Şimdi Ara

Düşük Kredi Notu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bi kaç konuda fikrinize ihtiyacım var tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Öncelikle vakıfbankasına 62500 tl ve 1500 tl olmak üzere 2 kredi borcum var.Biri 32 ay digeri 36 ay vadeli ve 2şer taksidini ödedim.2.Taksitte bazı aksaklıklardan dolayı biraz gecikme oldu ve kredi notumu bir hayli düşürmüş.4100 tl maaş almaktayım ve aylık ödemem suan 2550 tl.Eksi hesabım ise -5000 tl de, eksi hesabımı kapatmak icin kredi cekmek istiyorum.Findeksin sitesine girdidğimde kullanılabilir limitin 2.100 tl olduğu gözüküyor.Şimdi atacagım resime göre şuanda kredi çekebilirmiyim.Vakıfbanktan kredi veremeyeceklerini söylediler.Diğer bankalardada durum aynı olurmu yardımcı olursanız sevinirim. Düşük Kredi Notu

• enpara bir dene internet üzerinden başvurabiliyorsun
  • öncelikle eksi bakiyeyi kapatmaya mümkünse 0 yapmaya sonra da her ay pozitif bakiyede kalmaya çalışacaksın
    çünkü eksi bakiyede olduğun sürece her ay fazladan faiz ödemeye devam ediyorsun
    maaş yatsa da eksi bakiyen kapanmıyor ki ekside kalıyor.

bunun için taktik : kredi kartın varsa 4-taksitle altın alıp kuyumcuda bozup eksi bakiyeyi hemen kapatacaksın
    sonra durum değerlendirmesi yapıp kısabileceğin masraflarını da biraz kısacaksın
    araban varsa mümkünse sat modelini düşür biraz.
    detaylı sorularını özelden de sorabilirsin farklı taktikler de veririz.
  • eksi parayı kapatmanı tavsiye ederim. kapatırsan hem faizden kurtulursun hemde kredi puanın artar.

kapatamıyorsan da bir süre sadece faizleri ödemeye çalış o süre içinde kendini toparlarsın sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlyingHigh -- 29 Mayıs 2016; 14:56:00 >
  • Arkadaşlar mesajlarınız için teşekkürler.Bu enparaya başvurdum sonucunu bekliyorum.Altın alıp satma olayı mantıklı ama 4 taksitle 5 bin tlik altın aldıktan sonra aylık 1.250 tl kesinlikle ödeyemem. Eksi hesaptan çıkmam 5 ayı bulur gibi duruyor..5 bin tllik Kredi ceksem daha az öderim diye düşünüyorum.
  • Meshaidas M kullanıcısına yanıt
    tek mi yaşıyorsun ?
    işe gelip giderken nasıl gidiyorsun ?
    kredi kartın varsa limiti ?
    araba durumunu da yazmamışsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

tek mi yaşıyorsun ?
    işe gelip giderken nasıl gidiyorsun ?
    kredi kartın varsa limiti ?
    araba durumunu da yazmamışsın..

2 kisiyiz kredi karti limitim 6bin tl hic kullanmadim.Arabam yok evim calistigim yerin yaninda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüksek limitli kredi kartı
    geçen yıl açıldı
    Kredi Kartı ve Notu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hımm. durum biraz sıkıntılı.
    eksi bakiyede kalındığı her gün faiz yansıyacaktır ve bu faiz her geçen gün artarak büyüyor.
    eksi bakiyeden çıkayım derken de başka sıkıntılar oluşacak.

biraz hesap kitap yapayım
    6000 lik limit ile altını 4 taksitle alsan sonra satsan eksi bakiye kapanıyor 700 Tl civarı pozitif bakiye de oluyor
    (gram altın 116 civarı ancak 4 taksit alınca gramı 120 küsür falan olur.
    120 den alıp 116 dan satınca her gramda 4 tl zarar oluşuyor
    6000 Tl / 120 = 50 gram alınabilir.
    5000 / 116 = 43,1... : 44 gram altını falan satmak lazım ki eksi bakiye kapansın
    (cepte 6 gram altın kalır. bozarsak 6 * 116 = 696 oluyor zaten düz hesap 700 demiştik.
    bozmasan da cepte durur ancak acil bir durumda bozarsın.)
    2. sorun : 6000 Tl ile altın alınca 4 ay boyunca 1500 civarı ek maliyet oluşuyor.
    2550 ödemen varken 1500 de ek maliyet oluşunca 4050 yapıyor ve yiyecek içecek parası da kalmıyor.
    bu durumda cepteki altınlar kısmen katkı yapar ancak çok da faydası olmaz
    sonraki ay kredi kartında limit açılınca o limitle de 4 taksitle gram altın alıp satarak kısmen borç belli bir süre daha ötelenebilmektedir.
    en fazla kaç ay boyunca ötelenebilir ince ince hesap yapmak lazım.
    ayrıca 2 kişi de olsanız durumu biraz düzeltene kadar birçok masrafınızı da kısmanız şart
    cepte bu kadar para kalacak olursa ucuz ve doyurucu besinlerle gününüzü geçirebilirsin
    öğrencilik yılları gibi haftada en az 3-4 gün makarnalı yemekler tercih edilebilir.
    sonuçta eksi bakiyeden ne kadar erken kurtulursan oluşan faizden de kurtulmuş olacaksın

