|
E-ticarette sahte yorumlara erişim engeli: Yeni dönem başladı
-
-
Mantıklı bi ara çeyizciler musallat olmuştu yok çeyizime aldım yok bunu aldım banane çeyizinden 2026 yılında bari başka yalan bulsaydınız
_____________________________ Yaşadığım zordu sandığımdan Konuşmak istemem usandığımdan Neler yaşandı, bilmiyorsan Sor yıllara, zor yıllara. -
Sorun da orda zaten. Seviyeli sekilde olumsuz yorum yapilamiyor. hepsiburada da defalarca yorum yazdigimi ve reddedildigimi biliyorum. İyi olmus
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ “Ahirette seni kurtaracak bir eserin olmadığı takdirde fâni dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme!” (Mesnevi-î Nûriye, s. 122) -
Yasa ve yönetmelik çıkarmak işin kolay tarafı. Bunların ciddi şekilde uygulatılması lazım ancak ülkemizdeki son olaylar göstermiştir ki, denetleme görevi yapanlar hiçbir şekilde denetlemiyor. Hatta bu işleri takip etmesi gerekenler en önde hile hurda hileye karışıyor.
-
Bu sorun tek taraflı olarak çözülemez yalnız. Adını vermeyeceğim, baş harfi "Trendyol" olan bir e-ticaret platformundan teslim aldığım siparişlerde defaatle yazdığım yorumların yayımlanmadığını ve engellendiğini gördüm. Bazen ürün bazen teslimat süreci ve yöntemi hakkında her seferinde Fotoğraflı olarak kanıtlı bir şekilde yorum yapmama rağmen bazı yorumlarım yayınlanmadı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Göstermelik haberden başka bir şey değil bu.. SENELERDİR BÖYLE yeni mi dank etti....
Hepsiboktan, satan bilgisayar, boknosa, çikopya ve dahası Bi ton online veya şubesi bulunan markanın sitelerinde Olumsuz yorum yazarsanız ZATEN yayınlanmiyor, yayınlanan Yorumların da silindiğini defalarca kez görmüşümdür.. Ürün hakkında yalap şulap övmezseniz yorumunuz yayınlanmıyor.. Ürünle alakalı sorun yaşadığınızı yazarsanız bazı siteler yorum yazmanızı bile engelliyor..
Aldığım steelseries aerox 5 mouse kronik şekilde hep mouse tekerleğinde bozuluyormuş, benim aldığımda kısa süre sonra mouse bozuldu ve araştırdığımda genel olarak steelseries mouselarin 2023 2025 üretimlerinde sorun olduğunu ve globalde bir çok kullanıcının bundan şikayetçi olduğunu yazdım.. Yorumum önce yayınlandı sonra silindi.. Bir daha yazdım bu sefer yorumunuzu yayınlayamayiz diye cevap geldi..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ . . . . > > > . . . Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene . . . < < < . . . .
-
Amazon olumsuz yorumları yayınlamıyor. Tüketici hakem heyetine şikayet ettim, kararı bekliyorum. Masada kararlaştırılanlarla sahada yaşananlar apayrı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 5 Ekim 2026; 20:50:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Giriyorsun uygulamaya, tıklıyorsun ürüne, yorumlar otomatik olarak olumludan olumsuza doğru sıralanıyor. Sen kendin yeniden eskiye sıralama yapmadıkça hep en üstte olumlu yorumlar sıralanıyor. Sene 2026 tıklıyorum ürüne 2020’nin yorumu en üstte duruyor. Aradan 6 yıl geçmiş, ürünle ilgili kötü yorum gırla , iyi yorum alan satıcı bile artık o ürünü satmıyor ama sistem bana en son yorum yerine hala da eski iyi yorumları üst sıralara koyuyor. Bir de taklit ürün, görseldekinden farklı ürün satan çok satıcı var. Online platformlar buna da pek dikkat etmiyor. İki taraf da cebini doldurma ve alıcıyı soyma derdinde.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1000 ce yorumları satın alamazlarda yeni çıkmış bir ürünün fazla yorumlarına aldanmamak lazım.
kötü yorumları okuyup aldığım üründede memnun kaldıklarım var bazı tipler 3 kuruşa mükemmelcilik bekliyor ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ekim 2026; 12:11:17 >_____________________________ -
Ticaret bakanlığı bilerek kusur bırakılan ürünleri neden denetlemiyor. Isıtıcı alıcaktım. Yerli üretim alayım dedim. Bir tane beğendim. Yorumları okuyorum, sık sık arıza vermiş ürün. Hatta biri fotoğrafını atmış yanığın. İnceledim yanığın kaynağını:
Birden fazla yüksek akım taşıyan kablo ortak bir bağlantı noktasında birleştirilmiş. Bu ortak bağlantı bölgesinde aşırı ısınma meydana gelmiş ve önce ana kablonun izolasyonu erimiş, ardından çevresindeki kabloların izolasyonları da eriyerek bağlantı bölgesinde ciddi kömürleşme oluşmuş. 2000W gücünde ve 230V şebekede yaklaşık 8,7A akım çekiyor ürün. Bu seviyedeki akımın ortak bir bağlantı noktasından geçirilmesinde; bağlantının, kablo kesitinin, pabuçların ve ısı dayanımının uygun olması gerekirdi veya ortak bir bağlantı noktasından geçirilmemeliydi yüksek akım çeken kablolar. Bariz tasarım hatalı ürün satıyorlar.
İstemeye istemeye gittim çin menşeili xiaomi bir ısıtıcı aldım. Bütün dünyaya aynı ürünü sattıkları bir ısıtıcı.
