Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.824
Cevap
62
Favori
607.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem



    Anlattığın şekilde deneyeceğim. Teşekkürler.
  • Beyler, ekmeksanati forumundaki 50promil hanginiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    Beyler, ekmeksanati forumundaki 50promil hanginiz?

    Ben değilim
    Ben GERARDdePARDIEU
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    Beyler, ekmeksanati forumundaki 50promil hanginiz?

    Ben değilim
    Ben GERARDdePARDIEU

    Okey. :)
  • arçelik k-2715
    beko 2510

    görüntüleri aynı , özellikleri de aynı duruyor ?
    bir de elektrik hesabını geçmiş sayfalarda okudum fark var mı aralarında
    hangisini almalıyım ?

    bu cihazlarda, hızlı pişirme modu var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wagenhaus

    arçelik k-2715
    beko 2510

    görüntüleri aynı , özellikleri de aynı duruyor ?
    bir de elektrik hesabını geçmiş sayfalarda okudum fark var mı aralarında
    hangisini almalıyım ?

    bu cihazlarda, hızlı pişirme modu var mı ?



    K-2715 modelinde hızlı pişirme modu var, ancak hızlı pişirmeyi kimse tavsiye etmiyor.. Ekmek çok basık oluyormuş, ben denemedim.

    Elektrik hesabını bilmiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wagenhaus

    arçelik k-2715
    beko 2510

    görüntüleri aynı , özellikleri de aynı duruyor ?
    bir de elektrik hesabını geçmiş sayfalarda okudum fark var mı aralarında
    hangisini almalıyım ?

    bu cihazlarda, hızlı pişirme modu var mı ?



    Hangisini ucuza alabiliyorsan onu al derim.
    Elektrik sarfiyatı bu makinelerde kuruş hesabıyla yapılıyor. Kuruş hesabı yapacaksan zaten hiç girme bu işe. Çünkü bu bir sağlık + keyif işi. Ayda 10 ekmek yapsan (900 gramdan 9 kilo ekmek eder bu) 1-2 TL fazla elektrik parası vereceksin topu topu. Bu arada dışarıdan ekmek almayı keseceğini hatırlatırım. 300 gramlık, ne idüğü belirsiz ekmeği 1 TL'ye mi alıyorsun? Artık almayacaksın. Cebinde kalacak para inan daha fazla olacak. Hem de temiz bir ekmek yiyeceksin. Bak hala duruyor musun? Haydi, koş git, al makineni, katıl aramıza. :)

    Ha bu arada, dijital bir tartın, yumuşak kafalı silikon bir spatulan da olsun mutlaka. Dr. Oetker'in instant kuru mayasından almayı da unutma.

    Makineni alınca boş olarak çalıştırmadan bir işe girişme ha.

    İlk ekmeğin, hazır karışımlardan olursa iyi olur. Sinangil'in, Söke'nin falan 7 tahıllı karışımlarını bir dene derim. Sonra daha ekonomik ekmeklere geçersin. İlk deneyimin hüsran olmasın diye diyorum. Genelde ilk ekmekte çok karşılaşılan bir durum.

    Çok önemli not: Ekmek işi, gram, mililitre işidir. Kafana göre asla su, un, vs. koyma. Hele iyice kabarsın diye maya hiç koyma. Tarifte ne ise o kadar koymalısın. Tecrübe edindikçe neyi ne kadar artırıp azaltabileceğini zaten zamanla göreceksin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wagenhaus

    arçelik k-2715
    beko 2510

    görüntüleri aynı , özellikleri de aynı duruyor ?
    bir de elektrik hesabını geçmiş sayfalarda okudum fark var mı aralarında
    hangisini almalıyım ?

    bu cihazlarda, hızlı pişirme modu var mı ?



    Geçmiş sayfalarda detaylı hesaplayan arkadaşlar olmuştu ekmek başına 20krş kadar bir elektrik harcaması oluyormuş. Kullandığın malzemeler de 1 tlyi geçmez diye düşünüyorum truf mantarı tozu ya da sahlep falan gibi şeyler koymadıkça oldukça hesaplı oluyor yani...

