Şimdi Ara

Egzoz Emisyon Çilesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
35.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Du Hast

Yetkili olcum istasyonuyuz hocam siz raad olun.

Gordugunuz yerde plakasi ile cevre bakanligi il mudurlugune telefon acip soyleyin. Olcum yapan istasyonu nasil hoplatiyorlar. Polisi bosa aramayin

bir laf var it iti ıssırmaz diye. kimi kime şikayet edeceksin.
  • abi birşeyimiz de düzgün işlesin ya gördükçe küfredesim görüyor böyle şeyleri.

önceki senelerde hep egzoz muayenesi rölanti devrinde yapıldı. tüvtürkte tapa gaz yapıldı. o bile aynı şekilde işlemiyor.
  • Bugün egzoz muayenesinden geçtim.Olan bizim 1000tl ye oldu.Siz siz olun bu aralar özeller sisteme ayak uyduramadılar olumsuz sonuç çıkarsa birkaç yere gösterin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mefe

Bugün egzoz muayenesinden geçtim.Olan bizim 1000tl ye oldu.Siz siz olun bu aralar özeller sisteme ayak uyduramadılar olumsuz sonuç çıkarsa birkaç yere gösterin.

gecmis olsun tamamen rezillikten başka birşey değil her yıl başka bir olay çıkartıyorlar
  • ben muayeneye gittiğimde dibine kadar yapıştırdım geçti...

araç 165binde dizel...

şu kadar söyliyim geçen gaz altı kaynak makinası almıştım bagaj açık geldim içeride 2 kişi egzostan çıkan gaz yüzünden neredeyse bayılıyorduk... yani ciğer yakıyor...

neyse benim araç bu halde geçtiyse senin aracı muayene yapan yerde bir sıkıntı var...

çok sıkıntı oluyorsa dibine kadar aban bakalım 7000 devir çevir ne çıkacak sonuç...
  • Benim arabanin egzosundan çıkan koku kesin kanser ediyordur . 1.3 dizel. Bakalım sonuc ne olacak.. benim muayene haziranda bitiyor. Hazirana kadar yaptirmama gerek yok dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

• Bende geçmiyorum co değeri yüksek çıkıyor ne yapacağım bilmiyorum

• Dün akşam ikitellideki egzoz emisyon ölçüm istasyonuna gittim 55 TL verdim yeni sisteme geçilmiş kameraya falan çekiyor aracı,neyse ölçüme geçti demezmi abi araban geçmiyor eee nolcak dedim şurasında şu vardır burasında bu vardır baktırman lazım diyor kesin birsey yok yani, şimdi ben egzozcuya gitsem şu var bu var değişelim sunu bunu diyecek kimbilir kaç para hesap çıkacak gidicem ölçüme abi yine geçmedi, olan yaptığım masrafa olacak, biri bişey desin bu böyle olmaz ayıptır, hersey düzeldide bunamı sıra geldi çevreyi kirleten o kadar öncelikli faktörler varki, ama fabrikatörlere diş geçiremiyorlar, kimi sövüşleyelim garibanları, hop bir yasa soygun baslasın eskaza polis bir çevirse yandık cezalar dudak ucuklatıcı. Napcam Şimdi ben bunun bir yolu olmalı arac 2007 clio 3 benzinli 1.2 km 141 binde

• Sanayideki ustanıza götürüyorsunuz arabanızı, veriyorsunuz parasını ve arabanın anahtarı, gidip egzoz muayenesinden aracınızı geçirip geliyor. Fazla soru sormuyorsunuz, 2 sene rahat ediyorsunuz.
  • Galiba öyle oldu, acı ama gerçek, akpartiye Oy veriyorum ama içlerindeki para tutkunu insanları bir türlü temizleyemediler, bir sürü insan mağdur olacak bu uygulamadan, baştada ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,

2 gün önce egzoz muayenesini yetkili bir serviste yaptırdım. Korktuğum gibi olmadı sorunsuz geçti aracım.
    2011 model accent era dizel, 103,000 km. önce egzoza hortum bağlıyorlar, sonra arkadan ve arka çaprazdan 2 tane fotoğraf çekiyorlar.
    Arabayı çalıştırdım, 5 dk kadar rölantide çalıştı ve muayene bitti. gaza basmamı veya belirli devirlere çıkartmamı istemediler.
    İşlem bitince niye gaza hiç basmadım diye sordum, yeteri kadar duman çıkışı olduğu için gerek duymadım dedi, yeteri kadar egzoz dumanı çıkmazsa o zaman gaza bastırıyormuş, pek anlam veremedim ama işim sorunsuz bitti tabi :)

Egzoz emisyon değeri 1,5'un altında olursa muayeneden geçiyor araç.
    Emisyon raporunda 3 tane ölçüm değeri var ve benim arabanın değerli ortalama 1,3 çıktı.

