Şimdi Ara

ANİ FRENDE TAKIR TAKIR FREN PEDALININ VURMASI VE METAL SÜRTME SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün 30 35kmh gıbı ani bi sert fren yaptım sonuna kadar bastım pedalın araç abs lı

fren pedalı takır takır vuruyormuş gibi yaptı ayagımla hıssettım pedalın tepkısını ve lastıklerden de sanıyorum dısklerden metal metale sürtüyormuş gibi ses geldi yani ses metal sesiydi

bu takırtının ve metal sesinin sebebi ne olabilir sanki lastiklerinde zincir olurda bı arabanın anı frende zıncırler takır takır ses cıkartır ya aynı o mısal

sesin takırtının örneği aynı burada varhttps://www.youtube.com/watch?v=9-44vU0lrAg 7 ve 11ci saniyeler arabası arka lastikten gelen takırtı mısalı fren pedalı o sekılde tıtreyıp takırdadı lastiklerle beraber sebebi ne olabilir

• Abs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi bir sey merak etme

• Eğer bir sorun var gibi geliyorsa ki yazdığınıza göre var. Bir ustaya gösterin derim. Ben her fren yaptığımda aracın arka lastiğinden ses geliyordu götürdüm fren diskleri ömrünü tamamlamış tabi bu taşlanabiliyormuş sonradan öğrendim . Ben değiştirmiştim ama iş işten geçti tabi :) . Her neyse bir ustaya gösterin çok kafaya takmayın mekanik şeyler işte bir yerinden patlıyor hep .
  • Abs olan araçta pedalın titremesi ve vurması normal bişey diğeri ise balataların bitmiş olabilir onları bir kontrol ettir yada fren diskleri hava kanallıysa bazen kenarlarına kırabiliyor.

• Abs olabilir de sesin ve titreşimin yüksekliği önemli.

• Kutur kutur ses ise abs. En ufak frende de abs devreye giriyorsa lastik. En ufak frende pedalda titreme var ise jant eğriliği,disk eğriliği gibi nedenleri vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • titreşim ve ses baya hissedilirdi yani ayagımla tıtresımı ve takırtı sesını net hıssettım o metal metale surtermıs gıbı olan sesıde hıssettım

aracın abs si sürekli devreye girmiyor frrende hiç bi anormalık yada titreme yoktu o ani frende oldu sadece ondan sonrada normal frenlerde hıc bır sorun yok zaten bırdaha ani fren yapma gereği duymadım

takırtı abs dense metal metale sürtme sesi de FREN BALATALARINDAN VEYA DİSKTEN KAYNAKLI OLABILIR DIYE DUSUNUYORUM , FREN BALATASI BİTMİŞ , VE DİSKE SURTME YAPIYOR ARTIK DIYE YADA BALATA BITMEMISSE BILE OMRUNU TAMAMLAMIS OLABILIRMI YANI

sormak ıstedıgım onemlı bır problemmıdır yoksa balata veya disk değişimiyle halledilirmi ? araçta bır problem yok cunkı yada frenlerde normal kullanımda
  • Balata sensörlüyse kadranda bitik diye göstermesi lazım. Bu gözükmüyorsa taş sıkışmış olabilir, nadir oluyor ama disk ile balata arsında boşluk fazlaysa bazen ufak çakıl taşı giriyor her frende bir cızzzzz diye ses çıkıyor.

Titreme yüksek hızlarda mesela 120 ile giderken abs devreye girecek kadar ani fren değilde hızınızı düşürecek kadar sert fren yaptığınızda da oluyor mu ? Eğer bu durum varsa diskler de sorun olabilir, direksiyonu bile titretir disklerde sorun varsa. Bazen lastik sırt desenleri hatalı oluyor onlar da titreme yapabiliyor direksiyonda. Eski UG7 lastiklerim yüksek hızda frende hep titreme yapardı UG9 larda budurum yok.

Diğer bir ses maceram da ABS ye taş sıkışmıştı. Tam bilmiyorum kısım neresi ama usta abs sistemi demişti. Çok mıcırlı bir yolda giderken disk ile amortisör kolunun orada delikli bir disk daha vardı bir tane taş boşluğa girmiş ve 30 60 km hız aralığında giderken sanki bir dişli sistemi döner gbisi ses çıkıyordu şıngır şıngır, özellikle sağ sol duvarlı yerden geçerken ses yansıyor ve deli ediyordu. Lastiği falan söktüm evde baktım sorun yok. Diskleri iyice sanayide inceleyince taşı gördük.

• ABS devreye girmis demektir bu seyler olursa.

Gcen gun ben bir ani fren yapmakzorunda kaldim ve bunlari bire bir yasadim.

Ramazan gunu kufretmeyimdiyorum ama taksi soforleri illa kasiniyor arkadas.
  • Hocam asıl onlar olmasaydi sıkıntı olabilirdi abs devreye girmiş korkulscak bişey yok her araçta olur

• Titreme ABS, metal sesi balatan bitmiş. Tecrübe edilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Unbelievable7

Bugün 30 35kmh gıbı ani bi sert fren yaptım sonuna kadar bastım pedalın araç abs lı

fren pedalı takır takır vuruyormuş gibi yaptı ayagımla hıssettım pedalın tepkısını ve lastıklerden de sanıyorum dısklerden metal metale sürtüyormuş gibi ses geldi yani ses metal sesiydi

bu takırtının ve metal sesinin sebebi ne olabilir sanki lastiklerinde zincir olurda bı arabanın anı frende zıncırler takır takır ses cıkartır ya aynı o mısal

sesin takırtının örneği aynı burada varhttps://www.youtube.com/watch?v=9-44vU0lrAg 7 ve 11ci saniyeler arabası arka lastikten gelen takırtı mısalı fren pedalı o sekılde tıtreyıp takırdadı lastiklerle beraber sebebi ne olabilir

abs devreye gitrince böyle yapar... dediğin sesi genellikle peugeot araçlar çok çokarıyor 406 vs gibi.... ama çok normal araç yapması gerekeni yapmış... demekki hafif topraklı veya kumlu bi zemine denk geldin ve lastik kaydı ki araç abs devreye soktu....şanslısın abs çalışıyor

• Het frene basmanızda metal sesi balata bitmesini gösterir. Bu şekilde kullanırsanız diskler cizilir, ort 70-100 arası tornalatma parası verirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.