Şimdi bu ürünü yerli ürettim diyen bu kusuru bilerek mi bırakıyor. Tasarımını/lisansını satın aldığı çinliden olduğu gibi alıp bu kusura göz mü yumuyor. Hiç mi elektrik elektronik mühendisi yok bu yerli üretim logolu ürünün ‘fabrikasında’.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
hepsiburada da olumsuz yaptığım yorumların çoğu yayınlanmıyor, trendyolda ise bot yorumlar çok fazla.
puan ortalamaları asla kıstas değil, yorumları da ayıklamak gerekiyor.
umarım önlem-cezalar işe yarar.
-
Amazon da aynisi.
-
Son kullanıcıyı yanıltan siparişli, bot veya bot hesap yorumlarının önüne geçmek için geç bile kalınmış çok doğru bir hamle; uygulamanın sahada ne kadar sıkı denetleneceği ve platformların bunu gerçekten filtreleyip filtreleyemeyeceği asıl belirleyici nokta olacak.
_____________________________ -
şu saçma sapan kargo yorumlarını da engellesinler bir zahmet. adam kargo geç geldi diye 1 yıldız vermiş, ürünün kalitesiyle hiç bir ilgisi olmayan yorumlar.
kargo çok güzel paketlenmişti satıcıya teşekkürler tavsiye ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ... -
Sesli güldüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 6 Ekim 2026; 3:18:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnsanlar ülkemizde kargoların leş hizmetlerini o kadar kanıksamış ki, siparişleri zamanında ve hasar görmeden ellerine geçtiği zaman yaşanan şokun etkisi yorumlara da yansıyor ve ürün değerlendirmesini unutup hizmet değerlendirmesi moduna geçiyorlar. Bu arada yorumlarda sadece ürün değil komple hizmet artı ürün değerlendirilmeli. Sonuçta aynı ürünü binlerce kaynaktan temin etmek mümkün ancak bu ürünü temin ederken aldığın hizmet kalitesi daha çok öne çıkıyor bu durumda. Örneğin aynı ürünü bir platformda daha ucuza alabiliyorsanız bu durum, o platformun hizmet kalitesiyle alakalıdır, ürünle değil. Günün sonunda aynı ürünü, orijinal, hasarsız, kusursuz ve en ucuz olarak teslim eden platform kazanır. İşte bu nedenle yorumlar çok önemli. Yorumlarda platformun işine gelmeyen hususlar varsa yayınlanmaması tüketicinin elinden bu bilgiyi edinme hakkını engellemek anlamına geliyor.
çok güzel, doğru ve yerinde bir kanun ama önemli olan kanunu çıkartmak değil bunu düzgünce denetlemektir. Aldığımız çamaşır makinesi daha 2 ayını doldurmadan bozulmuştu. Tüketici haklarına başvurunca haklı bulunup paramızı geri aldık. Korunması gerekenin (bu tarz olaylarda) tüketici olduğu bilinciyle alınan aksiyonlar çok iyi
Trendyol bile fake yorumlarla dolu çok belli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Klasik robot yorumları :
- resimdekinden daha güzelmiş, bir tane daha alacağım
- çeyizime aldım çok beğendik
- yengeme aldım, bayıldı
- ebeme aldım
vs.vs.
_____________________________ BMW 320i First edition M Sport
|
Sorun da orda zaten. Seviyeli sekilde olumsuz yorum yapilamiyor. hepsiburada da defalarca yorum yazdigimi ve reddedildigimi biliyorum. İyi olmus
|
|
Göstermelik haberden başka bir şey değil bu.. SENELERDİR BÖYLE yeni mi dank etti....
Hepsiboktan, satan bilgisayar, boknosa, çikopya ve dahası Bi ton online veya şubesi bulunan markanın sitelerinde Olumsuz yorum yazarsanız ZATEN yayınlanmiyor, yayınlanan Yorumların da silindiğini defalarca kez görmüşümdür.. Ürün hakkında yalap şulap övmezseniz yorumunuz yayınlanmıyor.. Ürünle alakalı sorun yaşadığınızı yazarsanız bazı siteler yorum yazmanızı bile engelliyor.. Aldığım steelseries aerox 5 mouse kronik şekilde hep mouse tekerleğinde bozuluyormuş, benim aldığımda kısa süre sonra mouse bozuldu ve araştırdığımda genel olarak steelseries mouselarin 2023 2025 üretimlerinde sorun olduğunu ve globalde bir çok kullanıcının bundan şikayetçi olduğunu yazdım.. Yorumum önce yayınlandı sonra silindi.. Bir daha yazdım bu sefer yorumunuzu yayınlayamayiz diye cevap geldi.. |
|
Yasa ve yönetmelik çıkarmak işin kolay tarafı. Bunların ciddi şekilde uygulatılması lazım ancak ülkemizdeki son olaylar göstermiştir ki, denetleme görevi yapanlar hiçbir şekilde denetlemiyor. Hatta bu işleri takip etmesi gerekenler en önde hile hurda hileye karışıyor.
|
|
Mantıklı bi ara çeyizciler musallat olmuştu yok çeyizime aldım yok bunu aldım banane çeyizinden 2026 yılında bari başka yalan bulsaydınız |
|
Amazon olumsuz yorumları yayınlamıyor. Tüketici hakem heyetine şikayet ettim, kararı bekliyorum. Masada kararlaştırılanlarla sahada yaşananlar apayrı.
|
Benzer içerikler
- ses yükseltici
- tiktok hesap kapatma
- whatsapp mesaj düzenleme
- instagram video hızlandırma
- whatsapp sohbet sabitleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt