ben burdan aldım. kargo ücretsiz ve 3 taksit. daha ucuza bulamadım. |
** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (59. sayfa)

-
-
Merhaba, şehir Çorum, Eca Proteus Premix tam yoğuşmalı kombimiz var 1 senelik, 2 aydır binada en yüksek fatura bize geliyor, geçen ay 2.520 tl bu ay 2.580 tl geldi, alt daire dolu üst daire boş, binada en yüksek gelene 1.300 geliyor, kombiyi 30 gün boyunca comfort modunda 39 da çalıştırdık, gündüzleri de 35 e düşürdük, son 10 gündür de evde değildik kombiyi 34 e düşürüp çıktık evden, gelen fatura 2.580 tl, 30 günlük tüketimimiz 431 metreküp, normal mi? Sizlerin aylık tüketiminiz nedir? psikolojimiz bozuldu gerçekten, apartmandakilerin 2 katını ödüyorum, nerde yanlış yapıyoruz, bilenler lütfen söylesin, yalıtım var binada, müşteri hizmetlerini aradım günlük 15 metreküpe kadar tüketim normal diyor, tam yoğuşmalı kombiyi 40 dan aşağı yakarsanız hermatik gibi çalışır o yüzden faturanız çok gelir dedi, aslı var mıdır? Ne yapmam lazım, nasıl kurtulacağım bu durumdan lütfen bir akıl verin, şaştık kaldık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Montaana -- 1 Şubat 2023; 22:59:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3 Katlı dublexte iki kişi kalıyoruz, kombi sizinkinden. Sadece 2 oda toplam 3 petek yanıyor geçen ay 606 tl ödedim. Suda kullanmıyoruz çünkü güneş enerjisi var. Ama sonuçta 3 kat yukarıya su basmaya çalışıyor sizin fatura bence anormal. Konfor modunda kombinin sürekli yandığını farkettim o yüzden biz ekonomi modunda 38 derecede yakıyoruz belki ondandır diyicem ama bu kadar farketmemesi lazım.
-
termostat kulllanmadığınız için normal... termostat olsaydı sürekli 34 te çalışmak zorunda kalmaz.
-
Bence fazla tüketim var .
Bende Termostat var ECO modda ev 21-22 derece de dış hava sıcaklığı 10 derecelerde iken 5-6 m3 tüketim oluyor.
Hava soğudu -2 derecelere düşüyor Kombi 60C de Comford moda aldım yine 21-22 derce de yarın sabah tüketimi yazarım .
-
yerden ısıtma değil de petekli kalorifer sistemi kullanıyorsanız kazan sıcaklığını arttırıp yaşam odasına iyi bir kablosuz on-off oda termostatı taktırın
gündüz evde kimse yoksa program yapabilen bir oda termostatı da olabilir.
diğer odaların peteklerine ve mutfağa da danfoss termostatik vanalar
oda termostatını termostatik vanalara göre 1 veya 2c yukarda ayarlayın veya hepsi aynı derecede olabilir
oda termostatı olan odada termostatik vana olmayacak buna dikkat edin
termostatik vanaların ayarı oda termostatına göre yukarda olmasın buna dikkat edin yeter
petekli sistem varsa 35c olmaz 45c civarında kullanın. 45c'de ortam ısısı daha hızlı yükselecek ve oda termostatı ile termostatik vanalar devreye girecek
oda termostatı...> kombiye aç kapa yaptırdığı sürece
termostatik vanalar...> petekleri kısıp açtığı sürece
bu döngü ay sonunda size tasarruf olarak dönecektir
termostatik vana alıp ta 5 numarada kullanmayın o termo vana süs olarak durur
comfort mod'ta kombi devamlı modülasyon yapar petekler soğumaz veya az soğur
eco mod'ta petekler ara ara soğur
siz eco-comfort modunu buna göre kullanın
müşteri hizmetleri rakamları şaşırmış 60c'den sonra kombinin yoğ verimi çok azalır. radyatörlü sistemlerde 40-55c arası kazan sıcaklığı normal ve kombi her türlü yoğ yapar
hatta 60c'de bile yapar ama üstü çok az yapar
çok iyi bir kombiniz var plastik aksam içermeyen komponent kalitesi çok iyi.
-
Geri dönüşünüz için teşekkür ederim, 2 bebeğimiz var 2.5 ve 1 yaşlarında eco moduna alınca petekler çok soğuyor, alt çapraz komşumda aynı kombiden var, sürekli ecoda ve 42 derecede çalıştırıyor ona gelen fatura 1.300 tl. Bize eco modu yeterli gelmiyor malesef.
