Şimdi Ara

ehliyetim yok ama araba sürmek zorundayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ehliyetin yoksa araba sürmek zorunda değilsin...

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

quote:

Orijinalden alıntı: boschaldım

Halla halla iyi kullanıyormuşsun sana 2 tane tabela göstersem 2 soru sorsam bu ne diye cevap verirsin trafiğe çıkıp insanların canını kendi canını tehlikeye atıyorsun babanın bundan haberi var ve buna izin veriyorsa allah cezasını versin başka bişey demiyorum. Bende 19 yaşındayım boşunamı derslere gidiyoruz ilkyardım trafik motor dersleri boşunamı alıyoruz ? Ozaman iyi kullanıyorum diyen herkez çıksın trafiğe.

talihsiz mesaj olmuş. belki babası hasta bilemezsin..

başka ınsanların hayatlarıyla oynama hakkını vermez.

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Birazdan taşlayacaklar beni seyredin..

2-3 senedir ehliyetsiz araç kullanıyorum. Acemi değilsen, saçma sapan tehlikeli hareketler yapmazsan sıkıntı yaşamazsın. Gelip de dangalağın biri sana çarparsa bu da senin şansın. Riskli tabi ki. Karşındakine 2 kat pay bırak. Unutma, herkes haklı, sen haksızsın trafikte. İsterse alkol alıp ters şeride girip sana kafadan girsin, haksızsın. Onun haricinde Allah korusun birine zarar verirsen hayatın kayar. Sigorta-kasko hak getire(1 kuruş ödemezler haliyle), haklı olsan bile vicdan azabını geçtim kan parası adamı bitirir. Özellikle yayalara, yola fırlayabilecek küçük çocuklara dikkat et. Olası bir durumda normal şartlarda bile büyük sıkıntı olurken ehliyetin olmadığı için facia olur..

Ana caddelere çıkma demiyorum ama çevirme-kontrol noktaları bellidir, oraları kullanma. Gözün hep ilerde olsun, gece zaten ışıklardan çevirme olduğu belli olur, gündüz de sana kalmış. Çok kez çevirme atlattım, 3 kere çevirmeden geçtim şansıma durdurmadılar. Durdururlarsa sakın kaçma, bırak kessinler cezayı arabayı bağlatmazsan en fazla 600-700 liraya yırtarsın..

Devriyelerle rastlaşırsan yavaşla, hızlanayım gözden kaybolayım diye düşünme. Sakin sakin, şüphe çekmeden ara sokağa dal. Bir seferinde önümde ve arkamda 2 tane polis Connect'iyle caddeyi dolaştım..

Dikkatli ol..

İyi yırtmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

2 hafta trafikte araba kullanıp gaza geliyosunuz ondan sonra ehliyetlilerden iyi kullanıyorum vs.

Bende öyleydim ama kanım hızlı akardı. Ama sorarlar adama ne kadar tecrübelisin diye.Bu halısahada 2 gol atıp kendini profesyonel futbolcu sanmak gibi bişey

cok basit : Trafik kurallarina uy, kendini yakma
  • Bende ehliyetsiz çok araba kullandım vakti zamanında ama küçük bir ilçede yaşadığımdan dolayı sıkıntıya düşmedim hiç. Ancak şunu söyleyebilirim, ehliyetim yokken çok daha dikkatli kullanıyordum arabayı

quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

quote:

Halla halla iyi kullanıyormuşsun sana 2 tane tabela göstersem 2 soru sorsam bu ne diye cevap verirsin trafiğe çıkıp insanların canını kendi canını tehlikeye atıyorsun babanın bundan haberi var ve buna izin veriyorsa allah cezasını versin başka bişey demiyorum. Bende 19 yaşındayım boşunamı derslere gidiyoruz ilkyardım trafik motor dersleri boşunamı alıyoruz ? Ozaman iyi kullanıyorum diyen herkez çıksın trafiğe.

talihsiz mesaj olmuş. belki babası hasta bilemezsin..

başka ınsanların hayatlarıyla oynama hakkını vermez.

tamamda adam dikakt ediomuş alkol alanlara konus git .

• Bende 30 hazirandaki sınava gireceğim. uzun süredir araba kullanıyorum. Karşıyaka çarşıdan mavişehire anayola çıkmadan gelebiliyorum ehliyetsizlik neler yaptırıyor adama. beni bikere otobanda polis durdurdu. 17 yaşındaydım o zaman. arabada 5 kişiyiz 18 büyük kimse yok. polis megafonla plakayı söyledi çek sağa falan dedi. biz 5 kişi yalvardık polise. tamam kaybolun burdan bidaha görmiyim sizi tarzında bişeyler söyledi ama normal polisti. trafik olsa cezayı keserdi hemen. ama hala kullanıyorum ben. çok uzaklaşmıyorum buralardan. arkadaşlarla akşam bostanlıya falan giderken alıyorum. sadece işim olduğunda yani.

tabi dikkat çekmeden.

