Şimdi Ara

Ekim 2025’te Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller: Togg, 2 modelle lider

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekim 2025’te Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller: Togg, 2 modelle lider

Türkiye otomotiv pazarı, 2025 yılının Ekim ayında da hareketliliğini korudu. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından paylaşılan verilere göre, Ocak-Ekim 2025 döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 10,2 artarak 1 milyon 43 bin 796 adede ulaştı. Bu dönemde otomobil satışları yüzde 10,98 artışla 833 bin 382 adede, hafif ticari araç satışları ise yüzde 7,23 artışla 210 bin 414 adede yükseldi.

Ekim ayında toplam pazar 116 bin 149 adetle geçtiğimiz yıla göre yüzde 19,4 büyüdü. Otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,87 artarak 90 bin 695 adede çıkarken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 17,78 artışla 25 bin 454 adede ulaştı.

Motor tiplerine göre bakıldığında benzinli otomobiller 393 bin 399 adetle yüzde 47,2 payla pazarın yarısını oluşturdu. Hibrit araçlar 219 bin 729 adetle yüzde 26,4 pay alırken, elektrikli otomobil satışları 148 bin 304 adetle yüzde 17,8 seviyesine yükseldi. Dizel otomobiller 64 bin 801 adetle yüzde 7,8, otogazlı modeller ise 7 bin 149 adetle yüzde 0,9 pay aldı.

Ekimde elektrikli pazarda Togg’dan çifte zafer

Ekim ayında elektrikli otomobil satışlarında Togg, ilk kez iki modeliyle listenin zirvesine yerleşti. 2.532 adetlik satışla Togg T10F en çok satılan model olurken Togg T10X, 1.623 adetle ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlarla Togg, toplamda 4.155 adetlik satışla Ekim ayını lider tamamladı.

Ekim 2025’te en çok satan 10 elektrikli otomobiller
    Sıra Model Satış (Adet)
    1 TOGG T10F 2.532
    2 TOGG T10X 1.623
    3 KG Mobility Torres 1.046
    4 Volvo EX30 870
    5 Kia EV3 841
    6 Opel Frontera 625
    7 Fiat Grande Panda 606
    8 Mini Countryman 602
    9 BYD Atto 3 583
    10 Citroën C3 571

Tesla sıfır çekti, liderliği kaybetti

Ekim ayında Tesla Türkiye’de hiçbir araç teslimatı gerçekleştirmedi. Tesla bu dönemde Model Y'yi satışa açmadı. Bu durum, markanın elektrikli araç pazarındaki liderliğini Togg’a kaptırmasına yol açtı. Yılın ilk 10 ayında Togg toplam 27.480 araç teslim ederken Tesla, Model Y ile 27.420 adetle ikinci sıraya geriledi.

Ancak 10 aylık dönemde elektrikli araçlarda en çok satan modele baktığımızda ise Model Y zirvedeki yerini korudu.

2025 Ocak-Ekim döneminde en çok satan elektrikli otomobiller
    Sıra Model Toplam Satış (Adet)
    1 Tesla Model Y 27.420
    2 TOGG T10X 23.754
    3 MINI Countryman 7.630
    4 Kia EV3 6.786
    5 BYD Atto 3 5.784

Elektrikli araç markaları arasında BYD 15.806 adetle üçüncü, KIA 8.595 adetle dördüncü, Citroën ise 8.050 adetle beşinci sırada yer aldı.

Genel otomobil pazarında Volkswagen öne çıktı

Elektrikli modeller dışında Ekim ayının genel otomobil lideri Volkswagen oldu. Şirket, satışlarını yüzde 42,28 artırarak 11.001 adede ulaştı. Onu 10.666 adetle Renault ve 7.506 adetle Toyota izledi.

Ayrıca Bkz.Renault Duster, yeni yerli üretim motorlarla yola çıkıyor

2025’in ilk 10 aylık döneminde ise Renault 95.418 adetle liderliğini korurken, Volkswagen 65.110 adetle ikinci, Toyota 60.560 adetle üçüncü sırada yer aldı.

2025 Ekim ayında en çok satan otomobil modelleri (tüm motor tipleri)
    Sıra Model Satış (Adet)
    1 Renault Megane Sedan 4.753
    2 Toyota Corolla 4.172
    3 Volkswagen Taigo 4.111
    4 Fiat Egea Sedan 4.101
    5 Renault Clio HB 3.851
    6 Hyundai i20 2.802
    7 Volkswagen T-Roc 2.596
    8 TOGG T10F 2.532
    9 Citroën C4X 2.109
    10 Toyota C-HR 2.031

2025 Ocak-Ekim döneminde en çok satan otomobiller
    Sıra Model Satış (Adet)
    1 Renault Clio 38.097
    2 Renault Megane Sedan 37.322
    3 Fiat Egea Sedan 36.119
    4 Toyota Corolla 27.878
    5 Tesla Model Y 27.420
    6 TOGG T10X 23.754
    7 BYD Seal U 23.521
    8 Fiat Egea Cross 22.420
    9 Toyota C-HR 19.786
    10 Hyundai i20 18.785