    Ben EYM alma konusunda çok kararsızdım.Anneme hediye olarak almayı düşünüyordum ama ya kullanmazsa ya da yapılan ekmekler çöpe giderse diye tereddütlerim vardı. Bu forumda ve ekmek sanatı infoda bir çok konu okudum sorular sordum ve arkadaşlar sağolsun (özellikle lektem ve soberman) bilgilerini paylaştılar. geçen hafta arçelik k-2715 EYMsini aldım ve ilk denemeyi ancak dün yapabildik. İlk deneme bile hüsranla sonuçlanmadı (http://ekmeksanati.com/documents/EYM_70%20garantili%20tarif_Ekmeksanati_2010.pdf bu kitap sağolsun:)
    Kitaptaki 8 numaralı tam buğday ekmeğini yaptım ve tam buğday programında pişti. hiç sorun çıkmadı. Yeter ki tarife uyarak, tartarak ve titizlikle ölçerek yapılsın...
     Ekmek Yapma Makinası




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

    quote:

    Orijinalden alıntı: wagenhaus

    arçelik k-2715
    beko 2510

    görüntüleri aynı , özellikleri de aynı duruyor ?
    bir de elektrik hesabını geçmiş sayfalarda okudum fark var mı aralarında
    hangisini almalıyım ?

    bu cihazlarda, hızlı pişirme modu var mı ?



    Geçmiş sayfalarda detaylı hesaplayan arkadaşlar olmuştu ekmek başına 20krş kadar bir elektrik harcaması oluyormuş. Kullandığın malzemeler de 1 tlyi geçmez diye düşünüyorum truf mantarı tozu ya da sahlep falan gibi şeyler koymadıkça oldukça hesaplı oluyor yani...

    Ben EYM alma konusunda çok kararsızdım.Anneme hediye olarak almayı düşünüyordum ama ya kullanmazsa ya da yapılan ekmekler çöpe giderse diye tereddütlerim vardı. Bu forumda ve ekmek sanatı infoda bir çok konu okudum sorular sordum ve arkadaşlar sağolsun (özellikle lektem ve soberman) bilgilerini paylaştılar. geçen hafta arçelik k-2715 EYMsini aldım ve ilk denemeyi ancak dün yapabildik. İlk deneme bile hüsranla sonuçlanmadı (http://ekmeksanati.com/documents/EYM_70%20garantili%20tarif_Ekmeksanati_2010.pdf bu kitap sağolsun:)
    Kitaptaki 8 numaralı tam buğday ekmeğini yaptım ve tam buğday programında pişti. hiç sorun çıkmadı. Yeter ki tarife uyarak, tartarak ve titizlikle ölçerek yapılsın...


    Alıntıları Göster
    quote:



    İlk ekmek için gayet başarılı, lezzetle yenilebilecek bir ekmek olmuş. Ön araştırmayı iyi yapınca bu sonuç normal tabii. :)

    Hiç autolyse ile yapmayı denedin mi?

    Temel olarak şu:
    Tarifteki su ve unu makineye koyup, 5 dakika karıştırtıyorsun. Sonra en az 20 dakika bekliyorsun. Bu sırada autolyse denen işlem gerçekleşiyor.

    Süre sonunda un ve su dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip programı baştan başlatıyorsun. (Maya en son konulacak her zamanki gibi.)

    Kabarma ve lezzette bakalım bir fark olacak mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:





    İlk ekmek için gayet başarılı, lezzetle yenilebilecek bir ekmek olmuş. Ön araştırmayı iyi yapınca bu sonuç normal tabii. :)

    Hiç autolyse ile yapmayı denedin mi?

    Temel olarak şu:
    Tarifteki su ve unu makineye koyup, 5 dakika karıştırtıyorsun. Makineyi durduruyorsun ve en az 20 dakika bekliyorsun. Bu sırada autolyse denen işlem gerçekleşiyor.

    Süre sonunda un ve su dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip programı baştan başlatıyorsun. (Maya en son konulacak her zamanki gibi.)

    Kabarma ve lezzette bakalım bir fark olacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:





    İlk ekmek için gayet başarılı, lezzetle yenilebilecek bir ekmek olmuş. Ön araştırmayı iyi yapınca bu sonuç normal tabii. :)

    Hiç autolyse ile yapmayı denedin mi?

    Temel olarak şu:
    Tarifteki su ve unu makineye koyup, 5 dakika karıştırtıyorsun. Makineyi durduruyorsun ve en az 20 dakika bekliyorsun. Bu sırada autolyse denen işlem gerçekleşiyor.

    Süre sonunda un ve su dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip programı baştan başlatıyorsun. (Maya en son konulacak her zamanki gibi.)

    Kabarma ve lezzette bakalım bir fark olacak mı?

    Sanırım aradığım cevap bu
    Bu sistemle sadece tam buğday unundan yaptığımız ekmeklerin de kümbet oluşturmasını sağlayabiliyor muyuz?
    Makineyi ilk yoğurma işlemine geçtiği anda mı durduracağiz?




