Şimdi Ara

Düzenli bisiklet sürülerek kilo verilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar haftanın en az 4-5 günü günde 10-15 km arası bisiklet sürüyorum.

her sene sürerim ama hobi olarak yalnız bu sene kışın biraz kilo aldım artık vermek istiyorum bisiklet bunu sağlar mı ?

birde bana bacağın alt kısım kas grubunu pek çalıştırmıyor gibi geldi yani üst kısım (baldır) genelde yanıyor ama altta bir zorlanma hissetmiyorum bu konu hakkında ki görüşleriniz nelerdir ?

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35bna -- 8 Mayıs 2017; 1:12:46 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bisiklet Sürerek Kilo Verilir mi?

Düzenli bisiklet sürmek, kilo verme hedeflerine ulaşmada etkili bir egzersiz olabilir. Bisiklet sürmek, kalori yakmana ve yağ yakmana yardımcı olurken aynı zamanda genel sağlığını iyileştirir.

Bisiklet Kilo Verdirir mi?

Evet, bisiklet sürmek kilo vermeye yardımcı olabilir. Bisiklet sürerken önemli miktarda kalori yakarsın ve bu da kilo kaybına katkıda bulunur. Bisiklet sürmenin yoğunluğuna ve süresine bağlı olarak, bir saatlik bisiklet sürüşüyle 400-600 kalori yakabilirsin.

Nasıl Etkili Bir Şekilde Kilo Verilir?

Bisiklet sürerek etkili bir şekilde kilo vermek için aşağıdaki ipuçlarını uygulamalısın:

• Düzenli sür: Haftada en az üç kez 30-60 dakika bisiklet sürmeye çalış.
    • Yoğunluğu artır: Kondisyonun arttıkça, bisiklet sürme yoğunluğunu artırarak daha fazla kalori yakabilirsin.
    • Aralıklı antrenman yap: Yüksek yoğunluklu sürüş aralıklarını düşük yoğunluklu sürüş aralıklarıyla birleştirerek metabolizmanı hızlandırabilir ve daha fazla kalori yakabilirsin.
    • Sağlıklı beslen: Bisiklet sürmek egzersiz planının önemli bir parçası olsa da, sağlıklı bir beslenme düzeni de kilo vermede çok önemlidir. İşlenmiş gıdalardan, şekerli içeceklerden kaçınmalı ve bunun yerine meyve, sebze ve tam tahıllar gibi besleyici gıdalara odaklanmalısın.

Sonuç

Düzenli bisiklet sürmek, kilo verme hedeflerine ulaşmada etkili bir egzersiz olabilir. Kalori yakmana, yağ yakmana ve genel sağlığını iyileştirmene yardımcı olur. Sağlıklı bir beslenme düzeniyle birlikte, bisiklet sürmek kilo verme yolculuğunda önemli bir rol oynayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kilo vermek icin bence bisiklet uygun bir arac degil. Cunku binerken bacaklar yogun olarak calisiyor. Bisikletcilerin vucutlarini inceleyin. Belden asagisi daha kalin ve kasli. Kilo vermek istiyorsaniz her gun duzenli olarak yuruyus yapin. Kilo verdikten sonra spor yapmak uzere yine bisiklete bineilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen ben 8 ay düzenli bisiklet binerek 17 kilo vermiştim geçen sene. Haftanın hergünü, günde 4-5 saat bindim. bindiğim alanlar yokuş-dağ-düzyol şeklindeydi. şöyle karşılaştırma yaparsak :

sürekli düz yol = 10 kg versen mesela
    yokuş+yol+arazi = 20 kg olur mesela.

bunu belirleyemeyiz. senin sürüşüne ve bisikletin tarzına bağlı. bisikletin marka modelini varsa eğer resmini buraya koyabilirmisin..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bizzo

şahsen ben 8 ay düzenli bisiklet binerek 17 kilo vermiştim geçen sene. Haftanın hergünü, günde 4-5 saat bindim. bindiğim alanlar yokuş-dağ-düzyol şeklindeydi. şöyle karşılaştırma yaparsak :

sürekli düz yol = 10 kg versen mesela
    yokuş+yol+arazi = 20 kg olur mesela.

bunu belirleyemeyiz. senin sürüşüne ve bisikletin tarzına bağlı. bisikletin marka modelini varsa eğer resmini buraya koyabilirmisin..?

profesyonel değilim maalesef bisikletimde 2.el eski bir bisiklet.
    genelde sahile inip orada 1-2 bir şey içmek için kullanıyordum ama kilo vermek için bir araç olarak gördüm.
    road bike programı ile ölçmeye başladım bugün 270 kalori yakmışım 13 km'de. 1 bira içtim 210 kalori. boşa kürek salladık vallahi bilsem 2 bira daha içerdim.

• 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    oohooo. siz hem içer hem binerseniz hiç bir işe yaramaz. eğer aldığınız kilolar bira yüzünden ise bisikletle onu eritemessiniz. sıkı kondisyon+ağırlık+koşu+yürüyüş+aerobik hareketler yapmanız lazım. oda 2-3 yılınızı alır. eğer karbonhidratlar ile kilo aldıysanız verirsiniz. alkolü bırakın..

!

• Bisiklet kilo vermeyi sağlar ancak uzun antrenman süreleri ve sıkı bir çalışma ile. Kilo vermede spor gibi aktivitelerden çok diyet daha fazla fayda sağlıyor. Spor yaparak kalori yakmak yerine bu kaloriyi alacak yiyecekleri yemeyerek kısa sürede kilo almama uzun sürede ise kilo verme yoluna gitmiş olursunuz. Bisiklette şöyle bir olay var kat ettiğiniz mesafenin aslında çoğunda pedal çevirmiyorsunuz yada az çeviriyorsunuz. Dolayısıyla 10-15 kilometrenin çok azında bacaklarınızı çalıştırıyorsunuz. O yüzden çok çok daha fazla antrenman yapmanız lazım ki o kaslar daha fazla çalışsın ve kilo vermeye başlayın. Yinede faydası vardır ancak egzersiz bisikleti veya koşu ile karşılaştırırsanız hem kalori yakmanız uzun sürer hemde daha az kalori yakarsınız. Bacakların üst kısmını çalıştırıyor gibi geliyor demişsiniz. Sanırım kullandığınız yer çoğunlukla düz yol. Eğer yokuşlar çıkmayı denerseniz bacağınızın alt arka kısmını (calf) çalıştırdığını göreceksiniz.

• Destek verebilirde en onemlisi bogazi tutmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bizzo

oohooo. siz hem içer hem binerseniz hiç bir işe yaramaz. eğer aldığınız kilolar bira yüzünden ise bisikletle onu eritemessiniz. sıkı kondisyon+ağırlık+koşu+yürüyüş+aerobik hareketler yapmanız lazım. oda 2-3 yılınızı alır. eğer karbonhidratlar ile kilo aldıysanız verirsiniz. alkolü bırakın..

!

o ünlem ne oluyor ?

Ben bir ayı değilim 84 kğ'yim zaten futbolcuyum sezon bittiği için kilo aldım ideal kilom 79-80 yani 20-30 kilo vermem gerekmiyor. Alkolüde bırakmam bırakamam al sana !
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    o ünlem cümle bittiği için koydum. zaten kilo verirken önemli olan KG değildir. vücdündakı yağ miktarıdır. yağ miktarı fazla olduktan sonra istersen 50 KG ol genede zor eritirsin. göbek birikiminde 2 çeşit birikim var. ayva göbeği ve bira göbeği. AYVA GÖBEĞİ : karbonhidrat ve şekerin fazla alınması sonucu ortaya çıkan birikim şeklidir. kolay eritilir. koşu+bisiklet ile bile eritilebilir. BİRA GÖBEĞİ : biranın fazla alınması sonucu ortaya çıkan birikim şeklidir. En zor eriyen göbektir. göbeği eritebilmeniz için senelerce spor yapmanız ve sağlıklı beslenmeniz gerekir. alkolu tamamen kesmeniz lazımki seneler boyunca anca eritebilesin. zaten göbek çevren 102cm' geçerse obez oluyorsun. ama genede 90 dan fazla ise yavaş yavaş obezliğe ve bira göbeğine sahip olmaya başlamış olursunuz..!
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fireindahole -- 14 Mayıs 2017; 14:37:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fireindahole

arkadaslar ne cok gereksiz bilgiler var. biri demis bisikletcilerin vucuduna bak alt kalin ust ince vs. diğeri demis bira ile yapılan göbeği eritemessin falan. bu kadar mi dar goruslu, bu kadar mi arastirmaktan dusunmekten korkan ulke insaniyiz ? bisikletcilerin sirf bisiklet surerek o kadar kas kutlesini inşaa edebileceğe ciddi ciddi inandinda mi bunu yazdin bilmiyorum..

sorunun cevabina gelicek olursak. evet verirsin ama en onemli sey beslenmedir kilo alma ve verme konusunda. bisiklet ile güzel kalori yakarsin hic sıkıntın olmasin. ama gidipte ustune kola, bira tarzi icecek icersen pekte etkili olmaz.

