Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (81. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doganreis

quote:

Orijinalden alıntı: lektem

O tarife baktım. Toz şeker miktarı bir hayli fazla. Ekmekte bi şeker tadı geliyor mu acaba? 900 gramlık tarifte 20 gram toz şeker öneriliyor o tarifte. Merak ettim. Ben hiç o kadar çok toz şeker kullanmadım ekmeklerimde.

Çok az tatlı ancak rahatsız etmiyor. Hanımla en sevdiğimiz ekmek tarifidir. Bizim damak tadımıza göre olduğu için rahatsız olmadık sanırım.

Anladım. Böyle geriden, belli belirsiz bir şeker tadı geliyor. Kahvaltılar için özellikle ideal.

Ben de şeker miktarını artırayım bakayım, ne olacak? Özellikle tam buğday unlu tariflerde sonuçları ciddi şekilde etkileyebilir diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

Üstad ekmeğe hayran kalmamak mümkün değil... Sen işi gıda mühendisi kafasıyla yapıyorsun bu belli
    Verdiğin tarifi uygun bir zamanda deneyeceğim. Baya dikkat ve özveri gerektiren bir tarif
    Ben son ekmeği 400 gr. tam 200 gr. beyaz undan yaptım ama seninkinden 100 gr. daha fazla un olmasına rağmen kazan hizasını yarım parmak kadar geçebidi. Sirke mayayı coşturmaya mı yarıyor bu arada? Bir sorum da neden tam buğday ekmeği programı yerine standart programı seçiyorsun?

Teşekkürler dostum. Böyle uğraşmayı seviyorum ekmekle. Kafamı dağıtmama yarıyor.

Tam buğday unundaki kepek, vs. var ya... hani birkaç mesaj önce anlatmıştım. Ekmeğin kabarmasını sağlayan gluten dokuyu jilet gibi kesiyor bunlar.
    Kabarık tam buğday ekmeği istiyorsan:
    1) Fazla maya kullanacaksın ama fazla maya, tadı bozuyor.
    2) Hamuru biraz cıvık yapacaksın ama çökme riski var.
    3) Beyaz un miktarını daha fazla, tam buğday ununu daha az kullanacaksın. 300 gram tam buğday, 200 gram beyaz un uygun bir formül. Bkz. Yukarıdaki ekmeğim.
    4) Autolyse (20 dakika-1 saat) veya daha uzun sürekli bekletme yapacaksın. (Başarı şansı fazla ama garanti değil.) [Benim bu ekmekte yaptığım gibi. Tam buğday unu ve su 3 saat bekledi.]
    5) Mayalanma süresini manuel olarak uzatacaksın. Hatta riske girip tam buğday ekmeği programıyla ekmeği yapacaksın. Bu programın riski, ekmeği fazla kabartıp çökmesine yol açması. Benim denemelerimde böyle sonuçlar aldım ve artık pek yanaşmıyorum bu programı kullanmaya.
    6) Ya da basık ekmek yemeğe razı olacaksın.
    Yukarıdaki önerilerin hiçbiri, 3 numara hariç garantili çözüm değil. Deneye yanıla en uygun olan yöntemi bulacaksın.

Bence 300 gram tam buğday, 200 gram beyaz un karışımı iyidir. İçine bi de yumurta attın mı yeme de yanında yat.
    Not: Sirke, limon suyu gibi asidik maddelerin mayayı besleyerek daha aktif hareket etmesini sağladığını söylüyor uzmanlar. Ben son ekmeğimde 5 ml. sirke kullanmıştım. Elma sirkesi.

Bu bilgiler yararlı olacak çok teşekkür ederim. Deneye deneye bi yol bulunacak artık dediğin gibi. Çalışmalara devam

• quote:

Ekmek Yapma Makinası

Son yaptığım sütlü ekmek.. Tarif, ekmeksanati.com kitabından alınmıştır. 71. sayfada

iştah kabartan bi ekmek olmuş ellerine sağlık.
  • quote:

quote:

Son yaptığım sütlü ekmek.. Tarif, ekmeksanati.com kitabından alınmıştır. 71. sayfada

Çok teşekkür ederim..

Kitapta çok güzel tarifler var. Otlu ekmek tarifini denemek istiyorum, yapanınız var mı?
  • quote:

quote:

quote:

Çok teşekkür ederim..

Kitapta çok güzel tarifler var. Otlu ekmek tarifini denemek istiyorum, yapanınız var mı?

Ben bi kere tarhunlu yapmıştım ama bir daha yapmadım. Her yemekle, kahvaltıyla iyi gitmeyebilir otlu ekmekler. Çok gözünde büyütme yani. ;-)

• fakir ve moulinex den birini alacam hangisini alsam ?

http://www.ebeyaz.com/store/Search.aspx?search=true&srchtxt=ekmek%20yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: elvismehmet

moulinex mi ? fakir mi ?iyidir

http://www.ebeyaz.com/store/Search.aspx?search=true&srchtxt=ekmek%20yapma

İkisini de kullanmadım.
    Bütçen ne kadar?
    Nerede oturuyorsun? Yaşadığın yerde servisleri var mı bunların?
  • Ekmekçiler?!!! Nerelerdesiniz, hoop?!
  • Arkadaşlar merhaba... Evde ekmek yapma işine niyetlendim...

İlk başta makine olarak hangisini almalıyım? Ne önerirsiniz? Fiyat çok sorun değil ama fiyat/performans orasnı yüksek bir makinam olsun istiyorum...

Bütçe 100-300 TL arası desek çok mu demiş olurum?

