)
    200 gram BİM'in Efsane unu (beyaz un)
    1 yumurta
    250 ml kadar su (yetmezse üstüne ilave edersin)
    5 ml elma sirkesi
    1,5 küçük kaşık tuz
    10 gram toz şeker
    1,75 küçük kaşık Dr. Oetker instant maya
    standart program, orta kabuk rengi

İpuçları:
    İlk iş olarak, 200 gram Hatap ununu, 120 ml suyla makinede yoğurttum. Bu şekilde 3 saat kadar beklettim.
    3 saat sonra diğer malzemeyi koydum. Sıvılar, kuru malzeme, vs. gibi sıraya riayet ederek tabii.

Tuz hariç.
    Tuzu, ilk yoğurmanın 5. dakikası sonunda koydum.

Böylece mayanın daha sere serpe hareket etmesine imkan tanımak istedim.
    Makine, 2. yoğurmayı tamamladıktan sonra hani 1-2 kere çok kısa süreli bir karıştırma yapar ya, işte o karıştırmayı yaptıktan sonra hamurun üstüne, su püskürteciyle su püskürttüm. Böylece üst tabaka kurumayacak, kabarırken mayanın karşısında sert bir üst katman olarak baskı yapmayacaktı.

Daha sonra, son 1 saat 5 dakika kala baktım, hamurun yüksekliği tatmin etmedi. Makinenin fırınlama programını 1 saat 10 dakika sonra bitecek şekilde programladım. Yani fazladan 5 dakika daha mı mayalatmış oluyorum? Neyse. Bundan sonraki aşamada başka da bir şey yapmadım.

Haydi bakalım, şimdiden iyi şanslar. :)
    Sonucu merakla bekliyoruz.

• arkadaslar sinbo ekmek yapma makine mvar.haznesini bulasik makinesinde yiikamami onerirmisiniz ? cunku yikarken cok su harciyorum : S
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İrfan Serdar Bilgiç

lektem ustam bunun tarifini verebilirmisiniz , ben karışık un tariflerini iyi yapamıyorum 3-4 kere denedim çok yogun ve basık oluyor . denemeyi bıraktım sonrasında .. sizin yaptıgınızı görünce heveslendim tekrar .

Tabii ki.
    Tarif şöyle:
    200 gram Hatapoğlu tam buğday unu (son kullanma tarihi geçmiş -valla billa)
    100 gram Alaybeyi tam buğday unu (bu un, gördüğüm en güzel un)
    200 gram BİM'in Efsane unu (beyaz un)
    1 yumurta
    250 ml kadar su (yetmezse üstüne ilave edersin)
    5 ml elma sirkesi
    1,5 küçük kaşık tuz
    10 gram toz şeker
    1,75 küçük kaşık Dr. Oetker instant maya
    standart program, orta kabuk rengi

İpuçları:
    İlk iş olarak, 200 gram Hatap ununu, 120 ml suyla makinede yoğurttum. Bu şekilde 3 saat kadar beklettim.
    3 saat sonra diğer malzemeyi koydum. Sıvılar, kuru malzeme, vs. gibi sıraya riayet ederek tabii.

Tuz hariç.
    Tuzu, ilk yoğurmanın 5. dakikası sonunda koydum.

Böylece mayanın daha sere serpe hareket etmesine imkan tanımak istedim.
    Makine, 2. yoğurmayı tamamladıktan sonra hani 1-2 kere çok kısa süreli bir karıştırma yapar ya, işte o karıştırmayı yaptıktan sonra hamurun üstüne, su püskürteciyle su püskürttüm. Böylece üst tabaka kurumayacak, kabarırken mayanın karşısında sert bir üst katman olarak baskı yapmayacaktı.

Daha sonra, son 1 saat 5 dakika kala baktım, hamurun yüksekliği tatmin etmedi. Makinenin fırınlama programını 1 saat 10 dakika sonra bitecek şekilde programladım. Yani fazladan 5 dakika daha mı mayalatmış oluyorum? Neyse. Bundan sonraki aşamada başka da bir şey yapmadım.

Haydi bakalım, şimdiden iyi şanslar. :)
    Sonucu merakla bekliyoruz.

Üstad ekmeğe hayran kalmamak mümkün değil... Sen işi gıda mühendisi kafasıyla yapıyorsun bu belli
    Verdiğin tarifi uygun bir zamanda deneyeceğim. Baya dikkat ve özveri gerektiren bir tarif
    Ben son ekmeği 400 gr. tam 200 gr. beyaz undan yaptım ama seninkinden 100 gr. daha fazla un olmasına rağmen kazan hizasını yarım parmak kadar geçebidi. Sirke mayayı coşturmaya mı yarıyor bu arada? Bir sorum da neden tam buğday ekmeği programı yerine standart programı seçiyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

arkadaslar sinbo ekmek yapma makine mvar.haznesini bulasik makinesinde yiikamami onerirmisiniz ? cunku yikarken cok su harciyorum : S