-
Merhaba, geri dönüş için teşekkürler, yetkili servisle görüştüğümde üst daireniz boş ise termostatın çok yararı olmaz tavsiye etmiyoruz dediler. 20 gün boyunca akşama kadar comfort modda 37 derecede, akşamdan sabaha kadar da yine comfort modda 40 derecede çalıştı, son 10 gün ise evde değildik comfort modda 34 derecede bıraktık kombiyi.
-
Merhaba bilgi için teşekküler, eco mod bizde yeterli olmuyor malesef, termostat yok, comfort modda 40 derecede evin içi 23 derece oluyor ancak böyle ısınabiliyoruz, gündüzleri 35-37 arasına düşürdüm 2 ay boyunca, aylık gelen fatura 2.500 tl.
-
bizim üstümüz çatı ama izolasyon var tabi , kombininin 24 saat 40 derecede çalışmasıyla 12 saat 40 dr de çalışması her hal ü karda tasarruf ettirir .De siz kendinizce kabullenmişsiniz sunulan çözümlere hep cevabınız va ro zaman neden sordunuz ?
-
Merhaba, değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.
-petekli kalorifer sistemi var
-dün kullanmadığımız 2 odanın peteklerini kapattık
-yetkili servis üst dairenin boş olduğu için termostatı tavsiye etmedi, sizce yine de termostat taktırmalı mıyız?
-comfort modda kombinin sürekli ateşleme yaptığını gördük, çok az dinlenmeye geçip duruyor, söylediğiniz gibi petekler sürekli sıcak
-müşteri hizmetleri comfort modda 40 derecenin altına düşürürseniz kombiniz hermatik gibi çalışır ve faturanız yüksek gelir dedi, sizce bu mantıklı mıdır peki?
ayrıca günlük 15 metreküp harcamaya kadar normal kabul edilir dedi. kombi comfort modda son 1 ay 37-38 derecede kullanıldı çoğunlukla, belki de sebep budur gerçekten.
aynı binada çapraz alt komşumda aynı kombi var, eco modda 40-42 arasında çalıştırıyor sürekli, ona gelen fatura 1.300 tl ama onun üstü dolu bizim üstümüz boş, bu da bir sebep olabilir mi sizce?
-
şikayetle ilgili bir internet sitesinde benim durumumda olan insanlar var bir çözüm bulamamışlar, ben de belki burda bana yardımı olabilecek cevaplar bulabilirim diye yazdım, eco modunda çalışırsa kombi fatura 1300-1500 arası geliyor komşuya,fakat bizde 2 küçük bebek olduğunda ısınamıyoruz ve mecburen comfortda kullanıyoruz, bir önceki evim en üst kattı kombi vailanttı, yakmıyordu kokluyordu resmen tabiri caizse. geri dönüşünüz için çok teşekkürler hocam.
-
servisi dinlemeyin alın bir modülasyonlu termostat görün etkiyi.
-
Ben size çok değerli bilgiler aktardım
Boş yapanları dinlemeyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, peki son olarak oda termostatı ve vanaları aldıktan sonra, Kombiyi Comfort modunda 45 derecede termostatik vanaları da 3.5 ayarda kullansak olur mu sizce ya da kombiyi ecoda 50-55 de kullanıp vanaları yine 3.5 ayara getirsek mantıklı olacak mıdır?
eco da 40 derecede yakarak ev sıcaklığını 23 derece nasıl sağlıyorsunuz ?
Kombi garantide iken eca marka termostat harici takıldığında garanti dışı kalacağını bildiriyorlar .
ev nerede ve dışarıda sıcaklık kaç derece?
Termostat takılı iken Eco modda suyu kazan derecesine kadar yavaş yavaş ısıtıyor bir süre sonra ısıtmayı bırakıp oda istenilen sıcaklığa ulaşıncaya kadar peteklere pompalıyor .soğuyunca tekrar ısıtıp pompalayam devam ediyor .
Comfort modda kazan sıcaklığı 55 ayarlı iken suyu 57 58 derecede ısıtıp sürekli peteklere pompalıyor .
-
Ecoda değil comfort modda 40 derecede kullanınca evin içi 23 derece oluyor hocam, ev çorumda havalar soğuk.Termostat takma durumunda mecburen eca marka alacağız.Comfortta kombi çok az duruyor sürekli alev simgesi ve kombi sürekli tüketim yapıyor.
yatak odaları ve mutfağa danfoss termostatik vanalar taktır : 3.5 numarada kullan
yaşam odasına da eca marka kablosuz oda termostatı taktır: 22-23-24c civarında kullan (hangi dereceyi istiyorsan)
kombiden kazan sıcaklığını 43-45c civarında kullan ve comfort modunu öneririm
-
ben honeyvell taktırdım sorun olmadı garantide
-
Tekrar çok teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X