Şimdi Ara

Düşün ve Zengin Ol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Düşün ve Zengin Ol (Think and Grow Rich) kitabının yazarı Napoleon Hill, hedeflerinize
    Başarıyla ulaşmada anahtar öğelerden biri olarak gösterdiği öz güven için aşağıdaki formülü sunuyor.
    Bunu günde bir kez yüksek sesle söylemeyi deneyin ve sizde yaptığı değişiklikleri görün.

Bir: Yaşamdaki kesin hedefime ulaşabilecek yeteneğe sahip olduğumu biliyorum.
    Dolayısıyla, kendimden bunun Başarılmasına yönelik kararlı ve sürekli eylem bekliyorum ve hemen şu anda bu yönde harekete geçeceğime söz veriyorum.

İki: Zihnime hakim olan düşüncelerin, sonunda dışa dönük, fiziksel bir eylem haline geleceklerini ve zamanla kendilerini
    fiziksel gerçekliğe dönüştüreceklerini biliyorum. Bu yüzden, günde otuz dakika, düşüncelerimi, olmak istediğim kişiyi düşünmeye odaklayacağım
    ve böylece zihnimde net bir resim oluşturacağım.

Üç: Kendi kendine telkin ilkesiyle, ısrarla zihnimde sakladığım her arzunun, sonunda,
    arkasında yatan nesneye ulaşarak pratikte kendini göstermeye çalışacağını biliyorum.
    Bu yüzden, günde 10 dakikamı, kendimden öz güven geliştirmeyi talep etmeye adayacağım.

Dört: Yaşamdaki temel amacımın tanımını net bir biçimde kağıda döktüm.
    Bu amaca ulaşmak için yeterli öz güvene sahip olana dek denemekten asla vazgeçmeyeceğim.

Beş: Hiçbir zenginliğin ya da statünün, doğruluğa ve adalete dayanmıyorsa kalıcı olamayacağını çok iyi biliyorum.
    Bu yüzden, etkilediği herkese yarar sağlamayan hiçbir işe girişmeyeceğim.
    Kullanmak istediğim tüm güçleri kendime çekerek ve diğer insanların işbirliğini sağlayarak Başarılı olacağım.
    Diğer insanları, başkalarına hizmet etme arzumdan dolayı bana hizmet etmeleri için ikna edeceğim.
    Kin, haset, kıskançlık, bencillik ve olumsuzluk duygularını, insanlık sevgisi geliştirerek tamamen yok edeceğim;
    çünkü başkalarına yönelik olumsuz bir tavrın bana asla başarı getiremeyeceğini biliyorum.
    Diğerlerinin bana inanmalarını sağlayacağım; çünkü ben de onlara ve kendime inanacağım.

Son olarak: Bu formülü imzalayacağım, belleğime yerleştireceğim ve günde bir kez yüksek sesle tekrarlayacağım.
    Bunu bütün kalbimle ve bu formülün zaman içinde düşünce ve eylemlerimi etkileyip öz güvenli
    ve Başarılı bir kişi haline gelmemi sağlayacağına inanarak yapacağım.

Düşün ve Zengin Ol

• Nedense bu tarz kitaplar bana saçma ve komik geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whyayca -- 31 Temmuz 2013; 16:41:08 >
  • Kitabı okuyup,düşünen ve zengin olan insanlar varsa onlarla sohbet etmeliyiz,kitap hakkındaki yorumlarını almalıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyHoştUlan

Nedense bu tarz kitaplar bana saçma ve komik geliyor

Bana da kişisel gelişim kitapları saçma gelir, fakat bu farklı gibi, sırf benim yazdıklarım bile ilgi çekici
  • Kitabı okumuş, sonra Düşünmüs ardından da Zengin olmuş birileri varsa bir zahmet kitabı bize de özet geçsin.
    Şaka bir yana önyargılı olmama adına çokça kişisel gelişim kitabı okumuş biri olarak itibar etmiyorum artık bu türe.
  • Okumaya değmeyecek bir şey gibi gözüküyor. Kişisel gelişim okumayın bir zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

Okumaya değmeyecek bir şey gibi gözüküyor. Kişisel gelişim okumayın bir zahmet.

Ben polisiye fantastik bilimkurgu ve arada sırada klasik okuyan biriyim. Sürekli kişisel gelişim kitapları okumamı öneriyorlar. Saçma sapan kitaplar bence de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uplifting kullanıcısına yanıt
    The Secret'te de aynı mantık vardı değil mi? Sen yeterki iste düşün, pozitif enerji gönder daha sonra bekle olacak.. İyi o zaman ben bir bardak çay istiyorum
  • Bu kitaba ön yargıyla yaklaşanlar en azından yazdıklarımı okuyup uygulasalar ? Bu arada zenginliği sadece para olarak gören insanlar, gerçekten köleleşmiş insanlardır.
  • bu kitabı alırsam sadece yazarın isminden dolayı alırım.
  • Adam düşünmüş ve insanların hayattaki en büyük isteği zengin olmak bunu sömürerek süpermarket kitapları okumayı seven kitle için kitap yazarsam zengin olabilirim demiş. Ve zengin olmuş işte en büyük kanıt burada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.