Şimdi Ara

EA Sports FC 26'ya Türkiye sunucusu geldi: Ping çilesi bitti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EA Sports FC 26'ya Türkiye sunucusu geldi: Ping çilesi bitti!
    Türkiye’deki EA Sports FC 26 oyuncularının yıllardır beklediği gelişme sonunda gerçekleşti. EA Sports FC 26’da Türkiye sunucusu devreye alındı. Bugün itibarıyla FC 26’nın online oyun modlarında bağlantılar İstanbul’daki sunucu üzerinden kuruluyor. Kullanıcıların yıllardır dert yakındığı “yüksek gecikme” sorunu ortadan kalktı.

Ping değerleri 10 ms'in altına indi

Daha önce Avrupa’daki veri merkezlerine bağlanan Türk oyuncular 60-70 ms Ping değerleri alırken İstanbul sunucusunun devreye girmesiyle birlikte bu değerler 5-10 ms seviyesine indi.

Gecikme süresinin düşmesiyle birlikte FC 26’da pas ve şut komutlarının geç algılanması, oyuncuların ağır hissettirmesi ve bağlantı problemleri önemli ölçüde azaldı. Böylece Türk oyuncular, Avrupalı rakipleriyle çok daha eşit şartlarda mücadele etme fırsatı yakalıyor.

Ayrıca Bkz.Google NotebookLM artık Gemini Notebook oldu: Yeni özellikler geliyor

Sunucu nerede?

EA Sports, Türkiye'deki hizmeti İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunan Amazon Web Services (AWS) İstanbul Local Zone altyapısı üzerinden sunuyor. AWS Local Zone; hesaplama (compute), depolama (storage) ve ağ (network) kaynaklarını kullanıcıya fiziksel olarak daha yakın bir noktada çalıştırarak gecikmeyi azaltıyor. Daha önce Almanya, Hollanda veya Fransa'daki veri merkezlerine yönlendirilen veri trafiği artık İstanbul'da işlendiği için bağlantının kat ettiği fiziksel mesafe binlerce kilometre kısalmış oldu.

Superonline kullanıcılarının Ping sorunu devam ediyor

Oyuncular tarafından yapılan paylaşımlara göre Türk Telekom, TurkNet ve VodafoneNet kullanıcıları 10 ms’in altında ping değerleri görürken Turkcell Superonline kullanıcılarının 40 ms’in üzerinde gecikme değeri elde ettiği görülüyor.

Bu durum, Superonline’ın ağ yönlendirme (routing) politikalarından kaynaklanıyor. Bağlantının doğrudan İstanbul'daki AWS ağına ulaştırılmak yerine farklı omurgalar üzerinden dolaştırılması, veri paketlerinin daha uzun bir yol izlemesine ve gecikmenin artmasına neden oluyor. Superonline'ın AWS ile doğrudan peering bağlantısı kurması veya BGP yönlendirme politikalarını optimize etmesi halinde bu gecikmenin önemli ölçüde düşecek. Superonline konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Türk oyuncular için düşük gecikme dönemi başlıyor

Türkiye, Avrupa'nın en büyük online oyuncu topluluklarından birine sahip olmasına rağmen popüler oyunlarda yerel oyun sunucuları bulunmaması nedeniyle Türk oyuncular Avrupalı rakiplerine daha yüksek Ping değerleriyle bağlanıyor ve dezavantaj yaşıyor. AWS İstanbul Local Zone üzerinden hizmet vermeye başlayan yeni altyapı sayesinde ise Türkiye'deki oyuncular ilk kez Avrupa'daki rakipleriyle benzer gecikme sürelerine ulaşabiliyor.

EA Sports FC 26'nın AWS iş birliğiyle hayata geçirdiği bu sunucu hamlesi yalnızca FC 26 için değil, Türkiye pazarını hedefleyen online oyun şirketleri açısından da önemli bir örnek niteliği taşıyor. AWS İstanbul Local Zone'un tercih edilmesi halinde birçok oyunda Türk oyuncuların yıllardır yaşadığı yüksek ping sorunu tarihe karışacak.

• Zahmet etmişler ya

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    MSI 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC / Ryzen 7 5800X3D / MSI B450M GamingPlus / NZXT Kraken X63 / Phanteks Eclipse P300 / Samsung 970 EVO 1TB / Corsair Vengeance RS RGB (2x16GB) 3200 MHz DDR4 CL16 / Corsair RM850 / AOC AGON AG241QX 23.8 2K 144 Hz 1ms / BenQ RL2455HM 24 / Samsung Galaxy Z Fold 7 /
  • İyi oldu zaten yenilmiy😂ordum şimdi varya

• vay canım ne zahmet ettin ya

• CS2 e lazım asıl böyle bişi, ruslarla 50ping oynamaktan gına geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 17 Temmuz 2026; 14:51:57 >
  • Superonline almayıp kablonet aldığıma şükürler olsun dedim yani iyi ki araştırmışım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Umarım Valve CS2 için Türkiye sunucusu açar.

Ben 50 pingle oynuyorum rakiplerim 5 pingle oynuyor gelde rekabet et bu vaziyette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

1 bile olsan ne fayda, rakip senden 1-0 önde oynuyor, şerefsizlerin olduğu oyunda anca küfür katsayın artar.

-----Ey bir aileye bile hükmedemeyen ilerici. Üç kıtaya, yedi denize hükmeden ecdadın mı gerici? Necip Fazıl Kısakürek-----

• Arkadaş dün gece bende diyorum 4 ping nasıl oynaybiliyorum 😂

• Yanına bir kaç tane EA data center açarlar umarım. Apex oynamayı bıraktım ping yüzünden. 1 tane eu serveri var 70ms gösteriyor alakası yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

.:U.U:. ][ ASLANLAR YUVA ][ Samsung WAVE ][ QTM BAN Club ][ Leyla ile Mecnun ][ DH 8o's ][ !Q!!   

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.