Şimdi Ara

Ehliyeti yeni aldım; uzun yol riskli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 21 yaşındayım 4 arkadas ege veya karadeniz turu düşünüyoruz en az 1000 km sürer. Tek ehliyetli benim. Başima neler gelebilir? Araba olarak guvenlik olarak veya kaza riski var mı? Karadeniz mi ege mi rahattir araba sürme olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Risklidir arkadaşım. Çok bir mecburiyetiniz yoksa acele etmeyin, üç dört ay kadar üç saati geçmeyen mesafelerde tecrübe sahibi olun.

Herkes dikkat der, ama dikkat teknik bir konudur, sınırlı bir kaynaktır. Demekle olmaz. Ne zaman nereye dikkat edileceği tecrübeyle kazanılır. Bizim kurslarda otoyol pratikleri gösterilip öğretilmediği için bunu tecrübeyle yavaş yavaş kazamnak gerekiyor.

Otoyol kazaları büyük olur, tam da kaza mevsimi zaten.
  • Ehliyeti alma zamanına değil pratiğine bakar bence çıkmamalısın ortalık çok kalabalık zaten bu aralar
  • + uzun yol tek başınıza zor olmaz mı? Çok yorulursunuz.

• Egenin otoyollari daha iyi
    Izmir-cesme yokmu off

• Uzun yol şehir içinden daha rahattır ancak en usta şoförün bile 4 saatten sonra dikkati dağılmaya başlar. Yani tek sürücü bin km yol gitmek çok tehlikeli. 2-3 kişi paslaşarak kullansa çok daha rahat ve güvenli olur.
  • Acemi şoför için şunu söylerim: Şehir içindeki hatanın telafisi (genelde maddi hasar oluşur) mümkündür, şehir dışında hata yapma ihtimaliniz acemiliğinizden dolayı çok yüksek olduğundan telafisi olmayacaktır.
    (ölüm veya sakatlık) Kendiniz kadar başkalarını da aynı kadere ortak edeceğinizi ve hayatınızın en riskli en önemli işine girişeceğinizi düşünün. Tecrübeli şoför yolda olacakları sezebilir, refleksleri otomatikleşmiş diyebiliriz.
    Ancak acemi şoför olan bitene en doğru tepkiyi veremeyebilir. ( Sollamaya başlama zamanı, sinyal, frenaj mesafesinin hesaplanması, virajlara giriş ve çıkışlar vs.) Bence uzun yola çıkmayın en az 1 yıl sabredin
    yollar kaçıp gitmiyor sonuçta, 1 yıl sonra istediğiniz gibi gezersiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 Yıllık ehliyet ile uzun yol.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kısa süredir araç kullanıyorsanız uzun yola gidecekseniz illa dinlene dinlene gidin
  • Direksiyona ve yola iyice hakim olmadan böyle bir riskin altına kesinlikle girmeyin.
  • ya arkadaşlar siz de çok ezmişsiniz acemi şoförleri.. sonuçta herkes anasından uzun yol şoförü doğmuyor. bu işler yavaş yavaş kullandıkça öğrenilir. seneye git denmiş ama şehir içi ile şehir dışı yolların tecrübesi çok farklı yani şehir içinde tecrübe kazansa da ilk şehir dışı yolculuğunda gene zorlanacak. kaldı ki çok tecrübeli(!) tır ve kamyon şoförlerinin yollarda estirdikleri terörü hepimiz görüyoruz. bence yavaş ve dikkatli kullanılırsa bir sorun olmaz. tek sorun tek şoför olması. bir ehliyetli daha olursa daha rahat bir yolculuk olur.
  • Ege yi tercih etmeniz daha iyi olur. Ancak öyle bir gezi tek şöförle olmaz. Zaten seyahatinizden zevk de alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyokus

ya arkadaşlar siz de çok ezmişsiniz acemi şoförleri.. sonuçta herkes anasından uzun yol şoförü doğmuyor. bu işler yavaş yavaş kullandıkça öğrenilir. seneye git denmiş ama şehir içi ile şehir dışı yolların tecrübesi çok farklı yani şehir içinde tecrübe kazansa da ilk şehir dışı yolculuğunda gene zorlanacak. kaldı ki çok tecrübeli(!) tır ve kamyon şoförlerinin yollarda estirdikleri terörü hepimiz görüyoruz. bence yavaş ve dikkatli kullanılırsa bir sorun olmaz. tek sorun tek şoför olması. bir ehliyetli daha olursa daha rahat bir yolculuk olur.

