Şimdi Ara

Ehliyetteki monoküler ibaresi hakkında birkaç soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
33.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bugün ehliyetimi aldım . Ancak ehliyette monoküler ibaresi bulunmakta . Bunun anlamını biliyorum . Ancak çok gereksiz yazıldı diye düşünüyorum . Daha önce özel bir hastanede genel bir göz muayenesine girmiştim . Herhangi bir sorun bulunmamıştı . Ancak ehliyet alacağım zaman başka bir özel polikliğine gittim . Sadece göz muayenesi yaptılar . Sol gözümde tembellik tespit edildi . Neyse raporunu yazdı doktor . Sorun olmaz bundan dolayı artık ehliyet alabiliyo monoküler hastalar dedi . Ancak şöyle bir durum var iki gözümde çok sağlıklı Sadece sonradan bende farkettim sağ gözümü tam kapayınca , sol gözüm , sol gözümü kapayınca sağ gözün gördüğünden biraz bulanık görüyo . bununda tıp literatüründeki adı monokülermiş . Tembellik geçiçiymiş . Yani bir süre gözlük taktıktan sonra düzeliyormuş . Ancak iki gözde açık iken sorunsuz görebiliyorum . Vede ehliyet olmadan öncede çok zaman geceleri araç kullandım . Hiç bir zamanda bir sorun yaşamadım .
    Neyse bende doktor sorun olmaz dediği için üstelemedim . Çıktık poliklinikten kurstaki işlemleri halletim . Tüm işlemleri halletim Bugünde gidip emniyetten ehliyetimi almaya gittim . Aldım ehliyetimi ancak monoküler yazıyo . Eve gelince inceledim netten vede şu adresteki yazıları okuyunca inanılmaz canım sıkıldı
    http://arabam.e-kolay.net/haber.aspx?PID=1017&HID=1&haberID=279244

Arkadaşlar bu konu hakkında net bilgi sahibi olanlar varmı . İnanılmaz canım sıkıldı . Akşam araba kulanamamakta nedemek . ticari araba kullanamakta ne demek . başka kısıtlamalarıda yokmu merak ettim ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 28 Kasım 2007; 21:20:56 >

• sıkma canını kardeş

benim ehliyette de lensle yada gözlükle yazıyo boswer aldıysan sorun yok

hayırlı olsun kazasız belasız inş

Orjinalden alıntı: miraz.miraz

sıkma canını kardeş

ya ben normalde avusturyada okuyorum . ordan alacaktım ehliyeti . sonradan bu dönem burda kalmam gerekti o nedenle burdan aldım . şimdi araştırıyorumda keşke almasaydım . avusturyada bu şekilde olanlarda böyle bir kısıtlamalar yok . şu anda araştırdığım kadarıyla .

gece gece polisler uğraşmak istemiyorum .
    sende lens yada gözlük yazıyo ancak sen bi şekilde lens takıyom istersen iyi incele dersin adam uğraşmaz ama benim durum farklı sanırım . tek gözüm yok muamelesi görüyorum resmen . komik memleket burası resmen :)

• çok can sıkıcı bir durum.. her yıl muayene gibi bir durumda var herhalde :( bence sen tedaviye başla gece araba sürememek filan çok kötü

Orjinalden alıntı: miraz.miraz

sıkma canını kardeş

benimki de lens veya gözlük fakat arkadaşınki farklı bir olay. bizde lens veya gözlük bulunduğu sürece istediğimiz zaman istediğimiz yerde sürebiliriz fakat yazılanlara göre arkadaşda durum böyle değil.

bu arada takma kafana ya gece gece bu ülkede kim kurallara uyuyorki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burzum` -- 29 Kasım 2007; 0:20:46 >

