< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 24 Mayıs 2021; 11:56:43 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TÜBİTAK'tan ek katsayı veya sınavsız geçiş hakkı alan var mı?
-
-
Hocam projelere verilmiyor diye biliyorum . Ben sadece olimpiyat başarısı olanlar alıyor diye biliyorum hatta bunda da derece yapmanız lazım . Bana verecek mi o bile belli değil diyor hocalar ( Çıkarken Türkiye 8. Ydim son sınava gore ise ben de alamıyorum galiba eğer geçmiş yıllardaki başarılar oluyorsa alırım )
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Veriliyor. Hatta uluslararasına çıkarsan sınavsız geçiş de veriliyor. Sen neyde 8.sin onu anlamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Astrian
Veriliyor. Hatta uluslararasına çıkarsan sınavsız geçiş de veriliyor. Sen neyde 8.sin onu anlamadım.Matematik en son 8 ile bitirdim geçmiş yıllarda 2.lik ve 3. Luk de var
2202'de mi ve kaçıncı aşamalar?
quote:
2202'de mi ve kaçıncı aşamalar?4. Sınıftan lise 1 e kadar girdim hocam . Lise 2-3-4 de girmedim ,Okul fon vermedi . Her aşamada dereceler var
Lisede girmen gerekiyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca sen başka bir şeyden bahsediyorsun. Bu sınav için fona gerek yok ki. 50₺ ücreti var o kadar.
quote:
Lisede girmen gerekiyor bildiğim kadarıyla. Ayrıca sen başka bir şeyden bahsediyorsun. Bu sınav için fona gerek yok ki. 50₺ ücreti var o kadar.Lise 1 ulusal 8. Lik var . Hayır hocam bu sınavdan bahsediyorum evet sınav ücreti 50 TL ama ben Güney Doğudayim gidip gelme vs için okul önceden fon ayırıyordu . ( 2. Aşama ve sonrası İstanbul veya Ankara da yapılıyordu şuan nasıl bilmiyorum ) .
Eğer bu 8.lik 2. aşamadaysa ek katsayı alman lazım.
quote:
Eğer bu 8.lik 2. aşamadaysa ek katsayı alman lazım.Büyük ihtimalle alıyorum ama lise 2ve 3 de girmediğim için sorun olabilirimis , rehber hocası söyledi çok bir şey bildiğini sanmıyorum ama ben yine de katsayıya güvenmeyerek çalışıyorum . Öneri istemişsin galiba ilgilendiğin alan nedir ?
Bilgisayar
Şimdi matematiğinin iyi olması gerek ve sıradışı problemleri de çözebilmen gerek. Ayrıca kod kısmını da çözmen gerek. Kod kısmı için internet (youtube videoları) kaynakları kesinlikle yetmez ayrı bir kitaptan çalışmalısın veya ingilizcen iyiyse internette detaylı kaynaklar var onları kullanabilirsin. Sanırım deitel c++ vardı bir bak ona istersen güzel kitap. Olasılık permütasyon kombinasyondan kolay soruyorlar bu yüzden bu konuda 2 tane kaliteli fasikül bitir. Problemler için analitik becerinin iyi olması gerek bunu geliştirebilecek karekök rutin olmayan problemler kullanabilirsin. Ve tedx'in youtubeda yayınladığı ilginç sorular var. Daha çok algoritmalar üzerine yoğunlaşmalısın. Matematik kafasi bir site var orada çok orijinal problem yayınlıyorlar ve zorlandığın soruları matematik kafasina atabilirsin sorularını sağlam akademisyenler çözüyor ayrıca ücretsiz. Algoritmaları okurken anlamakta sorun yaşamaman gerek bu yüzden okuduğunu anlama becerisine sahip olmalısın. Orada sana 5 satırlık soru sormuyorlar 2 sayfa tutan sorular olacak. Bunları bir bütün içinde değerlendirmen gerek. Ayrıca ufkunun açılması için tubitağın her ay hazırladığı kriptoloji sorularını çözebilirsin. O sorular belki olimpiyata nazaran aşırı uç olabilir sen yine bak. Kriptoloji algortimalarını incele ör: vigenere algoritması… ve birçok algoritmayı incelemelisin.
Edit : Ben bilgisayara hazırlanmadim , hazırlanan arkadaş böyle diyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Deitel How to Program C var bende. Tavsiyeler için teşekürler.
quote:
Deitel How to Program C var bende. Tavsiyeler için teşekürler.Kaçıncı sınıfsıniz ? Bu sene mi gireceksiniz ?
9'um. Bu sene gireceğim ama bu sene olur mu emin değilim. Seneye olur gibi ama.
Ben almadim ama cevremde cok alan oldu. Tek tavsiyem mattan girmeyin diger branslara kiyaslara cok cok fazla rekabet var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin -
Madalyayi aldiniz mi? Aldiysaniz 12.5 15 veya 17.5 puan *obp/100 ek puanınız oluyor. Ancak ek puani kullanmak icin tercih listenizde ek puanin isledigi bolumler haricinde bir bolume yer vermemeniz lazim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin -
quote:
Orijinalden alıntı: The Killing Road
Ben almadim ama cevremde cok alan oldu. Tek tavsiyem mattan girmeyin diger branslara kiyaslara cok cok fazla rekabet var.Ben denemedim ama çevremdekilere ve internette yazılanlara baktım,1993-günümüz arasındaki bazı soruları da çözdüm bence en kolayı kimyadan girmek.Siz sanırım kimyadan girmiştiniz katılıyor musunuz bu dediğime ?
_____________________________ -
Hayir ben mattan girdim ama en kolayi kimya bence de, ben lisedeyken 200 250 kisi mi ne katiliyordu, ikinci asamaya 50 kisi geciyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silverpm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
Benzer içerikler
- nba seçmeleri nasıl yapılır
- yürürken ayaktan çıt çıt ses gelmesi
- bilek ağırlığı zararları
- 2. lig basketbolcu maaşları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı