Şimdi Ara

Çok çabuk acıkıyorum (Spor ve beslenmeden anlayanlar girsin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 aydır vücut geliştirme ile uğraşıyorum . Kilo almak için başlamıştım spora. 3 kg aldım bu sürede. Ama son günlerde yemekten 1-2 saat sonra acıkmaya başladım aşırı ve sağlıksız kilo almak da istemiyorum . Neden böyle oldu acaba? Neleri tüketip neleri tüketmemeliyim?

• kardeşim öncelikle şunu söyleyeyim, kesinlikle kan şekerini çabuk yükseltip çabuk düşüren gıdalar tüketme. Yani içerisinde glikoz( kola, meyve suyu, tatlı, çikolata vs) , fruktoz( meyve, meyve suları vb..) gibi maddeler olan gıdalar kan şekerini çabuk yükselterek doygunluk hissi verirler, ancak çok kısa süre sonra kan şekerinin düşmeisyle beraber acıktığını hissedersin. Tok kalmak istiyorsan protein ağırlı gıdalar tüketeceksin. Bunlar neler dersen; et ürünleri, yumurta, süt ürünleri ve bakliyatlar... Bunların sindirimi karbonhidrat ve yağlara göre bir hayli uzun sürer. Proteinlerin sindirimi midede olur ve 5-6 saatlik bir süreçten geçer. Ancak karbonhidrat ve yağ ağırlıklı gıdaların midede kalma süresi yaklaşık 1.5-2 saattir. Hem protein sana dengelide kilo aldırır. Karbonhidratın fazlası vücutta yağa dönüşerek depo edilir. Yağı zaten biliyorsun. Protein ise genelde hücre onarımı, hücre yenilenmesi ve kas oluşumu gibi şeylerde rol alır.

şimdilik benden bu kadar. merak etitğin şeyler varsa sorabilirsin. bildiğim kadarıyla paylaşırım.

bu arada gıda mühendisiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

kardeşim öncelikle şunu söyleyeyim, kesinlikle kan şekerini çabuk yükseltip çabuk düşüren gıdalar tüketme. Yani içerisinde glikoz( kola, meyve suyu, tatlı, çikolata vs) , fruktoz( meyve, meyve suları vb..) gibi maddeler olan gıdalar kan şekerini çabuk yükselterek doygunluk hissi verirler, ancak çok kısa süre sonra kan şekerinin düşmeisyle beraber acıktığını hissedersin. Tok kalmak istiyorsan protein ağırlı gıdalar tüketeceksin. Bunlar neler dersen; et ürünleri, yumurta, süt ürünleri ve bakliyatlar... Bunların sindirimi karbonhidrat ve yağlara göre bir hayli uzun sürer. Proteinlerin sindirimi midede olur ve 5-6 saatlik bir süreçten geçer. Ancak karbonhidrat ve yağ ağırlıklı gıdaların midede kalma süresi yaklaşık 1.5-2 saattir. Hem protein sana dengelide kilo aldırır. Karbonhidratın fazlası vücutta yağa dönüşerek depo edilir. Yağı zaten biliyorsun. Protein ise genelde hücre onarımı, hücre yenilenmesi ve kas oluşumu gibi şeylerde rol alır.

şimdilik benden bu kadar. merak etitğin şeyler varsa sorabilirsin. bildiğim kadarıyla paylaşırım.

Fitnesstaki antrenörüm keçiboynuzu pekmezi önermişti 1 ayda 3 kiloya yakın tükettim sorun bunun yüzünden olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodie*

quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

kardeşim öncelikle şunu söyleyeyim, kesinlikle kan şekerini çabuk yükseltip çabuk düşüren gıdalar tüketme. Yani içerisinde glikoz( kola, meyve suyu, tatlı, çikolata vs) , fruktoz( meyve, meyve suları vb..) gibi maddeler olan gıdalar kan şekerini çabuk yükselterek doygunluk hissi verirler, ancak çok kısa süre sonra kan şekerinin düşmeisyle beraber acıktığını hissedersin. Tok kalmak istiyorsan protein ağırlı gıdalar tüketeceksin. Bunlar neler dersen; et ürünleri, yumurta, süt ürünleri ve bakliyatlar... Bunların sindirimi karbonhidrat ve yağlara göre bir hayli uzun sürer. Proteinlerin sindirimi midede olur ve 5-6 saatlik bir süreçten geçer. Ancak karbonhidrat ve yağ ağırlıklı gıdaların midede kalma süresi yaklaşık 1.5-2 saattir. Hem protein sana dengelide kilo aldırır. Karbonhidratın fazlası vücutta yağa dönüşerek depo edilir. Yağı zaten biliyorsun. Protein ise genelde hücre onarımı, hücre yenilenmesi ve kas oluşumu gibi şeylerde rol alır.

