Şimdi Ara

Motor Yağı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motor bakımı ve kullanılan ürünler ile ilgili birkaç aklıma takılan konu var. Acaba Motor yağlarından en iyisi hangisi?

Özel servis bir usta arabaya ben castrol koymasını istediğim halde mobil yağın daha iyi olduğunu ve kendisinin castrol bayii olduğu halde yine de mobilin daha iyi olduğunu söyledi. Ben de tam tersini biliyorum acaba en iyi yağ sıralaması nasıl olur? Castrol, mobil, elf, Bp Vs. Önerileriniz tecrübeler nelerdir? Bilgilenmek açısından soruyorum.

Motor Yağı Tavsiyesi: BP Visco 7000 5W-30

Motorunuzun sorunsuz çalışması için kaliteli bir motor yağı seçmek çok önemlidir. BP Visco 7000 5W-30, yüksek performanslı sentetik bir yağ olup, aracınızın performansını artırması ve motorunu koruması için tasarlanmıştır.

BP Visco 7000 5W-30'un Faydaları:

• Düşük sıcaklıklarda bile kolay akışkanlık sağlayarak motorun kolayca çalışmasını sağlar.
    • Motor parçalarını aşınmaya ve yıpranmaya karşı korur.
    • Yağ çamur oluşumunu azaltır ve motorun temiz kalmasına yardımcı olur.
    • Yakıt verimliliğini artırabilir.

BP Visco 7000 5W-30 Hakkında Yorumlar:

Kullanıcı yorumları, BP Visco 7000 5W-30'un performansını doğrulamaktadır. Çoğu kullanıcı, yağın motorlarının sorunsuz çalışmasına yardımcı olduğunu ve yakıt verimliliğini artırdığını belirtmektedir.

BP Visco 7000 5W-30 Nasıl Kullanılır:

BP Visco 7000 5W-30, çoğu benzinli ve hafif dizel araç için uygundur. Aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilen yağ değişim aralıklarına ve miktarına uyun.

Sonuç:

BP Visco 7000 5W-30, motorunuzun performansını artırmak ve korumak isteyen sürücüler için mükemmel bir seçimdir. Yüksek kaliteli formülü, düşük sıcaklıklarda bile kolay akışkanlık, üstün koruma ve yakıt verimliliğinde artış sağlar. Kullanıcı yorumları, yağın iddia edilen faydalarını desteklemektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • castrol edge 5-40 çok tutuluyor

2010 Honda Civic HB 1.8 I-VTEC A/T Siyah
  • Uzun yolda idim yolculuğun bitmesine az kala motor yağı ikaz lambası yandı ve ulaştığımda servis periyodik bakım raporunda ustamın 0w-30 yağ kullandığını gördüm bende mobil 1 aramaya başladım bir yerde bulamadım 1 lt Castrol 0w-30 yağ buldum en sonunda onu alayım dedim gerçekten aracın çalışması bile değişti performansıda iyileşti aracın veya bana mı öyle geldi anlamadım. Yani şu an için bence Castrol Mobil 1'den iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor yağı değişimi
    2 yıl önce açıldı
    delphi marka motor yağı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dün motor yağı aldım... castrol istedim ancak benzin li yazıyor diye işkillendim adam elf önerdi... bugun araca yağı kendim koydum... valla ne diyim castrolda araç daha sesli çalışıyordu bariz şu an fark var...

açıkcası acaba diyordumda iyi etmişim dedim bugun... araç hangi marka öneriyorsa kitapçıktakini tatbik edin...

Motor Yağı Tavsiyesi
  • Mobil-1, 10w-60 full sentetic kullanıyorum. Benim gibi bir kullanıcının motorunu gayet iyi koruyor memnunum.

Orijinalden alıntı: sissil

dün motor yağı aldım... castrol istedim ancak benzin li yazıyor diye işkillendim adam elf önerdi... bugun araca yağı kendim koydum... valla ne diyim castrolda araç daha sesli çalışıyordu bariz şu an fark var...

açıkcası acaba diyordumda iyi etmişim dedim bugun... araç hangi marka öneriyorsa kitapçıktakini tatbik edin...