Orjinalden alıntı: Burzum`

bende yeşil renk körüyümde 1 sene sonra ehliyet alırken banada yazılacakmı acaba bu? elden biraz para sıkıştırılıp halledilir sanırım

bu arada takma kafana ya gece gece bu ülkede kim kurallara uyuyorki

kimin uyup uymadığını pek bilmemde bana yasal dayanakları lazım . sonuçta suçsa bişeyleri düşünerel yapmak lazım . sonrada yok yere suçlu olmamak için . mesela bu gece dışarı çıkacaktım arabayla ama yemedi . mesela 2 akşam önce ehliyet yokken pekte güzel gece gezmiştik ama ehliyet aldık korkak oldum nasıl iştir bu böyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozaman yasalarda yasak yazıyorsa polis ehliyette monoküleri görür ve ne işin var len gece der

• quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

tek gözün kapalı araba kullanmadıkça bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum. gözünün ortasına yumruk yememeye çalış

tek göz kapalı olsada sorun olmuyo bilader benim iki gözde görüyo maşallah ama kandık işte raporu veren kadına . bu konu ile ilgili güncel bilgileri bilmiyorum . bazıları gece sürme olayı artık serbest diyo sözde yeni kararlarda öyleymiş bazıları değil diyo . karışık . polisle karşılaştığımızda savunabileceğim birşey olmalı . eminim gece gördüğüm polisler sırf moneküler olduğu için bişey demezler ille başka şeylerde çıkar ama en azından monoküleri sildirmem lazım yada kuralları tam öğrenmem lazım

• Benim ehliyetimde İşitme cihazı yazıyor.Ama itiraz ediyim cihazı kullanmıyorum.Çünkü ileri düzeyde değil.
    Ayrıca altında kocaman ticari araç kullanamaz ibaresi var o daha beter.Niye büyük harflerle yazıyorlar :)
    O yüzden canını sıkma senin çok iyi anlıyorum.Bende ilk aldığımda canım çok sıkılmıştı hatta ağlamıştım.O yüzden alışmak zorunda kalıyorsun.Ama imkanın varsa tekrar muayene ol.Belki rapora yazmazlar bu sefer.Hem kendin söyledin geçici imiş ilerde kaldırma imkanın var o zaman bu teselli olacaksa...

Bu arada ehliyetim A2/B aşağıdaki yazıyı okuyun.Bende hem B/a2 var

İŞİTME

İşitme cihazı kullananlar, (A1), (A2), (C), (D), (E), (G) sınıfı sürücü belgesi alamayacaklar. İşitme cihazı kullandıkları halde (B) sınıfı sürücü belgesi alanlar, ticari araç kullanmayacak.

• neyse bari gözler daha bozulmadan ben kaçayımda yarın bir doktorumla konuşayım . durumları akşama buraya yazarım .
    hiç yoktan uğraşcaz şimdi ehliyetin tadını alamadan
  • @Desiya

linteki monoküler ibaresi sadece tek gözü görenler anlamında.Senin 2 gözünde görüyor yani ortada sadece yanlış yazılmış bir rapor var sanırım değiştirilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HazzaR -- 29 Kasım 2007; 23:54:41 >
    -
  • quote:

Orjinalden alıntı: HazzaR

@Desiya

linteki monoküler ibaresi sadece tek gözü görenler anlamında.Senin 2 gözünde görüyor yani ortada sadece yanlış yazılmış bir rapor var sanırım değiştirilir.

evet aynen öyle arkadaş . bi gözde hafif bulanma var. oda zaten dikkat edilirse bir süre gözlük takılırsa geçebiliyo . göz tembelliği varmış . hatta bana kadının önerisi şöyleydi . tek gözüne korsanlar gibi siyah şeritlerden bağla . tek göz kapansın diğer gözle okumaya çalış onu daha fazla zorla . akiamları böyle kitap okumaya çalış dedi . aslında kitap okuyabiliyorum bu şekilde ancak uzaktaki yazıları tam okuyamıyorum mesela . tek göz görmüyo damgası yedik hemen . neyse ben biraz sonra çıkıcam bakalım kadın neler diyecek ..