Kaynak:https://www.odmd.org.tr/
    Kaynak:https://x.com/eozpeynirci

• ne alaka kötü araç yazılımı berbat bana göre iç dizayn kötü dışı çok güzel ısı pompası yok verimsiz motor 10 lt yakan arabalara gömen insanlar togg un çok yakısını neden görmezden geliyo anlamadım eşşek kadar batarya ile güzel km yapıyo evet ama bunun ileride batarya değişim ücretide var oda kol gibi olacak büyük batarya yüzünden eleştiri olmazsa bu şirketler kendini nasıl geliştirecek
  • Şu Ekim satışlarında araçlara bakınca en iyi araç Togg olduğu için halkta o kadar kötülemeye karşı çıkılmaya ve hor görülmeye rağmen tercih etmiş.

Onun dışında Kia EV3 ve Mini Countryman E’de güzel araçlar.

Ancak listede bir tane bile 800V mimari araç kalmadı üzücü.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • T10 f i kötüleyen içindeki kötülüğü dışa vuruyordur. Çok güzel bir araç gururla kullanıyorum. sorunsuz , uzun menzili ve bagajı ile tam aile arabası.

• Bugün bir elrktrikli araç alsam kesinlikle TOGG alırım. Çünkü hem güzel hem güvenilir hem performanslı. Üretim arzı daha çok olsa piyasanınnyüzde 90ını süpürürdü. Aslnda siyasi olarak simgelenmese burda almam diyenletinde hepsi alırdı. Bizede nasip olur umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

85 milyonluk ülkede bir kişinin bile Tesla tercih etmemesi müthiş gurur verici Ekim 2025’te Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller: Togg, 2 modelle lider 

Satış adedinin aylık 10binlere çıktığını da görürüz inşallah.

Tesla'nın boş kasa rezaletinden sonra zaten teknik olarak rakibi kalmadı iç piyasada. 2026'yı domine etmesi şart.

• x-rayted kullanıcısına yanıt

zammı yediği içindir, yoksa tesla türkiyeyi kötülemediği sürece satılır

• Kendimi petrolhead olarak görüyorum. Elektrikli araçları da mecbur kalmadıkça tercih etmeyi düşünmüyorum ANCAK... Olur da araç kullanmaya olan ihtiyacım artar da yıl içinde yaptığım yol 20 bin km'yi bulursa o zaman kesinlikle Togg tercih ederim.

Şimdiye kadar karıştığı kazalardan ne denli sağ ve sağlam çıktığını görmüştük ama özellikle NCAP testindeki performansından sonra ayrı bir güven verdi araç. İç malzeme kalitesi olarak da çok çok önde bir otomobil. Kullanıcı geri dönüşlerini de dikkate alıp hızlı şekilde geri dönüş sağlayıp sorunları da gideriyorlar.

Umarım önümüzdeki süreçte büyüme ivmesi katlanarak artar ve hem ülkemiz için hem de global ölçekte kalıcı bir değer olur.

• İyi hoş yazmışsınız ama ben size Togg'un neden fazla sattığını göstereyim:

Ekim 2025’te Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller: Togg, 2 modelle lider

Dalga geçmiş hocam. Tesla araç getirmediği için satılmadı, zamla alakası yok. Millet 2. el araçları 2.7milyona alıyor, piyasada öyle bir açlık var. Yılbaşından sonra rekor satışlara devam ederler.

Bu arada bataryalar daha yeni teknoloji bataryalarla değişebiliyor. En bilinen örneklerinden biri olarak, BMW i3'ün 60Ah bataryası 120Ah ile upgrade edilebiliyor. Tabi şarj hızı konusu muamma...

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

elma ile armutu niye kıyaslıyon, onlar farklı motorlu araçlar. kısa menzilli araçların fiyatları düşecek, ya elde kalacak ya da zararına satılacak. bunların pilleri değiştirilebilir yapıda değil, sabit durumda. yani bir heves ile alınan riskin bedeli ağır olabilir

ne alaka kötü araç yazılımı berbat bana göre iç dizayn kötü dışı çok güzel ısı pompası yok verimsiz motor 10 lt yakan arabalara gömen insanlar togg un çok yakısını neden görmezden geliyo anlamadım eşşek kadar batarya ile güzel km yapıyo evet ama bunun ileride batarya değişim ücretide var oda kol gibi olacak büyük batarya yüzünden eleştiri olmazsa bu şirketler kendini nasıl geliştirecek

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Türkiye'yi kötülerse daha çok satar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• x-rayted kullanıcısına yanıt
    adamlar araba satmadı araba ohoooo sonra ülke neden bu halde

• Tesla sıfır çekti yazmak bildiğin trollük başka birşey değil bizim millet neden nasıl sorgulamadan başlıkla hareket ettiği için aklında aa tesla kimse almamış kalacak ama siz o başlığı atarak yanıltıcı haber yaptınız yazık koca sitenin düştüğü duruma bak

• TheCraxy kullanıcısına yanıt

akp sayesinde yolunu bulanlar boykot ederler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.