Şimdi Ara

ehliyetim yok ama araba sürmek zorundayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abilerim 18 yaşındayım aralıkta anca ehliyet alabilirim oda 2 ay sürse 2013 te anca alabilirim...babamın işi nedeniyle araba sürmek zorundayım izmirde yaşıyorum şehir içi falan kullanıyorum ama bu aralar belediyeler çok sık polis devriyeleri yaptıyor..herhangi bi caddenin köşesinde dahi polisler bekliyor.. yanından geçerken tırsıyorum ama yinede ehliyetli gençlerden iyi kullandığımı kendim biliyorum çok şükürki kaza yapmadım ama..ben güzel kullandığım sürece manyağın teki gelse bana çarpsa suçlu ben olucam çok korkuyorum ne yapsam acaba . . . ?

• Arabayi ehliyet kullanmiyor tabiki de ama ters yonde gelen adam sana carpsa bile sen suclu olursun.cunku ehliyetin yok.hele hele allah korusun bi yayaya carpsaniz , yaralanmali kazaya neden olsaniz hayatiniz kararir.ehliyetsiz araba kullanarak kaza yaparsaniz kanun onunde hicbir sekilde savunma yapamazsiniz ve direkt suclu bulunursunuz.

Hic bulasmayin derim , sabredin ehliyetinizi alin oyle kullanin.hic degilse kendinizi savunabilme hakkina sahip olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haklı bile olsan ehliyetin olmadığı için haksız durumuna düşersin sabret şurada sayılı günlerin kalmış :)
  • Bende 18 yaşındayım ve ehliyetim yok ama 5-6 aydır araba bende. Dostum arka sokakları daha sık kullanarak git. Ana yola pek çıkma ve en önemlisi hız yapma. 30 haziranda sınava girecem bende
    2012 Bmw 320d 183> chipped to 214hp
    2011 Merc E250cgi coupe
    1998 Toyota Camry 3.0
    1997 Nissan Maxima V6 2.0 (5 times in a row engine of the year)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba kullanmak için boş arazi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Halla halla iyi kullanıyormuşsun sana 2 tane tabela göstersem 2 soru sorsam bu ne diye cevap verirsin trafiğe çıkıp insanların canını kendi canını tehlikeye atıyorsun babanın bundan haberi var ve buna izin veriyorsa allah cezasını versin başka bişey demiyorum. Bende 19 yaşındayım boşunamı derslere gidiyoruz ilkyardım trafik motor dersleri boşunamı alıyoruz ? Ozaman iyi kullanıyorum diyen herkez çıksın trafiğe.
    ...more Jack_ Daniel's...
    ...even more Jack_Daniel's and even more Jack_Daniel's...
  • Musibetin basina gelmesini bekleme, baskalarinin basina gelenlere bak ve kullanma. Ehliyeti almayi bekle.

• Birazdan taşlayacaklar beni seyredin..

2-3 senedir ehliyetsiz araç kullanıyorum. Acemi değilsen, saçma sapan tehlikeli hareketler yapmazsan sıkıntı yaşamazsın. Gelip de dangalağın biri sana çarparsa bu da senin şansın. Riskli tabi ki. Karşındakine 2 kat pay bırak. Unutma, herkes haklı, sen haksızsın trafikte. İsterse alkol alıp ters şeride girip sana kafadan girsin, haksızsın. Onun haricinde Allah korusun birine zarar verirsen hayatın kayar. Sigorta-kasko hak getire(1 kuruş ödemezler haliyle), haklı olsan bile vicdan azabını geçtim kan parası adamı bitirir. Özellikle yayalara, yola fırlayabilecek küçük çocuklara dikkat et. Olası bir durumda normal şartlarda bile büyük sıkıntı olurken ehliyetin olmadığı için facia olur..

Ana caddelere çıkma demiyorum ama çevirme-kontrol noktaları bellidir, oraları kullanma. Gözün hep ilerde olsun, gece zaten ışıklardan çevirme olduğu belli olur, gündüz de sana kalmış. Çok kez çevirme atlattım, 3 kere çevirmeden geçtim şansıma durdurmadılar. Durdururlarsa sakın kaçma, bırak kessinler cezayı arabayı bağlatmazsan en fazla 600-700 liraya yırtarsın..

