Şimdi Ara

EBAY'dan Dolandırıldım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.121
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUN VE BANA BİR AKIL VERİN

EBAY'dan takip numaralı kargo ile oyuncak helikopter almıştım.

Satıcı şahısın bana verdiği takip numarası başkasına ait çıktı bana kargo falan gelmedi doğal olarak. Sorunca çalışanlar yanlışlık yapmıştır tekrar göndereyim dedi bende kabul ettim. Yeniden gönderdiğini söyledi ve yeni bir takip numarası daha verdi, üstelik paketlediği kutunun ve kutunun üstündeki adres bilgilerimin bulunduğu etiketin de fotoğrafını çekip göndermişti.

Kargomun dün Türkiye'ye giriş yaptığını görmüştüm biraz önce PTT kargo geldi uykulu uykulu aldım. Avuç içi kadar bir paket olunca üstündeki takip numarasına bakmak aklıma gelmedi açtım içinden kravat çıktı. 10 dakika geçti kafama dank etti, etikete baktım benim takipli kargo meğer buymuş.

Bu nasıl olur adam 400 tane ürün satmış böyle bir şikayet yok.

Aklıma PTT çalışanlarının p.çl.k yapmış olabileceği de geliyor çünkü bu bana gelen ufak pakette etiket koli bandı ile yapıştırılmış normal sticker değil yani.

Acaba PTT çalışanı benim ürüne el koyup etiketi takipsiz bir ürüne yapıştırıp göndermiş olabilir mi ?

• ödemeyi paypal ile yaptıysanız paranızı kolayca geri alabilirsiniz
    yapmadıysanız kutunun içinden çıkanın vs.resmini çekip ebay ile iletişime geçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanamichi -- 28 Mayıs 2015; 11:32:04 >
  • hanamichi kullanıcısına yanıt
    PayPal ile ödeme yapmıştım 18 Nisan 2015 tarihinde ödedim. 40 gün olmuş ödeyeli yani. PayPal 45 gün içinde mi itiraz kabul etmiyordu yoksa 180 gün müydü süre ?

Kimi 45 gün diyor kimi 180 gün kafam karıştı. Gerçi daha 45 günü geçmemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

PayPal ile ödeme yapmıştım 18 Nisan 2015 tarihinde ödedim. 40 gün olmuş ödeyeli yani. PayPal 45 gün içinde mi itiraz kabul etmiyordu yoksa 180 gün müydü süre ?

hocam sen 45i 180i bırak bugünden şikayetini belirt durumu düzelt
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAMEHUNTER

tamam işte ebay yada paypal(ben de 45 gün olarak hatırlıyorum işem için çözüm merkezi vardı) üzerinden dispute açmanız lazım
    kanıt vs isterlerse foto ekleyebilirsiniz
  • Şimdi baktım da satıcının en son aldığı 15 feedback negatif. Yani milleti tokatlayıp sırra kadem basmış resmen. Şu an sitede hiç satışı yok siteyi terk etmiş.

Umarım paramı kurtarabilirim. Yoksa elimdeki tek şey 35$ değerinde bir kravat olacak.