bilginize.
  • arkadaşlar bugün bende emisyona gittim aracım honda civic 2008 hb yarı otomatik egzozcu araca konvertör taktı gittik muayeneye girdik lambd değeri yüksek çıktı arabayı biraz kullan gel dedi adam 50 km yol yaptım geldim tekrar girdim olmuyor abi lambd değeri düşmüyor bu araçlar hassas araç olmuyor dedi peki ne yapmam gerekiyor diyorum bilmiyorum diyor.ekzozcu konvektör araçta bikaçgun kalsın 4-5 gun sonra tekrar gel dedi bidaha muayeyneye sokalım dedi anlamadım valla bu işi aracımızı nasıl muayene edeceğiz? araç lpg li bu 3-4 gun benzinde kullansam bi değişim olumu arkadaşlar yada egzoz emisyon düşürü maddelerden kullansam bi faydası olur mu? şimdiden cvp için teşekkürler
  • cicero_1910 C kullanıcısına yanıt
    sonuç ne oldu ?
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun çok geç oldu ama olsun. Belki bizden sonrakilere yardımcı olur. Öncelikle katalizör ün içinde değerli madenler vardır. Egzozcuya gittiğinizde ilk yapacakları katalizoru bosaltmaktir. Sakın yanaşmayin bu son caredir. Zaten bosalttiginiz zaman kesinlikle emisyondan geçmiyor. Yenisini takmak zorunda kalırsınız. 700 ile 7000 lira civarı araca göre fiyatı vardır. İlk çare aracınızın ateşleme siistemini değiştirmektir. Bunlar; buji, buji kabloları ve oksijen sensörü (lambda) çok uçuk fiyatlı olmayan bu parçaları değiştirin. Emisyondan aracınız yakıtı tam olarak yakmayip çiğ olarak atarsa değerler yüksek çıkar sebebi ise ateşleme sisteminin yetersiz olmasıdır.Bizzat tecrübe ile sabittir. Emisyondan bütun değerleri yüksek çıkan aracım parçalar değiştikten sonra sorunsuz geçmiştir. Saygılarımla...

• Gürhan 06 kullanıcısına yanıt
    sanayide egzozcu geçici olarak EURO 5 universal katalizör taktı. araç, egzoz muayenesinden geçti. daha sonra tekrar egzozcuya gittim katalizörü söktü. 400-500 TL para verdim. benim araç 1998 model fiestaydı. başka türlü geçmezdi.
  • vitisvinifera68 V kullanıcısına yanıt
    LAMBDA DEĞERİNDEN KALAN BENZİNLİ ARAÇLAR MUTLAKA OKUSUN!!!!

Bende Lambda değeri 1,22 çıkmıştı. ordaki görevli kat değiştir falan dedi. 2016 model araç. bizim ustaya sordum şehirler arası yola çık 20-30km yüksek devirde sür sonra durmadan direkt egzos emisyonu ölçümü yaptır dedi. aynısını yaptım ve 1,01 lambda değeri ile araç muayeneden geçti.
    Sakın boş yere para harcamayın. yüksek devirle kullanıp arabayı stop etmeden gidin emisyon ölçümüne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: özlünet

LAMBDA DEĞERİNDEN KALAN BENZİNLİ ARAÇLAR MUTLAKA OKUSUN!!!!

Bende Lambda değeri 1,22 çıkmıştı. ordaki görevli kat değiştir falan dedi. 2016 model araç. bizim ustaya sordum şehirler arası yola çık 20-30km yüksek devirde sür sonra durmadan direkt egzos emisyonu ölçümü yaptır dedi. aynısını yaptım ve 1,01 lambda değeri ile araç muayeneden geçti.
    Sakın boş yere para harcamayın. yüksek devirle kullanıp arabayı stop etmeden gidin emisyon ölçümüne.
    benim araç'tada 1994 mazda 626 LAMBDA değeri 1.18 çıktı. katalizörün değişmesi (euro4 ) gerektiğini söylediler. katkı malzemesi katıp yada sizin gibi yüksek devirde (kaç mesela 3000-4000 falan mı ) kullansam istenilen değere düşer mi araç, her araçta aynı etkiyi yapar mı merak ediyorum. 1 ayda 3 hakkım varmış.

• Bende de bir araç vardı katalizörü boşaltılmış üniversal kat taktırıp hemen karşısındaki özelde muayene yaptırmıştım, n kadar dayanır bilmiyorum ama aracın sesi biraz boğuk çıkıyor o kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: VipLife

Sanayideki ustanıza götürüyorsunuz arabanızı, veriyorsunuz parasını ve arabanın anahtarı, gidip egzoz muayenesinden aracınızı geçirip geliyor. Fazla soru sormuyorsunuz, 2 sene rahat ediyorsunuz.
    Ben aynen böyle yapmıştım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.