Şimdi Ara

EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.654
Cevap
17
Favori
66.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kral merhaba tekrardan, bana hacettepe marmara işletme iktisatlar geliyor fakat ytü aklıma takıldı şu anda bana türkçe gösterilen iktisat geliyor. Ama internetten baktım adamlar zorunlu olarak 1 yıl ingilizce hazırlık koyuyorlarmış. ders programları falan her şeyi aynı. Sence bir fark olur mu ? ne düşünüyorsun bu konu hakkında?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EA 3000.

1. sıraya Odtü iktisat
    2. 'ye ODTÜ Uİ
    3. 'ye ODTU siyaset

Muhtemelen odtü siyaset gelir cünkü Uİ kontenjan düşürmüş.

Odtü siyaset nasıldır hocam?

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Hocam 2. soru için ben sanki eğer derslerin içeriği aynıysa (farklı üninin aynı bölümüne geçiş yaparsak) aynı sınıftan devam edilir diye biliyorum, yanılıyor muyum?

• cipsea C kullanıcısına yanıt

Bana da hepsi geliyordu ve araştırdım 2020'de. sonuç olarak odtü sbky seçtim ve memnumum şimdi açıklamaya gelirsek

Ea'da özellikle İİBF'de okulu en önemli faktör görüyorum. Network, kariyer toplulukları, sosyal imkanlar, kampüs ve öğrencilik hayatı, yurt imkanları bakımından tm öğrencisi için ODTÜ bunların arasında açık ara en iyisi.

Bahçeşehir konumu itibariyle maliyetli bir yer yurt ve burs olanakları yok galiba ben direkt elemiştim.

Bilgi bahçeşehir'den daha iyi iibf için lakin yurtlar paralı ve pahalı, burs yok, bahçeşehir gibi 500k-1milyondan öğrenci alıyor burssuz sıralamaları direkt eledim ama ailevi durumların iyiyse bakılabilir iyi bir cgpa ve para karşılığında LSE diploman olabilir dünyanın en iyi sosyal bilim okullarından.

Marmara YBS'ye gelirsek ben yazılıma ilgim olmadığı için ve teknik işlerde sayısallar ön plana çıktığı için elemiştim. Ceng, ee , yazılım mühendisliği, stat, mat müh varken yazılım/bilişim sektöründe ybs'nin zayıf kaldığını düşünüyorum boun dışında sıkıntılı. Ayrıca marmara'da okumak istemedim odtü varken marmara'ya gitmem. dün bir arkadaşla konuştuk 4k ile buraya girmiş memnun kalmamış yatay geçiş yapacak, hem ortamından hem sınıftan. yazanların çoğu sıralaması yükseliyor diye yazıyor iyi araştırmak lazım. Ha çok kötüledim gibi oldu ama gerçekler böyle dediğim gibi ben sayısal 150k'dan ceng, stat yazardım yine marmara ybs yazmazdım

Toparlarsak, Linkendinden inceleyebilirsin mezun kalitesi açısından açık ara odtü sbky öndedir. fakat şuan mezun olunca benzer işlere, pozisyonlara girebilirsin buralardan çıkıp o yüzden 'okul' seçmek bence daha mantıklı.

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi hk. detaylı yazım | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

odtü iibf mezunlarının çalıştıkları yerler ve istatistikler(detaylı) | DonanımHaber Forum » Sayfa 2 (donanimhaber.com)

bu konuları inceleyebilirsin kafanda daha iyi oturur bol şans şimdiden  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 12:0:35 >

• Naturon06 N kullanıcısına yanıt

Gelmez kral kırıkkaleye kadar yaz sen hukuk 47k civarı kapatacak bence

• Tam emin olmamakla birlikte, iş ilanlarında direkt elenebilirsin ingilizce okuduğun gözükmediği için o yüzden soru işareti bana kalırsa sıralamaları da düşük kalmış. Yine de emin değilim ytü iktisat başlığı vardı oradaki arkadaşa sorabilirsin.

Ailevi durumun iyiyse istanbul seç. hacettepe ve marmara çok oynamaz ama istanbulda okurken rahat staj yaparsın, konferans seminerlere katılırsın iş dünyasıyla iç içe olursun

Marmara işletme/econ diyorum

• etlasuuk E kullanıcısına yanıt

Uİ kaçabilir kendisine ek olarak psy'de de ciddi kontenjan düşüşü var odtü psy-ui şeklinde yazanlar da var. %30 gelir diyorum ama odtü siyaset kesin.

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi hk. detaylı yazım | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

odtü iibf mezunlarının çalıştıkları yerler ve istatistikler(detaylı) | DonanımHaber Forum » Sayfa 2 (donanimhaber.com)

bölümü bu konularda tanıttım okuduktan sonra ekstra kafana takılan vs olursa sorabilirsin bol şans  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 12:7:52 >

• Bob The Sponge kullanıcısına yanıt

Kolay kolay dersleri saydıramazsın saydırsan bile hepsini saymazlar. en iyi ihtimal toplam kredinin yarısını saydırırsın bu olaya güvenme bence

• PSY yazmayı düşünmüyorum. Bu listeye göre bence de Uİ gelme ihtimali gayet düşük. Siyaset kesin geleceğinden emin misin?

• @altayturk hocam kusura bakma yeni görüyorum özelden mesaj banım var buradan yazayım, rahat gelir düşüş eğiliminde hatta dolmamış 2 sene önce hayırlı olsun şimdiden

• @_MarioGomez33 hocam yüksek lisansı ekonomi üstüne yapma şansım var mı?

• @ascendedfrog kontenjan değişmediyse rahat gelir 120-140 arası kapatır.

Hocam psy yazma zaten iibf istiyorsan ben sadece psy'nin 30 kontenjan düşmesinin IR ve Sbky'yi arttıracağını düşünüyorum odtü psy-ui-siyaset şeklinde tercih listeleri yapanlar oluyor.

3.8-3.9k sa bi ihtimal kaçabilir ama max çekeceği yer 3.7k diye düşünüyorum bizim bölümün kontenjan aynı kalmış

Umarım gelir hocam. 3000 ile odtü siyaset gelmezse cidden üzer. Gelme olasılıgı gayet yüksek gibi gözüküyor ama. Tam sıralamam 3046 bu arada.

Var tabi hatta okurken yandal da yaparsın. bizim bölümden her dönem 6-7 kişi yapıyor. ilk 2 seneyi sıkı tutup 3.4+ ortalama yakalarsan yandal ekonomi yaparsın. yüksek lisansa gelecek olursak yine yapan çok oluyor ben de mba veya financial economics düşünüyorum manager seviyelerine çıkmak için bilgi veye yeditepede, ortalaman 3.3+ olursa boun,koc,sabancıda da yaparsın yapanlar çok linkedinden bakabilirsin. benim ortalama düşük diye yeditepe bilgi dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 22 Temmuz 2023; 12:19:36 >

Umarım gelir. Çok güzel bir bölüm bence.

Kesin gelir hocam için ferah olsun 3.7-4.5k aralığında bekliyorum yanılmam kolay kolay

Bölümdaş olduk bile bence hayırlı olsun şimdiden  

Hocam 4 olan kontenjan 3'düşmüş. Onun da birisi depremzede kontenjanı

Eyvallah hocam :D

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.