Şimdi Ara

ACİLLLL gelen kargoyu imzadan önce açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazi sitelerde kargoyu almadan imza atmadan önce adedine ve sağlanlığına bakıp alın diye ibare geçiyor kargocunun itiraz etmesi sözkonusumu prosedür nedir

• quote:

Orjinalden alıntı: cosmopolitan

bazi sitelerde kargoyu almadan imza atmadan önce adedine ve sağlanlığına bakıp alın diye ibare geçiyor kargocunun itiraz etmesi sözkonusumu prosedür nedir

açmazlar kendileri sorumluluk almak istemezler..

eğer dosya yırtık koli patlaksa açıp bakıyolar..

ama şöyle yapabilirsin kargoyu şubeye yönlendirip yada evin önünde açarsın sorunluysa durum tespit raporu istersin hem o risk altına girmez hemde sen halledersin işini
  • evin önünde açarsın derken? aslında kapının önünde açmaktan bahsediyordum bende.. tam olarak anlayamadım o kısmı?

durum tespit raporu ilkkez duyuyorum biraz açık ifade edebilirmisin ne yapmalı

sitede imza atmadan önce paketin içeriğine adedine sağlanlığına bakın yazıyor şimdi nasıl davranmalı güveniyorum siteye ama olurya dalgınlık olur insanız sonuçta
  • İmza atmadan önce beklet kargocuyu aç bak tamamsa imzala. Bu kadar basit bir olay. Yok duramuyorum falan derse imza da atma. Git şubeden al şikayet et kuryeyi de.
  • şubede imzadan önce paketin açılmasına itiraz edemezler dimi printerda yokki sitede yazıyor aç içini bak diye geçenlerde böyle birşey başıma gelmişti kargocu itiraz etmişti ben açıvermiştim bile neyseki sorun yoktu
  • bi kaç kere başıma geldi herifler önce imza at diyo..sonra hasarlı çıkarsa tutanak tutturulur diyo..bi anlamadım bu konuyu bende..
  • ben her gelen kargoyu önce açıyorum bakıyorum sonra imzalıyorum;
    hatta kolinin dışında ezik bile olmas içindeki ürün doğrumu diye bakıyorum,,

mutlaka açın bakın sonra imzalayınız hiç bir kargocu siz imza atmadan gidemez beklemek zorundadır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya sormayın kargocu açamazsınız diyor banada, önce imza diyor hep
    el çabukluğu marifet açıvermiştim birkeresinde de herzaman yapamıyorum

prosedürü merak etmiştim

engin bey size zorluk çıkarmıyorlarmı arkadaşın başına geldiği gibi önce imza sonra tutanak diyen oldumu hiç

birde ürün sorunluysa yada eksikse ne yapmamız gerek imza atıp tutanakmı tutturmalı imza atmamalımı

bir yol gösterin bu konularda bilgisizim ekstra kargo parası ödemeden iademi edin diyoruz napıyoruz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

ben her gelen kargoyu önce açıyorum bakıyorum sonra imzalıyorum;

mutlaka açın bakın sonra imzalayınız hiç bir kargocu siz imza atmadan gidemez beklemek zorundadır

alla alla bendekiler niye kabul etmiyo dışı saglam diyo içindeki beni ilgilendirmez
  • quote:

ama imzalamadan da açtırmıyorlar bizim buradakiler...

prosedürü
    önce imzala, teslim al
    sonra tutanak tuttur
    şeklinde özetliyorlar...
  • etmek zorundalar ve beklemek zorundalar, ben kaç yıldır karo gönderip alıyorum bekleyecekler 2 dakika
  • quote:

Orjinalden alıntı: bal974

quote:

ama imzalamadan da açtırmıyorlar bizim buradakiler...

prosedürü
    önce imzala, teslim al
    sonra tutanak tuttur
    şeklinde özetliyorlar...

bizim burdakilerde öyle

• quote:

etmek zorundalar ve beklemek zorundalar, ben kaç yıldır karo gönderip alıyorum bekleyecekler 2 dakika

yahu sorun beklemesi değil ki

adam ben o sorumlulugu almam diyo ben çok düşündüm gittigidiyordan bişey aldım boş paket verdi ne yaparım diye durum tespit raporu bende ilk defa duydum..