teşekkür ederim.
    günlük tekrar yapıyorum 13-15 km arası yapıyorum (sahil-ev arası stabil mesafe)
    ortalama 270 kalori yakıyorum , gelincede 30-40 mekik çekiyorum.
    Bakalım 1 aya ne seviyeye gelicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

quote:

arkadaslar ne cok gereksiz bilgiler var. biri demis bisikletcilerin vucuduna bak alt kalin ust ince vs. diğeri demis bira ile yapılan göbeği eritemessin falan. bu kadar mi dar goruslu, bu kadar mi arastirmaktan dusunmekten korkan ulke insaniyiz ? bisikletcilerin sirf bisiklet surerek o kadar kas kutlesini inşaa edebileceğe ciddi ciddi inandinda mi bunu yazdin bilmiyorum..

sorunun cevabina gelicek olursak. evet verirsin ama en onemli sey beslenmedir kilo alma ve verme konusunda. bisiklet ile güzel kalori yakarsin hic sıkıntın olmasin. ama gidipte ustune kola, bira tarzi icecek icersen pekte etkili olmaz.

teşekkür ederim.

mekik çekerek göbek eritemezsin, 30 dk boyunca hiç durmadan Melik çeksen anca 300 kalori gider 30-40 mekik çektiğin zaman metabolizman hızlanmayacağı için boş yere kendini yormuş olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

quote:

Orijinalden alıntı: 35bna

quote:

teşekkür ederim.

mekik çekerek göbek eritemezsin, 30 dk boyunca hiç durmadan Melik çeksen anca 300 kalori gider 30-40 mekik çektiğin zaman metabolizman hızlanmayacağı için boş yere kendini yormuş olursun

peki vücut ısınmışken ne tür egzersizler yapmalıyım ? ( göbek eritmek için.)

• Düşük vites yüksek tempo daha çok kalori yaktırır, pedala parmak uçlarında basarsanız alt bacak daha çok aktif olur

• quote:

Orijinalden alıntı: TRSOF

Düşük vites yüksek tempo daha çok kalori yaktırır, pedala parmak uçlarında basarsanız alt bacak daha çok aktif olur

çok teşekkür ederim.
    peki 7.vites düşük mü sayılır ?
  • Tabiki verilir uygun diyetle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha kilo alamayacak kadar şişmanlamışken 2 ayda 15 kilo verdim yaz bitince bisikleti bıraktım.
  • Bisiklete binerek bende 15 kilo verdim arkadaşlar ön yargılı davranmayın size şöyle açıklayayım.

Sanıldığının aksine bisikletin küçük bir miktar kas grubunu çalıştırması bir dezavantaj değil avantajdır, çünkü bu kasların içinde vücudumuzdaki en büyük kası olan quadriceps leri yoğunca çalıştırır ve bu kasların özelliği de boyutundan ötürü çalışmak için yüksek kaloriye ihtiyaç duyması ve kolay kolay yorumlamasıdır.

Bir saat bisiklete binmek hemen hemen bir saat koşmak ile aynı kaloriyi yaktırır, ama bir saat koşmanın sonucunda dermanınız kalmaz iken biraz antrenmanlı iseniz saatlerce bisiklete binmek sizi aşırı yormaz.

Sebebi açıkladığım gibidir, koşu neredeyse vücudun bütün kaslarını çalıştırır ve kalp bu kasları oksijenle beslemek için çaba sarf eder, bu yüzden kalori yakmak yerine cardio yapmış olursunuz yani kalbinizi çalıştırmış olursunuz ve bir saatin sonunda daha büyük kaslarınız yorulmadan bütün vücudunuz pes eder.

O yüzden bisiklet kilo vermek için idealdir, tabi önemli olan diet ile de desteklemektir. Günde en az 2-3 saatinizi ayırırsanız hızla kilo verebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu güncel.

Yaklaşık 1,5 ay oldu ve bu süreçte tam tamına 5 kilo verdim.

Ulaştığım sonuç ; bisiklet kilo verdiyor.

Bunun yanında hemen hemen her gün 1 adet 50cl. bira içtim.
    Ekmeği azalttım. ( tamamen bitirmedim. )
    Şekeri bırakma noktasına geldim. ( Çikolata tamamen kestim , çaya şekeri tamamen kestim , arada sırada kahve ile ufak bir kurabiye vs. yiyorum hepsi o. )

hedefimde bir 5 kilo daha var , hepinize iyi yolculuklar dilerim , bisiklet candır canandır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.