  • quote:

    OSURdePARDON


    dışarıdan aldığına binbasar tabi ama onun karışımında bir problem var bence.hafif içe çökmüş gibi duruyor.belki maya belki su çok.
  • quote:

    wagenhaus


    bende 2715 var çok iyi bir makina değil.eksikleri çok.molinex xxl de kullanıyorum ayrıca.ondan memnunum hem ergonomik hem program çeşitliliği var.ufak bir örnek vereyim mayasız hamur programı arçelikte yok.illa mayalı hamur gibi karıştıracak mayalayacak falan filan.onun olmasını istemiyorsan makinanın başında bekleyeceksin ısıtmaya geçince kapatıp açacaksın.ucuza alırsan dışarıdan almaktan ucuza geldiği için ve temiz olduğu için karlı olur.ama çok konfor bekleme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:

    Orijinalden alıntı: lektem

    quote:





    İlk ekmek için gayet başarılı, lezzetle yenilebilecek bir ekmek olmuş. Ön araştırmayı iyi yapınca bu sonuç normal tabii. :)

    Hiç autolyse ile yapmayı denedin mi?

    Temel olarak şu:
    Tarifteki su ve unu makineye koyup, 5 dakika karıştırtıyorsun. Makineyi durduruyorsun ve en az 20 dakika bekliyorsun. Bu sırada autolyse denen işlem gerçekleşiyor.

    Süre sonunda un ve su dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip programı baştan başlatıyorsun. (Maya en son konulacak her zamanki gibi.)

    Kabarma ve lezzette bakalım bir fark olacak mı?

    Sanırım aradığım cevap bu
    Bu sistemle sadece tam buğday unundan yaptığımız ekmeklerin de kümbet oluşturmasını sağlayabiliyor muyuz?
    Makineyi ilk yoğurma işlemine geçtiği anda mı durduracağiz?

    Valla ben tam buğday ekmeği ile tepe kümbetini oluşturabiliyorum.
    400 gram tam buğday + 100 gram beyaz un
    300 gram tam buğday + 200 gram beyaz un
    Her iki formülde de tepe kümbeti meydana geliyor. Çökme olmuyor.
    Ekmeğin tepesi kabarıp sonra içe çöküyorsa suyu çok olabilir veya mayasını fazla koymuş olabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memotembelgezer

    quote:

    wagenhaus


    bende 2715 var çok iyi bir makina değil.eksikleri çok.molinex xxl de kullanıyorum ayrıca.ondan memnunum hem ergonomik hem program çeşitliliği var.ufak bir örnek vereyim mayasız hamur programı arçelikte yok.illa mayalı hamur gibi karıştıracak mayalayacak falan filan.onun olmasını istemiyorsan makinanın başında bekleyeceksin ısıtmaya geçince kapatıp açacaksın.ucuza alırsan dışarıdan almaktan ucuza geldiği için ve temiz olduğu için karlı olur.ama çok konfor bekleme.

    Mayasız hamur programı nedir? Ekmek dediğin mayasız olmaz zaten? Veya hamura maya katmazsın, olur sana mayasız hamur. Bu kısmını anlamadım.
    İkinci konu, Moulinex 220-240 TL. Arçelik 2715 85-95 TL fiyatlarla satılıyor.
    Üçüncüsü, ekmeksanati.com'daki 50promil sen misin acaba?




  • Orijinalden alıntı: lektem


    Valla ben tam buğday ekmeği ile tepe kümbetini oluşturabiliyorum.
    400 gram tam buğday + 100 gram beyaz un
    300 gram tam buğday + 200 gram beyaz un
    Her iki formülde de tepe kümbeti meydana geliyor. Çökme olmuyor.
    Ekmeğin tepesi kabarıp sonra içe çöküyorsa suyu çok olabilir veya mayasını fazla koymuş olabilirsin.



    İlk yoğurma sırasında hamuru kontrol ettim tam kulak memesi kıvamındaydı belki mayayı fazla kaçırdım ozaman biraz daha dikkatli ölçeyim. Peki hiç sadece tam buğday unundan ekmek yapmayı denedin mi üstad? kıvam tutuyor mu yine de?
  • Orijinalden alıntı: OSURdePARDON


    Orijinalden alıntı: lektem


    Valla ben tam buğday ekmeği ile tepe kümbetini oluşturabiliyorum.
    400 gram tam buğday + 100 gram beyaz un
    300 gram tam buğday + 200 gram beyaz un
    Her iki formülde de tepe kümbeti meydana geliyor. Çökme olmuyor.
    Ekmeğin tepesi kabarıp sonra içe çöküyorsa suyu çok olabilir veya mayasını fazla koymuş olabilirsin.



    İlk yoğurma sırasında hamuru kontrol ettim tam kulak memesi kıvamındaydı belki mayayı fazla kaçırdım ozaman biraz daha dikkatli ölçeyim. Peki hiç sadece tam buğday unundan ekmek yapmayı denedin mi üstad? kıvam tutuyor mu yine de?