• bende de hafif renk körlüğü varmış, seneler önce ehliyet alırken göz muayenesinde çıkmıştı ve bu durumda ehliyet alamıyordum. neyse ki göz doktoru babamın arkadaşı idi de, yokmuş gibi göstermişti. Ben zaten hiç anlamamıştım bu işi, trafik işaretlerindeki renkleri gayet iyi görüyordum. Şimdi zaten o yasayı değiştirmişler, renk körleri koşulsuz ehliyet alabiliyormuş.
    ya da tek ayağı ile yürüyebiliyor mu diyecekler bence dosyalar raflarda tozlanmadan olayı düzeltin tembellik varsa da gözlük vb birşey ile
    normal hale gelsin
    Monoküler sürücüler, gün batımından bir saat sonrasıyla gün doğumundan bir saat öncesi arasında kalan gece diliminde araç kullanamayacak.

Bu kişilerin kullanacakları araçların azami hızı yerleşim yerinde 50 kilometre olacak. Yerleşim yeri dışında Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde belirtilen hız sınırından 10 kilometre düşük hız yapılacak.

Monoküler sürücüler her yıl bir göz hekiminden sağlık raporu alacak. Yatay düzlemde her iki gözde ayrı ayrı görme alanı 120 dereceden daha az olanlar sürücü belgesi sahibi olamayacak. İki gözden herhangi birinde 120 dereceden az görme alanı olanlara monoküler sürücü belgesi verilecek.
    bu kısıtlamalar sizi zorlar

• haftasonu başka bir doktora gidicem . olaylar sıcak iken halledicem bu meseleyi . bugün tandıık bir doktora bu durumu anlattığımızda hiç gereksiz yere yazıldığını söyledi . tahminen sonra yeniden gelip senden para koparmak için yapmış dedi . adamlar sadece gözlere baktılar , ne yürümeme baktı ne ayağım varmı yokmu protezmi hiç birşeye bakmadılar . baştan hikaye bir yer zaten . herneyse umarım sorunsuz bu işi düzeltirim . birde olayın gece araba sürerken kaza yaparsam kaskonun hasarı karşılamayacağını öğrendim . işler karışmadan halletsem iyi olcak . yada bu kanunları tam öğrensem iyi olacak . ama garip olarak ne emninette nede kursta bu işi bilmiyolar . nasıl memleket burası anlamadım.
  • Allah kolaylık versin
    haklısınız kasko şirketleri bu durumları kendi çıkarları için kullanabilir
    ve bu yanlış teşhis ileride işe başvuru veya askerlik sırasında sorun da çıkartabilir
  • İki gözden birinde belli görüş kriterleri sağlanamazsa iki gözünüz olsa bile "monoküler" olarak sınıflandırılıyor ve ona göre ehliyet alıyorsunuz. Öte yandan sizin durumunuzun netleşmesi için iyi bir hastane ya da poliklinikte muayene olmanız çok iyi olur. Eğer sorununuz geçiciyse ehliyetinizdeki monoküler ibaresi kaldırılacaktır (inşallah en kısa zamanda bu olur).

Öte yandan Türkiye'deki monoküler kısıtlamaları Dünya'nın hiçbir yerinde yok. Hem 10/10 gibi görüş keskinliği istiyorlar, hem her yıl doktor raporunu zorunlu kılıyorlar, hem gece sürüşü 10/10 gibi görüş keskinliği kriterine rağmen yasaklıyorlar, hem de monoküler stickerini araca takmayı zorunlu kılıyorlar. Bu böyle devam edemez, çünkü herşeyden önce bu kurallar Avrupa Birliği normlarına aykırı ve Dünya'daki pek çok ülkedeki kurallardan daha sert ve acımasız. Nazikçe "monokülerler araba kullanmasın" demeye getiriyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.