Evet en az 1 yıl şehir içinde tecrübe kazanması faydalıdır. Ehliyetini yeni almış arkadaş, tecrübesiz. Senin de dediğin gibi yollarda terör estiren (!) tır şöförlerinin ne yapacağını nasıl kestirebilir?
    Trafiği ve sürücülerin genel davranışlarını tecrübe etmeden uzun yola çıkılmaz, çok risklidir. Şehir içinde direksiyon hakimiyeti ve tatsız sürprizlere karşı gayet güzel tecrübe kazanılır.
    Ufak hatalar olsa da telafi edilir. Ama uzun yolda min 70 km süratle bir hata kolay kolay telafi edilemez.
    Kimse anasından şoför doğmuyor evet, tecrübe kademe kademe kazanılır, önce trafiğe kapalı veya çok az trafik olan yollarda, sonra trafiği sakin varoşlarda, sonra şehir merkezlerinde en sonunda
    uzun yolda...

• bence o geziyi seneye yapin ve arkadaslarindan birini de ehliyetli sec.. tek kisi o kadar yol olmaz..
  • 96 li kizlar var yollarda ya eşek kadar adam oldum. Tek derdim stop etmek olur sehirci daha berbat bence bunun icinn sehirdisinda ne riski var ki?

• Ehliyeti alali 5 sene oldu ilk sene full sehir ici kullandim ilceler arasi falan bu arada arabayi cocuklugumdan beei kullanirim saha sonralari sinoptan ankaraya 200 km fln ben kullandim ilerleyen donemlerde tek gidis gelis ankara yaptim 800 km ayni gun sabah git oglen dön suan ise sikintisiz 1000-1500 km uzun yol yapiyorum en son sali gecesi sahurda ankaraya yola ciktim sabah 8 de ankaraya indim 400 km sonra oglene dogru kayseriye gectim 300 km aksam 10 da uyudum otelde saat gece 2 ye kadar gece 2 de kayserisen ciktim saat 10:30 da sinopa indim 500km aracim master kamyonet ve 90 km hizi gecmiyor

Uzun yol tecrubelerime dayanarak sana sunlari soyleyebilirim

1.Yaninda muhabbet edecek uyumayacak adam varsa sikinti yok
    2.sabah 5 ile 6:30 arasi hava aydinlanirken cok ama cok tehlikelidir sebebini her ne kadar cozemesemde o saatlerde insani felaket bi uyku bastiriyor refleksler cok zayifliyor mumkunse o saatte yola cikma
    3.cok az da olsa uykunun geldigini anladiginda tesiste dur 15 dakika mola ver hava al
    4.asla asiri hiz yapma
    5.kesinlikle uykusuz yola cikma

• Bence de biraz tecrübe kazanmadan yola çıkmayın, ne yazık ki insanımız çok dikkatsiz ve kuralsız araç kullanıyor, siz hata yapmasanız dahi önünüzdeki sağınızdaki solunuzdaki hata yapabilir. Üstte arkadaşlar da gayet güzel açıklamış, zamanla insanların yaptığı veya yapabileceği hataları önceden kestirmeye ve önleminizi ona göre almaya başlarsınız. Araca mekanik anlamda ne kadar hakim olursanız olun, trafiğe çıkmak ve onlarca farklı etken karşısında araç kullanmak çok farklı bişey.

Uzun yol bana kalırsa şehir içinden daha rahat ve kolay ama bence de bi 5-10bin km yapmadan çıkmayın uzun yola.
  • Kurallara uyarak sakin bir sekilde ben tek basima Samsun'dan Istanbul'a gelmistim. Yapilmayacak bir sey degil.
  • Herkes burdayken sorayim b segmenti araç ile (2008 fiesta) otobanda 130 140 km gibi hızlar riskli midir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.