|
|
Direksiyon Sınavı İtiraz Hakkınız Var: Ceza Yok
Direksiyon sınavına itiraz etme hakkına sahip olduğunu biliyor muydun? Sınava itiraz ederek, başarısızlığınıza ilişkin gerekçeleri bildirebilir ve sınav sonuçlarının iptalini talep edebilirsin.
İtiraz Hakkı Neleri Kapsar?
Direksiyon sınavına itiraz edebileceğin bazı yaygın gerekçeler şunlardır:
İtiraz Nereye Yapılır?
Direksiyon sınavına itiraz etmek için sınava girdiğin kuruma başvurmalısın. İlgili kurumlar şunlardır:
İtiraz Süresi
Direksiyon sınavına itiraz etmek için sınava girdiğin tarihten itibaren 15 günün var. Bu süre içinde itiraz dilekçeni ilgili kuruma teslim etmelisin.
İtiraz Dilekçesi Nasıl Yazılır?
İtiraz dilekçende şunları belirtmelisin:
Cezai Sonuç Yok
Direksiyon sınavına itiraz etmek herhangi bir cezai sonuca yol açmaz. İtirazın değerlendirilir ve gerekçelerin geçerli bulunursa, sınav sonuçların iptal edilebilir ve yeniden sınava girme hakkın doğabilir.
Not: Direksiyon sınavına itiraz edenlerin haklarını bilmeleri ve sınava itiraz etme hakkını kullanmaları önemlidir. İtiraz sürecini takip ederek, haksız başarısızlıklara karşı kendini koruyabilirsin.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 10 Nisan 2016; 22:03:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wobsai -- 13 Mart 2019; 11:58:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
...
|
Motosiklet a2 ehliyetinde direksiyon sınavında yavaş gittim (okul bahçesinde dur işareti öncesi)hızlanmadım die kaldm. Belirttiğim esafe 50 metre falan. Ben 1 . viteste gidiyordum. Dur denilen yerde durdum. İtiraz etmem bişi değiştirir mi. Gidip sınav ücretini gene vericem. Kurs ücreti yeniden vermem gereklimi yoksa eğitim vericekler mi bana gene. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 30 Haziran 2024; 15:45:30 > |