Şimdi Ara

EGEA'nın segment karmaşasında son nokta (konuldu) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
0
Favori
17.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dentul

Tamam Egea B segmenti,Egea bir çöp,Egea dandik.....v.s

Egea'yı yerin dibine geçirmek isteyen tayfa mutlu oldunuz mu?Tatmin oldunuz mu?

Bir bitin gidin artık ya.

Sen çok yanlış gelmişsin ya.
  • @Dolcevita kardesim, Egeayi ne kadar savundugumu bilirsin ...

Gel gelelim Fiat tam bir cakal!Daha dogrusu KOC!

Bu degerleri ogrendikten sonra Egea sedan benim icin bitmistir!Muhtemel ki sase de daha dusuk ataletli ve bundan dolayi daha hafif malzeme var sedan da!

Bir aracin sedani mi agir olur ayni sase ise yoksa hb mi??

Bunun cevabini bilmek icin prof olmaya gerek var mi?tabiki sedan der herkez,cunku sasi uzuyor vs ...

Gel gelelim evet can alici nokta!

Egea hb 1.3 mtj 1365 kg

Egea sedan 1.3 mtj 1205 kg

Simdi koc bana bu arada ki farki aciklasin!
    Sedan neden ncap girmiyorda ,hb yuksek ihtimalle girecek bunuda su degerlerden sonra bilmek icin yine prof olmaya gerek yok!

Egea sedan İnsanimiza atilan bir kaziktir!

Egea alacaksam kesinlikle avrupa versiyonlar olan hb alirim!

Egea sedan benim icin bitmistir!

Hb ise harkulede bir secenek...yok yok aracta ...

Ama sedan kanimca sadece filolara ucuzdan satilacak ve indrimsiz gariban Türk insanina itilenecek bir aractir ,almayin aldirmayin sedani!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 19 Mayıs 2016; 21:16:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen kardeşim, aynılarını seninle de tartıştık zamanında. Sen de az fan değildin Egea konusunda yalan yok

Ama görünen köy kılavuz istemiyor, uygun fiyata alan paşa paşa binsin eyvallah konuya hakim olmadan net yorum yapan insanlar çok fazla gördüğün üzere. Adam inanmış bi kere, odaklanmış resmen, nasıl anlatabilirsin ki

Başlığa ikna olayını yazmamın sebebi gerçekten bu arabanın C segmenti olduğuna kanaat getireceğim bilgiler linkler gelmesi halinde benim de kabul edecek olmamdan dolayı idi. Ama milletin bişey bildiği yokmuş belli oldu.

Egea HB ve SW konusunda en ufak bir yorumum yok, gelsin görelim. Zaten bu iki karoserin Avrupa geneline dağılacak olmasına rağmen sedanda bunun yapılmaması insanı işkillendiriyor. HB'nin teknik verileri de tuz biber oldu.

• Düpedüz kaz degil bu. 3. Dünya vatandasi muamelsi görmek hemde devletimizin yaptigi (kurulduk kurulali boyle!) gerek kapitalist FiAT in yaptigi!!!

• Ben daha yenisini bulamadım. Herhangi bir güncelleme olmamış ki yenisi yayınlanmamış. Verdiğim link sıradan bir link değil, "doğru olsa" gibi bir yorum yapmak yersiz olur o yüzden.

Bir araç B+ olarak başlayıp nasıl sonradan C segmentine çevrilir? Bunun için yine sizin iddianıza göre dingil mesafesinin değişmesi gerek, bu da mümkün olmadığına göre nasıl bir çevirme yapılmış aklım ermiyor şu an.

Diğer bir konu da linkteki araçlar HB karoser, sedanı ile arasında ciddi ağırlık farkı olan bir otomobil. Bu ağırlık farkı nereden kaynaklanıyor bunu öğrenmeden sadece isim üzerinden yorum yapmak yanlış olur. Altyapıları aynı mı mesela? Bunlar üzerinden yorum yapmak gerekir. 5-10 değil 160 kg fark var arada.