Yoksa "parana yazık kardeşim al şu 100 liralık makinayı işini gör" mü dersiniz?

Daha sonra un markası olarak hangisini tercih etmeliyiz... Ve nerelerden temin etmeliyiz...?

Kısacası biri bana özet geçerse bu işlerin hepsi için süper olacak çünkü çok sayfa var hepsini okuyamıyorum
  • Evde ekmek yapma işine heves ettim...

Hangi makineyi almalıyım?

Bütçe çok sorun değil... Bana sağlayacağı fayda oranında parayı gözden çıkarabilirim...

Ama buna gerek yok al 100 liralık bi cihaz işini görür de diyebilirsiniz...

Ne yapmalıyım kararsızım... iyi ve fonksiyonu bol bi makinam olsun istesem hangi model için kaç para harcamalıyım???

Bir de un markası ne olmalı... nerden temin etmeliyim...

Daha çok sorum var ama önce acilen makinayı almam lazım...

Lütfen okuyan tecrübeli arkadaşlar makina önerinizi bekliyorum
  • Ekmekciler burada..

@KötüKediŞero, ben Arçelik 2715 kullanıyorum, gayet memnunum..

En son yaptığım ekmek, tam buğday ekmeği, tarif yine ekmeksanati.com kitabından alınmıştır.

Ekmek Yapma Makinası
  • Çok güzel bir ekmek. Arçelik 2715, işini çok iyi yapıyor. Kötü Kedi Şerafettin'e de bu makineyi rahatlıkla önerebiliriz. Kullanıcısı da çok olduğu için çeşitli konularda dayanışması da rahat olacaktır.

Un markası olarak Sinangil, Söke, Hatap marka unlar iyidir. Bulabilirsen Alaybeyi, en iyisidir.

"Çok kabarmaz" denen tam buğday ekmeklerim, Alaybeyi'ni kullanmaya başladıktan sonra makinenin kapağına yapışıyor, daha ne diyeyim? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Evde ekmek yapma işine heves ettim...

Bütçe çok sorun değil... Bana sağlayacağı fayda oranında parayı gözden çıkarabilirim...

Ne yapmalıyım kararsızım... iyi ve fonksiyonu bol bi makinam olsun istesem hangi model için kaç para harcamalıyım???

Ben Essenso EYM kullanıyorum
    indirime denk gelirsen 99 TL ye bulunuyor.
    Malzeme kalitesi iyi pişirmesi iyi, kitapçığı berbat
    ekmeksanati.com sitesinde ki tarifleri kullanıyorum.
    Birde kazan ve karıştırıcılar muhtemelen arçelik 2715 ile aynı
    muhtemelen diyorum arçelikten kazan siparişi verdim henüz gelmedi.
    Gelince deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: etranger

quote:

Gelince deneyeceğim.

Tamamen aynı olmayabilir. Birbirine uymasın diye milimetrik farklar koyuyorlar parçalara. İnşallah aynı olur da uğraştığınıza değer. Essenso'dan orijinal kazan alsaydın kaça gelecekti? Arçelik'teki kazan kaça?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: etranger

quote:

Gelince deneyeceğim.

Tamamen aynı olmayabilir. Birbirine uymasın diye milimetrik farklar koyuyorlar parçalara. İnşallah aynı olur da uğraştığınıza değer. Essenso'dan orijinal kazan alsaydın kaça gelecekti? Arçelik'teki kazan kaça?

Bir ara sormuştum
    esse servisi karıştırıcının tanesine 13 TL istemişti
    ben arçelikten yaklaşık 2 TL ye almıştım
    kazan aşağı yukarı aynıya geliyor fakat
    esse de iki gözlü kazan yok, o yüzden heves ettim.

• Moulinex ekmek makinası var..Memnunum veya memnun değilim diyemem ama sıkıntım şu ; ekmek üst tarafı çok yumuşak oluyor,iyi pişmiyor mu anlamadım,daha bir beyaz kalıyor..Bazen de kenarları sert oluyor...Neyi yanlış yapıyorum çözemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Moulinex ekmek makinası var..Memnunum veya memnun değilim diyemem ama sıkıntım şu ; ekmek üst tarafı çok yumuşak oluyor,iyi pişmiyor mu anlamadım,daha bir beyaz kalıyor..Bazen de kenarları sert oluyor...Neyi yanlış yapıyorum çözemedim

Ekmek hazne için fazla büyük geliyor olabilir. 700 gr. un tarifine göre yapıyorsan 600gr.a düşür. Tabi diğer malzeme miktarları da değişecek. Ekmek Sanatı'dan her boyuta göre tariflere ulaşabilirsin. Sorun boyutta değilse pişirme sıcaklığını 200 derece olarak ayarlamayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OSURdePARDON -- 12 Kasım 2012; 12:41:27 >
  • teşkkürler..Deneylim bakalım..Aslında çok da sorun olmuyor ama yumuşak olduğu için belli bir saat sonra ekmek kesmek istediğim de parçalanıyor dilimler..
  • quote:

Makinelerin hepsi aynı. Içinde bir rezistans teli var, bir de hamuru karıştırmak için motor. Bende 5 yıldır Sinbo var. Tık demedi. Pahalı makineye o kadar para vermeyin. Bu 1.

2. si, ekmek 3 saatte pişiyor. Yarım saatte soğuması, etti mi 3,5 saat. O kadar vaktiniz var mı? Evde kaç kişisiniz? Pişen ekmek 1 öğün 4-6 kişiye ancak yeter (sıcak olunca insan dayanamayıp götürüyor). Bunları iyi hesabedin. Yoksa 10 günde aleti kullanmaktan bıkmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.