Şimdi Ara

E-Devlet Şifrem Çalınmış ve Adıma Habersizce Mobil Hat Alınmış!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

07.01.2019 tarihinde 552******* numaralı hat adıma açılmış bulunmakta. Ama gelin görün ki bu hattan/numaradan haberim var nede kullanıyorum. Bugün Turktelekom üzerinden gelen arama üzerine hattın borcunun olduğunu ve ödemenin son gününün yarın olduğunu söylediler. Hattın benim olmadığını söylesem de borç borçtur dediler. Neyse çarşıda bir TT bayisine giderek durumu netleştirmek istedim. Gittim durumu anlattım sisteme baktılar ve hattın benim adıma olduğu söylediler. Ve söylediği bilgilerde kimlik bilgilerimle eşti.

Hemen durumu e-devletten yeniden teyit etmek üzere siteye girmeye çalıştığımda şifremin hatalı olduğu uyarısını aldım. Orada anladım ki başka bir şeyler dönüyor.
    Hemen internet bankacılığı aracılığıyla sisteme(e-devlete) bağlandım.
    Olayın koptuğu nokta ise burası oldu. Adamlar benim e-devlet'ime kadar sızmışlar ve yukarıdaki benim adıma aldıkları numarayı da sisteme onaylı cep telefonu numarası olarak kaydetmişler.
    Hemen cep telefonunu değiştirerek kendi numaramı girdim.
    Sistemden baktığım kadarıyla üzerime kayıtlı kendime ait diğer hatlar haricinde yalnızca yukarıda ki telefon numarası alınmış/açılmış.
    Davalara filan baktım ama herhangi bir dava gözükmüyor.
    HGS vs vs sorguladım bir şey gözükmüyor.

Olayı sıcağıyla yazdığım için atladığım noktalar olabilir mazur görün.
    Yarın ilk iş savcılığa gideceğim. Ve TT merkezine gidip bu durumu ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.
    Kimlik fotokopisi üzerinden yapılmış bir işlem gibime geliyor. Bakalım ne yapacağım.

Şu anda güncel borcu 271,50₺ olan ve benim olmayan ama benim adıma olan hatla kalakaldım.
    E-devlet üzerinden veya başka bir yerden neleri kontrol edeyim.
    Adıma kredi filan çekilmiş olabilir mi?
    Başına böyle bir durum gelmiş arkadaşlar varsa nasıl yol izlediler yardımcı olabilirler mi?

Teşekkür ederim.

***20.04.2019 Güncellemesi.***

*08.04.2019 tarihinde savcılığa başvuruda bulundum. Benden bu numaranın bana ait olduğunu kanıtlamamı istediler.
    *E-devlet üzerinden hem borçlu numara/lar hemde mobil operatör sayfalarından dökümleri aldım. Ek olarak kimlik fotokopisi de verdim.
    *Bundan sonra beklememizi ve bize tebligat göndereceklerini söylediler. Şu anlık beklemedeyiz sonucu bekliyoruz.
    Gelişmeleri adım adım aktaracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRTaLSouL -- 20 Nisan 2019; 17:6:2 >

• Edevletten borçlarını sorgula. Şuan ismini hatırlamıyorum ama findeks tarzında bir olay. Bankalara olan bütün borçları gösteriyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cimer Bimer yada istersen akim'e başvur sana cevap vereceklerdir. yönlendirme yapacaklardır. En azından ne yapman gerektiğini daha net bilirsin. Forum'da sana sadece tavsiye üzeerinden insanların bir yardımı olur
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 6 Nisan 2020; 4:0:25 >
  • Geç dönüş için kusura bakmayın. Bildirim düşmemiş daha yeni geldi

@SaB0
    Hocam e-devlette öyle bir uygulama göremedim. Yada ben bulamadım. Yalnızca Mobil Operatör'lere ait borç bilgileri dökülüyor.

@berce
    Savcılığa başvurdum hocam sonucu bekliyorum.

@Vega
    Bu olay başıma geldikten sonra hemen bu yöntemi aktif ettim. Sonrada sizin mesajınızı gördüm zaten :)

Hepinize teşekkür ederim

Gelişmeleri adım adım yazacağım. Belki benden sonra başına böyle bir olay gelen olursa kılavuz niteliğinde olsun.

EDIT: Mention atıldı.
    @SaB0 @berce @Vega

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRTaLSouL -- 20 Nisan 2019; 17:7:53 >

• MoRTaLSouL kullanıcısına yanıt

• SaB0 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

...
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:34:7 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 6 Nisan 2020; 4:0:42 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 29 Ekim 2020; 23:34:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.