başka bir yöntem : 2. el oto alım satım yapanlara yol gözüküyor.
    izlenecek yöntem:
    15.000 civarı piyasası olan bir araç bulacaksın
    borcun olduğu için borcunu kapatma amacıyla
    bunu vadeli olarak almak ve peşin paraya satmak istediğini söyleyeceksin
    ama aylık en fazla 1000 tl şeklinde ödeyebileceğini söyleyeceksin. (tavsiye 750-800 civarı olsun)
    sana senet sepet vs yapacaklar arabayı diyelim ki 17-18.000 e sattılar (boş senete sakın imza atma yazılı senet olsun)
    sonra arabayı piyasada 14500-14750 ye falan satacaksın.
    sonra önce eksi bakiyeyi kapatacaksın sonra da kalan para ile 1500 olan krediyi de erkenden kapatacaksın
    sonra kalan paranın bir kısmını götürüp vereceksin
    sonra kalan para da cebinde kalsın lazım olunca kullanacaksın
    eksi bakiye olmazsa kredinin de biri kapanırsa cebin epey rahatlayacak
    sonraki aylarda ödemelerin 3000 küsür civarı olur
    her ay maaştan 500 falan kalacak bu durumda sıkışınca cepte kalan parayı kullanacaksın
    bu şekilde eksi bakiyeden kurtulmuş olacaksın
    borçlarını da zamanında gidip ödedikçe sıkıntın kalmaz

piyasası 10.000 küsür olan araç da bulsan olur ancak piyasası az olur.
    örnek ilanlar bile var

araç bulamazsan vadeli motorsiklet alıp satabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 4 Haziran 2016; 1:39:46 >

• Hocam yazdıklarınız için teşekkür ederim gayet mantıklı şeyler fakat işleyişte böyle olurmu orası meçhul açıkcası.Kuyumcuların çoğu bu şekilde işlem yapmıyor yapan birkaç site biliyorum ordada taksit yapıldıgı icin 150 tl üstüne para koyuyor bozdururkende biraz zararın oluror.Taksitli nakit avans çekmek daha mantıklı geliyor açıkcası bana.
    1000 tl çeksen %2.02 oran ile 9 taksitle 125 * 9 = 1125 civarı ödeme olur
    5 ile çarp
    5000 çeksen aylık 625 * 9 = 5625 eder
    vade uzadığı için geri ödeme daha basit görünüyor

ancak 9 ay boyunca ödemelerin de 2550 + 625 = 3175 oluyor
    4100 - 3175 = 925 cebine kalacak para.
    bu para ile de 2 kişi her ay nasıl idare edeceksin?
    yine ilerde sıkıntı oluşacak
  • mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    Sayın Hocam, konu hakkında bilgi, emek ve nezaket dolu cevaplarınızı görmenin verdiği cesaretle ben de sizden fikri yardım almak istiyorum...

-Aylık gelir lojman ücreti çıktıktan sonra 3.500 TL.
    -58 bin TL kredi borcum var, aylık ödemeleri 2.050, kredinin 5. Taksidini bu ay ödedim, toplam 34 ay olarak çekmiştim.
    -kredi kartı borcu 12.000
    -maaş kartı ek hesap borcu 5.000

Genelde altın alıp çarkı çeviriyorum. Krediyi 1,25 Faiz ile çekmiştim, İNG Bankın Findeks raporu 1850 ve üzeri olana 0,99 faizli kredisi var. Son tarih 30 Haziran. Kredi notum, kredi çekmeden 1800 civarındaydı, muhtemelen şimdi düşmüştür. Puanı 10-15 gün içinde bu kadar yükseltmenin bir yolu var mı?