2-3 senedir ehliyetsiz araç kullanıyorum. Acemi değilsen, saçma sapan tehlikeli hareketler yapmazsan sıkıntı yaşamazsın. Gelip de dangalağın biri sana çarparsa bu da senin şansın. Riskli tabi ki. Karşındakine 2 kat pay bırak. Unutma, herkes haklı, sen haksızsın trafikte. İsterse alkol alıp ters şeride girip sana kafadan girsin, haksızsın. Onun haricinde Allah korusun birine zarar verirsen hayatın kayar. Sigorta-kasko hak getire(1 kuruş ödemezler haliyle), haklı olsan bile vicdan azabını geçtim kan parası adamı bitirir. Özellikle yayalara, yola fırlayabilecek küçük çocuklara dikkat et. Olası bir durumda normal şartlarda bile büyük sıkıntı olurken ehliyetin olmadığı için facia olur..

Ana caddelere çıkma demiyorum ama çevirme-kontrol noktaları bellidir, oraları kullanma. Gözün hep ilerde olsun, gece zaten ışıklardan çevirme olduğu belli olur, gündüz de sana kalmış. Çok kez çevirme atlattım, 3 kere çevirmeden geçtim şansıma durdurmadılar. Durdururlarsa sakın kaçma, bırak kessinler cezayı arabayı bağlatmazsan en fazla 600-700 liraya yırtarsın..

Devriyelerle rastlaşırsan yavaşla, hızlanayım gözden kaybolayım diye düşünme. Sakin sakin, şüphe çekmeden ara sokağa dal. Bir seferinde önümde ve arkamda 2 tane polis Connect'iyle caddeyi dolaştım..

Dikkatli ol..

Taşlamaya gerek yok,kendi hayatın ne yapacağına sen karar verirsin,ailenin ve kendinin hayatını karartmayı göze alıyorsan kimse bir şey söyleyemez.

• Psikolojide mantiga burume diye bir savunma mekanizmasi var.Ehliyetsiz arac kullananlar da bu konuda yaptiklarini mantiga burumeye calismis.

Nasil bir atesle oynadiginizin farkinda degilsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 17 yaşındayım artık yavaş yavaş akan trafiğe girmeye başladım. sorun olmayacak şekilde tabi.

ama yaya kaza vs durumlar riskli heleki ara sokaklarda. zaten çocuklar trafik az olduğu için orda oynuyor rahatça sokağa fırlıyorlar, dikkatli olmak lazım.

bu arada babam yanımda olduğunda daha kötü kullanıyorum normalden :D

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Psikolojide mantiga burume diye bir savunma mekanizmasi var.Ehliyetsiz arac kullananlar da bu konuda yaptiklarini mantiga burumeye calismis.

Yoo ben savunmuyorum. Nasıl bir ateşle oynadığımın farkındayım, her an aklımda hatta. Ehil olmayan kullanmasın..

Orijinalden alıntı: ersinbektas

quote:

..........

Dikkatli ol..

İyi yırtmışsın

Yırtmışsın derken cezayı kastediyorsan hiç ceza yemedim, daha polisle de muhattap olmadım. Ama çevirmelerden iyi yırttım..

@anilxx92
    Haklısın ne diyeyim. Şurda 2-3 ay birşey kaldı zaten, yaş dolar dolmaz alacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 11 Haziran 2012; 19:21:04 >

• Arabayı ehliyet kullanmıyor ama ne kadar dikkatli sürsende yayın biri yola atlasa sende çarpsan suçlu duruma düşeceksin ehliyetsiz kullandığın için bu risk'e girmeye değer mi düşün ona göre karar ver kullanıp,kullanmamaya.Aralık ayına kadar araç kullanmasan hayatın mahvolmayabilir,ama oldu da bir yaya çarptın işte ozaman hayatın mahvolur ne yapsanda telafi edemezsin.

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay S.

Psikolojide mantiga burume diye bir savunma mekanizmasi var.Ehliyetsiz arac kullananlar da bu konuda yaptiklarini mantiga burumeye calismis.

Yoo ben savunmuyorum. Nasıl bir ateşle oynadığımın farkındayım, her an aklımda hatta. Ehil olmayan kullanmasın..

ehil misin? ehliyet almaya yasi yetmeyen bir adam nasil ehil oluyor ilginc.

ehliyetimi alali 3. senem bitiyor birak ehli, soforlugumun oturdugunu dahi dusunmuyorum.

neyse, umarim kazasiz belasiz ehliyetini alirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.