Kullanma klavuzunda hazneyi kesinlikle bulaşık makinesinde yıkamayınız diyor. Ben yıkamayı denemedim bir zararı olur mu bilemem ama milde kalan kurumuş kalıntıları çıkarmaya çalışırken gidiyorsa o sular, milin tepe hizasına gelecek kadar sıcak su doldurun yarım saat sonrasında çok daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

arkadaslar sinbo ekmek yapma makine mvar.haznesini bulasik makinesinde yiikamami onerirmisiniz ? cunku yikarken cok su harciyorum : S

Aslında öyle titiz bir yıkamaya bile gerek yok. Deterjansız suyla bir çalkalayıp kullansan bile olur yani. Sonuçta içinde ekmek pişiyor. Yabancı bi madde değil. Bulaşık makinesinde, döner parçaları zarar görecektir. Hiç öyle bir şey yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

Üstad ekmeğe hayran kalmamak mümkün değil... Sen işi gıda mühendisi kafasıyla yapıyorsun bu belli
    Verdiğin tarifi uygun bir zamanda deneyeceğim. Baya dikkat ve özveri gerektiren bir tarif
    Ben son ekmeği 400 gr. tam 200 gr. beyaz undan yaptım ama seninkinden 100 gr. daha fazla un olmasına rağmen kazan hizasını yarım parmak kadar geçebidi. Sirke mayayı coşturmaya mı yarıyor bu arada? Bir sorum da neden tam buğday ekmeği programı yerine standart programı seçiyorsun?

Teşekkürler dostum. Böyle uğraşmayı seviyorum ekmekle. Kafamı dağıtmama yarıyor.

Tam buğday unundaki kepek, vs. var ya... hani birkaç mesaj önce anlatmıştım. Ekmeğin kabarmasını sağlayan gluten dokuyu jilet gibi kesiyor bunlar.
    Kabarık tam buğday ekmeği istiyorsan:
    1) Fazla maya kullanacaksın ama fazla maya, tadı bozuyor.
    2) Hamuru biraz cıvık yapacaksın ama çökme riski var.
    3) Beyaz un miktarını daha fazla, tam buğday ununu daha az kullanacaksın. 300 gram tam buğday, 200 gram beyaz un uygun bir formül. Bkz. Yukarıdaki ekmeğim.
    4) Autolyse (20 dakika-1 saat) veya daha uzun sürekli bekletme yapacaksın. (Başarı şansı fazla ama garanti değil.) [Benim bu ekmekte yaptığım gibi. Tam buğday unu ve su 3 saat bekledi.]
    5) Mayalanma süresini manuel olarak uzatacaksın. Hatta riske girip tam buğday ekmeği programıyla ekmeği yapacaksın. Bu programın riski, ekmeği fazla kabartıp çökmesine yol açması. Benim denemelerimde böyle sonuçlar aldım ve artık pek yanaşmıyorum bu programı kullanmaya.
    6) Ya da basık ekmek yemeğe razı olacaksın.
    Yukarıdaki önerilerin hiçbiri, 3 numara hariç garantili çözüm değil. Deneye yanıla en uygun olan yöntemi bulacaksın.

Bence 300 gram tam buğday, 200 gram beyaz un karışımı iyidir. İçine bi de yumurta attın mı yeme de yanında yat.
    Not: Sirke, limon suyu gibi asidik maddelerin mayayı besleyerek daha aktif hareket etmesini sağladığını söylüyor uzmanlar. Ben son ekmeğimde 5 ml. sirke kullanmıştım. Elma sirkesi.

•  Ekmek Yapma Makinası

Son yaptığım sütlü ekmek.. Tarif, ekmeksanati.com kitabından alınmıştır. 71. sayfada
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganreis

Ekmek Yapma Makinası

Son yaptığım sütlü ekmek.. Tarif, ekmeksanati.com kitabından alınmıştır. 71. sayfada

Ekmeğin tepesi şapka gibi ayrılmış maşallah. :)
    Çok güzel.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doganreis

Ekmek Yapma Makinası

Ekmeğin tepesi şapka gibi ayrılmış maşallah. :)
    Çok güzel.

Teşekkür ederim.

İlk defa bu kadar belirgin maya yırtığım oldu :)

• O tarife baktım. Toz şeker miktarı bir hayli fazla. Ekmekte bi şeker tadı geliyor mu acaba? 900 gramlık tarifte 20 gram toz şeker öneriliyor o tarifte. Merak ettim. Ben hiç o kadar çok toz şeker kullanmadım ekmeklerimde.
  • quote:

O tarife baktım. Toz şeker miktarı bir hayli fazla. Ekmekte bi şeker tadı geliyor mu acaba? 900 gramlık tarifte 20 gram toz şeker öneriliyor o tarifte. Merak ettim. Ben hiç o kadar çok toz şeker kullanmadım ekmeklerimde.

Çok az tatlı ancak rahatsız etmiyor. Hanımla en sevdiğimiz ekmek tarifidir. Bizim damak tadımıza göre olduğu için rahatsız olmadık sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.