İşte iki aracı da test edip yüksek hızlara çıkın dememin sebebi oydu. C segmentinin genelinde oturmuş bir sürüş hissi vardır ve B segmentinden farklıdır. Aracın verdiği güven farklı bir noktadadır. Aynı şekilde iki segmentin güvenle taşıyabileceği maksimum güç farklıdır. Focus'un kaldırabildiği 300 beygir gücü B segmentine yüklersen araba sapıtır.

Bunlar hep aracın mühendislik olarak ne kadar yeterli olduğunun göstergesidir. Verdiğim linkte mühendislik altyapısına da vurgu vardı zaten. Bunlar uydurma kriterler değil yani.

Bu araçların belli segmentlere konulmasının asıl sebebi üç aşağı beş yukarı birbirinin dengi ve rakibi olmasıdır. Siz kalkıp da "Bu da C ama ucuz, kalitesiz, donanımı yetersiz" derseniz o nasıl C olur? Segmenti tutturan tek özellik boyut, o da platformun uzatılması sayesinde.

Yanlış yönlendirmede bulunan sizsiniz fakat farkında değilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

Bizim Türk milletine yaranilmiyor.

1.4 Tdi polo 60 bin lira. Utanmasalar klimayıda opsiyonlu yapacaklar.

Egea 1.3 mjet urban 65 bin lira. Adamlar kaza önleyici bile koymuş.

Tüm b sinifi araçlardan FERSAH FERSAH iyi FERSAH FERSAH konforlu FERSAH FERSAH geniş. Sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip. FERSAH FERSAH donanımlı. Yol tutuşuda oldukça iyi

Yedek parça ucuz + servis ucuz + fiat sorunsuzlugu. Multijet motorlar tdi yi havada karada siz anladiniz.

E ben bakiyorum. Bu araba tüm b sinifi araçlardan iyi. Çogu b ve c segmenti aracdan donanimli. Cogu b ve c segmenti araçdan ferah ve geniş. Kaldiki cogu b ve c segmenti araçdan ucuz.

Astrada astra dediginiz aracdan hb versiyonu daha geniş diz mesafesi sunuyor

Bu durumda a,b,c umrumda mi sizce ?

Yoluna yoluna bir hal oldunuz. Gidip leonun iki balatasina 700 lira bayilinda göreyim sizi ;)

Kaldi ki bu araç Türk malı. Ben bu aracı alarak kaç tane ailenin evine ekmek gitmesine vesile oluyorum.

Almancılar çekik gözlüler kudursun. Çöp denen egea sedan şimdiden 16 bin sattı

Bu araca türk malı demeniz arabadan zerre anlamadığınızı gösteriyor.

• Taksicilerin eline düşmüş bile.

• Bizim bir arkadaş 65 milyara aldı bunun benzinli otomatiğini. Aslinda o paraya düzgün 2.el dizel otomatik araba alinabilir.

• gitti vw geldi fiat :) forumun içini dökmek için kullandığı 2 marka.. olmasalarmış forum çok sönük kalırdı, ama bu iki marka ekmek gibi satıyor nedense :) hani o göklere sığdıramadığınız kalite abidesi mazda subaru honda nerede?
  • Gidin yakından görün bi aracı neden C segmenti olduğunu anlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

B+ sedan iste,uzatmanin manasi yok. Boyut olarak c,kalite olarak b.

O zaman audi a1 ve a2 de mi kalite olarak b sınıfı? Boyle bi ayrim yok, segment sadece ve sadece boyuttan, genislikten, dingilde vs, kisacasi sadece boyutlar konusur segmentte, kalite degil.

• Boyutlarına göre C segment olabilir ancak sürüş pozisyonu olsun yol tutuş olsun bi C sınıfı gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

quote:

Orijinalden alıntı: talharo123

B+ sedan iste,uzatmanin manasi yok. Boyut olarak c,kalite olarak b.

O zaman audi a1 ve a2 de mi kalite olarak b sınıfı? Boyle bi ayrim yok, segment sadece ve sadece boyuttan, genislikten, dingilde vs, kisacasi sadece boyutlar konusur segmentte, kalite degil.

Benim attığım link segmenti oluşturan şeyin sadece boyut olmadığını söylüyor.

Siz bunu neye dayandırarak söylüyorsunuz peki?

• C sinifi abi iste yani bunu sabaha kadar tartismanin manasi yok.

• Bugün hangi B segmentinde masajlı koltuk var? Yok, değil mi? Ama C segmentine indi bu donanım.

Bu bir kıstas olabilir.

Ben burada donanım ayrımı yapamam, böyle bir ayrım yapılabilecek olsa linkini verdiğim raporda yer alırdı. Adamlar nesnel kriterler ile segment oluşturmuş ama demişler ki "olay bunlarla sınırlı değil", işin içinde başka şeyler de var.

En dolusu D en boşu C diye bişey yok. Saptırmayın olayı. Bi segmentin en üst donanım ortalamasına bakarsın, hepsinde olan donanımlar kıyas ettiğin araçta var mı yok mu sonra ona göre kıyas edersin.

Bi aracın en boşu diğerlerinin en dolusu kadar dolu ise o araç sadece doludur. Altyapısı, boyutları, teknik yeterliliği diğerlerinden üstün değilse sadece doludur o araba.

Şunu anlamadınız gitti. Tek bi kriter segmenti değiştirmez. Kriterler arası korelasyon önemli olan. 140 diyorsunuz, bugün herhangi bir C segmenti 150-160 km hızda uzun süreli seyahate imkan tanıyor.

Ya da yer geliyor bu şasilere +300 beygir güçler yükleniyor. Mesela 308 şasisi 500 beygir güç ile yoluna devam edebiliyor şu an. Egea'nın bu konuda şansı var mı sizce?

Donanım, altyapı, kalite vs hepsi işin içinde. Birini zıplattım diğerleri önemli değil diyemez kimse.

MQB dediğiniz modüler modern bir platformdur. Lego gibi isteğe bağlı olarak kullanılabilir. Fiat halen geleneksel platformları kullanıyor. Bu tarz platformlar amaca yönelik üretilmiştir. Kalkıp da D segmenti üretemezsiniz yani Small isimli platformda.

• quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

C sinifi abi iste yani bunu sabaha kadar tartismanin manasi yok.

Baştan gelip söyleseydiniz ya bu kadar yorulmazdık :)

• Isin ilginc tarafi niye ikna olmak konusunda kendinizi zorunda hissediyorsunuz.Fiyatina gore verdikleri tatmin ediyorsa alin yoksa almayin o platformmus bu imis hepsi lafi guzaf.
    Alfa 156 tipoyla ayni platforma sahipti ancak kimse kompaktlarla karsilastirmali teste tabi tutmuyordu her zaman yani 3serisi a4 ve c klasin yaniydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Isin ilginc tarafi niye ikna olmak konusunda kendinizi zorunda hissediyorsunuz.Fiyatina gore verdikleri tatmin ediyorsa alin yoksa almayin o platformmus bu imis hepsi lafi guzaf.
    Alfa 156 tipoyla ayni platforma sahipti ancak kimse kompaktlarla karsilastirmali teste tabi tutmuyordu her zaman yani 3serisi a4 ve c klasin yaniydi.

Siz bu konuya neden yazmak zorunda hissediyorsanız ben de aynı sebepten ikna olmak istiyorum.

Her konuda kendinden emin bi şekilde "C segmenti" diyenleri görünce "Ulan milletin bildiği benim bilmediğim ne var acaba" diyorum. Birisi bunları anlatır ben de ikna olurum diye konu açtım.

Ama şunu gördüm millet ezbere konuşuyor imiş.