Fitnesstaki antrenörüm keçiboynuzu pekmezi önermişti 1 ayda 3 kiloya yakın tükettim sorun bunun yüzünden olabilir mi?

bence problem o kesinlikle. Pekmez de kan şekerini çabuk yükselten gıdalardan. sana dengesiz olarak kilo aldırır. Hem 1 ayda o kadar miktar tüketmen çok cidi sonuçlara yol açabilir. Aman dikkat et diyorum. Her şeyin bir sınırı var onu aşmamak gerek. Sen benim tavsiyeme uy pekmek yerine bol miktarda tavk, balık ve kırmızı et tüket imkanın varsa.

• Spordan sonra tavuk yemeye çalışıyorum diğer günler fazla tavuk yiyemiyorum.Et ve balığı ise haftada bir belki. Sebze olarak ne önerirsin? Yatarken ve uyanınca pekmez içiyodum ara vericem veya bırakıcam artık umarım düzelme olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucky Mustard -- 6 Şubat 2012; 1:45:38 >
  • makarna ve tavuk vazgecilmezler arasindadir body icin gunluk 500 gr civari tavuk gogsu tuketmen lazim tabi kirmizi et balik gibi alternatiflerinde var bunlari saglayamiyorsan bu sporda birseyler basarabilmen zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Bloodie*

Spordan sonra tavuk yemeye çalışıyorum diğer günler fazla tavuk yiyemiyorum.Et ve balığı ise haftada bir belki. Sebze olarak ne önerirsin? Yatarken ve uyanınca pekmez içiyodum ara vericem veya bırakıcam artık umarım düzelme olur.

Sebzeden ziyade sana bakliyat öneririm. Özlelikle kuru fasulye, nohut ve barbunya gibi gıdalarda %20 civarında protein bulunur. Etteki proteine nazaran çok kaliteli değildir bu pretinler ama yaklaşık %60'ı kullanılır. Et ürünlerinde bu oran %80-90 civarı. Yumurtada ise %100 e yakın bir değer. Ayrıca patates gibi bol miktarda karbonhidrat içeren gıdalarda tüket. Tam bir karbonhidrat kaynağıdır patates. Meyve olarak muzu tercih et yazın hurma tüket. Mesele çok yemek değil dengeli yiyebilmek. Yani sen 1 kilo domates yersen yaklaşık 100 kalori alırsın, bir kilo patates yersen 2500-3000 kalori alırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Captain Ivan Drago

makarna ve tavuk vazgecilmezler arasindadir body icin gunluk 500 gr civari tavuk gogsu tuketmen lazim tabi kirmizi et balik gibi alternatiflerinde var bunlari saglayamiyorsan bu sporda birseyler basarabilmen zor

Şu an fazla bişey başaracak gibi değilim zaten. Spor ikinci planda benim için. Üniversite sınavına hazırlanıyorum daha sonrası için şimdiden vücutta bi altyapı oluşturmak istedim. Dediklerini karşılayamam zaten. Spor günleri bütün bi tavuk alıyorum onu yiyorum. Başka da protein alamıyorum gibi.
  • arkadaşım merhaba benimde yaklaşık 6 yıl önce kilo alma sorunum vardı. spor yaparken aşırı yemek yiyordum ve ilginçtirki o yememe karşın hiç fazlam yoktu. şimdi yediklerime büyük dikkat ediyorum, aksamları yemiyorum (gaç saatlerde. önceden çok yerdim(zayıfken )) iş yüzünden sabahlara kadar oturdugum, öglene kadar uyudugum oluyo ona ragmen 2 ögün yiyorum. sabah 11-12, aksam 9-10 gibi. spor olarakta zayıfken yaptıgım sporları tekrardan yapmaya basladım. (futbol ve fitness) kilo almak için canını veren ben, şimdi 85 kiloya düştümmü sevinir oldum. benim atladıgım bi öneriniz olabilirmi acaba bana?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.