Devriyelerle rastlaşırsan yavaşla, hızlanayım gözden kaybolayım diye düşünme. Sakin sakin, şüphe çekmeden ara sokağa dal. Bir seferinde önümde ve arkamda 2 tane polis Connect'iyle caddeyi dolaştım..

Dikkatli ol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 11 Haziran 2012; 16:58:10 >

• Araba kullanmak istiyorsan ehliyet almak zorundasın

Orijinalden alıntı: boschaldım

Halla halla iyi kullanıyormuşsun sana 2 tane tabela göstersem 2 soru sorsam bu ne diye cevap verirsin trafiğe çıkıp insanların canını kendi canını tehlikeye atıyorsun babanın bundan haberi var ve buna izin veriyorsa allah cezasını versin başka bişey demiyorum. Bende 19 yaşındayım boşunamı derslere gidiyoruz ilkyardım trafik motor dersleri boşunamı alıyoruz ? Ozaman iyi kullanıyorum diyen herkez çıksın trafiğe.

Bana istediğini sorabilirsin. Her türlü cevabım var, hemen şimdi girsem sınavların hepsini rahatlıkla verebilecek durumdayım. Genelleme yapma istersen. Niye boşa gidiyor olasın, öğrenmeye gidiyorsun işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 11 Haziran 2012; 17:02:00 >

Zamanın da bizde ehliyetsiz araç sürdük ama mahallede felan öyle caddeye felan çıktığımı hatırlamam yine de yanlış bir haraket.
    Polisleri gördüğünde sakin ol,göz teması kurarım ben hep gözümü kaçırdığımda durduruyorlar nedense

Kolay gelsin.
  • Bizde arkadaşlarla balığa gideceğiz köye. Baya tepede ve uzak olduğu için mecbur araç kullanmak zorundayız. Benden başka kullanmayı bilen birkaç kişi daha var. Ana cadde olarak sadece bir caddeden geçeceğiz oda karşıdan karşıya. Acaba sakata gelir miyiz?

Şehir içi araç tecrübem yok. Sürekli sokak arası ve köy yollarında kullandım. Yani fazla kalabalık olmayan yerlerde. Dikkatim vs iyidir. Araç hakimiyetinde problem yok. Yokuş yukarı kaldırma, park etme vs... Ancak en çok korktuğum siz vurmasanız bile birisinin gelip vurma ihtimali.

Amerikada yanılmıyorsam 16 yaşınızdan itibaren ehliyet alabiliyorsunuz. Keşke Türkiye'de de öyle birşey olabilse. Benim yaş 17. Ehliyet alabilme şansım olsa 1 dk durmam.

Orijinalden alıntı: Halleluja

2 hafta trafikte araba kullanıp gaza geliyosunuz ondan sonra ehliyetlilerden iyi kullanıyorum vs.

+1

araci yurutebilmek iyi arac kullanmak degildir.

pahali bir araca girersin, sonra zamani geri arabilsem keske diye aklin gider.az kalmis, beklemelisin.

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

2 hafta trafikte araba kullanıp gaza geliyosunuz ondan sonra ehliyetlilerden iyi kullanıyorum vs.

+1

araci yurutebilmek iyi arac kullanmak degildir.

pahali bir araca girersin, sonra zamani geri arabilsem keske diye aklin gider.az kalmis, beklemelisin.

Arabaya vursa yine ödenir ama insana vursa hesabını veremez.

Orijinalden alıntı: boschaldım

Halla halla iyi kullanıyormuşsun sana 2 tane tabela göstersem 2 soru sorsam bu ne diye cevap verirsin trafiğe çıkıp insanların canını kendi canını tehlikeye atıyorsun babanın bundan haberi var ve buna izin veriyorsa allah cezasını versin başka bişey demiyorum. Bende 19 yaşındayım boşunamı derslere gidiyoruz ilkyardım trafik motor dersleri boşunamı alıyoruz ? Ozaman iyi kullanıyorum diyen herkez çıksın trafiğe.

talihsiz mesaj olmuş. belki babası hasta bilemezsin..
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.