Kaç kere söyledim midem bulandı artık, platform tek başına segment belirlemez fakat işin %50 den fazlası platformda biter.

Hadi Egea'nın platformu B segmenti, peki kendini C segmentine koyacak neyi var?

Teknik altyapısı? Konforu? Performansı? Kalitesi? İşçiliği?

140 km hızdan bahsediliyor. E ben de İzmir Çeşme arası rüzgarlı havada C Elysee ile 130 km ile seyahat ediyordum?

• quote:

Orijinalden alıntı: dstrykmrs

quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

Bizim Türk milletine yaranilmiyor.

1.4 Tdi polo 60 bin lira. Utanmasalar klimayıda opsiyonlu yapacaklar.

Egea 1.3 mjet urban 65 bin lira. Adamlar kaza önleyici bile koymuş.

Tüm b sinifi araçlardan FERSAH FERSAH iyi FERSAH FERSAH konforlu FERSAH FERSAH geniş. Sınıfının en büyük bagaj hacmine sahip. FERSAH FERSAH donanımlı. Yol tutuşuda oldukça iyi

Yedek parça ucuz + servis ucuz + fiat sorunsuzlugu. Multijet motorlar tdi yi havada karada siz anladiniz.

E ben bakiyorum. Bu araba tüm b sinifi araçlardan iyi. Çogu b ve c segmenti aracdan donanimli. Cogu b ve c segmenti araçdan ferah ve geniş. Kaldiki cogu b ve c segmenti araçdan ucuz.

Astrada astra dediginiz aracdan hb versiyonu daha geniş diz mesafesi sunuyor

Bu durumda a,b,c umrumda mi sizce ?

Yoluna yoluna bir hal oldunuz. Gidip leonun iki balatasina 700 lira bayilinda göreyim sizi ;)

Kaldi ki bu araç Türk malı. Ben bu aracı alarak kaç tane ailenin evine ekmek gitmesine vesile oluyorum.

Almancılar çekik gözlüler kudursun. Çöp denen egea sedan şimdiden 16 bin sattı

Bu araca türk malı demeniz arabadan zerre anlamadığınızı gösteriyor.

siz cok anliyonuz meksika mali jettaya 90 bin lira baglayanlar sizi

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Isin ilginc tarafi niye ikna olmak konusunda kendinizi zorunda hissediyorsunuz.Fiyatina gore verdikleri tatmin ediyorsa alin yoksa almayin o platformmus bu imis hepsi lafi guzaf.

Siz bu konuya neden yazmak zorunda hissediyorsanız ben de aynı sebepten ikna olmak istiyorum.

Her konuda kendinden emin bi şekilde "C segmenti" diyenleri görünce "Ulan milletin bildiği benim bilmediğim ne var acaba" diyorum. Birisi bunları anlatır ben de ikna olurum diye konu açtım.

Ama şunu gördüm millet ezbere konuşuyor imiş.

Kaç kere söyledim midem bulandı artık, platform tek başına segment belirlemez fakat işin %50 den fazlası platformda biter.

Hadi Egea'nın platformu B segmenti, peki kendini C segmentine koyacak neyi var?

Teknik altyapısı? Konforu? Performansı? Kalitesi? İşçiliği?

140 km hızdan bahsediliyor. E ben de İzmir Çeşme arası rüzgarlı havada C Elysee ile 130 km ile seyahat ediyordum?

Ben zorunda hissetmedim yanlizca bunlara takilinmamasi gerektigini dusunuyorum ki kimsenin bunu al demesiyle de arac almadim ki kac tane de arac aldim forumada sormadim sadece takip ettim ve kendime gore bilgileride aldim.
    Bu sekilde biraz sertce giris yapmissiniz yaziyaki ki ne almis vermis umrumda degil.Sadece bildigim bir sey varsa nezakket sinurlarimda bir kere yazar birakirim.Allah selamet versin yeni aracinizla.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.