Şimdi Ara

EBAY'dan Dolandırıldım (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.127
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mrt338

Aliexpress veya ebay'da beğendiğiniz ürün banggood'da da varsa 3-5$ fazla olması önemli değil banggood'dan alın. gerçekten müşteriyi önemseyen mağdur etmeyen bir firma. Sonraki alışverişlerinizde aklınızda bulunsun

Hocam Banggood sitesi hakkında tecrübeleriniz var mı ?

10$ indirim kuponum var fakat almak istediğim üründe kullandırtmıyor bana. Bu kupon paket ürünler için uygun değil yazıyor. Ufak tefek bir şey almaya kalkınca kullandırıyor.

İndirim kuponları neden her üründe geçerli değil ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAMEHUNTER -- 5 Haziran 2015; 16:48:25 >
  • hazır ebay konusu varken ben de bişey sorayım.

10 dolar indirim verdiğinde bi alışveriş yaptım, 45 gün olmadan gelmedi ve ben de ebayden satıcıya mesaj attım, takip kodu var mıydı diye, o da istersen paranı iade edeyim ya da yeniden göndereyim ticket aç dedi. ticketı da takipli olarak gönderilme şansı varsa yeni ürün istiyorum dedim. ama yanlış seçenek seçmiş olmalıyım ki para geri geldi, ama 2-3 gün önce ürün de geldi.

şimdi ben bu adama parayı göndermek istiyorum, ebaye mi yazmam lazım satıcıya mı ? hani aynı ürünleri bidaha alayım ama o göndermesin gönderdi gibi yapsın. ama mesajlar okunuyorsa adamın ebay profilini de tehlikeye atmak istemiyorum, ebaye yazsam havale yap der diye çekiniyorum, bi de onun masrafı çıkmasın başımıza.

ne yapmam lazım sizce ?

cshotdeal diye bi satıcı.
  • SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Direkt satıcının mail hesabına PayPal ile gönderme şansınız var fakat o zamanda sizden komisyon kesiyor diye biliyorum.

En iyisi PayPal üzeriden satıcıya mesaj atın, aynı fiyattaki bir ürüne ödeme yapın ve satıcıya kargo yapmamasını söyleyin. Para onun hesabına geçsin böylece.

Lütfen dürüstlük adına ihmal etmeyin, her geçen gün Türkiye'ye ürün gönderen satıcı sayısı azalıyor bizim haramzade şark kurnazları yüzünden.

Nasıl ki onlarda dolandırıcı satıcılar varsa bizde de PayPal korumasını suistimal edenler var ne yazıkki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

hazır ebay konusu varken ben de bişey sorayım.

10 dolar indirim verdiğinde bi alışveriş yaptım, 45 gün olmadan gelmedi ve ben de ebayden satıcıya mesaj attım, takip kodu var mıydı diye, o da istersen paranı iade edeyim ya da yeniden göndereyim ticket aç dedi. ticketı da takipli olarak gönderilme şansı varsa yeni ürün istiyorum dedim. ama yanlış seçenek seçmiş olmalıyım ki para geri geldi, ama 2-3 gün önce ürün de geldi.

şimdi ben bu adama parayı göndermek istiyorum, ebaye mi yazmam lazım satıcıya mı ? hani aynı ürünleri bidaha alayım ama o göndermesin gönderdi gibi yapsın. ama mesajlar okunuyorsa adamın ebay profilini de tehlikeye atmak istemiyorum, ebaye yazsam havale yap der diye çekiniyorum, bi de onun masrafı çıkmasın başımıza.

ne yapmam lazım sizce ?

cshotdeal diye bi satıcı.

paypalden satıcıya bağış adı altında gönder öyle bir seçenek var o zaman komisyon almıyor senden

• paypal işlemlerime baktım, durum daha da karıştı.

benim aldığım ürün sterlin olarak ücretlendirilmiş ve toplamda 10 sterlindi, bendeki 10 dolarlık kodu kullanınca 6 sterlin civarı bişey ödemiştim.

iade olayında önce 10 sterlin iade edilmiş, sonra 4.5'i geri alınmış. yani ebay hediye çekini bana iade etmemiş. (normal olarak) ebayeki hesabımda da kod vs yok.

bu durumda ben adama 10 sterlin göndersem zarara giricem. (sırf 15 dolar olsun da çeki kullanabileyim diye ihtiyacım olmamasına rağmen ikinciyi de aldım) adama da çek vardı çeki düşüp kalanı gönderim desem ona da ayıp olacak. iki ucu falan filan değnek oldu bu durum.

ebaye mesaj atayım da çeki yeniden tanımlarlar mı acaba, tanımlarsa adamın da mail adresi var paypalda ordan irtibat kurayım o şekilde yeniden satın alayım.

yoksa artık samimiyetle durumu anlatıp 4.5 sterlin de olsa adama göndericem.

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    Adamın satış fiyatı neyse onu gönderin bence. Veya indirim çeki kullandığınızı belirtin indirimli tutarı gönderin.

Çeki yeniden tanımlayacaklarını zannetmiyorum, ama siteye ticket açıp sorun.
  • kravatı geri gönderdiniz mi sizde mi kaldı hocam?
  • JJRC H6C alın kameralı ucuz drone istiyorsanız Banggood'ta 35 dolar.
  • GAMEHUNTER kullanıcısına yanıt
    6-7 alışverişim olmuştur. Hepsi sorunsuzdu 10$ belli bir kategori, ürün şartı vs. olabilir hocam her şeyde geçerli olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

kravatı geri gönderdiniz mi sizde mi kaldı hocam?
    Hayır gönder deselerde gönderemezdim, Türkiye'den Çine ücretsiz kargo veya karşı ödemeli kargo yok. Göndermek zaten 30$ tutar.

Zaten kravat son derece dandik, bağlamayı denedim dikişleri sökülmeye başladı, çöpe atacağım.

@WhiteMamba

Valla biraz daha profesyonel bişey alayım dedim syma x5sw modelini aldım umarım sorunsuz gelir.

@mrt338

Bir sorunum var ben Banggood'dan ödeme yapmadan önce adresi ayarlamıştım fakat 2. bir adres satırı var oraya blok ve daire numaramı yazdım ödeme yapınca fark ettim ki adresimin yarısı eksik görünüyor. Adres düzenleme ekranına tekrar girdim adresi düzenlemek istedim 2. adres satırı boş görünüyor. Halbuki doldurmuştum orayı.

Doldurdum onayladım tekrar düzenle dedim yine boş görünüyor. Sanırım sistemsel bir sorun var orada.

Ama şimdi benim siparişlerde eksik adresle gönderilir ve elime ulaşmazsa diye içime kurt düştü. Çat pat İngilizce ile durumu anlatan bir mail yazdım umarım dikkate alırlar.

Sizin başınıza benzer bişey geldi mi ? Ne yapayım siparişi iptal edip tekrar mı sipariş edeyim sizce ?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.