bugun şahit olduğum bir olay. mahalleden halı yıkama işi yapan bi tanıdık var iş arabası h100 panelvan baktım harley motorsiklet gibi ses çıkarıyor noldu egsoz mu taktırdınız dedım yok ya egsoz patladı dedı bende nedenını sormadım zaten oda bilmiyordur neden patlar egsoz ? sıcak - soguk çürüme yapar biliyorum da patlaması biraz ilginç sonuçta içinden sadece yanmış gazlar geçıyor
Forumda açtığım konu bile vardı.Otobanda 160 km hızla giderken araba önce hiç gaz yemedi, bende vites küçülteyim dedim, 5 den 4 e almamla egsozun toz duman ve metal parçaları eşliğinde patlaması saniye sürmedi.bütün susturucunun içi paslanmıs, tabiri caizse çürümüştü.İçinden geçen sıcak gaz, havayla birleşince çürümeyi hızlandırıyor.Ayrıca nemli bölgelerde bu süreç daha hızlı.
sametsamett
kullanıcısına yanıt
Egzos patlaması düşündüğün gibi borunun taplaması çatlaması değil. İçerisinden sıcak gaz geçen egzos susturucusu yani yastığa benzer parça sıcakken suya maruz kaldığında çürüyerek delinmesine patlama denir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme