Şimdi Ara

Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T serisi robot süpürgeler (123. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.871
Cevap
195
Favori
286.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
77. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben zaten bu takip ediliyoruz falan kismina girmiyorum. Evet benim haritamin nerde nasil paylasildigi sorun degil yada nereye gittigim ne yaptigim. Ama evimin içinde kullandigim bir aletin kucuk bir guvenlik acigi senin herturlu gizliligini ifsa etmeye yetecek seviyede. Ben t8 in en iyi robot oldugunu dusundugun icin almak istedigim tek robot buydu. Ama sansima aivi versiyonu alinabilecek seviyede olunca baska da secenek olmayinca almak zorunda kaldim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlerinizde Samsung’un ya da LG’nin kameralı ve/veya sesle kumanda edilebilebilen TV’leri var mı? Bu TV’lerin kullanım kılavuzlarında “kameradan elde edilebilecek görüntü ve sesle kumanda özelliğine sahip kumandadan elde edilecek sesler, tercihler ve reklam amaçlı işlenebilir ve 3. şahıslarla paylaşılabilir” En azından bendeki 46F8000 modelinde yazıyor. TV internete de bağlı.

    Robottaki kamera elbette gizliliği tehdit ediyor ama kamera docktayken docka dönük şekilde duruyor. Temizlik yaparken kamera açılmıyor ama sadece bize mi kapalı yoksa temizlik işlevinde kamera sadece temizlikle ilgili farklı bir moda mı geçiyor bilmiyorum. Onun dışında zaten patron sırasındaki görüntüler ya da çektiğiniz fotoğraflar bulutta saklanıyor.

    Elbette Türkiye’deki bir numara ya da emaille kayıt olmayla ilgili denemediğim bir yol olabilir ama benim denediğim yollarla en azından robotun romdaki yazılımını değiştirmeden robotu farklı bir bölgeden kayıt etmeye ya da şu halindeyken farklı emaille kayıt etmeye izin vermiyor.
  • Merhabalar forum sayfasını okudugum kadarı ıle yurtdışından daha uyguna alınabılıyor, şuan ecovacs t8 nekadar ve yurtdışından hangı sıteden garantılı bır şekılde alınabılır,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirphoenixx kullanıcısına yanıt
    Hocam konu ile ilgisi yok ama bişey danışacaktım😂 Televizyon Samsung sanırım. Bende de 40es8000 modeli var. Bu smart tv de you tube falan gitti bunun yerine tv box mı bakayım yada SEK-3000 modülümü alınır sence
  • kral2429 K kullanıcısına yanıt

    Bence Evolution Kitlerle uğraşmaktansa (sonuçta TV 8 senelik, o evolution kitler de öyle) direkt Xiaomi Mi Box ya da Stick alıp geçmek lazım. Amazon'da şu anda 286TL'ye satılıyor Mi Box Stick, AMAZONAPP kodunu mobil uygulamada kullanırsan 30TL de indirim yapıyor. 2-3 saat önce enişteme aldık, oradan biliyorum :)

  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 hafta önce Ecovacs Deboot T8 Aivi robot süpürge aldım. Rotob geldi kullanıyorum ancak haritalamada sorun yaşıyorum. Evi ilk resimdeki gibi haritalandırdıktan sonra evin bölmelerini alan bazında süpürürken haritada ciddi karşıklıklar oluyor ve robot ne şarj ünitesini bulabiliyor ne de efektif bir temizik yapabiliyor. bu sorunu nasıl çözerim yardımcı olursanız sevinirim.

    İlk resimde sol alt köşede kırmızı alana gittiğinde bu sorun oluyor. Orada metalik bir zigon sehpa var sanırım onun yansımasından kendi kafasına göre bir haritalama yapıyor ve bir verim alamıyorum. Böyle bir sorunla daha once karsilasan oldu mu? Acaba başka bir sebebi mi var yoksa bu sebepten dolayı mı bu saçmalama? İlk olusturdugum ve sacmaladigi haritanin fotosunu atiyorum. Ayrica problem olusturdugunu dusundugjm zigon sehpanin da. Bu sorunu asabilmem icin yardimlsrinizi bekliyorum
    Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T serisi robot süpürgeler
    Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T serisi robot süpürgeler
    Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T serisi robot süpürgeler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haks446 kullanıcısına yanıt

    Hocam zigon sehpayı bir örtü ile görünmeyecek şekilde kapatıp evi tekrardan süpürtün. Zigon sehpayı yerden 15 cm lik yüksekliğe kadar alttan bir örtüyle de kapatsanız olur. Lidardan çıkan ışınların sehpa ayağından yansıması sebebiyle haritada bozulmalar olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exper1980 -- 6 Aralık 2020; 10:43:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler buyuk sikinti bu tip urunler icjin her defasjnda ya kaldirip ya da degistiricez artik sehpayi. Cevap icin cok tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exper1980 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar

    Sizin de fikirlerinizle T8 aldım.