O kadar hevesle 40 gün kargo beklemekte cabası.
  • Son zamanlarda Ebay'de farklı dolaplar dönmeye başladı. Uzakdoğulular sürekli hesap patlatıp yeni hesap açıyorlar ve bu hesapları farklı ülkelerdenmiş gibi gösteriyorlar (nasıl yapıyorlar bilmiyorum). Mesela son 2 aydır 5-6 alışverişim oldu farklı kişilerden, sürekli ürün araştırıp inceleme yaparken rastladım, satıcı Avustralya adresli görünüyor (özellikle bu ülkeyi çok kullanıyorlar, sanırım ülkeye kaçak girenler bunlar) sallama Avustralya adresi veriyorlar ama kargo gelince bakıyorsun Çin'den gönderilmiş. Paypal üzerinden ödeme yaparken de görüyorsun isimler hep uzakdoğulu. Bir tanesi ile alışverişim de oldu hatta. Küçük bir telefon-tablet tamirat seti almıştım, adam farklı bir şey göndermiş (aldığım ürün 3 dolarlık bir şeydi bana 10-15 dolarlık Nokia Lumia kapak seti göndermiş). Adama defalarca mesaj yazmama rağmen hiç cevap vermedi, İngilizce bile bilmiyor sanırım. Ben de dispute açıp paramı geri aldım. Sonra baktım satıcı hesabı kapatılmış. Uzakdoğulu satıcıların üye isimlerine bakın, çoğu birbirine çok benzer, isim benzerliğinden ziyade adamlar 3-5 hesap birden açıyor, biri patlayınca diğerinden devam ediyor. Ama neyseki hem Ebay hem de Paypal bu konuda çok hassas. Haklıysan mutlaka kısa sürede paranı geri alıyorsun. PTT çalışanları konusunda da şunu söyleyeyim, 4-5 yıldır yurtdışından alışveriş yaparım (100 işlemden fazladır) bugüne kadar sadece 2 kez kargom gelmedi o da yılbaşı dönemiydi muhtemelen aşırı trafik yüzünden yurtdışında yolda kayboldu (takip kodu vardı, ülkeye hiç girmedi). Çok önceleri bir iki tane PTT çalışanı kaynaklı münferit sorun yaşandığını okudum gördüm, kanı bozuk insanlar her yerde çıkabiliyor malesef. Ama rahatlıkla diyebilirim ki genel olarak PTT çalışanlarımız bu konuda çok dürüst ve de titiz. En azından bulunduğum bölgede bu şekilde. Bizim postacı yurtdışından gelen her kargoyu posta kutumuza bırakır ve aşağıdan zili çalar bildirir mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon'dan Alışveriş 2014
    11 yıl önce açıldı
    amazon dan ayakkabı almak
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız satıcının profili patlamış suçlu PTT değil bu satıcı artniyetli bundan eminim artık. Umarım paramı geri alabilirim.

O Avusturya'dan gibi görünen satıcılar benimde dikkatimi çekmişti. Sanırım bir süre pahalı ürün almamak lazım Ebay ve AliExpress'den.
  • Konuyu açan arkadaş dolandırılmış olabilir. Satıcının farklı ülkeden olması, ürünün farklı ülkeden gönderilmesi durumunun şöyle bir açıklaması var. Çinli tedarikçiler, farklı ülkelerden yüksek puanlı Ebay üyelerine kendileri adına satış yapması için teklifte bulunuyorlar. Üyenin itibarını kullanarak satış yapma amaçlı bir yaklaşım. İlan senin Ebay hesabından açılıyor, sen gelen siparişlerini onlara iletiyorsun, veya Ebay hesabının bilgilerini, kontrolünü onlara veriyorsun, onlar ürünleri tedarik edip sipariş verene gönderiyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam dropshipping gibi bir şeydi bu sistemin adı. 2007'deydi galiba bana da teklif gelmişti, ben kabul etmemiştim.
  • Aliexpress veya ebay'da beğendiğiniz ürün banggood'da da varsa 3-5$ fazla olması önemli değil banggood'dan alın. gerçekten müşteriyi önemseyen mağdur etmeyen bir firma. Sonraki alışverişlerinizde aklınızda bulunsun
  • Ben şu an bir salaklık daha yaptım. Durumu direkt PayPal'a iletmek yerine EBay üzerinden itiraz açtım iki site senkronize olduğu için şu an PayPal'dan dispute açamıyorum.

Ebay'da 1 hafta beklemem gerekiyor sanırım satıcıdan savunma gelmezse hak talebine yükselteceğim durumu ve paramı alacağım.

Keşke ingilizce yazmakla uğraşacağıma direkt PayPal ile Türkçe halletseydim.

Napayım ilk defa dolandırılıyorum. :)
  • Bende 300 dolarlık bi alısveriş yapmıştım. satıcı ödemeden sonra sırra kadem bastı. bende ebayde dispute ettim paramı geri yatırdılar bi süre sonra. Merak etme hocam amerikalı şirketler müşteri memnuniyeti için herşeyi yapar. Bizimkiler gibi mağdur etmezler.
  • Gelen kravatın üzerinde saf ipek yazıyor, internetten fiyatına baktım 4 dolar değerinde.

Bari gerçekten para eder bişey gönderseydin be adam.

Gülüyorum ama diken üstündeyim inşallah iade alabilirim. Sonuçta ürünü teslim aldım görünüyor ama siparişimden bambaşka bir ürün geldi.

PayPal yetkilisi bana keşke kargocunun yanında açsaydınız diyor, yahu PTT'nin adamları tutanakla falan uğraşır mı hiç, çekip gidiyorlar.
  • ptt konuusnda forumda yazılanlardan gaza gelip birkaç şey karalamıştım ama. şu ana kadar bana ulaşmayan kargom yok. biraz uyuşuklar ama çalma, değiştirme gibi bir durum 1000de 1dir.
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    Güzel ülkem de herşey çok düzgün de, postacılar mı düzgün değil.
    Adamlar hergün yüzlerce postayla uğraşıyor.
    Postacı memur ne yapsın 5-10 dolara alınan kıytırık cep telefonu kılıfını, replika saati ya da ışıldağı...
    Kayıtlı ve takipli posta diyorsunuz. Çok ciddi bir konu. Dağıtıcının memurluğu dahi yanabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxtreme kullanıcısına yanıt
    Ben kimseyi kesin olarak itham etmedim, satıcı bana göndereceği paketi hazırladıktan sonra fotosunu çekip gönderdi, büyük paket ve üstünde adıma düzenlenmiş gönderi stickeri vardı. Bana gelen paket el kadar bişey içinden de kravat çıktı. Takipli kargo evet etiket bana gönderdiği ile aynı etiket.

İki ihtimal var ya satıcı fotoğrafı çektikten sonra bilerek dolandırma maksatlı etiketi kravat bulunan pakete yapıştırıp gönderdi ya da Çin'deki veya Türkiye'deki bir memur bunu yaptı. Bu iki ihtimali de göz önünde bulundurmak zorundaydım.

Ama kesin kanaatim posta şirketinin suçu değil satıcının artniyeti çünkü tası tarağı toplayıp kaçmış Ebay'dan.

Ben bu ürünü satın aldığımda 300 satışı vardı ve 98% pozitif yorumu vardı o yüzden güvenerek almıştım ama son müşterileri hep dolandırdığı görünüyor.

• ben de ebay den ve aliexpress ten çok sayıda alışveriş yaptım ve yapıyorum. ebayde Türkiyeye ürün gönderen satıcı sayısı her geçen gün azalıyor ve bunun başlıca sebebi kaybolan ürünler. benim adidas saatim kayboldu, satıcı tereddütsüz yenisini gönderdi, Türkiyeye artık göndermiyor. feelunique ten aldığım ücretsiz kargolu, takipsiz çok sayıda ürünüm kayboldu, firmadan mail geldi, TR postalarında kaybolma hadsafhaya ulaştı, göndermeyi durdurabiliriz diye. şu an aliexpress ten 5 tane sipariş bekliyorum, 5 i de takipli. artık takipsiz çöp bile almıyorum
  • Bakın arkadaşlar birinci fotoğraf, satıcının bana gösterdiği ve göndermeye hazırladığı paketin fotoğrafı. İkinci fotoğraf ise bana ulaşan kargo.

Adres bilgilerinin yazılı olduğu kağıt normalde sticker şeklinde olur yani kendinden yapışkanlı olur öyle değil mi ?

Ama her iki fotoğrafta da görüldüğü üzere A4 kağıdı gibi bir kağıt, koli bandı ile yapıştırılmış.

İşte ben bu yüzden kıllanıyorum. İki fotoğraftaki etikette birebir aynı. Yani aynı takip numaralı ve bandrol numaralı etiketler.

35 dolar verip kameralı oyuncak drone almıştım büyük hevesle beklemiştim parayı da kurtaramazsam kafayı yerim herhalde.

İlk anda PTT veya gümrük çalışanlarından şüphelenmekte haksız olduğumu düşünmüyorum, eğer satıcı sitede satışlarına devam ediyor olsaydı bu işin peşini bırakmazdım ama adam siteden bloke edilmiş o yüzden satıcının işi bu dolandırıcılık diye düşünüyorum artık.

EBAY'dan Dolandırıldım

EBAY'dan Dolandırıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEHUNTER -- 30 Mayıs 2015; 2:12:40 >

• Sonuç :

PayPal paramı kredi kartıma iade etti. Dediğim gibi satıcı Ebay'dan uzaklaştırılmış yani aleni dolandırıcı adam.

Bu tip dolandırıcılara pabuç bırakmadığı ve müşteri koruması sunduğu için PayPal'a güvenim bir kat daha arttı.

Şimdi aynı ürünü Banggood sitesinden satın almayı düşünüyorum, orası şahısların satış yaptığı değil tedarikçi firmanın gönderdiği site. Yani dolandırılma ihtimali neredeyse sıfır. Bundan sonra pahalı şeyleri ya dealextreme ya da banggood'dan satın alacağım.
  • kravatta eski tip yaşlı işi kalın kravatlardan hadi ince olsa tamam kullanılır diyecemde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.