Şimdi Ara

Eğitim için Bulgaristan'mı / Polonya'mı iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şartlar bakımından bu iki ülke arasında seçim yapıyorum.
    Ayrı ayrı orada okuyan Türk öğrencilere sorduğumda tabiki para kazanmak için övüyor gel biz yardımcı oluruz vb. Bir de size sormak istedim..

• bende yardımcı olabilirim ama farklı bir ülke için bulgaristan yakın olması bakımından iyi olabilir polonyada güzel iki şekildede hayatın değişir gitte hangisine gidersen git ! :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: skllmyh

Şartlar bakımından bu iki ülke arasında seçim yapıyorum.
    Ayrı ayrı orada okuyan Türk öğrencilere sorduğumda tabiki para kazanmak için övüyor gel biz yardımcı oluruz vb. Bir de size sormak istedim..

• polonya daha iyi olur gibime geliyor ciddi bir ülke bulgaristan arada küçük parça gibi kalmış fuzuli bir ülke
  • Bulgaristan'ın eğitimi o kadar iyi değil. Ayrıca Bulgarca da pek işe yaramaz iş hayatında. Polonya'da da tıp okunur okunacaksa.
  • Polonya ile Bulgaristanı kıyaslıyorsan hiç gitme,ciddiyim.
    Türkiye'de özel bir ünide oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Polonya ile Bulgaristanı kıyaslıyorsan hiç gitme,ciddiyim.

kıyaslama yapmıyorum. ygs şartı aramaması ve notlarıma göre uygun olan ülkeler polonya ve bulgristan. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Polonyada lehçe okumamı söylüyorlar ingilizce eğitimi iyi değlimiş.
    Lehçe bilen bir bilg.programcısı iyi iş bulabilrmi acaba..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Polonya
  • Niye sadece bu iki ülke arasında kaldın ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Polonya ile Bulgaristanı kıyaslıyorsan hiç gitme,ciddiyim.

kıyaslama yapmıyorum. ygs şartı aramaması ve notlarıma göre uygun olan ülkeler polonya ve bulgristan. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Polonyada lehçe okumamı söylüyorlar ingilizce eğitimi iyi değlimiş.
    Lehçe bilen bir bilg.programcısı iyi iş bulabilrmi acaba..

Polonya'ya gittim 3 sene önce ama günlük konuşma olarak kötü İngilizce konuşanını görmedim açıkçası.İngilizce eğitimi nasıldır bilemiyorum.Lehçe karışık bir dile benziyor ama güzeldir.Bulgaristan'da bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım da var.Denk gelirsem ondan bilgi alabilirim istersen senin için.Programcılıkta konuştuğun dile mi bakıyorlar ki ? :) Ben de programcıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KediTartaklayanBodyciFare -- 8 Nisan 2012; 20:10:28 >

• Polonyadan 1 ay once geldim. Tip bolumleri gercekten kaliteli oldugunu soyleyebilirim.Kız arkadasım dişçilik okuyor Krakow'da. Lehçe ise dünyanın sayılı zor dillerinden oldugunu soyleyebilirim. Ülke olarak kısa sürede PL'ye alışırsın.
    Eger bilişim üzerine dersen Bulgarca rusçaya yakın oldugu için rusca senin için daha yararlı olur kanısındayım.Bulgaristan'da kültür olarak bizimle az çok benzerlikleri var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düş_man -- 8 Nisan 2012; 21:01:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustBeKinq

Polonya'ya gittim 3 sene önce ama günlük konuşma olarak kötü İngilizce konuşanını görmedim açıkçası.İngilizce eğitimi nasıldır bilemiyorum.Lehçe karışık bir dile benziyor ama güzeldir.Bulgaristan'da bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşım da var.Denk gelirsem ondan bilgi alabilirim istersen senin için.Programcılıkta konuştuğun dile mi bakıyorlar ki ? :) Ben de programcıyım.

Bilgi alabilirseniz sevinirim. Polonyada lehce dilinde programcilik düsünüyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: düş_man

Polonyadan 1 ay once geldim. Tip bolumleri gercekten kaliteli oldugunu soyleyebilirim.Kız arkadasım dişçilik okuyor Krakow'da. Lehçe ise dünyanın sayılı zor dillerinden oldugunu soyleyebilirim. Ülke olarak kısa sürede PL'ye alışırsın.
    Eger bilişim üzerine dersen Bulgarca rusçaya yakın oldugu için rusca senin için daha yararlı olur kanısındayım.Bulgaristan'da kültür olarak bizimle az çok benzerlikleri var...

hocam bulgarcanin egitim kalitesi oldukca düsük ve diplomasi pek onemli degil diyorlar. yani aslinda 2 ülkeninde pek üstünlüğü yok.. 2 ülkede ingilizce okunmaz bunu anladım. sormak istediğim bulgarca egitimmi lehce egitimmi daha cok onemlidir?

