Şimdi Ara

Bu ne hortumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bugün aracımın motorunda hortumlardan birisinde ufak bir çatlak ve çatlağın etrafında yağ lekeleri tarzında lekeler gördüm.

Kırmızı yuvarlak ile işaretlediğim bu hortum nedir, ne işe yarar bilgisi olan var mı? Not: Benzinli atmosferik motor lpg yok.

Bu ne hortumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 10 Aralık 2019; 19:45:51 >

• Akü nedir? "Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, ihtiyaç halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaza akü denir."

Akünün dolmuşçusu taksicisi şekillisi mi olur? Normal 60 Ah Mutlu Akü işte. Kaputun altında duran benden başka kimsenin göremeyeceği bir parçanın şekillisi nasıl oluyor anlamadım. Dikdörtgen kutu altı üstü. Varta olunca mavi İnci olunca lacivert povver olunca siyah dikdörtgen kutu.

Ayrıca daha önce Varta kullandım. 1.5 senede bitti tükendi gitti. Mutlu aküyle 5. seneme girdim ve gayet memnunum.
  • O değilde akü +9 dolmuşçu itemi

Şekil birşey istersen varta kullan yada magnetti marelli falan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam belli olmuyor ama ya radyator alt hortumu yada intercooler hortumu detayli resim atarsaniz soylerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duzeltiyorum aracta turbo yokmus radyator alt hortumu o

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Duzeltiyorum aracta turbo yokmus radyator alt hortumu o
    Teşekkür ederim. Daha önce radyatörüm çatladığı için radyatör değiştirmiştim o zamanlar hortum sağlamdı. Sonradan bu hale geldi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

O değilde akü +9 dolmuşçu itemi

Şekil birşey istersen varta kullan yada magnetti marelli falan
    Akü nedir? "Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, ihtiyaç halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaza akü denir."

Akünün dolmuşçusu taksicisi şekillisi mi olur? Normal 60 Ah Mutlu Akü işte. Kaputun altında duran benden başka kimsenin göremeyeceği bir parçanın şekillisi nasıl oluyor anlamadım. Dikdörtgen kutu altı üstü. Varta olunca mavi İnci olunca lacivert povver olunca siyah dikdörtgen kutu.

Ayrıca daha önce Varta kullandım. 1.5 senede bitti tükendi gitti. Mutlu aküyle 5. seneme girdim ve gayet memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 10 Aralık 2019; 20:39:52 >

• Başlığı okuduğumda çağrışım yaptı.

Bu ne hortumu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • radyator hortumu,aracta su kalmazsa motor erıyor sonra komple tamıre 10 bın yada 20 bın verıyorsun
    hortum 5 tl degısmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PatlıcanMusakka

Akü nedir? "Elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, ihtiyaç halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren cihaza akü denir."

Alıntıları Göster
    Şaka be hocam takılıyorum, benimde akü turbo isimli bir marka

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Değiştirmenizi öneririm pahalı değil.
    Zamanla su eksiltip ciddi masraf açabilir.

• Teşekkür ederim herkese. Yarın ilk iş radyatörcüye gitmek o zaman.
  • Konum itibariyle radyatör hortumuna benzemiyor. Radyatör giriş çıkış hortumları zıt yönlerde olur genelde. Biri motorun sağındaysa diğeri solundadır.Radyatör alt hortum egzoz manifoldunun solunda kalıyordur diye tahmin ediyorum.

Fotoğraftaki hortumda cırt kelepçe var. Koruma hortumuna benziyor. Tahmin ediyorum ki araç manuel ve debriyaj alt merkez hidrolik borusunun ısı koruma hortumu olabilir. Hortumun devamı metal boru gibi görünüyor. Biraz kurcalayın bakın, koruma hortumuysa sıkıntı yok. Yağ lekesi gibi olan leke başka bir şeyden gelmiştir veya antifriz lekesi de olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

Konum itibariyle radyatör hortumuna benzemiyor. Radyatör giriş çıkış hortumları zıt yönlerde olur genelde. Biri motorun sağındaysa diğeri solundadır.Radyatör alt hortum egzoz manifoldunun solunda kalıyordur diye tahmin ediyorum.

Fotoğraftaki hortumda cırt kelepçe var. Koruma hortumuna benziyor. Tahmin ediyorum ki araç manuel ve debriyaj alt merkez hidrolik borusunun ısı koruma hortumu olabilir. Hortumun devamı metal boru gibi görünüyor. Biraz kurcalayın bakın, koruma hortumuysa sıkıntı yok. Yağ lekesi gibi olan leke başka bir şeyden gelmiştir veya antifriz lekesi de olabilir.
    Araç otomatik vitesli hocam. Üstte radyatörden çıkan hortumla görüntüsü aynı gibi o yüzden radyatörün alt hortumuna benzettim bende. Yarın daha detaylı bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Başlığı okuduğumda çağrışım yaptı.

Ulan bi kere de benden önce davranmayın be!

• quote:

Konum itibariyle radyatör hortumuna benzemiyor. Radyatör giriş çıkış hortumları zıt yönlerde olur genelde. Biri motorun sağındaysa diğeri solundadır.Radyatör alt hortum egzoz manifoldunun solunda kalıyordur diye tahmin ediyorum.

Hocam şimdi baktım detaylı olarak. Hortum radyatörün altından çıkıyor. Ancak fotografta görülen çatlak yer hortumun etrafına sarılmış köpük gibi bir madde. Asıl hortum içinden geçiyor köpüğün.

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    Yırtık yer koruma hortumu o zaman. Su eksiltme yoksa sıkıntı yok değiştirmeye gerek olmaz. Yine de ustaya gidince detaylı bir kontrol ettirin, koruma hortumundan belli olmayabilir içerideki çatlak. Dediğim gibi Su eksiltme yoksa sıkıntı değil dışındaki yırtık. O sadece radyatörde soğuyan suyun motora girişte egzoz manifoldunun sıcağından direkt etkilenmesin diye takılıyor.

• quote:

Yırtık yer koruma hortumu o zaman. Su eksiltme yoksa sıkıntı yok değiştirmeye gerek olmaz. Yine de ustaya gidince detaylı bir kontrol ettirin, koruma hortumundan belli olmayabilir içerideki çatlak. Dediğim gibi Su eksiltme yoksa sıkıntı değil dışındaki yırtık. O sadece radyatörde soğuyan suyun motora girişte egzoz manifoldunun sıcağından direkt etkilenmesin diye takılıyor.
    Bugün aracı 2 radyatörcü 1 mekanikçiye gösterdim

O hortum radyatörden çıkan şanzıman yağı hortumuymuş. Hortumun üzerindeki köpük koruma kısmı yarılmış. Ama etrafındaki yağ lekesine benzer lekeler nasıl oluştu bilgim yok.

Bu ne hortumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Başlığı okuduğumda çağrışım yaptı.

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    Fotoğraftan anca bu kadar yorum yapabildik işte.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.