Şimdi Ara

Egm şikayetini geri almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan 1 ay önce birisinin mesajını fetöcü diye egmye şikayet etmiştim çünkü bir mesajında fetonun hizmetlerine iyi niyetine inanıyorum vs. diye bir şey yazmıştı fakat son mesajlarına baktığımda atatürkçü ve fetö karşıtı iletiler yazdığını gördüm egmye bildirdiğimizde sadece tek mesaj üzerindenmi işlem yapıyorlar yoksa kullanıcının bütün mesajlarına bakıpmı bu fetöcü veya değil diye karar veriyorlar ?

Bide egmde şikyaet geri alma diye bir şey varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 28 Ekim 2016; 22:03:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkPower14

bundan 1 ay önce birisinin mesajını fetöcü diye egmye şikayet etmiştim çünkü bir mesajında fetonun hizmetlerine iyi niyetine inanıyorum vs. diye bir şey yazmıştı fakat son mesajlarına baktığımda atatürkçü ve fetö karşıtı iletiler yazdığını gördüm egmye bildirdiğimizde sadece tek mesaj üzerindenmi işlem yapıyorlar yoksa kullanıcının bütün mesajlarına bakıpmı bu fetöcü veya değil diye karar veriyorlar ?

mesajı neden yazdıgını sorarlar , güvenlik sorusturmasına sokulur , temız çıkarsa sana iftira davası açar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Bey

quote:

bundan 1 ay önce birisinin mesajını fetöcü diye egmye şikayet etmiştim çünkü bir mesajında fetonun hizmetlerine iyi niyetine inanıyorum vs. diye bir şey yazmıştı fakat son mesajlarına baktığımda atatürkçü ve fetö karşıtı iletiler yazdığını gördüm egmye bildirdiğimizde sadece tek mesaj üzerindenmi işlem yapıyorlar yoksa kullanıcının bütün mesajlarına bakıpmı bu fetöcü veya değil diye karar veriyorlar ?

mesajı neden yazdıgını sorarlar , güvenlik sorusturmasına sokulur , temız çıkarsa sana iftira davası açar

Peki nasıl bir yol izlemeliyim başımın belaya girmemesi için henüz daha incelemediler diye tahmin ediyorum cevap gelmedi ihbarıma ?

• Ne pislik bir güruh olduk.
    İspiyon vatanseverlik olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar zaman geçtiğine göre hiç araştırmaya gerek duymamışlardır. Bu tarz bir çok asılsız şikayet gidiyormuş. Hatta kendi anne-babasını veya çocuğunu fetöcü diye şikayet edenler bile oluyormuş.
  • o dava sana döner ceza alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tihilu

Bu kadar zaman geçtiğine göre hiç araştırmaya gerek duymamışlardır. Bu tarz bir çok asılsız şikayet gidiyormuş. Hatta kendi anne-babasını veya çocuğunu fetöcü diye şikayet edenler bile oluyormuş.

Forumdada çok şikayet eden gördüm ben en basit olayda bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cimer den gelen cevap
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fetöye iyi niyetli diyen birisi nasıl 180 derece dönmüş ki? Atatürkçü ve fetö karşıtı yazıları yanıltmasın.Takiye yapıyordur.Suçu övmenin cezası vardır.Şikayeti çekmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Fetöye iyi niyetli diyen birisi nasıl 180 derece dönmüş ki? Atatürkçü ve fetö karşıtı yazıları yanıltmasın.Takiye yapıyordur.Suçu övmenin cezası vardır.Şikayeti çekmeye gerek yok.

2 yıl önce fetoyu öven bir ileti yazmış son mesajlarında atatürkçü ateist çizgisinde iletileri var
  • asılsız ihbardan 2 yıl yatar çıkarsın çok değil zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4A4

asılsız ihbardan 2 yıl yatar çıkarsın çok değil zaten

2 yılmı ?

Az önce bir yerde okudum 155 gibi ihbar hatlarına asılsız ihbar yapanlara 180 kusur lira para cezasi verilecek yaziyordu

• Suçsuz adamı ihbar ettiysen umarım karşılığını alırsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M4A4

asılsız ihbardan 2 yıl yatar çıkarsın çok değil zaten

2 yılmı ?

Az önce bir yerde okudum 155 gibi ihbar hatlarına asılsız ihbar yapanlara 180 kusur lira para cezasi verilecek yaziyordu

İhbar ettiğin kişinin genel karakteri, sonraki yorumları baz alınmaz. O an yazmış olduğu şeyden sorumlu tutulur. Eğer ki ihbar suçsuz birine karşı itibarını sarsıcı bir etki yapıyorsa ihbar edene 2 yıl ceza verilebiliyor.

• Milleti suçsuz yere şikayet ettiysen inşallah belanı bulursun. Amin.

• Hocam ben ifade verdim , savcı masum olduğuma ikna oldu ama beni ihbar edenler kripto fetöcüdür dedim , bu ara çok ihbar var yoğunuz sonra alırız arkadaşı dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgora -- 29 Ekim 2016; 8:56:15 >
  • 2 yıl önceki mesaji şikayet edecek kadar... neyse ben birşey demiyorum!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İhbarın kaale alınmazsa cüzi bi para cezasıyla yırtabilirsin belki, ama ihbarına işlem yapıldıysa bi de asılsız çıkarsa yandın demektir , para cezasıyla falan yırtamazsın, dua et ki haklı çıkasın, bi aşağıda yazdıklarımı üşenmeden oku.

Türk Ceza Kanunu Madde 267 (İFTİRA)

(1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fiilin maddî eser ve delillerini uydurarak iftirada bulunulması halinde, ceza yarı oranında artırılır.

(3) Yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş mağdurun aleyhine olarak bu fiil nedeniyle gözaltına alma ve tutuklama dışında başka bir koruma tedbiri uygulanmışsa, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(4) Yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olan mağdurun bu fiil nedeniyle gözaltına alınması veya tutuklanması halinde; iftira eden, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna ilişkin hükümlere göre dolaylı fail olarak sorumlu tutulur.

(5) Mağdurun ağırlaştırılmış müebbet hapis veya müebbet hapis cezasına mahkûmiyeti halinde, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis cezasına; süreli hapis cezasına mahkûmiyeti halinde, mahkûm olunan cezanın üçte ikisi kadar hapis cezasına hükmolunur.

(6) Mağdurun mahkûm olduğu hapis cezasının infazına başlanmış ise, beşinci fıkraya göre verilecek ceza yarısı kadar artırılır.

(7) İftira sonucunda mağdur hakkında hapis cezası dışında adlî veya idari bir yaptırım uygulanmışsa; iftira eden kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(8) İftira suçundan dolayı dava zamanaşımı, mağdurun fiili işlemediğinin sabit olduğu tarihten başlar.

(9) Basın ve yayın yoluyla işlenen iftira suçundan dolayı verilen mahkûmiyet kararı, aynı veya eşdeğerde basın ve yayın organıyla ilan olunur. İlan masrafı, hükümlüden tahsil edilir.

Ayrıca:

MADDE 271. -

(1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Bunların dışında

*Resmi makamı fuzuli yere meşgul etmekten de ceza gelebiliyor

*Karşı taraf, oluşan maddi manevi zararları için ayrıca tazminat davası açabiliyor, ki bu asılsız ihbar/iftira suçlarından zarar gören karşı tarafın konum, iş gelir, eğitim durumu, tanınmış kişi olma durumu vs. etkenlere göre çok yüksek altından kalkılamayacak rakamlar olabiliyor.

Yukarıdaki yaptırımlar asılsız ihbar yapacak kişinin defterinin dürülmesine yeter de artar bile.

Kanundan habersiz işin nereye varacağını bilmeyen tipler ancak bu tip işlere girişebilir, sonuçlarına da katlanırlar tabii,

Sen dua et ihbarına itibar edip karşı tarafı içeri falan almasınlar, yarın bir gün masum olduğunu ispatlarsa ki öyle bir durum mümkün, ohal kalkınca pek çoğu karşı davalar açacak ve temize çıkacaklardır, ayrıca kendilerine asılsız suçlama yapan adamlarla uğraşacaklarından adın kadar emin olabilirsin. öyle olursa her iki maddeden de yargılanabilirsin, Allah yardımcın olsun.

Sana tavsiyem bir an önce git bir Avukatla bu konuda bir görüşme yap, biraz masrafın olur gerçi ama yarın bir günçok daha fazlasıyla uğraşmaktansa değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 29 Ekim 2016; 11:28:19 >

• İspiyoncu ........
  • 15 temmuz sonrasi forumda gaza gelip en ufak hukumet elestirisi yapani fetocu diye sikayet edenler doluydu. Bilmeden boyle sikayet etmeyin, millete iftira atiyorsunuz dedik ama dinlemediler. Boyle kafana gore milleti sikayet edersen sonuclari olabilir.

Ayrica 2 yil onceki mesajla ne isin var? Illa eskiye gidilecekse buradan cok "hocaefendimize laf soyletmeyiz" mesajlari cikar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurs@tz

quote:

İhbarın kaale alınmazsa cüzi bi para cezasıyla yırtabilirsin belki, ama ihbarına işlem yapıldıysa bi de asılsız çıkarsa yandın demektir , para cezasıyla falan yırtamazsın, dua et ki haklı çıkasın, bi aşağıda yazdıklarımı üşenmeden oku.

Türk Ceza Kanunu Madde 267 (İFTİRA)

(1) Yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Fiilin maddî eser ve delillerini uydurarak iftirada bulunulması halinde, ceza yarı oranında artırılır.

(3) Yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş mağdurun aleyhine olarak bu fiil nedeniyle gözaltına alma ve tutuklama dışında başka bir koruma tedbiri uygulanmışsa, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.

(4) Yüklenen fiili işlemediğinden dolayı hakkında beraat kararı veya kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş olan mağdurun bu fiil nedeniyle gözaltına alınması veya tutuklanması halinde; iftira eden, ayrıca kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna ilişkin hükümlere göre dolaylı fail olarak sorumlu tutulur.

(5) Mağdurun ağırlaştırılmış müebbet hapis veya müebbet hapis cezasına mahkûmiyeti halinde, yirmi yıldan otuz yıla kadar hapis cezasına; süreli hapis cezasına mahkûmiyeti halinde, mahkûm olunan cezanın üçte ikisi kadar hapis cezasına hükmolunur.

(6) Mağdurun mahkûm olduğu hapis cezasının infazına başlanmış ise, beşinci fıkraya göre verilecek ceza yarısı kadar artırılır.

(7) İftira sonucunda mağdur hakkında hapis cezası dışında adlî veya idari bir yaptırım uygulanmışsa; iftira eden kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(8) İftira suçundan dolayı dava zamanaşımı, mağdurun fiili işlemediğinin sabit olduğu tarihten başlar.

(9) Basın ve yayın yoluyla işlenen iftira suçundan dolayı verilen mahkûmiyet kararı, aynı veya eşdeğerde basın ve yayın organıyla ilan olunur. İlan masrafı, hükümlüden tahsil edilir.

Ayrıca:

MADDE 271. -

(1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Bunların dışında

*Resmi makamı fuzuli yere meşgul etmekten de ceza gelebiliyor

*Karşı taraf, oluşan maddi manevi zararları için ayrıca tazminat davası açabiliyor, ki bu asılsız ihbar/iftira suçlarından zarar gören karşı tarafın konum, iş gelir, eğitim durumu, tanınmış kişi olma durumu vs. etkenlere göre çok yüksek altından kalkılamayacak rakamlar olabiliyor.

Yukarıdaki yaptırımlar asılsız ihbar yapacak kişinin defterinin dürülmesine yeter de artar bile.

Kanundan habersiz işin nereye varacağını bilmeyen tipler ancak bu tip işlere girişebilir, sonuçlarına da katlanırlar tabii,

Sen dua et ihbarına itibar edip karşı tarafı içeri falan almasınlar, yarın bir gün masum olduğunu ispatlarsa ki öyle bir durum mümkün, ohal kalkınca pek çoğu karşı davalar açacak ve temize çıkacaklardır, ayrıca kendilerine asılsız suçlama yapan adamlarla uğraşacaklarından adın kadar emin olabilirsin. öyle olursa her iki maddeden de yargılanabilirsin, Allah yardımcın olsun.

Sana tavsiyem bir an önce git bir Avukatla bu konuda bir görüşme yap, biraz masrafın olur gerçi ama yarın bir günçok daha fazlasıyla uğraşmaktansa değer.

Avukat dışında başka bir yolu yokmu egmye şikayeti geri çekiyorum diye mail atsam işe yaramazmı ?

Yada o kullanıcıya mesajını sil diye mesaj atsam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powerman1923 -- 29 Ekim 2016; 12:9:19 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.