    Ama bu arkadaşın yaşadığı gibi bir sorun bende de olacak gibi. Evde dolap kapakları boy ayna şeklinde, bu robotun çalışmasını engeller mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impressive -- 6 Aralık 2020; 14:33:4 >
  • Impressive I kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Tüm robotlarda bu durum aynalarda ışının sekmesi ya da kameraların aynaları derinlik algısı yaratacak şekilde görmesi sonucu bazen hatalı çalışabilir. Aynalarınızın üzerine, yerden 10 cm yukarıya kadar kapalı olacak şekilde bant yapıştırarak bu hatayı ortadan kaldırabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exper1980 -- 6 Aralık 2020; 15:14:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz yansımalarda robot temizlikte sıkıntı yaşamaz. T8 AIVI ile alakalı değil lazerli tüm robotlarda aynalarda arka tarafta oda var gibi harita çıkartır, oraya gidemediği için de öylesine kalır. Tek sıkıntı aynanın arkasında başka bir oda varsa o zaman haritada üst üste binme gibi bir durum olabilir. Bu da diğer robotlarda da aynı durum.

    Eğimli yansıma yüzeylerde sıkıntı olabilir bu harita dönmeleri ama aslında harita kaymaların temel sebebi patinaj yapması ya da altındaki halının tek yönlü toplanması sonucu robotun yönünü şaşırması olabilir.
  • @Exper1980 @sirphoenixx

    Hanıma aynaya bant çekelim desem pek kabul göreceğini sanmıyorum :D


    Altındaki daha az parlak kısmı 8,5 cm'ye kadar geliyor.

    Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T serisi robot süpürgeler
  • Impressive I kullanıcısına yanıt

    T8 AIVI 9,3 cm lik yüksekliğe sahip. Kamera kurtarır sizin ayna boyunu ( 8,5 cm) ancak lidar sensörü var tepede onu ancak cihaz gelince deneyerek anlarsınız. Cihaz çalıştığında 8,5 cm lik ayna yüksekliği belki kurtarabilir ve sizde ayna sorun olmayabilir. Denemek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim evimde de mesela şu şekilde ayağı olan orta sehpa var

    Ecovacs Deebot Ozmo 900 ve T serisi robot süpürgeler

    (Evde olmadığımdan internetten bulduğum fotoğrafı koydum, benim evimdeki sehpa ayağı aynı ama aradaki boşluk daha yüksek)

    Benim robot mesela bu ayağın üstünden geçmeye çalışıyor, bazen yaklaşma açışına bağlı geçiyor bazen debeleniyor. Sizinkinde aynı ayaktan 3-4 tane olduğu için zorlanıyordur muhtemelen.
  • Robot gelince yaşayarak öğreneceğiz o zaman. :)

  • Genelde ilk haritalama sırasında bant ya da en üstten bir örtü ile kapatın önerisi gelebilir üstatlardan ama Ecovacs her temizlikte haritayı komple güncelleyebiliyor. Yani bugün orada örtü var diye yansımayı haritaya kaydetmese de yarın o ayna açık olduğunda yansımayı kaydedecek.

    Yalnız benim tecrübelerime göre sizin bu ayna sorun çıkarmayacak. (Portmantonun arkasında sanırım banyo var, aynanın yansımasıyla orayı birleştirecektir ama düzeltir gibi görünüyor.

    Benim şimdiye kadar haritada karşılaştığım en büyük sorun odalardaki etiketi her temizlikte kafasına göre değiştirmesi ya da odaları yeniden bölümlere ayırıp ya da birleştirmesi oluyor.
  • Umarım sorun yaşamam. 2-3 hafta var gelmesine en az. O süreçte araştırırım iyice.

  • haks446 kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı problemi yaşıyorum. Defalarca harita güncelledim. Sıfırladım. Camlardan (bazı odaların camları yere kadar) sürekli yansıma yapıp yamuk yumuk üst üste binmiş odalar yapıyor ve öyle kalıyor. Bu ciddi bir yazılımsal sorun. Camların olduğu yere sanal duvar çekmeyi deneyeceğim. Ayrıca haritalamayı gündüz tekrar deneyeceğim.
    Diğer bir sorun ise sanal duvar oluşturmada. Minnacık haritada kocaman parmağımızla duvar oluşturmak bir eziyet. Ayarlamak çok zor. Özellikle küçük alanları.
    Bence bir yazılım güncellemesi ile bu işin çözülmesi lazım.
  • Selamlar ozmo 950 nereden alındınız ve garanti durumları nedir acaba ve bide bu firmanın yetkili servisi ve satıcısı yok Türkiye de.

  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.