Şimdi Ara

Egzoz Emisyon Çilesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
35.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gündür egzoz emisyon pulu almaya çalışıyorum. Ama hala alamadım sistem değerleri değişmiş benzinli araçlar ve tüplü araçlarda sorun çıkıyor. Dün emisyon değerlerim yüksek çıktı ! Ne yapacağımı sordum bilgisayara sok arabayı baktır bakalım enjeksiyomnlarında sorun var mı? gitti 30 tl verdik sorun yok.Ne yapacağız ? egzozcuya git ! gittik egzozcuya abi konvaktörün de sorun vardır. ee araya bir parça takarsak 1000tl konvaktörü değiştirirsek 1300tl .Moralim bozuldu dolaştım sanayiyi anlayan yok herkes kafadan birşeyler anlatıyor.Egzozcu garanti geçiririm sorun olmaz 900 e anlaştık. bugün emisyon ölçümü için başkasına gitti egzozcu ile benden önce 1-2 yaşında benzinli bir araç egzozundan su buharı çıkıyor diye 30dak uğraştı.Sıra bana geldi bendenönceki araç emisyon ölü cihazının içine su buharı kaçırdığı için değerler yanlış çıkıyor. Başka emisyoncuya gittik benzinli araçlar da sorun yaşıyoruz 1 hafta sonra gel dedi.Muayene istasyonunun içindekine gidelim dedim ustaya olmaz orasının değerleri çok hasssas sorun yaşarsın pulunda yanar.Başka yere gidelim dedim çoğu dükkan kapatmış artık bu işi yapmıyor dedi.Bekliyoruz .Muayenem 1 hafta önce bitti inşallah ceza yemeyiz.:( 2018 kötü başladı sizin anlayacağınız.
    Arabam 2010 hundai acsent. 49.000km de

• O değil de 50 bin km'deki arabanın konvertöründe nasıl sıkıntı oluyor? Bence hiç egzozcu falan karıştırmasaydınız. Bir süre bekler sistem oturur ondan sonra ölçtürürdünüz.
    Çünkü benim 17 yaşındaki arabam bile muayene istasyonundaki o sıkı denilen testten tek seferde geçiyor. Bu işte bir iş var.
    Öncelikle geçmiş olsun çok geç oldu ama olsun. Belki bizden sonrakilere yardımcı olur. Öncelikle katalizör ün içinde değerli madenler vardır. Egzozcuya gittiğinizde ilk yapacakları katalizoru bosaltmaktir. Sakın yanaşmayin bu son caredir. Zaten bosalttiginiz zaman kesinlikle emisyondan geçmiyor. Yenisini takmak zorunda kalırsınız. 700 ile 7000 lira civarı araca göre fiyatı vardır. İlk çare aracınızın ateşleme siistemini değiştirmektir. Bunlar; buji, buji kabloları ve oksijen sensörü (lambda) çok uçuk fiyatlı olmayan bu parçaları değiştirin. Emisyondan aracınız yakıtı tam olarak yakmayip çiğ olarak atarsa değerler yüksek çıkar sebebi ise ateşleme sisteminin yetersiz olmasıdır.Bizzat tecrübe ile sabittir. Emisyondan bütun değerleri yüksek çıkan aracım parçalar değiştikten sonra sorunsuz geçmiştir. Saygılarımla...
  • O değil de 50 bin km'deki arabanın konvertöründe nasıl sıkıntı oluyor? Bence hiç egzozcu falan karıştırmasaydınız. Bir süre bekler sistem oturur ondan sonra ölçtürürdünüz.
    Çünkü benim 17 yaşındaki arabam bile muayene istasyonundaki o sıkı denilen testten tek seferde geçiyor. Bu işte bir iş var.
  • Yandaşlar egzoz işine girdi sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bikere broadwaye yetkili bi serviste test yaptırmak için gittim. adam direk pulu yapıştırdı e dedim test? ne karıştırıyon önemli olan pul demişti vardır öyle biyerler belki sizin oralarda.
  • ben babamın 10 yaşında aracını sanayide anlaşmalı egzosçuya götürdüm geçtiğimiz yaz. Daha ölçüm olmadan pulu yapıştırdı, taktı makineyi araca hafif gaz verdi çıkardı. 50 lira verdik bitti gitti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Aralık'ta mı ne yaptırdım para çokomel modunda girip çıktım
  • her şey paraya bakar.işlerine gelince araba olmadan bile hallediyorlar .