    Kıvam doğruysa dediğin gibi mayası fazla kaçmıştır.
    Tamamen tam buğday unundan ekmek yaptım mı? Yaptım ama çok yenilesi bulmadım ve kabarması da zayıf kaldı. Biraz beyaz unla tadını yumuşatmak ve gluten dokusunu zenginleştirmek gerekiyor bence.

    Tam buğday ununda, beyaz unda olmayan parçalar var. Buğdayın öğütülmesi sırasında ortaya çıkan kabuk vs. Bunlar, gluten dokuyu birer jilet gibi kesiyor. Ekmeği kabartan, yumuşak yapan ise bu gluten doku. Dolayısıyla kabarması sorunlu oluyor.

    Bu arada İstanbul'daysan, Unpar'dan Alaybeyi tam buğday ununu tavsiye ederim. Ben böyle güzel tam buğday unu görmedim arkadaş. Telefon açıyorsun, evine kadar getiriyorlar üstelik. Buğdayı tam anlamıyla her şeyiyle koymuşlar pakete. Ne Söke, ne Sinangil, en pahalı unlarda böyle "tam"lık görmedim. Üstelik ekmekleri çok başarılı.

    http://www.unpargida.com/iletisim.htm




  • Bilgiler için sağol. Ekmeksanati'nda sadece mayayı 2. karıştırmada ekleyen bir arkadaş var kaydını da eklemiş ekmek çok başarılı olmuş. Bu da bir nevi autolyse mi oluyor?

    Ben İzmir'de yaşıyorum. Kemeraltında adı da değirmen olan bir yer var unlarını kendileri öğütüyorlar. 1001 çeşit bakliyat baharat falan da satıyorlar. Güvenilir diye tercih ediyorum gerçi ama ne olacağı belli olmaz tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OSURdePARDON

    Bilgiler için sağol. Ekmeksanati'nda sadece mayayı 2. karıştırmada ekleyen bir arkadaş var kaydını da eklemiş ekmek çok başarılı olmuş. Bu da bir nevi autolyse mi oluyor?

    Ben İzmir'de yaşıyorum. Kemeraltında adı da değirmen olan bir yer var unlarını kendileri öğütüyorlar. 1001 çeşit bakliyat baharat falan da satıyorlar. Güvenilir diye tercih ediyorum gerçi ama ne olacağı belli olmaz tabi



    Mayayı ikinci karıştırmada eklemek, autolyse olmuyor. Autolyse çok basit bir şey. Un ve suyu karıştır, en az 20 dakika bekle. Makineye un ve suyu koyup standart ekmek programında başlat. Önce 1-2 dakika karıştırma yapacak, sonra yoğurmaya geçecek. Bu şekilde toplamda 5-6 dakika çalıştır. Sonra makineyi durdur. Su ve un birbirine iyice temas etsin. Böyle beklet.

    Not: En fazla bekleme süresi olarak 1 saat deniyor.

    Mayayı ikinci karıştırmada ekleme fikri ilginç. Aslında mayanın aktif çalışma süresi azalacağı için tam tersi olması beklenir. Enteresan.

    Değirmen unları sürpriz sonuçlar yaratabilir diyorlar. Ben kullanmadım ama ekmeksanati.com'da bu unları kullanıp istediği sonuçları alamayan üyeler vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanAkkor -- 17 Ekim 2012; 12:32:16 >




  • quote:

    lektem


    her hamur mayalı olacak diye bir kural yok.mesela makarna hamuru,börek hamuru,mantı hamuru mayasız olur.bunlara maya koyarsan kocaman bir poğaça yapmış olursun

    dediğin fiyatlar internet fiyatı.arçelik bayisinden alanlar için 175 tl.

    evet benim.konuda iyi ve kötü özelliklerini sıralamıştım zaten.

    quote:

    wagenhaus


    hızlı pişirme var ama hamur gibi bir şey oluyor ekmek.

    quote:

    OSURdePARDON


    piyasa da gerçek anlamda doğal un yok.bir ara bimde tam buğday unu satıyorlardı aldım baktım.adamlar resmen beyaz unun içine hayvan kepeği katıp veriyorlar yemciden 1 tl lik kepek alsan 2 ay ekmek yaparsın onunla Un'un doğal olduğunu şu deney ile anlayabilirsin.20 kilo un al.kış geçsin ve bahar girişi olsun yani mart falan.eğer un kurtlanıyorsa un doğladır.yoksa kimyasal katışıktır.kurt deyince iğğ demeyin.en iyi baklavalık un kurtlu un oluyor.eler kullanırsınız.




  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.