Şimdi Ara

Ehliyet Almak Bu Kadar Zorlaştı mı Cidden? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
23.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben araba sürmeyi bildiğim halde 3. Defada aldım ehliyeti ilk sinyalde bırakıyorlar dikkat etmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuşta kaldıramayana, durduk yere stop edene, yoldan çıkana vermesinler zaten. O sınavı geçiyosun neredeyse 1 hafta sonra geçici ehliyet sayesinde direk trafiğe çıkabiliyorsun. Mayın gibi dolaşabilir şans eseri sınavı geçen adam. Onun haricinde park hakkı arttırılmalı tabiki. Sınavın park haricinde hiçbir zorluğu yok.
  • Kurs size mükemmel bir araba sürüş dersi vermez.Aldığınız dersler sınav için yeterli olabilir ama gerçek trafikte yetersizdir.Tecrübe edinmek için arabanız varsa uygun bir alanda sürmek faydanıza olacaktır.Trafik kurallarını öğrenin,emniyet kemerinizi takın,sinyal verin.Teşekkürler hayırlı ramazanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sansi Salvo

    Yokuşta kaldıramayana, durduk yere stop edene, yoldan çıkana vermesinler zaten. O sınavı geçiyosun neredeyse 1 hafta sonra geçici ehliyet sayesinde direk trafiğe çıkabiliyorsun. Mayın gibi dolaşabilir şans eseri sınavı geçen adam. Onun haricinde park hakkı arttırılmalı tabiki. Sınavın park haricinde hiçbir zorluğu yok.

    bu yokuşta kaldırma işi frene ve debriyaja aynı anda basılı tutup sonra vitesi 1'e alıp sonra yavaş yavaş ayaktan debriyajı çekerken arabanın titremesiyle birlikte ayağı frenden çekip sonra gaza yavaş yavaş basıp hızlanınca debriyajı tamamiyle çekme mi yöntemiyle mi yapılır?

    Yokuş aşağı da nasıl bir taktik var?

    Ayrıca dediğiniz gibi tek korktuğum da park.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 30 Mayıs 2017; 19:54:11 >
  • Sınavda 100 bile alsan önemli olan direksiyon sınavında ne yapacağın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne hayvanı kardesım hayvanlar bile yoldan geçerken sağa sola bakıyor önce , bunlar başka bişey değişik bişey , sattım kurtuldum bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    araba kullanmayı bilmeyenler kalıyor sonra bahaneyi sınava atıyor, zaten biliyorsun Türk insanı hep bir bahane bulur bir şeye

    işte sıkıntı şu ki bu kurs arabayı kullanmayı öğretir mi gerçekten yoksa laf olsun diye mi var? İlla babamla bir yerlere 2-3 kere gidip test sürüşü yapmak lazım mı acaba

    Kesinlikle öğretmez, baban öğretsin işte yoksa kursla falan olmaz o iş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yarım debriyajı diyorsun anladığım kadarıyla youtube'da illaki ayrıntılı anlatım yapılan videolar vardır youtube'u bir araştır derim. Debriyaj işi zordur ama alışınca bir sıkıntı yaşamazsın eğer yapamıycağına inanıyorsan otomatik araç ehliyeti al. İlerde elektrikli arabalar çoğalınca vites debriyaj derdin olmayacak zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ryad Boudebouz

    Aslında kursa girmeden öğrenseydin kursta da sınavda ne yaptırdıklarını öğrenirdin

    babamı bir ara ikna edip boş alana götürmem lazım.Orada 1-2 deneme yapmam lazım herhalde.İstanbul'da böyle boş arazi nerede bulabilirim acaba

    Mesaj sakat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BaNgO kullanıcısına yanıt
    Hocam siz diyince farkettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurstan geçemeyen beceriksizdir. açık ve net. sınava bilmem eğitmene çamur atmayın komik oluyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mebin merkezi sinavi yilda bir kac defa oluyor

    . Su elektronik sinav la alinca 1 ay icinde aliyormussunuz. Bilgisi olan varmı ? Bir de 50 kusur dakika zorunlu ders diye okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence iyi oluyor böyle. en azından tecrübeli olmasan bile öğrenmiş oluyorsun. eskiden park etmesini falan hiç öğrenemeyenler düz yolda gitmeyle ehliyet alıyordu.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi yapılır zaten de ben yarım debriyaj yapıyorum genelde. Bir ayağın frende olsun sol ayakla debriyajı stop ettirmeyecek şekilde yarıla ondan sonra frenden salıp gaza bas debriyajı çek aynı anda bu geri kaçırmamak için biraz daha iyi oluyor. Nasıl yapabiliyorsan en iyisi o

    Ehliyeti alalı fazla olmadı, pek bir şey söyleyemiyicem ama yokuşu çıktığın vitesle in derler genelde. Hızına göre ayarlarsın inerken vitesi fazla yükseltirsen yokuş aşağı inerken araba o kadar hızlanır. Ona göre sınavda 60 ı geçmeyeceğin için fazla hızlanmana gerek yok usul usul sür işte

    Park yerine gidip 10larca park denemesi yapmaktan başka çaren yok. Sınav anında da şans işi bence park.




  • Bende yeni aldim cidden zor mesela L park var 2 duba arasi park var,rampa kalkisi,geri geri gitme bunlardan bitanesini yapamazsan eleniyorsun ve 200 tl para yatiriyorsun ama zorunlu dersi ilk defa senden duydum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6 yıl önce ehliyet alırken hiç derslere gitmedim, biraz test biraz da çıkmış soru çözüp yazılı sınavı geçtim. Sınavdan 1 gün önce de güzergahı görmek için bir defa deneme sürüşü yaptım, onun dışında direksiyon eğitimlerine gitmedim. Ha ben kullanmayı biliyordum geçtim ama o zamanlar kullanmayı bilmeyenler de sınavı geçiyordu. Yeni sistem iyi oldu, belli bir seviyeye gelemeyen ehliyet alamasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Artık sınavlarda hiç bir şey bilmeyen öğrenciler için soruşturma açılıyor kurslara o yüzden zorunlu yapıyor bir çoğu. Bir de kademeli öğrenci alma geldi oda var. Kız kardeşim 5 ay önce aldı ehliyeti. 3 aydır her hafta arabayı vuruyor bana çekmiş kerata. Ben sadece arabayı kaldırıp geri gidip 100 metrede ehliyet aldım. O ise nereden baksan 2km yol sürdü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurs öğretir tabii ki, tek işi bu zaten.
    Söylersin ben sadece sınav için değil tam anlamıyla trafiğe çıkabilecek kadar öğrenmek istiyorum diye. Vakit el verdiğince öğretirler.

    Çoğu kişi "ben zaten sürüyom yeaa" deyip hiç gelmiyor zaten sürüş dersine. Hevesli olursan memnuniyetle öğretirler.
  • 2012yilinda kurs sahibi sürüslere gelmeyin,derslere girmeyin 150tlye kursa yazayim demis yazildiydik. Bedava ve igrenc bir surec.

    Simdi fiyatlara bakiyorsun. Yapilan muamele isteklere sasiriyor insan. Hic orta noktamiz yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: INVESTGN DISCOVERY

    Bende yeni aldim cidden zor mesela L park var 2 duba arasi park var,rampa kalkisi,geri geri gitme bunlardan bitanesini yapamazsan eleniyorsun ve 200 tl para yatiriyorsun ama zorunlu dersi ilk defa senden duydum.

    yeni şeylerle işte bu ders şeyi zorunlu olmuş.Eskiden gidip gitmemek sana bağlıymış ama şimdi müfettişler çok sık denetliyormuş.2 devamsızlık yaptığın anda kaydın silinir dedi adam bana.

    L park gene çok zor gibi gözükmüyor ama o dubaların arasına park etme işi sıkıntı.Yok dubaya değmicen,yok teker kaldırıma değmeyecek,yok 3 hamleden fazla hareket yapmıcan bir hatada da direk kalırsın diyor yok bilmem nerenin örekesi yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 30 Mayıs 2017; 20:58:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.