bi keresinde arabayı götürdüm hiç bakmadan pulu vermişlerdi bende şaşırmıştım.bazıları test yaparken sınırı geçmeden durdurup işi bitiriyoryolları kara dumana boyuyanlar nasıl geçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzoz Muayenesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende 2 yıl önce sorunsuz geçmiştim . Muayene yaptırdığım yere gittim adamlar bu işi bırakmış sebeb benzinli araçlarda sorun oluyormuş(trabzon fiat yetkili servis).Mecbur sanayiye gittik.Araç muayene istasyonunda beklerken 2 saat var nasıl olsa karşıda egzoz muayenesi yapıyorlar aradan çıksın dedim ama öyle olmadı . İnsanın basireti bağlanıyor .Araç muayenesi olmayanlarda kasko sorun yaşatıyormuş.aksilik ya olacağı olur aradan çıksın dedim. işi gücü bıraktık 20km uzakta araç muayene istasyonuna geldik birdaha gelmeyelim diye kabul ettik.Egzoz muayene istasyonuna cumartesi kamera takılmış denetimleri artırmışlar dediğiniz gibi ver parayı işi hallet dönemi bitti.Olan bizim 1000tl ye oldu yok zamanda.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    İnsanın basireti bağlanıyor dedikleri iş . 10 kişiye sordum kıyamet seneryosu gibi olaylar anlatıyorlar.:( Hadi dedim nalet olsun yaptıralım aradan çıksın.Bakalım daha muayeneye girmedi.İnşallah bukadarla atlatırız.Ama beklesem iyiydi.
  • Son dakika: Egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatları 1 Ocak'ta kaldırılıyor
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan yönetmelik ile 1 Ocak 2018 itibarıyla egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatı kullanımı sona erecek, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin takibi online sistem üzerinden yapılacak.

Sabah
    Son dakika: Egzoz gazı emisyon pulu ve ruhsatları 1 Ocak'ta kaldırılıyor
    https://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/12/27/egzoz-gazi-emisyon-pulu-ve-ruhsatlari-1-ocakta-kaldiriliyor

• Oyle takip geciriyoruz diyen arkadaslar 1 ocaktan itibaren o is öldu.

Seve seve emosyonlariniz duzgun olmak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Oyle takip geciriyoruz diyen arkadaslar 1 ocaktan itibaren o is öldu.

Seve seve emosyonlariniz duzgun olmak zorunda.

belediyenin araçları hala kara kara duman atarak geziyor. bu kafa devam ettikçe o iş ölmez raad ol.
  • Millete cam filmleri söktürdüler şimdi yasak yok diyorlar.Yakında gevşetirler.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Yetkili olcum istasyonuyuz hocam siz raad olun.

Gordugunuz yerde plakasi ile cevre bakanligi il mudurlugune telefon acip soyleyin. Olcum yapan istasyonu nasil hoplatiyorlar. Polisi bosa aramayin

• Bu gün emisyon testi yaptırdım. Dizel araçlarda sorun yok, sıkıntısız geçti. Artık ölçüm sırasında video kaydı alınıyor. Sistem sıkılaşmış. Kırmızı renk bir kart vardı, pul yapıştırılan. Artık o da kullanılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Bu gün emisyon testi yaptırdım. Dizel araçlarda sorun yok, sıkıntısız geçti. Artık ölçüm sırasında video kaydı alınıyor. Sistem sıkılaşmış. Kırmızı renk bir kart vardı, pul yapıştırılan. Artık o da kullanılmıyor.

Bunu duyduğuma sevindim.

• Ben de geçemedim. Benzinli yeni modellerde az km'lilerde bile sorun çıkabiliyor. Tertemiz tek kişi tarafından kullanıldı, hep aynı benzin istasyonundan benzin alındı ama yok geçemiyor. Sorun; yakıta oranla daha fazla hava giriyor. Araçta hiçbir arıza ışığı, arıza belirtisi yok. Servis her şeyden olabilir diyor. Rastgele deneme yanılma yoluyla olursa olur diyor(harca 2-3 bin TL belki olur). Bir aracın lambda sensörlerini bile değiştirmişler gene geçememiş. Artık işler eskisi gibi değil. Buradan daha önce durumu foruma anlattığım, yardım istediğimde bana nasıl geçemiyor parayı ver pulu al diyorlardı. Artık o işler bitti bitiyor. Bu olay çok kişinin canını yakacak. Hayırlısı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitisvinifera68 -- 4 Ocak 2018; 21:40:49 >
  • Bu arada lambda değeri normalde 1 çıkması gerek +- %3 olması lazım yani 0,97 ile 1,03 arası olması lazım. Benimki 1,05 ile kalıyor. Fakir karışım çıkıyor bende.
  • bugün ben de yaptırdım güç bela geçtim. aracım 1.5 dizel 140bin kmde, muayene geçme sınırı 1.5 artık co2 gramı mı egzoz dumanının younluğu mu bilmiyorum
    ilk denemede 3.5 çıktı, testi yapan usta abi dedi senin enjektörlerde problem vardır, istersen baktır gel dedi, dedim yok bir sıkıntı bir daha deneyelim dedim bu sefer 1.51 çıktı usta gene başladı abi senin egr dolmuştur bir baktır gel son hakkımız kaldı yanmasın demeye. dedim muayene randevum var yetişmem lazım son deneme hop 0,68 geldi ve geçtim. arabanızda bir sıkıntı olmadığına inanıyorsanız korkulacak birşey yok ama bu muayeneye soğuk motorla gitmeyin ve yaptırmadan öncede mutlaka biraz devirli kullanın. dizeller de malesef kurum sıkıntısı illaki oluyor.
  • online sisteme geçilmesi pek iyi olmamış gibi artk emisyonlar maceralı olacağa benziyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.