Şimdi Ara

Ego otobüsüne vurdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün ego otobüsene yandan vurdum dönüşteyken tam vurmakda değil sürtünme oldu..araç yaklaşık bi saat bekledi ekipler tutanak tuttuktan sonra devam etti sıkıntı yok araçta..benim sorum belediye otobüsü oldugu için yattı parası sefer parası alınacak şimdi benden..yaklaşık ne kadar bi borç çıkar..yaşayanlar ya da böyle bi kazaya tanık olanlar yanıtlarsa sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun. Benim başıma yıllar önce geldi. Şu an güncel prosedür nedir ? Bilmiyorum. O dönem. EGO ve Trafik polislerinin kaza tutanaklarını EGO bilirkişi tutuyordu. EGO otobüsüne son durakta dahi vursan, senden tam sefer parası alınıyor. Alınan bu ücret otobüsün aldığı tam yolcu ve karşılığı tam bilet olarak kadar hesaplanıyor.

Yani EGO otobüsünün çıktığı durak ile, gideceği durak arasında örneğin 16 durak varsa ve otobüs ayakta ve koltuk sayısı olarak 72 kişi alıyorsa (sayıları örnek veriyorum) senden 16x72x2 TL tam bilet cezası alınır. Bu cezayı taksitle ödeyebiliyorsun.

Benim verdiğim bu bilgi en az 7 sene öncesine ait. Güncel durumu EGO'ya giderek öğrenebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainox

Geçmiş olsun. Benim başıma yıllar önce geldi. Şu an güncel prosedür nedir ? Bilmiyorum. O dönem. EGO ve Trafik polislerinin kaza tutanaklarını EGO bilirkişi tutuyordu. EGO otobüsüne son durakta dahi vursan, senden tam sefer parası alınıyor. Alınan bu ücret otobüsün aldığı tam yolcu ve karşılığı tam bilet olarak kadar hesaplanıyor.

Yani EGO otobüsünün çıktığı durak ile, gideceği durak arasında örneğin 16 durak varsa ve otobüs ayakta ve koltuk sayısı olarak 72 kişi alıyorsa (sayıları örnek veriyorum) senden 16x72x2 TL tam bilet cezası alınır. Bu cezayı taksitle ödeyebiliyorsun.

Benim verdiğim bu bilgi en az 7 sene öncesine ait. Güncel durumu EGO'ya giderek öğrenebilirsin.

demekki istanbulda 500tye carpsak ocagimiz soner. bu parayi zorunlu trafik sigortamiz odemez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 14 Şubat 2015; 21:38:10 >

• Rainox R kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anlamadıgım bilirkişi gelene kadar yattı parası alırlar dendi ama sadece polis geldi tutanak tuttu..ego otobüsünde sadece sürtünmeden kaynaklı çizik var göçük bile oldugunu sanmıyorum..

• Rena34 kullanıcısına yanıt
    Link

Öncelikle kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun.
    hocam ağustosta şikayet yazılmış.sigortaya rağmen talep etmişler ücreti.trafikte uzak durulması gereken ilk araç toplu taşıma araçları.iliğimizi kemiğimizi kuruturlar vallahi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JuzDirty -- 14 Şubat 2015; 22:48:01 >
  • bildiğim kadarıyla aracın seferden uzak kaldığı süre boyunca ettiği zarar tanzim ediliyor.

polis beklerken geçen süre için
    www.ego.gov.tr
    EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
    http://www.ego.gov.tr/inc/newsread.asp?id=76

belki şu ücret sefer çıkmadığı sefer sayısına görede bilet sayısı üzerinden bir fatura çıkabilir.
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Hocam siz biliyosunuz galiba..şimdi bu araç yaklaşık bir saat kaza yerinde bekledi..şimdi bu aracın sadece olay yerinde kaldıgı süre mi yansıyacak bana..yoksa kazadan oluşan hasarın yapılma süresi mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabayla birisine çarptım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    500t: 74 durak x 72 yolcu x 2.15 tl = 11455 tl sefer parası
    çift bilet olayı da varsa x2
    gidiş dönüş süresine 2 saat demişler (yersen) ona göre hesaplanırsa günlük maliyeti için anahtarı bırak git daha kolay
  • Bu otobüslerden birine çarpıp cebinden para ödeyen varmi cidden?
    O nasıl sacmaliktir ya. Sigortayi ne diye yaptiriyoruz o zaman. Hangi yazılı konuna veya kurala stinaden cepten para talep ediyor bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihsaskom

Hocam siz biliyosunuz galiba..şimdi bu araç yaklaşık bir saat kaza yerinde bekledi..şimdi bu aracın sadece olay yerinde kaldıgı süre mi yansıyacak bana..yoksa kazadan oluşan hasarın yapılma süresi mi

dediğim gibi tam emin değilim ama hem polis beklerken geçen süre hemde tadilat süresince yapamadığı sefer ücreti yansıtılacak. gene tam hatırlayamıyorum ama 2012 de sanırım bir tanıdığım yan yolda geri geri giderken egonun arka çamurluk sol aynayı alıp götürmüş( şöför belkide bilerek yaptı otobüsün önünün geçtiği yerden arkasını sığdıramaması biraz garip zaten ) otobüste hiç bir şey yoktu kamu malı olduğundan mecbur polis geldi 20-25 dk da. yalan olmasın ama ego 250-300 tl fatura çıkarmışdı diye hatırlıyorum zamanında. rakamda kesin emin değilim

dipnot: kazadan sonra araç direkt garaja gidiyor atması gereken 5 servis varsa mesela çıkmıyor bu seferlere. aynı şekilde şöförde yatıyor araçla.

• bana bu tarz şeyler biraz şehir efsanesi gibi geliyor böyle bi durumda tüm belediyeler borcunu böyle kapaıtr kara geçerdi
  • Nerdeyse şöförü bebek yapıp evlatlik verecekler, ne saçmalık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir tanıdığımız iett için 700 küsür tl ödemişti. 1 gün bedeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 14 Şubat 2015; 23:55:25 >
  • Gercekten trafik sigortasi ne ise yarar biz sefer parasini odeyeceksek?

• Hocam gerçekten çok fazla bu para..çünkü arabanın sağ kapı açılmıyo sağ far kırık,tampon kırık aracın masrafı çok o da yüklendi mi yüklü bi meblağ ödüyeceğim açık..aksilik trafik polisleri muayeneyi ruhsata işlettirmediğim için 88 lira da ceza kestiler herşey üstüste bugün Allah tan cana gelmedi annemgilde araçtaydı

• Çok saçma ya. Ego otobüsü senin arabana çarpsaydı ve senin acil işin olsaydı senin zararını ödeyecek miydi?

Bir de hocam keşke hemen para verip gitseydiniz. Burada da iett'ye çarptı birisi. İett şoförü kahyayı aradı 50 tl para aldı gitti. Keşke siz de öyle yapabilseydiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.