paket yırtık mı değil
    koli ezik yırtık mı değil

içindeki beni ilgilendirmiyo diyo bana

hangi kargoyu kullanıyosunuz ?
  • quote:

etmek zorundalar ve beklemek zorundalar, ben kaç yıldır karo gönderip alıyorum bekleyecekler 2 dakika

doğru söylüyor,ben de bu şekilde yapıyorum.kurye beklemek zorunda,üstelik sadece içindeki yanlış gelmediği değil sorun,taşıma sırasında kargo şirketinden kaynaklanan problemlerde olmuş olabilir,bunların imzalamadan önce tespit edilmesi lazım,neticede tüm firmalar sigortalı gönderiyor ürünlerini,hasar varsa kargo şirketi bunu karşılamak zorunda ama eğer siz imzaladıktan sonra açarsanız ürünü bu şekilde kabul etmiş sayılırsınız.Kurye dese ki "ben verdiğimde sağlamdı bakın sorunsuz teslim aldığına dair imzası var" hiç bir hak talep edemezsiniz.

mutlaka imzalamadan önce,kurye yanınızdayken ürünü kontrol edin bir problem varsa tutanak tutturun ve ürünü aldığınız firma ile irtibata geçin.

• evet aynen kargocu sorumluluk almamak için imzayı alıp tüyüyor direk...
    sende imza attığın için paketi sağlam aldığını teyyit etmiş oluyosun ispatlayamazsında belki sen içindekini aldın boş paket geldi diyosun nasıl ispatlayabilirsinki
    kargocuya laf anlatamıyosunuz işte
    şansına sorunsuz olmasını ümit ediyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmopolitan -- 13 Kasım 2007; 16:44:55 >
  • peki eğer şöyle bir durum olursa

paketi açtın, içinden gazete kağıdı çıktı, sen teslim almak istemiyorsun

kargocu ne yapacak? açılmış paketi alıp geri mi götürecek?

gönderen, benim paketimi teslim etmeden açmaya hakkınız yok diyecek...

karışık bir durum olacak
  • ama imzayı atmak demek sağ sağlim teslim aldım demek değilmi kargocuda haklı o yüzden işin içinden çıkamıyoruz
  • quote:

peki eğer şöyle bir durum olursa

karışık bir durum olacak

tutanak tutulacak,o tutanakta durum neyse o yazılacak ve kuryenin de sizin de imzanız olacak.
    siz ödeme yaptınız karşı tarafa ve bir ürün bekliyorsuz,adamlar size boş kutu göndermiş,bu durumda siz mağdur,kurye de sizin şahidiniz durumunda.
    böyle bir durumda yapacağınız ilk şey firmayı aramak olmalı,firma eğer dolu gönderdiyse iş kargo şirketi ile,sizin mağduriyetinizi firma giderecektir ve kargodan alacağını sizin tutturmuş olduğunuz tutanak sayesinde alır,çünkü kargoya ürünler sigortalı veriliyor.
    eğer ki firma ya da şahıs boş kutu gönderdiyse kargo şirketi bunu ispatlarsa,kişiye dava açabilirsiniz ve tutulmuş olan tutanak yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

quote:

peki eğer şöyle bir durum olursa

karışık bir durum olacak

tutanak tutulacak,o tutanakta durum neyse o yazılacak ve kuryenin de sizin de imzanız olacak.
    siz ödeme yaptınız karşı tarafa ve bir ürün bekliyorsuz,adamlar size boş kutu göndermiş,bu durumda siz mağdur,kurye de sizin şahidiniz durumunda.
    böyle bir durumda yapacağınız ilk şey firmayı aramak olmalı,firma eğer dolu gönderdiyse iş kargo şirketi ile,sizin mağduriyetinizi firma giderecektir ve kargodan alacağını sizin tutturmuş olduğunuz tutanak sayesinde alır,çünkü kargoya ürünler sigortalı veriliyor.
    eğer ki firma ya da şahıs boş kutu gönderdiyse kargo şirketi bunu ispatlarsa,kişiye dava açabilirsiniz ve tutulmuş olan tutanak yeterli olur.

2 kişi aralarında anlaşıp birinin diğerine gönderdiği kargoyu imza atmadan açar ve gazete kağıdı olduğuna dair tutanak tutulmasına da karşı çıkıp kapıyı kapatırsa kargocu dolandırılmış olmaz mı?

Sonuçta ortada kargoyu açan bir kargocu var, yani her ne kadar kargocu masum olsa bile bunu kanıtlayamaz. Böyle düşününce ben kargocu olsam imzadan önce açtırmam.

Ek olarak; imzadan önce kargoyu açmak yasal haktır denmiş, bununla ilgili resmi bir metin ya da kargo firmasının web sitesinde olan bir yazı var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.