Motor Yağı Tavsiyesi

Ustam helal olsun yağ filtresini de değiştirebiliyor musun? Yağ olarak mobil kullanıyorsun sanırım.
    Karavana bakırdandır kışla yolu çamurdandır zengini bedel öder askerimiz fakirdendir...
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Ben de araba aldım artık böyle ekipmanlar oluşturmalıyım sanırım. Üç ayaklı maşayı özel serviste görmüştüm. Teşekkürler.
  • hocam her yağ değişiminde filtreyi değiştiriyorum 5 lira zaten... aparatı şu şekilde... eğer aparatın yoksa tornavidayı yan tarafından tam ortadan sok ve torklarsan açarsın... açarken radyatöre dogru cevireceksin motora dogru degil...

yağ elf turbo diesel 10w-40

buda filtre açma aparatı...

Motor Yağı Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 16 Eylül 2013; 9:39:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Shell helix ultra nasıldır arkadaslar ?

?

Bazı forumlardan şunu okudum, doğru mudur bilmiyorum : Castrol yağlarının sahibi BP firması ve BP'nin kendi yağları da var. Castrol'ün bazı ürünleri BP markası altında da satılıyor ama daha uygun fiyatlı. Mesela en pahalı olan Castrol Edge 5-30'luk yağın aynısı BP Visco 7000 5w/30 yağıdır ve fiyatı daha uygundur.http://www.bplubricants.com/tr/products/visco-7000-5w-30

Bu doğru mudur bilmem ama teknik spesifikasyonları Castrol Edge ile aynı. Daha önce bu konuyu araştırdığım için biliyorum.

• lpg li civic aracımda servis genelde 10-40 koyuyor

ancak lukoil 5-30 tam sentetik yağ kullandığımda aracın çok daha seri olduğunu gözlemliyorum motor sesi bile çok daha hoş çıkıyor, yağ eksiltme yapmıyor sizce bir sorun oluşurmu yağ uzmanlarından yanıt bekliyorum ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 16 Eylül 2013; 11:15:47 >

Orijinalden alıntı: ugurozer

lpg li civic aracımda servis genelde 10-40 koyuyor

ancak lukoil 5-30 tam sentetik yağ kullandığımda aracın çok daha seri olduğunu gözlemliyorum motor sesi bile çok daha hoş çıkıyor, yağ eksiltme yapmıyor sizce bir sorun oluşurmu yağ uzmanlarından yanıt bekliyorum ???

Civic'teki durumu bilemem ama yeni nesil motorlara genelde 5-30, 5-40'lık gibi ince yağlar konuluyor.

Kitapçığa bakmanı veya Honda'cuların sitesinde falan araştırmanı öneririm.

5-30 konması gerekirken 10-40 gibi kalın bir yağ konuluyorsa motorda aşınmaya neden olur.

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

lpg li civic aracımda servis genelde 10-40 koyuyor

Civic'teki durumu bilemem ama yeni nesil motorlara genelde 5-30, 5-40'lık gibi ince yağlar konuluyor.

Kitapçığa bakmanı veya Honda'cuların sitesinde falan araştırmanı öneririm.

5-30 konması gerekirken 10-40 gibi kalın bir yağ konuluyorsa motorda aşınmaya neden olur.

ARAÇ 2002 MODEL VTEC2

Tavsiye yağlara baktığımda 10-40 en son tercih duruyor ilk tavsiye ise neredeyse su koyun demişler 0-20 :)

<-30°C arası >40°C, 0W-20; <-30°C arası >40°C, 0W-30; <-30°C arası >40°C, 0W-40; <-30°C arası >40°C, 5W-30; <-30°C arası >40°C, 5W-40; -20°C arası >40°C, 10W-30; -20°C arası >40°C, 10W-40

0-30

veya 0-20 yağ turkiyede var mı?

• Motor yağı tavsiyesi,

Pahalı= Mobil 1 ESP FORMULA 5W30

Ucuz = Bp Visco 7000 5W30

Bütçenize hangisi uygunsa onu tercih edin, ikiside A3 motor koruma specini karşılamaktadır ...
  • bence turbolu araçlarda tam sentetikten şaşmayın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.