Zahmet edip yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

• her findeks raporu iyi olana kredi vereceklerini sanmam. Benim puanım 1800 ün üstünde kredi kartı bile vermedi.kredi hiç vermez
  • investigation İ kullanıcısına yanıt
    lojmanı geçince ele geçen 3500
    kredi ödemesi 2050 olunca elde kalan 3500-2050= 1450.
    kredi kartı borcu 12 000
    ek hesap borcu 5 000
    kalan kredi borcu : 2050 * 29 = 59450 TL
    toplam borç : 12000 + 5000 + 59450 = 76450.
    ancak 5000 eksi bakiyede her güz işleyen faiz mevcut.
    kredi kartının sonraki ekstrelerdeki ödemelerini de kısmen hesaplamak lazım.

mantıklı bir hareketle altın alarak çarkı çeviriyorsun ancak altına vade 4 ay olduğundan
    bu ay çark dönerken eksi bakiye kapanmadıkça sonraki aylarda mutlaka dönen çarkda zorlanmalar başlayacaktır,
    ayrıca kamuda lojman süreleri 5 yıl olduğundan bu süre sonunda lojmandan çıkartılma durumu söz konusudur.
    ince hesap yaparken lojmanda kalan süreni de bilmek gerekiyor

öncelik eksi bakiyeden kurtulmak olmalı.
    bu yüzden yukarıdaki arkadaşa bahsettiğim yöntemlerden 2.el vadeli oto alıp peşin satmak
    veya uzun vadeli sıfır motorsiklet alıp peşin fiyata satış yöntemleri de mutlaka göz önünde bulundurulmalı

borç miktarı az olduğu durumlarda (özellikle öğrencilik yılları)
    evkur tarzı yerlerden uzun vadeli telefon-leptop alıp piyasada peşin satma yöntemi iş görür
    ancak borç miktarı fazla olunca oto alım satımı devreye girer
    kamu çalışanları için oto galeriler pek de sıkıntı çıkartmaz
    genelde otoyu vadeli satan galerici daha düşük fiyata peşin paraya geri de alabilir.
    sadece ödemeleri iyi ayarlamak gerekiyor. borcu kapatırken vadeyi uzatıyoruz
    ancak maaşın büyük kısmı ödemelere de gidecektir cepte kalanı iyi ayarlamak lazım.

• mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Lojmana gireli bir yıl oldu. Araba alım satımı altına nazaran daha mantıklı duruyor, bu konuyu araştırayım. Peki hocam, kredi raporunu artırmak için önerin var mı?

• investigation İ kullanıcısına yanıt
    kredi puanını arttırmak için kredi ile alakalı ödemeleri
    yani kredi geri ödemesi veya kredi kartı ekstre borcunun ödemesi gibi.. ödemeleri zamanında yapmaya özen göstermek gerekiyor
    borçları zamanında ödedikçe puan da yükselir.

tayin durumu olmazsa lojmanda 4 yıl daha rahatlıkla oturabilirsiniz.
    ödemelerinizi buna göre ayarlamanız yeterli olur.
  • hocam kredi puanınız yüksek olsa dahi borçluluğunuz fazla. o bakımdan bankalar risk alıp kredi vermezler sana.
  • borc limit oraniniz yüzde 96 ...Yani Tüm borçlarınizla odeyebileceginiz rakam tam birbirine eşit noktada.Bu durumda bankalqrin hic birinden kredi alamazsiniz imkansiz.Çünkü borc limit orani en tepede iken kredi notunuzun gelirinizin ne olduğu onemli degil. Belirlenen kredi ve kartlar bakiyesinin toplaminin tamamini kullanmissiniz.En azından duzenli odeme yaparak 5 ..6 ay sonra tek bir bankaya basvurmaniz.

Unutmayın her yapilan basvuru kredi puaninizi etkileyecektir.Cok basvuru yapmak yerine dogru zamanda bir kere isabetli ve onaylanan basvuru yapmaniz daha makul olacaktır.

hayırlı günler

• Bu notu nereden ogreniyoruz beyler findekse girdim para istiyor ogrenmek icin?

• Hocam ilk seferde sitede gösteriyor ortalama notu.Eğer suanki güncel notu ögrenmek isterseniz 8tl gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asus1981

borc limit oraniniz yüzde 96 ...Yani Tüm borçlarınizla odeyebileceginiz rakam tam birbirine eşit noktada.Bu durumda bankalqrin hic birinden kredi alamazsiniz imkansiz.Çünkü borc limit orani en tepede iken kredi notunuzun gelirinizin ne olduğu onemli degil. Belirlenen kredi ve kartlar bakiyesinin toplaminin tamamini kullanmissiniz.En azından duzenli odeme yaparak 5 ..6 ay sonra tek bir bankaya basvurmaniz.

Unutmayın her yapilan basvuru kredi puaninizi etkileyecektir.Cok basvuru yapmak yerine dogru zamanda bir kere isabetli ve onaylanan basvuru yapmaniz daha makul olacaktır.

hayırlı günler

Hocam suan 91 e düştü fakat hala kredi cekebilecegimi zannetmiyorum çünkü notumda 100 puan düşmüş nedense.Ailemden borç alıp ara ödeme yapcagım 4 aylık bakalım faydası olacakmı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.