Şimdi Ara

EBD ile ESP arasındki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar electronic brake distribution ile electronic stability program arasında bir fark var mı? İkiside tekerleklerdeki yüke göre fren basıncını kontol etmiyor mu? İkisi arasındaki farkı çözemedim. Yoksa aynı şeyler mi?



  • Şimdi EBD tekerlekler arasındaki fren kuvvetini dengeliyor.
    Yani ABS nin devreye girmemesi gereken koşullarda arka tekerlere, tekerleklerin kilitlenmeyeceği en yüksek fren basıncını uygulayarak ön tekerleklere binen frenleme yükünü azaltır ve frenleme mesafesini kısaltır

    ESP ise

    Virajda frene basma gerektiren durumlarda sensörler önden veya arkadan kayma durumundan boş dönen tekerleği tespit ediyor ve hangi tekerleklere ne miktarda fren basıncı uygulayacağını belirliyor.

    Esp virajlarda güvenli frenlemeyi sağlarken, Ebd düz yolda Abs devreye girmeden max. verimi alarak aracın durmasını sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 10 Eylül 2009; 18:16:20 >
  • Teşekkürler biuu baya netleşti kafamda peki virajlarda yapılan frenlemelerde ebd yine fren gücünü ayarlayarak ebd'siz araca göre daha fazla denge sağlamaz mı?
  • EBD: Abs ile çalışan bir sistemdir Ebd nin görevi viraj içinde frenleme durumunda aracın dengesini bozmamak hangi yöne gidiliyorsa o yönde frenlemek (savurmamak) veya ıslak zeminde kayma eğilimi olan tekerleğe fren uygulamama gibi bir göreve sahiptir buda frene basarken manevra yapabilmenizi ve önünüze çıkan bir engelden kaçabilmenize yardımcı olur ve Ebd hangi tekere ne kadar fren basıncı verileceğini belirler.

    ESP: Buda Abs ile çalışan bir sistemdir fakat asıl görevi sert girilen virajlarda savurma eğilimine giren tekerleğe siz frene basmasanız dahi o tekeri frenleterek savurmayı minimum duruma getirmek veya tamamen kontrol etmek için tasarlanmıştır, yani fren pedalından bağımsız çalışır bazı araçlarda önden kaymayıda engeller bazı araçlarda sadece arka kısım için vardır. ;)
  • Birisi bu konuda beni net bi şekilde aydınlatabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.