• Polonya
  • quote:

quote:

Bilgi alabilirseniz sevinirim. Polonyada lehce dilinde programcilik düsünüyorum..

quote:

Polonyadan 1 ay once geldim. Tip bolumleri gercekten kaliteli oldugunu soyleyebilirim.Kız arkadasım dişçilik okuyor Krakow'da. Lehçe ise dünyanın sayılı zor dillerinden oldugunu soyleyebilirim. Ülke olarak kısa sürede PL'ye alışırsın.

hocam bulgarcanin egitim kalitesi oldukca düsük ve diplomasi pek onemli degil diyorlar. yani aslinda 2 ülkeninde pek üstünlüğü yok.. 2 ülkede ingilizce okunmaz bunu anladım. sormak istediğim bulgarca egitimmi lehce egitimmi daha cok onemlidir?

Ben turizmci ve Polonya pazarında çalıştığım için Lehçe dili şuan için oldukça geçerli... Ama sizin okumak istediginiz bölüm itibari ile düşünürseniz Bulgarca> Rusça ya geçiş yapabilirsiniz. Bilgisayar sektöründe bence rusca bir adım önde gibi. Ama universite kalitesi olarak Polonya daha iyidir gibi geliyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben turizmci ve Polonya pazarında çalıştığım için Lehçe dili şuan için oldukça geçerli... Ama sizin okumak istediginiz bölüm itibari ile düşünürseniz Bulgarca> Rusça ya geçiş yapabilirsiniz. Bilgisayar sektöründe bence rusca bir adım önde gibi. Ama universite kalitesi olarak Polonya daha iyidir gibi geliyor

Bulgaristandan mezun olmuş biri Polonya'ya göre daha kötü deniyor eğitim kalite açısından.
    Korktuğum nokta lehçe dilinin çok zor olması. Hazırlıkta acaba üniversite eğitimi alacak kadar öğrenebilirmiyim?

• @skllmyh Polonyalılar sıcak kanlıdır.Dili zor olsa bile öğrenmede çok zorluk çekeceğini sanmıyorum.
  • Kişiden kişiye değişir ama Bulgaristan benim açımdan okunacak bir yer değil,daha çok eğlenmelik gidilecek bir yer.Bulgarcanında Rusça ile o kadar benzer bir yanı yok.
    Polonya'yı bilmiyorum araştırmadım hiç ama duydum tıpta iyi altyapılarının olduğunu.
    İllaki bilgisayar programcılığı istiyorsan Rusya'ya gitmeni tavsiye ederim.Gerçekten iyiler bilgisayar konusunda.
  • polonyoyı yalarım
  • bilgisayar mühendlisliğinden oyun yapmak gibi bir düşüncen varsa bulgaristan daha mantıklı hatta bulgaristan yerine rusya veya ukrayna daha mantıklı artık ruslar ve ukraynalı firmalar kendi oyunlarını yapmaya başlıyor ama polonya için söz konusu değil bu.Diğer yandan ikisede AB üyesi olduğu için üniversitelerin diplomaları yök tarafından tanınır,sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorukhansn

Kişiden kişiye değişir ama Bulgaristan benim açımdan okunacak bir yer değil,daha çok eğlenmelik gidilecek bir yer.Bulgarcanında Rusça ile o kadar benzer bir yanı yok.
    Polonya'yı bilmiyorum araştırmadım hiç ama duydum tıpta iyi altyapılarının olduğunu.
    İllaki bilgisayar programcılığı istiyorsan Rusya'ya gitmeni tavsiye ederim.Gerçekten iyiler bilgisayar konusunda.

quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

bilgisayar mühendlisliğinden oyun yapmak gibi bir düşüncen varsa bulgaristan daha mantıklı hatta bulgaristan yerine rusya veya ukrayna daha mantıklı artık ruslar ve ukraynalı firmalar kendi oyunlarını yapmaya başlıyor ama polonya için söz konusu değil bu.Diğer yandan ikisede AB üyesi olduğu için üniversitelerin diplomaları yök tarafından tanınır,sorun olmaz.

Bilgisaray Mühendslisliği istiyorum fakat Ukrayna ve Rusya'da açıkçası eğitim düzeyinin iyi olduğunu zannetmiyorum. Yani gidip dönmüş arkadaşlarım var dedikleri şey tatil için 10 numara ama eğitim için hayır.
    Polonyada Lodz üniversitesinin kaliteli olduğunu duydum. Bilgisayar bölümünü lehçe düşünüyorum.
    Rusya'ya komunist kisilerin turkler dahil olmak uzere ulkelerinden uzaklastirmaya calisiyorlar. 1-2 arkadasim tanik olmus gercekten okunalisi bir yer degilmis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.